Kralingen.nl
Voor alle inwoners
1_1_wegwijzerc

www.kralingen.nl
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele
Jean_Bernard
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele
CD_Voix_Cele


[]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster
../fotos/T242_1_833_Vakantie.jpg
vakantievreugd

Ik ben soms een vreselijk moeilijk type.

Lees verder...
../fotos/T239_1_823_fotograf.jpg
fotografie

Na de geboorte van mijn eerste kind (Barbara) heb ik mij wezenloos gefotografeerd. Op elk moment greep ik naar mijn fototoestel. Barbara rolde, Barbara lachte, Barbara in de wieg en in de box enz. enz.

Lees verder...
../fotos/T241_1_828_vakantie.jpg
vakantie

De zon schijnt, het Franse wegdek voor mij trilt een beetje vanwege de warmte. Onze 20 jaar oude sleurhut hangt weer aan de auto. Ik rij met de geruststellende gedachte dat ik alles bij mij heb op één ding na.

Lees verder...
../fotos/T240_1_827_Versierd.jpg
versierder

Zondagmiddag, het miezert. Zij zit alleen aan een tafeltje met een sherry in een troosteloos café in Kralingen in haar troosteloze mantelpakje en staart voor zich uit.

Lees verder...
../fotos/T243_1_834_verjaard.jpg
verjaardag

Weet u nog, dat wij nog niet zo lang geleden grootouders zijn geworden van een tweeling? Zondag vierden Nick & Bo alweer hun eerste verjaardag. Tja, de tijd vliegt.

Lees verder...
../fotos/T244_1_835_Vijverho.jpg
vijverhof

De verpleging, de gezondheidzorg, altijd negatief in het nieuws.

Lees verder...
../fotos/T245_1_837_Wantrouw.jpg
wantrouwen

Vorige week moest de hele familie hals-over-kop van de crematie van een tante naar het IJssellandziekenhuis komen, waar mijn schoonvader Huug met spoed was opgenomen op de intensive-care.

Lees verder...
../fotos/T247_1_840_vrouwen_.jpg
vrouwen

Het lijkt wel of, in aanloop naar de KUNSTROUTE, Kralingen steeds meer bezwangerd raakt van kunst.

Lees verder...
vervolg van koor

Zo gaat het in het leven: omdat ik vorige week een column had geschreven over het Rotterdams Jongenskoor, kreeg ik prompt twee vrijkaartjes voor hun jubileumconcert in de Prinsenkerk in Blijdorp, nog wel naast burgemeester Opstelten.

Lees verder...
berlijn

Iedereen maakt wel eens een uitstapje, dat is natuurlijk niets bijzonders. Maar vorige week zijn wij een lang weekend naar Berlijn geweest en daar waren wij zeer van onder de indruk. Lopen door Berlijn is een reis door een geschiedenisboekje. Maar het

Lees verder...
veilig

Ik kom nog al eens in de wijnzaak van Niek Elshof op de Kortekade. Dan hebben we het vaak over mooie wijnen. Vorige wijk stapte ik er naar binnen, maar Niek was niet in de stemming om het over wijn te hebben.

Lees verder...
koor

De tijd vliegt. Vijftig jaar geleden, in december 1956, werd in het “Kralingsche Volkshuis” aan de Hoflaan een kerstspel ingestudeerd. De betrokken jongens vormden een koor, waarvan iedereen zich tijdens de uitvoering verbaasde dat het zo mooi klonk. Dat

Lees verder...
zoeken
service
archief van deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X