Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A354_1_1036_Veertig.jpg


 

 
fotos/A354_2_1036_Veertig.jpg


 

 
fotos/A354_3_1036_Veertig.jpg


 

 
fotos/A354_4_1036_Veertig.jpg


 [1637]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Veertig 1

Tja, en dan ben je ineens 40 jaar getrouwd. Nu grijpen wij in de familie elke smoes aan om een feestje te vieren, maar dit is geen smoes meer, dit is echt een goede reden. Daarom vieren wij dit heugelijke feit niet één keer, maar zelfs drie keer.
 
fotos/A354_0_1036_Veertig.jpg


 

Eerst samen een vrije dag, lekker ergens in Nederland. Niets bijzonders hoor, maar wel heel knus. Het tweede feestje was een week later, met de familie thuis, gezellig met zijn allen eten. Er werden sketches gedaan, waarin wij natuurlijk op de hak werden genomen. Zo wil ik vaak weten wie Marjan aan de telefoon heeft. Als ik haar dan hoor zeggen: ,,Ja, da’s leuk”, dan wordt ik nieuwsgierig en vraag natuurlijk tegen wie ze dat zegt en wat er zo leuk is. Zij wil dat niet zeggen, omdat ze nog aan de telefoon is en roept dan in de telefoon: ,,nee, dat is Jacques, die wil weten met wie ik bel”. Zo’n telefoongesprek werd die middag op een hilarische manier nagedaan.

Maar ook Marjan’s voorliefde om te winkelen kwam aan bod. Winkelen vind ik niets aan. Vandaar dat ik in zo’n geval snel een terrasje op zoek, een biertje bestel en de krant ga lezen. Ook dat werd tot in het bizarre nagespeeld.

Tenslotte kregen wij van de kinderen een foto boek, waarin op de linker bladzijden oude trouwfoto’s van ons stonden en op de rechter bladzijden dezelfde foto’s, maar dan nagemaakt door de kinderen, compleet met hoge hoed, baard en de nog in de originele trouwjurk van Marian ook. Sterker nog, ze de foto’s zelfs op dezelfde plekken genomen, voor het ouderlijk huis in Capelle (waar natuurlijk nu vreemde mensen wonen die het allemaal maar raar vonden) en bij de bruggetjes in de Kralingse Plas.

Enfin, er ging die avond een mooie fles wijn open, die ik enkele geleden had gekocht, speciaal voor deze gelegenheid. Toen wij het glas hieven, heb ik Marian officieel gevraagd om nog voor 10 jaar bij te tekenen, met een optie voor nog eens 10 jaar. Zij stemde toe. Ik hoop magere Hein ook.zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X