Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A386_1_A323_11_Will.jpg

Willeke Smits

 

 
fotos/A386_2_Andriessen_C.jpg


 

 
fotos/A386_3_orgel_lamber.jpg


 

 
fotos/A386_4_logo_blauw_g.jpg


 [1441]

Kralingen.nl Lambertus

De stichting 'Venster op muziek in de Lambertus' organiseert maandelijks concerten in de Sint Lambertuskerk in Kralingen.

Concert op 28 augustus

Op dinsdag 28 augustus a.s. bespeelt organiste Willeke Smits , bekend van haar door ‘Luister’ met een 10 gewaardeerde cd met werken van Hendrik Andriessen, het monumentale Maarschalkerweerdorgel.
 
fotos/A386_0_Poster_Wille.jpg


 

Wie is Willeke Smits?

Willeke Smits is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid en organist van het monumentale Ruprechtorgel van de Tuindorpkerk in Utrecht. In 2011 verscheen de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen, die ondermeer met een 10 in het blad ‘Luister’ is gewaardeerd. Daarnaast is ze vaste dirigent van het Nieuwegeins Kamerkoor, dat in 2011 de Cultuur Award Nieuwegein heeft gewonnen.Dansende muziek uit de vorige eeuw

Tijdens dit concert laat ze de ‘Sonata da Chiesa’ en de ‘Toccata’ van Andriessen horen. Ook speelt ze van Vierne ondermeer de zinderende ‘Naïades’, waarin waternymfen tot leven komen. Van Grieg speelt ze in een eigen orgelbewerking de ‘Holbergsuite’. Verder zijn werken van Alain en Wammes te horen.Waar en wanneer?

Het Zomerorgelconcert op dinsdag 28 augustus begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en kralingen.nl.zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X