Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A284_1_934_Bakfiets.jpg


 

 
fotos/A284_2_934_Bakfiets.jpg


 

grijs1

grijs3[4051]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

BAKFIETS

Ernstig kijkende mannen in driedelige pakken roepen op de TV dat de crisis ‘juist een uitdaging is voor nieuwe ideeën’. Ik denk dan: ‘dat kunnen zij makkelijk zeggen, maar hoeveel mensen hebben de gave om iets totaal nieuws te verzinnen? Maar soms kan het toeval en (on)geluk iemand toch goed op weg helpen.
 
fotos/A284_0_934_Bakfiets.jpg


 

Neem nu een kennis van mij: Mario Strörmann. Hij leeft al jaren van een uitkering. Eigenlijk is hij musicus en songwriter, maar daarmee krijg je niet altijd brood op de plank.

Doordat hij enkele maanden geleden ernstig ziek werd en niet naar de sociale dienst kon komen werd zijn uitkering per direct stopgezet.

Wat nu? In zijn wanhoop borrelden de meest idiote plannen in zijn hoofd op om aan geld te komen. Iemand bood gratis een bakfiets aan, maar dat was wel in Hoorn (Noord Holland).

Bij gebrek aan een beter plan is Mario die gaan halen. Hij fietste de 105 km terug op de bakfiets in drie dagen. Thuis aangekomen schilderde hij op de voorkant van zijn bakfiets: ‘Groene Pakket Dienst’ met zijn telefoonnummer.

Mario: ,,Vanaf de eerste dag had ik werk, ongelooflijk. Eerst was het veel grof vuil. Later werden het archief-kasten, veel kunst zoals beelden en schilderijen. Nu bezorg ik ook veel boeketten bloemen voor bloemenzaak Naturals op de Beneden Oostzeedijk. Ik vervoer elke zaterdag curiosa voor een mevrouw die met haar spulletjes op de markt gaat staan. Het loopt echt hartstikke goed.

Dat komt natuurlijk omdat ik erg goedkoop ben. Voor vervoer binnen een dag in Rotterdam reken ik 5 euro. Voor kleine hoeveelheden grof vuil zelfs maar 2,50. Dat kan ik ook doen, want ik heb totaal geen onkosten”.

Mario moet er zelf om lachen als hij vertelt: ,,Deze bakfiets is zo milieuvriendelijk, hij is volkomen CO2 neutraal”.

Dan vervolgt Mario ernstig: ,,En weet je wat een heel fijne bijkomstigheid is? Sinds ik zelf mijn centen verdien voel ik mij veel prettiger, veel gelukkiger. Ik heb wat te doen, ik kom met allerhande mensen in aanraking en omdat ik zo goedkoop ben, zijn ze allemaal heel vriendelijk. Ik ben echt heel blij met mijn baan, mijn eigen onderneming.”Zo’n simpel, maar wel effectief initiatief moet toch ondersteund worden. Vandaar dat ik in mijn column gratis reclame maak voor Mario. Heeft u een bankstel te verhuizen: bel Mario. En winkeliers: heeft u iets te bezorgen, stap dan niet zelf in de auto, maar bel eerst naar Mario Strörmann, telefoon 0622-239 823. Ik denk dat u voordeliger uit bent en het pakje wordt bovendien CO2 neutraal bezorgd.Groene Pakket Dienst

Mario Strörmann,

telefoon 0622-239 823

www.ztock.nlzoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X