Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A276_1_918_parkeren.jpg


 

 
fotos/A276_2_918_parkeren.jpg


 

 
fotos/A276_3_918__Parkere.jpg


 

 
fotos/A276_4_918_parkeren.jpg


 

 
fotos/A276_5_918_parkeren.jpg


 

 
fotos/A276_6_918_parkeren.jpg


 [3904]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Parkeren

Sinds januari 2000 gebruik ik in de kop van mijn column maar één woord en ‘Parkeren’ dekt dan het best de lading. Maar eigenlijk zou de kop moeten zijn: ‘Gelegaliseerde diefstal door de overheid’. Wij worden n.l. op legale wijze bestolen.
 
fotos/A276_0_918__Parkere.jpg


 

Veel mensen willen met de auto naar het centrum van de stad. Geen probleem, als ze daar maar heel veel parkeergarages neerzetten. Wij hebben daar als randgemeente niets mee te maken, want wij hebben geen parkeerprobleem. Maar de stadsgemeente heeft bedacht dat ze aan de inwoners van onze deelgemeente ook willen verdienen. Want het gaat alleen maar om geld, veel geld. Dus creëren ze in de binnenstad veel te weinig parkeergelegenheid, zodat mensen slecht of heel duur kunnen parkeren.

Dan krijg je vanzelf automobilisten die dan maar liever een stuk lopen. Die zetten hun auto ergens in onze wijk, waar je niet hoeft te betalen en lopen het laatste stuk naar het centrum. Dan wordt het bij ons natuurlijk wel een beetje vol. Dat was het geval tussen de Oostzeedijk en de Gerdesiaweg. Maar toen daar parkeermeters kwamen werd het daar heel erg leeg en werd het weer vol aan de andere kant van de Gerdesiaweg. Dus nu staan ook daar parkeermeters tot aan de Oudedijk en is het aan de andere kant van de Oudedijk weer vol. En zo blijven we doorgaan tot er parkeermeters staan tot aan de Kralingse plasEn wat doen ze met dat geld? In ieder geval GEEN parkeergelegenheden scheppen. Ze doen alleen maar iets als ze er aan kunnen verdienen. Want wil je netjes de auto bij één van de Metrostations neerzetten (zoals Kralingse zoom of Capelse brug), zodat je naar het centrum van de stad met de Metro zou willen gaan, dan moet je dat om 5 uur ‘s morgens doen. Want om half negen zijn alle parkeerplaatsen daar al hartstikke vol.

De bedragen die de gemeente ons besteelt aan parkeergelden schijnen gigantisch te zijn. Helaas kon ik niet verifiëren hoe veel. U wel? Laat het mij eens weten. En waarom mag er bij de ene winkel wel een gratis blauwe parkeerkaart gebruikt worden (met zo’n draaischijf) en bij de andere winkel niet? Dat is oneerlijke concurrentie.

En waarom moet een bewoner van zo’n wijk bijna 120 euro per jaar betalen voor een parkeervergunning en een aldaar hardwerkende winkelier meer dan 350 euro? Waarom vindt iedereen dat zomaar goed? Waarom zie ik geen enkel verweer?zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X