Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A355_1_1045_Brancat.jpg


 

grijs2

grijs3

grijs3[1826]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Brancatelli

Dit weekend weer een schitterende wijnproeverij gehad. Er stonden meer dan 50 flessen wijn open. Entré 5 euro, met gratis strandwandeling. Er zijn heel wat minder leuke manieren om de zondag door te brengen.
Bij binnenkomst een glas bubbels en na een vers stukje stokbrood stappen wij stoutmoedig op de tafel met wit af. Sencerre, Chablis, Puilly Fuisse, Gewurtztraminer enz.Dan even een stukje stokbrood met kaas en hup, naar de tafels met rood. Naast een stevige en diepdonker rode Ogier Boiseraiie Vacqueras ontdek ik een Brancatelli Valle Delle Sogno. Het doet mij denken aan de allereerste keer dat ik voor de Ster een verslag moest schrijven over een restaurant. Dat heette ook Brancatelli en was op de boompjes, toentertijd een waanzinnig goed Italiaans restaurant. Het was in 1994, rond het middaguur, dat wij werden ontvangen door Pino Brancatelli zelf, een kleine drukke Italiaan, die met een zéér Italiaans accent ons verwelkomde met de woorden: ,,Aaaaaaaaah menee Bukettuuuu, beginnu mettu glaasju spumantuuuu?” Deze zin is bij ons in de familie nog jaren nagesproken. Wij werden die middag door Pino onthaald alsof wij vorstenpaar van Bahrein waren, met verrukkelijk eten, maar vooral met de lekkerste wijnen. Het gevolg was dat wij om heel voorzichtig naar huis moesten rijden en ‘s middags al om 5 uur gelukzalig in bed onze roes uit lagen te slapen.

Op de proeverij vertel ik deze anekdote aan mijn medeproevers. De man achter de tafel heeft meegeluisterd en antwoordt: ,,dat kan helemaal kloppen meneer, dit is dezelfde Pino Brancatelli waar u het over heeft. Hij heeft jaren geleden zijn restaurant op de Boompjes verkocht en is een wijngaard begonnen in Toscane. Deze bloedmooie wijn komt van zijn wijngaard.

Wij nemen nog een glas en bestellen ook hier een flesje van, want niets is zo heerlijk als een wijn waar een verhaal aan vast zit.

zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X