Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A382_1_groepsfotoc.jpg

William Byrd Vocaal Ensemble

 

 
fotos/A382_2_Nico_vd_Meel.jpg

Dirigent Nico van der Meel

 

 
fotos/A382_3_wouter-van-b.jpg

Organist Wouter van Belle

 

 
fotos/A382_4_orgel_lamber.jpg

Het Maarschalkerweerdorgel

 [1892]

Kralingen.nl Lambertus

De stichting 'Venster op muziek in de Lambertus' organiseert maandelijks concerten in de Sint Lambertuskerk in Kralingen.

Kathedrale koormuziek

Op zaterdagavond 12 mei as brengt het William Byrd Vocaal Ensemble o.l.v. Nico van der Meel en m.m.v. organist Wouter van Belle muziek ten gehore voor koor en orgel van BRITTEN - LANGLAIS - ELGAR - FRANCK - POULENC geheel passend bij het prachtige Maarschalkerweerdorgel.
 
fotos/A382_0_poster_orgel.jpg


 

Op het programma staan werken uit de 19de en 20ste eeuw, muziek die helemaal past bij het Franse, romantische karakter van het orgel van de Sint Lambertuskerk. U hoort onder andere "Great is the Lord" van Edward Elgar, de "Messe Solemnelle" van Jean Langlais en de beroemde Psalm 150 van César Franck. Het programma wordt afgesloten met Benjamin Britten's Rejoice in the Lamb, ontstaan tijdens de 2de wereldoorlog. Britten koos delen van teksten, die Christopher Smart schreef tijdens zijn opname in een krankzinnigengesticht wegens "religious mania". Britten belicht deze ongewone tekst met alle expressieve middelen die koor en orgel hem verschaffen.De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte ter ondersteuning van 'Venster op muziek in de Lambertus' en 'Vocaal Ensemble William Byrd'.De uitvoering begint om 20.30 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 20.00 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook www.lambertus-rotterdam.nl

zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X