Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A320_1_1013_verzame.jpg


 

grijs2

grijs1

grijs3[2652]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

wijnetiketten 1

Jaap, een goede kennis van mij, verzamelt etiketten van wijnflessen. Ook mijn etiketten wil hij altijd graag hebben. Meestal week ik ze voor hem van de fles, maar een enkele keer bewaar ik de hele fles voor hem.
Natuurlijk niet van de gewone slobberwijn die je bij de Aldi of de A.H haalt. Die heeft hij meestal al. Nee het zijn etiketten waarvan ik denk dat hij die nog niet heeft. En het geeft ook een prettig gevoel, want ik drink de wijn op om niet alleen mijzelf, maar ook om Jaap een plezier te doen. Vorige keer melde hij mij dat hij de 4000 al is gepasseerd. 4000 verschillende etiketten. Maar volgens Jaap groeit het aantal nieuwe etiketten harder dan dat hij ze verzamelt. Hij verzamelt etiketten van wijnen uit alle streken van de wereld, maar ook etiketten die gemaakt zijn voor speciale gelegenheden.

Om u een idee te geven, hierbij een tweetal heel bijzondere etiketten van flessen wijn die zijn gemaakt voor een speciale gelegenheid. De eerste is uit een serie die gemaakt is ter gelegenheid van het 650 jarig bestaan van Rotterdam. Dat zal rond 1990 geweest zijn, want het rode vocht er in is geoogst in 1988. De tweede is waarschijnlijk speciaal geëtiketteerd voor een feestje in de gevangenis in de stad Grave, ergens in 1980. Vast allemaal gevangenisdirecteuren onder elkaar.

Bij deze vraag ik u om mij uw wijnetiketten op te sturen. Dan stuur ik ze weer naar Jaap. Geen flessen (of ze moeten natuurlijk vol zijn). Ze zijn van harte welkom.zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X