Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

1e Jerichostraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Nelleke Mes Wat een leuke site! Ik woonde van 1952 tot 1960, van mijn 2e tot mijn 8e jaar, in de 1e Jerichostraat nr 52, op de hoek van de Bethlehemstraat bovenste verdieping. Dat was een beletage. Je moest aan een touw trekken, als de bel ging en dan roepen:"Wie is daar?" Prachtig!Onder ons woonde mevr. Kleine, die ik als klein kind 'mama Os' noemde, omdat ze de moeder was van Jos, ons buurmeisje. Boven op de zolder herinner ik mij was een kolenhok. Daarna was een kamer aan de achterkant en daar sliepen mijn zusje en ik. Aan de voorkant woonde met haar man, een tijde ín': 'tante Gre'. Een zus van mama Os. Het woongedeelte waren drie kamers achter elkaar. Omdat wij op de hoek woonde waren er overal ramen. Mijn ouders sliepen in de middelste kamer in een twee-persoons opklapbed. Naast de achterste kamer was een halletje en daar kwam de wc op uit en de keuken. Het uitzicht was fantastisch. Je keek aan de voorkant helemaal uit op de Kralingse Plas. Daartussen waren weilandjes met brede sloten ertussen. 's Winters als het flink vroor werden deze onder water gezet, met water uit de Kralingse Plas en kon er via de IJsclub op worden geschaatst Wij waren ook lid van de ijsclub en omdat de ingang helemaal aan de Plaslaan was, zette mijn ouders me vaak over het hek aan de overkant. Dan hoefde ik niet zo ver te lopen. Ik ging op de kleuterschool in de Bethlehemstraat en had daar ook vriendinnetjes wonen. Lenie en haar zusje. Schuin aan de overkant woonde ook twee vriendinnetjes: een tweeling, die Koos en Frans heette. Later ging ik naar de lagere school op de Oudedijk: de Park Rozenburgschool. Ik liep dan langs de ingang van twee garages en een middelbare school, een prachtig plantsoen rechts en links het Park Rozenburg, richting school door een smal laantje met grote villa's. Ik had in die tijd een vriendinnetje die in de IJsclubstraat :Dimmie Brakshoofden. Ik heb lang geprobeerd haar te vinden, maar dat is me tot nu toe niet gelukt. Misschien via deze site! We speelden vaak in het Park of gingen met mijn moeder uit school naar de Kralingse Plas, met die leuke bruggetjes, langs de Plaslaan. Daar woonde ook een vriendinnetje van me: Hilkia Kamstra. Daar had je grote speelvelden en was het heerlijk spelen, als het warm was. Ook gingen we daar eendjes voeren, of met mijn vader erbij naar het Kralingse Bos, ook wel naar het Hertenkamp. We speelde veel buiten. Met de bal, touwtje springen, krijtspelletjes, met de poppen buiten op het kleed. Er waren nog weinig of geen auto's.
Het was een heerlijke tijd, in mijn herinnering!! Voor mij hadden we niet weg gehoeven. Maar we gingen emigreren naar Australia. Jammer! Het zou enig zijn, als er nog meer mensen gingen reageren. Bij toeval heb ik deze site gevonden en nu maar hopen, dat meer hem vinden!!!
Hylkia Kamstra Hoi Nelleke Mes,
We zaten samen op school en je noemt me nog ook.
Monique Boutkan vdWiel Nelleke, ik heb vanaf mijn geboortejaar 1957 tot ongeveer 1979 op nr 50 gewoond. Mijn moeder was de zus van mevr. Kleine. Wij hebben eerst nog op die zolderkamer gewoond. (Kan ik mij niet meer herinneren). Jullie naam zegt me nog wel wat.

Mijn vriendinnetjes toen waren Marja en Anja, die ook bij ons in de straat woonden.
En dan natuurlijk de Ijsclub. Mijn moeder was ook altijd lid. Als er ijs was ging ze iedere ochtend schaatsen met een paar andere moeders uit de straat. Ik mocht dan ook s'avonds. Maar als de eerste bel ging (om21.30) moest je naar huis komen.
Leuke herinneringen.
Anja versnel ( batenburg_heeres) Ha wat leuk deze site. Ik heb vanaf 1963 tot 1976 in deze straat gewoond. Ik was inderdaad het vriendinnetje van Marja en van Monique . ( zie boven) De ijsclub ja dat was geweldig. Je mocht 's avonds schaatsen en dat vond je als tiener helemaal geweldig. Wij woonden inderdaad tegenover de grote baan en als je geluk had kon je via het hekje overpiepen zeg maar dan hoefde je niet helemaal om te lopen. Er kwam in die tijd ook een band repeteren in het huisje wat op de grote ( ijs)baan stond zeg maar. Volgens mij was dat de swinging soul machine. Het kwam ook nog wel eens voor dat er een dolle koe door de straat renden die kwamen dan van de veemarkt.Ik heb hele fijne herinneringen uit deze tijd en aan deze straat.
Ik woonde trouwesn vlak naast de VIR of zo iets dat was een fabriek later is dat Den Toom geworden.
Ik heb in de jaren 80 op de 2e etage op nummer 91a gewoond. Een hele fijne straat was het maar een erg klein huisje met 1 slaapkamertje en de douche was op de gang, in de winter bevroren daar vaak de leidingen. De huur was Fl 180 wat toen ook al einig was voor zo'n huisje. Ik werkte destijds in de straat in coffeeshop 'Jericho' op de hoek van 1e Jerichostraat en Jericholaan. Die shop was van de oude hippie Robertoo Roobol, met zijn herdershond en Chevrolet Camaro. Heel Kralingen kwam daar zijn jointje kopen en roken en het was altijd druk en echt gezellig. Ik herinner het me allemaal nog als de dag van gister en vraag me soms af wat er van iedereen geworden is....Rob v/d G, Perry, de frans man Roche...Tja, de goede oude tijd.
anneke Mijn oma heeft in deze straat gewood, volgens mij op nummer 90 in het benedenhuis. Wij woonden in de Jericholaan. Volgens mij zat er voor de koffieshop er kwam een kruidenier van de zussen Rijnsoever. Eén straatje verder op de hoek van de 1e Jerichostraat en de ijsclubstraat zat er ook eentje, Rateland heette die volgens mij.
Betty Leuk verhaal van Nelleke Mes die sinds 1952 op nr. 52 woonde. Ik woonde daar sinds mijn geboorte in 1945, tot 1952 op de 2e etage. Toen leefde de man van de oude dame op zolder nog en die hield nogal van een borreltje. Dat zou niet zo erg geweest zijn, als hij niet zo'n kwaaie dronk had gehad. Mijn broertje en ik sliepen op de achterzolder (waar achter een wandje in de oorlog nog een onderduiker had gebivakkeerd) en wij hebben menig nachtje bij mijn ouders in bed geslapen vanwege angst voor die oude man. We zijn dan ook in 1952 verhuisd naar de overkant, nr 59, waar we naast de tweeling Koos en Frans kwamen te wonen. De mensen die op nr. 52 op de 3e etage woonden in mijn tijd, zijn ge√ęmigreerd naar Australie (dat was in die tijd heel erg in). Dat was dus het huis waar Nelleke Mes later in kwam wonen.
Je had op nr 56 een sigarenwinkel, in de voorkamer van een woning. Die ging in die tijd, heel modern, reisjes verkopen, b.v. naar de bollenvelden of naar Luxemburg. Om de hoek in de Jeruzalemstraat was nog een ouderwetse waterstoker, daar kon je 'smaandags een paar emmers warm water kopen om de was te doen, omdat nog niemand een geyser had. Hij verkocht ook snoep voor een cent, duimdrop was heel populair. Later kwam daar een friteszaak in en hingen er de hele avond jongens met brommers rond. Later kwam er op de hoek van de Jeruzalemstraat / 1e Jerichostraat een sexwinkel en dat was het sein voor mijn vader om snel te verhuizen naar Caplle aan den ijssel.
Raaijmakers Ik heb in deze straat gewoond op nr 82. In het winkeltje ernaast hadden mijn opa en oma vroeger een waterstokerij en later een kruidenierswinkeltje. Leuk om de straat weer eens te zien. Denk dat met name mijn ouders het leuk vinden om er over te lezen. Misschien kent iemand piet nog?
Hans Wansink Dat van die koffieshop klopt, voorheen van van Rijnsoever. Ik huurde dat pand op de beganegrond voor Hfl 500 en runde er een heuse hashhandel, Koffieshop Jericho. Elke maand even naar boven de huur brengen, heerlijke mensen waren dat. Geen vooroordelen ofzo. Aan de overkant zat de warme bakker, handig. Schuin aan de overkant zat een levensmiddelenwinkel, ook handig. De bakker verdween, kon zijn broek niet ophouden, voorbode voor de latere ontwikkelingen. Den Toom is ooit in de Schuur aan de Kralingseweg begonnen als Discounter, bestaat ook niet meer, alles voor een godsvermogen verpatst aan Albert. Zo is de middenstand van Kralingen naar de knoppen gegaan.
Ria Wie weet er nog iets over de schoenmakerij in de 1e Jerichostraat, ongeveer tegenover de IJsclubstraat?
Vroeger was een familielid daar schoenmaker, 'k heb er niets meer van geen kiekje of niets. Iemand wel? Of een anekdote.
dw97XlBg I never thought I would find such an everyday topic so enlahrlting!
3UoTW3Dx If my problem was a Death Star, this article is a photon tordepo.
3lcM6tabi You Sir/Madam are the enemy of confusion evrhyweere! http://zyjkmkwx.com [url=http://yrcnbrabmf.com]yrcnbrabmf[/url] [link=http://xaadmcavkz.com]xaadmcavkz[/link]
k85PeAHSB At last some raiianoltty in our little debate.
Sjirk De schoenmaker was waarschijnlijk die op 86b.
Ze heetten Schot. Kinderen: Ada, Wim, Martin (Toen Maritientje) en nog een oudere broer.
Ze waren streng gereformeerd en de familie woonde boven de schoenmakerij. In de kelder achter de zaak was nog een slaapkamer voor een of meer jongens.
Alex Kreijl Ik ben geboren in 1960 aan het Grazeweitje in IJsselmonde. In de bedstee van mij grootmoeder. Mijn ouders woonden toen al in de 1e Jerichostraat op nr. 38b de 3e verdieping. Ik heb er gewoond tot mijn 14e jaar en verhuisde toen naar Schiedam. Ik zat op de kleuterschool aan de vredenhofweg en later op de 1e Park Rozenburgschool aan de Oudedijk. Onder ons woonde de familie Kool(2e etage) die goede vrienden waren van mijn ouders.(Piet en Tiny Kreijl). Mijn Oma(vaderskant) woonde 23jaar lang bij ons in en zorgde voor ons als mijn moeder en vader aan het werk waren. Ik heb jaren gejudood aan de Kralingse sportschool van Huib van Mastrigt(via zijn overlijdensbericht 13/6/2013, aan deze site gekomen). Ik heb veel geschaafd op de genoemde ijsclub. De kleine baan waar ook shorttrack geschaatst werd en de grote baan als die onder water gezet werd, was helemaal fantastisch! Idd had je op de hoek bij de jedicholaan de bakker zitten waar ik altijd kapjes ging halen. Op de hoek van de jeruzalemstraat had je ook een kruidenier zitten. Die lelijke appartementen die er later gebouwd werden op de ijsclub stonden er nog niet. Wel had je de 2 onder één kapwoning aan de overkant staan met garages onder de woning(Hoe luxe was dat). Hier woonde toentertijd de chauffeur van meneer Verolme(scheepswerf) die had daarin een glanzende zwarte Mercedes staan, waar ik heel vaak aan mee hielp poetsten(later begon ik mijn eigen chauffeurbedrijf). Er was een bedrijfspand(we noemde het "de Veer"), wat later Loek Hollander werd met zijn sportschool karate en fitness. Aan de achterkant begon Den Toom zijn supermarkt. Ik herinner me wel namen zoals Hanneke Hallink, Irma Roossen, Huib van der Gaag(Hoveniersbedrijf aan de Kralingseweg), Hans Kool? Rob van der Gaag, Desi? Die woonde wat meer naar den Toom en was bevriend met mijn zus Iduna Kreijl. Mevrouw Haak, die naast de ingang van Alband Firestone banden woonde en altijd last had van onze bal tegen haar zijmuur. Zo had je op de Oudedijk de slagerij van Galen zitten(ouders van Rachel, later getrouwd met volkszanger André Hazes). Die man plaagden we altijd door in de deuropening van zijn winkel te roepen, " Van Galen, van Galen, je moet je broek ophalen" wat mij wel eens een ritje naar het ziekenhuis opleverde doordat die uit boosheid een glazen pot spinazie tegen m'n kop aangooide. Je had de sigarenboer op de hoek aan de Oudedijk, Jeruzalemstraat zitten van tante Marie en ome Jaap(vrienden van mijn ouders), later werd dat overgenomen door hun zoon Wout. Ik geloof dat de winkel er nu niet meer is. En zo kan ik nog uren doorvertellen.... het was een fijne buurt en ik ben dankbaar dat ik hier op heb kunnen groeien.
Alex Kreijl Ik ben geboren in 1960 aan het Grazeweitje in IJsselmonde. In de bedstee van mij grootmoeder. Mijn ouders woonden toen al in de 1e Jerichostraat op nr. 38b de 3e verdieping. Ik heb er gewoond tot mijn 14e jaar en verhuisde toen naar Schiedam. Ik zat op de kleuterschool aan de vredenhofweg en later op de 1e Park Rozenburgschool aan de Oudedijk. Onder ons woonde de familie Kool(2e etage) die goede vrienden waren van mijn ouders.(Piet en Tiny Kreijl). Mijn Oma(vaderskant) woonde 23jaar lang bij ons in en zorgde voor ons als mijn moeder en vader aan het werk waren. Ik heb jaren gejudood aan de Kralingse sportschool van Huib van Mastrigt(via zijn overlijdensbericht 13/6/2013, aan deze site gekomen). Ik heb veel geschaafd op de genoemde ijsclub. De kleine baan waar ook shorttrack geschaatst werd en de grote baan als die onder water gezet werd, was helemaal fantastisch! Idd had je op de hoek bij de jedicholaan de bakker zitten waar ik altijd kapjes ging halen. Op de hoek van de jeruzalemstraat had je ook een kruidenier zitten. Die lelijke appartementen die er later gebouwd werden op de ijsclub stonden er nog niet. Wel had je de 2 onder één kapwoning aan de overkant staan met garages onder de woning(Hoe luxe was dat). Hier woonde toentertijd de chauffeur van meneer Verolme(scheepswerf) die had daarin een glanzende zwarte Mercedes staan, waar ik heel vaak aan mee hielp poetsten(later begon ik mijn eigen chauffeurbedrijf). Er was een bedrijfspand(we noemde het "de Veer"), wat later Loek Hollander werd met zijn sportschool karate en fitness. Aan de achterkant begon Den Toom zijn supermarkt. Ik herinner me wel namen zoals Hanneke Hallink, Irma Roossen, Huib van der Gaag(Hoveniersbedrijf aan de Kralingseweg), Hans Kool? Rob van der Gaag, Desi? Die woonde wat meer naar den Toom en was bevriend met mijn zus Iduna Kreijl. Mevrouw Haak, die naast de ingang van Alband Firestone banden woonde en altijd last had van onze bal tegen haar zijmuur. Zo had je op de Oudedijk de slagerij van Galen zitten(ouders van Rachel, later getrouwd met volkszanger André Hazes). Die man plaagden we altijd door in de deuropening van zijn winkel te roepen, " Van Galen, van Galen, je moet je broek ophalen" wat mij wel eens een ritje naar het ziekenhuis opleverde doordat die uit boosheid een glazen pot spinazie tegen m'n kop aangooide. Je had de sigarenboer op de hoek aan de Oudedijk, Jeruzalemstraat zitten van tante Marie en ome Jaap(vrienden van mijn ouders), later werd dat overgenomen door hun zoon Wout. Ik geloof dat de winkel er nu niet meer is. En zo kan ik nog uren doorvertellen.... het was een fijne buurt en ik ben dankbaar dat ik hier op heb kunnen groeien.
Nelleke Mes 14-11-2017. Betty, die mensen die naar Australi√ę vertrokken in 1960, dat was ons gezin ;) En ik heb, op de kleuterschool, in de klas gezeten bij de tweeling Koos en Frans, waar jij het over hebt. In die tijd ging ik er wel eens spelen en ik herinner me nog een verjaardagsfeestje bij hen. Zij hadden een echt filmtoestel en daarop werden foto's van K en F. als baby's getoond. Ik heb al een tijd niet op deze site gekeken. Vandaar mijn misschien late reactie.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X