Kralingen.nl
Voor alle inwoners
1_1_wegwijzerc

www.kralingen.nl
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele
Jean_Bernard
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele


[]

Kralingen.nl Lambertus

De stichting 'Venster op muziek in de Lambertus' organiseert maandelijks concerten in de Sint Lambertuskerk in Kralingen.
../fotos/T391_1_Poster_Tiram.jpg
tiramisu in azië

Vocaal Ensemble Tiramisu zingt op zondag 18 november a-capella muziek uit en/of over het Verre Oosten. Zij brengt hiermee onbekende muziek ten gehore en bewandelt ongebaande paden. Vele muziekliefhebbers uit Rotterdam en wijde omtrek waarderen het koor om zijn rijke klank en zorgvuldige behandeling van de teksten.

Lees verder...
../fotos/T387_1_Poster_Open_.jpg
open monumentendag 2012

Op zaterdag 8 september om 14.00 uur geeft de vaste organist van de Sint Lambertuskerk, Eric Koevoets, een gevarieerd recital op het Maarschalkerweerdorgel. Aansluitend verzorgt Koevoets een demonstratie van het orgel.

Lees verder...
../fotos/T386_1_A323_11_Will.jpg
concert op 28 augustus

Op dinsdag 28 augustus a.s. bespeelt organiste Willeke Smits , bekend van haar door ‘Luister’ met een 10 gewaardeerde cd met werken van Hendrik Andriessen, het monumentale Maarschalkerweerdorgel.

Lees verder...
../fotos/T385_1_orgel_lamber.jpg
wandelconcert 2012

Luister op vrijdagavond 13 juli naar twee heel verschillende orgels in twee heel verschillende kerken met daartussen een wandeling door de lommerrijke Hoflaan in Rotterdam-Kralingen.

Lees verder...
../fotos/T384_1_Thorsten_Mau.jpg
organist thorsten maus

Op dinsdag 19 juni a.s. om 20.00 uur geeft Thorsten Maus, cantor-organist van de St. Peterskirche in Recklinghausen (Duitsland) een gevarieerd concert met werken van Howells, Bach, Vierne en anderen in de Lambertuskerk. Bekend als improvisator, zal hij zijn vaardigheid hierin laten horen in variaties op ‘Veni, creator spiritus’.

Lees verder...
../fotos/T383_1_Eric_Koevoet.jpg
opening zomerorgelserie

Op dinsdag 22 mei a.s. opent Eric Koevoets de Zomerorgelserie 2012 in de Sint Lambertuskerk met een gevarieerd programma. Koevoets laat muziek horen van Bach, Vierne, Tournemire, Langlais en Franck. Daarnaast geeft hij het concert een Rotterdams tintje omdat het concert onderdeel is van de jubileumserie ‘Windkracht 010’, georganiseerd door Rotterdam Orgelstad.

Lees verder...
../fotos/T382_1_groepsfotoc.jpg
kathedrale koormuziek

Op zaterdagavond 12 mei as brengt het William Byrd Vocaal Ensemble o.l.v. Nico van der Meel en m.m.v. organist Wouter van Belle muziek ten gehore voor koor en orgel van BRITTEN - LANGLAIS - ELGAR - FRANCK - POULENC geheel passend bij het prachtige Maarschalkerweerdorgel.

Lees verder...
../fotos/T381_1_Vocaal-Ensem.jpg
an american spring

Zondag 22 april 2012, 15.15 uur Vocaal Ensemble Tiramisu o.l.v. Niels Kuijers. Een lentebries vanuit het westen die bloemengeuren met zich meevoert – zo klinkt de muziek die Vocaal Ensemble Tiramisu dit voorjaar zingt.

Lees verder...
../fotos/T380_1_P1020667c.jpg
verrassende telemann

Op zondag 11 maart a.s. vindt in de Sint Lambertuskerk een kamermuziekconcert met passiecantates uit Der Harmonische Gottesdienst van Telemann plaats. Verrassende, expressieve muziek van deze tijdgenoot van Bach in een kleine bezetting, waardoor een intieme sfeer wordt gecreëerd. Jenny Haisma, sopraan, Hilde de Wolf, blokfluit en Eric Koevoets op kistorgel brengen deze stukken ten gehore. Het programma biedt daarnaast instrumentale werken uit dezelfde periode van ondermeer Bach. Het concert is vrij toegankelijk met na afloop een deurcollecte ter ondersteuning van de organiserende Stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

Lees verder...
../fotos/T377_1_foto2_Egidiu.jpg
egidius kwartet

Vrijdag 21 oktober, 20.00 uur: Virgen Sancta - Het Egidius Kwartet, bekend van de Leidse Koorboeken, zingt Marialiederen en motetten uit de Nieuwe Wereld in de 16e eeuw, begeleid door Musica Temprana

Lees verder...
../fotos/T376_1_hemelse_hart.jpg
hemelse hartstocht

Zat.dag 1 oktober, 20.30 uur Expressieve motetten van Gesualdo, Marenzio en De Wert door Collegium Musicum Amsterdam o.l.v. Anthony Zielhorst

Lees verder...
../fotos/T374_1_DSC_2605_JPG.jpg
raakt ......

....religieuze muziek jou? Woensdag 7 september van 19.30 uur tot 22.00 uur: open repetitie bij Sint Gregoriuskoor in de Sint Lambertuskerk

Lees verder...
zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X