Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A277_1_921_Bernini_.jpg


 

 
fotos/A277_2_250px-Ac_pan.jpg


 

 
fotos/A277_3_793px-Interi.jpg


 

 
fotos/A277_4_800px-Barcac.jpg


 

 
fotos/A277_5_800px-Mauzol.jpg


 [2388]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Bernini

Na jaren heb ik mij weer eens laten verleiden om naar de bioscoop te gaan. Over drie weken ga ik namelijk o.a naar Rome. Ik ben mij al aan het ‘inlezen’ via internet en in grote lijnen weet ik wat mij te wachten staat.
Het Coloseum, het Pantheon, het Vaticaan met het st. Pietersplein, Leonardo Da Vinci, Bernini enz. Zelfs de afbeeldingen hiervan heb ik al in mijn digitale fotoboek. Ik verheug mij heel erg op deze reis, want nu ik er iets van weet wil, ik het natuurlijk allemaal ook in het echt zien.En dan komt er een film uit, die zich uitsluitend in Rome afspeelt: ‘Het Bernini-mysterie’ o.t.w ‘Angels & Demons’ met in de hoofdrol Tom Hanks. En er wordt stevig reclame voor gemaakt. Bladen staan er vol van, de T.V laat interviews zien met Tom Hanks. Hij vertelt dat je in de film veel van Rome ziet, welke moeilijkheden ze hebben ondervonden om in Rome te filmen, de tegenwerking van het vaticaan, het nabouwen van de Sixtijnse kapel, enz. enz In de kranten staan zelfs plattegronden van Rome met de historische plaatsen waar er gefilmd is.Toen ging ik overstag en wilde ook de film zien, vast een beetje voorgenieten van de vakantie.

Dus zaten mijn vrouw en ik zondag in Pathé tussen bakken-cornflakes-etende-mensen.

Het werd een flop. Het verhaaltje was zo slecht te geloven. Er gebeurden zoveel onlogische dingen in de film dat ik mij daaraan begon te ergeren. En je ziet dat het verhaal totaal ondergeschikt is aan de scènes die de filmmaker wil laten zien.

Het maakt niet uit waarom die auto’s door Rome scheuren, als de filmmaker maar kan filmen dat ze door Rome scheuren. Het maakt niet uit waarom er mensen worden vermoord, als er maar iets gruwelijks is te filmen. Er worden mensen vermoord, verminkt, verbrand, gebrandmerkt, vastgebonden in de fontein gegooid. Tegen het eind staat de hoofdrolspeler Tom Hanks en zijn (natuurlijk knappe) tegenspeelster oog in oog met de boef, een meedogenloze killer, die alles afschiet wat op zijn weg komt. Zelfs iemand met maar een heel klein beetje logica in zijn hersenpan begrijpt dat het logisch is dat Tom Hanks nu wordt afgeschoten. Maar nee hoor, na de meest gruwelijke afslachtingen heeft de moordenaar ineens ethiek: hij schiet niet op ongewapende mensen.

Dan leef ik mij nog makkelijker in in de belevenissen van Donald Duck.zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X