Kralingen.nl
Voor alle inwoners
grijs1

grijs1

grijs3[3026]

Kralingen.nl Home

De voorpagina, Hier alle nieuwtjes en bijgewerkte pagina's.


FEEST: Palestinastraat

FEEST: Workshop en oprichting bewonersvereniging in de Palestinastraat - korte stuk Vorig jaar hadden we in de Palestinastraat een straatfeest We sloten toen aan op de “Ontmoeting” waarmee met een aantal kunstenaars, het “Kunst op Klinkers” was georganiseerd.
De Palestinastraat deed mee met ons feest “Kunst om de Hoek”, waarbij we onze eigen woning op linnen schilderden. Een groot deel van de bewoners zijn het erover eens: een goed onderling contact bevordert het woongenot. We delen de zorg over ons leefgebied en hoe we dit zo optimaal mogelijk kunnen maken en houden.Zondag 9 september aanstaande organiseren we een feestelijke workshop en de oprichting van onze bewonersorganisatie.De middag met en rond de workshop ziet er als volgt uit:Aftrap 13:00 uur:

Doordat vorig jaar de auto’s tijdelijk uit het straatbeeld waren, heeft de bewonersorganisatie i. o. een voorstel voor het parkeren in de straat. De opening wordt verricht door Manuel Kneepkens (voormalig Stadspartij), die op ludieke wijze uiting geeft aan onze wens om ons stuk straat autoluw te maken.Workshop:

We houden een workshop: “Ontwerp je ideale straat”. Onder leiding van de professionele groen/tuin architecte Geertje Boekhoudt gaan we onze ideale straat ontwerpen in de vorm van maquettes. Op platen van hardboard wordt van allerlei restmateriaal invulling gegeven aan onze suggesties. Als basis worden de contouren van de straat aangegeven, waarop we o.a. zelf bomen plaatsen, ander groen en zitjes. Zo kunnen we actief meedenken over “ons stukje straat”. Geertje Boekhoudt heeft elders in het land eerder prijzen gewonnen met dergelijke workshops!Verdere invulling vanaf 16:00 uur:

Na afloop van de workshop presenteert de werkgroep voor de bewonersorganisatie de plannen en statuten. We kunnen hier vragen stellen, meedenken en suggesties doen. Ook wordt natuurlijk gekeken naar de maquettes.

We hebben bij deze gelegenheid tegelijkertijd weer eens contact met elkaar. Welke ideeën leven er nog meer in de straat? Wat kan de bewonersorganisatie alvast op de agenda zetten?Na afloop organiseren we een gezellige barbecue. De band “Midbrain Jazz” treedt weer voor ons op.Ter voorbereiding willen we u (uiteraard) vragen uw auto weer elders te parkeren, de straat op te ruimen/vegen.Voor eten en drinken wordt gezorgd, evenals alle materialen.

• De Botanische Tuin zet, net als vorig jaar, het grote hek weer open

• We hebben het Opzoomerzegel aangevraagd, hebt u hem al gezien? Het Zegel hangt aan de gevel op de hoek Palestinastraat-Taxusstraat

• Er is ook aan de kinderen gedacht: De Kinderkeet en een springkussen is er voor hun plezier

• In geval van slecht weer kunnen we uitwijken naar de (overdekte) buitenruimte van het Libanon-lyceumVriendelijke groeten: Jan Jaap van Joolingen, Manon van den Berg, Lo van den Berg en Lucy van SwaaijGeef u op door middel van een briefje, en doe hem in de bus op nummer 48 of 66zoeken
service
archief van deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X