Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A384_1_Thorsten_Mau.jpg

Organist Thorsten Maus uit Recklinghausen

 

 
fotos/A384_2_logo_blauw_g.jpg


 

 
fotos/A384_3_orgel_lamber.jpg


 

 
fotos/A384_4_P1000840_JPG.jpg


 [1873]

Kralingen.nl Lambertus

De stichting 'Venster op muziek in de Lambertus' organiseert maandelijks concerten in de Sint Lambertuskerk in Kralingen.

Organist Thorsten Maus

Op dinsdag 19 juni a.s. om 20.00 uur geeft Thorsten Maus, cantor-organist van de St. Peterskirche in Recklinghausen (Duitsland) een gevarieerd concert met werken van Howells, Bach, Vierne en anderen in de Lambertuskerk. Bekend als improvisator, zal hij zijn vaardigheid hierin laten horen in variaties op ‘Veni, creator spiritus’.
 
fotos/A384_0_Poster_19jun.jpg


 Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop vindt een collecte plaats ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

Thorsten Maus (* 1972) kreeg zijn opleiding als organist o.a. bij Ludger Lohmann (Stuttgart), Thomas Adam Nowak (Detmold) en bij Jos van der Kooy (Amsterdam), allen vaardige improvisatoren. Maus verwierf vervolgens hoge kwalificaties bij internationale improvisatieconcoursen in Saarbrücken (2003) en St. Albans (2005). Voor de cd, ‘Lebensklänge, Lebens(an)sichten in Orgelimprovisationen’ kreeg hij lovende recensies, onder meer van Orgelnieuws (2010), waarin zijn orgelspel ‘creatief en virtuoos’ en zijn improvisaties ’theologisch, pastoraal en literair geïnspireerde meditaties’ werden genoemd.

Het Zomerorgelconcert op dinsdag 19 juni begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X