Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A285_1_936_Geranium.jpg


 

 
fotos/A285_2_936_Geranium.jpg


 

 
fotos/A285_3_936_Geranium.jpg


 

 
fotos/A285_4_936_Geranium.jpg


 [3407]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Geraniums

Mensen die afgelopen zondag achter de geraniums hebben gezeten, die zijn daar waarschijnlijk helemaal op hun plek. Maar die moeten dan ook niet klagen dat ze achter de geraniums zaten, ze willen waarschijnlijk niet anders.
 
fotos/A285_0_936_Geranium.jpg


 

Want het was zondag één en al bedrijvigheid en amusement. Eerst uitgeslapen tot 10.00 uur. Daarna met z’n tweetjes genieten van een ovenvers croissantje, een eitje en champagneflut vol met jus d’orange en de krant van zaterdag. Daarna hebben we een fles wijn, twee glazen en wat knabbeltjes ingepakt en onze oude tante opgehaald, want die heeft ook een hekel aan geraniums.

Het is ook geen wonder dat wij Nederlanders het altijd over het weer hebben, want het hele LUISTERVINKEN AAN DE PLAS had net zo goed zomaar in het water kunnen vallen. Maar op enkele wolken na bleef het droog en werd het zelfs prachtig weer. Zo’n ‘Luistervinken’ zeeft de Kralingse bevolking, want je moet van klassieke muziek houden, maar meer nog van sfeervol samen komen, anders kom je natuurlijk niet.

Na een paar uurtjes geluisterd te hebben naar de muziek en naar de verhalen van iedereen die wij tegen kwamen, vertrokken wij naar Hillegersberg. Daar is ‘de zeef’ dat je van jazz moet houden en van flaneren. Met onze tante stevig tussenin geklemd (want het was druk en dan wordt ze zo onder de voet gelopen) flaneerden ook wij over de Weissenbruchlaan en genoten van de jazz, van dixieland en vooral van die grijze slaggitarist, die normaal in ‘The Golden Earring’ speelt. Mens, wat is dat toch lekkere muziek.

Wij konden het niet laten, maar tegen 18.00 uur reden wij gedrieën richting Dordrecht. Daar was zondag ook een Jazzfestival, maar daar is vooral ook restaurant DE STROPER. In dit uitstekende visrestaurant is de zeef dat er alleen maar mensen komen, die willen genieten van lekker eten in een sfeervolle ambiance.

U vindt het dan toch ook niet verwonderlijk dat wij deze zondag geen relletjes zijn tegengekomen, geen agenten met getrokken pistolen of dat er doden of gewonden vielen, zoals in Hoek van Holland. Soms is alles zo voorspelbaar.

zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X