Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A364_1_1106_Geraniu.jpg


 

grijs3

grijs1

grijs3[2886]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Geraniums

Als ik door een straat loop en zie de gordijnen bewegen omdat het ouwetje daarachter wil weten wie er door haar straat loopt, dan moet ik altijd een beetje meewarig lachen.
,,Die heeft natuurlijk niets beters te doen” concludeer ik dan. Zit de hele dag thuis en verveelt zich te pletter. Dan is iemand die langs haar huis loopt al een belevenis, die de moeite waard is.

Ik heb daar nooit last van. Al 20 jaar werk ik zes dagen in de week, doe zondagmorgen mijn administratie en besteed de zondagmiddag aan mijn gezin. Dan begint alweer de volgende week.

Begin van het jaar was ik zo ziek dat ik niet naar mijn werk kon. Dagen lag ik op mijn bed, nergens zin in, alleen maar slapen en ik vond het nog lekker ook. Na een paar dagen was het ergste over en kwam ik een beetje uit mijn slaapcoma. Mijn vrouw riep dat er een auto werd weg getakeld in onze straat. Nieuwsgierig kwam ik vlug uit bed en samen gluurden wij door de Luxaflex naar buiten. Wij gingen zelfs op een stoel staan om het beter te kunnen zien. ,,Wat zou er aan de hand zijn” vroeg mijn vrouw. ,,Waarschijnlijk doet de auto het niet meer en is die auto gestuurd door de ANWB” opperde ik en meteen realiseerde ik mij dat ik, net als dat oude vrouwtje al geïnteresseerd was in een niemandalletje, alleen omdat ik al dagen niks had beleefd.

Zo zie je maar dat iedereen hetzelfde is. Alleen ik maakte wel even een foto van dit ‘wereldnieuws’ om het u te laten zien.zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X