Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A267_1_916_Paaseend.jpg


 

 
fotos/A267_2_90412_(39)_s.jpg


 

 
fotos/A267_3_90412_(46)_s.jpg


 

 
fotos/A267_4_90412_(60)_s.jpg


 

 
fotos/A267_5_90412_(65)_s.jpg


 

 
fotos/A267_6_90412_(71)_S.jpg


 

 
fotos/A267_7_90412_(78)_s.jpg


 

 
fotos/A267_8_90412_(72)_s.jpg


 [2206]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Paas-eend

Mijn oudste dochter heeft het georganiseerd: een dagje toeren door het Gooi, samen met onze kinderen plus hun partners in twee gehuurde oude ‘Lelijke Eendjes’ (de Citroën: ‘Deux Chevaux’). Ik moet zeggen dat ik zelden zo’n leuk verjaardagscadeau heb gekregen.
 
fotos/A267_0_916_Paaseend.jpg


 

Deze Pasen stonden wij met zijn achten om 10.00 uur in een smoezelige garage in Amersfoort. Hij stond barstensvol glimmende Lelijke eenden in de meest opvallende kleuren. Het was mijn cadeau, dus ik mocht zeggen welke kleuren. Het werd een knalgroene en een knalgele Eend. Na de nodige instructies en het inladen van de rijkelijk gevulde picknickmanden hebben wij de hele dag langs rustieke weggetjes en watertjes gereden en wel zes keer gestopt op leuke plekjes om de plaids uit te rollen en de inwendige mens te plezieren. Dat Nederlands mooi was, dat wist ik al. Maar zo mooi heb ik pas met Pasen ontdekt.

We picknickten o.a. langs het riviertje de Eem bij Eembrugge, we picknickten op de Naarder Vesting, wij picknickten op een steiger langs de Vecht met zijn prachtige huizen.Het sturen met een Lelijke Eend is al bijzonder. Maar niets is zo leuk dan, staand op de achterbank, met het lichaam half boven de auto uit, met een sukkelgangetje over kleine dijkjes te rijden, ondertussen fietsers en voorbijgangers terug te groeten en hen gelijk te geven dat het inderdaad bijzonder mooi weer is voor de Pasen.

En ineens herinnerde ik mij weer dat vroeger autorijden WEL leuk was. Toen hadden we nog geen haast. Toen reden we ook vaak om-het-rijden-zelf en niet alleen om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Tot mijn dertigste levensjaar was er niet eens een snelheidsbeperking, kon je in Nederland nog zo hard of zo zacht rijden als je zelf wilde. Er waren geen veiligheidsgordels, geen kinderzitjes, geen files. Toen had je nog bermtoerisme.

Wij waren deze Paasdag natuurlijk de hele dag in overtreding omdat we op de bank stonden en niet in de gordels te zaten, ook al reden wij 20 km per uur. Maar vroeger mocht dat gewoon.

Kortom: het was heerlijk om zo, met mijn gezin, eens lekker nostalgisch te doen.

Ik heb het de jongens van de eenden-garage niet verteld, maar ik heb bij deze reclame voor ze gemaakt. Bent u geïnteresseerd? Kijk op: www.huureeneend.nl of bel naar 033 7852000 en doe ze de groeten van die baard uit Rotterdam en zijn luidruchtige gezinnetje.

zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X