Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Adamshofstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Manja Boerdam-de Ruiter ik heb in t andere gedeelte van de admshofstraat gewoond,op nr 118 en 148.
heb er ong 20jr gewoond vanaf 1967.
was een leuke gezellige nette straat
wim bons Ik heb op nr 168 gewoond van 1950 tot 1969 met buurjongens als leen van der wal, aad terlouw, hans strijdhorst,gijs schipper, de tweeling overeem,ik woonde tegenover de school met de noodlokalen, en speelde en voetbalde op de hol, bij het boerengat en met vrienden uit de assendelftstraat,ik heb er met veel plezier gewoond en denk er met veel aan terug.
Cees de Vroomen Ik heb gewoond op nummer 74a, van 1966 tot 1985, tussen (toendertijd) groenteboer van Reest (hoek Evastraat) en Jamin (hoek lusthofstraat). Het was een leuke en kinderrijke buurt.
Wim bons Ik ga in deze wijk mijn kamer zoeken, het lijkt me geweldig om in deze buurt te wonen. Zo centaal gelegen. Een schitterende straat. Ik hoop er nog jaren plezier te beleven , en een geweldige tijd te gemoet te gaan.

Groet,
Willem BOS Mijn moeder heeft tot het bombardement met broers, zussen en vader gewoond op Adamshofstraat 37B. Heeft iemand een foto van deze straat van vóór het bombardement. Dus het gedeelte dat weggebombardeerd is.
ria Adamshofstraat, maar ik denk niet het juiste stukje
an Wij waren bij mijn oma in de adamshofstraat, toen viel er een bom een stuk verder het hele huis onder water naar de lusthofstraat gevlucht daar stond alles in brand wat een hel hebben we mee gemaakt.ben nu 82 jaar weet alles.
Corrij Vonk van Kooij. Adamshofstaat op school gegaan,tot mei 1940.Wij woonden in de Nieuwerubenstraat14.Is weg gebombardeerd, 14 mei 1940.Ben nu 82 jaar, maar vergeet het nooit!!,als 1x in de maand de sirene proef gaat, komt alles weer bij mij boven van de mei dagen.

Groetend, Corrij Vonk van Kooij.
rick het is heel ver achteruit gegaan de buurt zit vol met hangjongeren met veel overlast.
drugs word in de straat gedeald en de politie doet er niks mee.

zeer jammer dat alles achteruit is gegaan het oude vertrouwde omgeving is niets meer dan .............

ben in 2011 verhuist namens de overlast
Gerda Lazet In deze straat heb ik ongeveer begin van de jaren '80 gewoond, op 34 was een leuke en gezellige straat, jammer dat dit niet meer hetzelfde is, anders zou ik er weer willen wonen.
Nicolette den Hollander Heb een paar jaar in deze straat gewoond als kind. In ieder geval voor 1965. Vooraan aan de kant van de Oude dijk. Mijn oma woonde t.o. ons. Die heette van Vlaardingen, de familie Wursten woonde ook t.o. ons. Naast mijn Oma was een fietsenstalling, beneden. Wij woonden in een winkelwoning. Met naast ons de grote deuren die de ingang waren van een school achter ons. Kruidenier zat om de hoek, en richting de Lusthofstraat zat de waterstoker en nog verder Jamin.
Frans Ververs Ben er in november 1944 na mijn geboorte in het Eudokia ziekenhuis komen wonen op nr 115 bij mijn ouders Ververs-van der Hoek en grootouders Van der Hoek-van der Sluis. Heb er tot 1960 gewoond. Boven ons fam. De Jong, links de waterstoker Mudde, rechts familie den Adel en fam. Niesing. Tegeonver ons fam. van Vliet met o.a. dochters Corrie en Femke, fam. de Kruik met o.a. dochters Sietske en Rietje, fam. van Zom en fam. Spreeuwenberg met dochter Magda. We speelden altijd op straat. Stonden bijna nog geen auto's, behalve die van de timmerman Schram, de loodgieter Cornelisse en de vrachtauto van Woudenberg. Woon nu al weer bijna 40 jaar in Krimpen aan den IJssel. Als iemand contact zoekt, mail dan naar frans@ververs.nl .
arnold stramrood hallo ik ben arnold.ik heb er gewoond tussen 1950 en 1959 in deze flat .en op lagere school gegaan aan de over kant van de oudedijk ,hoflaan meen ik.
tante hanny van de kro woonde daar ook.foto open gebroken straat. links peter stavast en rechts arnold.
Emiel van der Straaten heb in de straat gewoond van1939-1962.ken famWurstenen enome Cor van Vlaardingen,fam den Outer fam Breedveld fam van Dijk.met Jans van Dijk ben ik in 1959 getrouwd tot 1984 zij is overleden.ken nog veel meer mensen te veel om hier te noemen.vind het wel leuk om met oude bewoners in contact te komen.
e.straaten2@chello.nl
v d Straaten foto school Adamshofstraat nr 15
v d Straaten bevrijdinsfeest Adamshofstraat
v d Straaten bevrijdinsfeest Adamshofstraat
v d Straaten bevrijdingsfeest Adamshofstraat
v d Straaten de familie
v d Straaten voor mijn huis nr 13
van der Straaten Adamshofstraat straat foto ongeveer 1946
van der Straaten Adamshofstraat school nr 15
van der Straaten straat foto ongeveer 1946
met belangstelling de reacties gelezen over de Adamshofstraat,en zeker van Nicolette den Hollander.ik kom uit Rotterdam zuid en mijn ouders waren bevriend met de fam van Vlaardingen (tante Gonda en oom Cor) de groenteboer en paardenliefhebber, waar zij op zaterdag avond in de jaren eind veertig begin vijftig altijd naar toe gingen om te kaarten.ik was toen ongeveer 9 jaar oud ,en kan mij hun twee zonen Henny en Cock nog goed herinneren.ik ging ook wel eens mee met oom Cor met de groentewagen met paard bespannen door de wijk Kralingen. Harm Kramer gustav vasaborg 27 Schiedam.
Ria Heel lang geleden in de jaren 1930 leefden hier mijn opa en oma op nr 178a en 182a. Voor mijn tijd maar ik ben blij dat ik er nog een kiekje van heb kunnen maken.
Ria Waar blijft dat foto'tje nu?
leen dullaart op de straatfoto[laatste] ben ik ook aanwezig,
voorste rij, derde van links.
R. Pauli Hallo Ria. Leuk want wat ik lees waren jou opa en oma dus in die periode buren van mijn overgrootouders (fam. Ros). Zij woonden op nr. 178b. Heb een foto van het gehele gezin staande voor de deuren 178a en 178b met daarop ook nog mijn betovergrootouders. Op het naambordje van 178a staat voor zover ik kan lezen J. Koring (laatste letter niet zeker van).
R. Pauli Nog even ter aanvulling voor Ria. Ik ben in het bezit van de gezinskaart van je overgrootouders, Johannes Koring en Elizabeth Wilhelmina Bosman. Deze woonden inderdaad vanaf 15-03-1919 op nr. 182a en vanaf 19-12-1922 op 178a, dus als naaste buren van mijn voorouders. Samen met 7 kinderen, waarvan onder andere dus je grootouders wat ik begrijp. op 16-08-1927 verhuisden zij naar de Oostzeedijk 147c. Mocht je verdere informatie willen laat dit dan even weten op welke wijze dit kan gebeuren.
Ria Hallo R. Pauli,
Dat is leuk zeg. Ik heet Koring van mijn eigen achternaam. Het moeten beslist mijn grootouders zijn, ze hebben daarna op de Oostzeedijk 147c gewoond, daarna in het Zwaanshals in R'dam Noord. Opa heette Johannes, of Jan voor bekenden. J. dus. Het kan geen andere familie Koring zijn, andere families Koring bestaan niet. Staan zij ook op de foto? Een foto van de straat zoals hij toen was of van de buren is natuurlijk ook leuk. Als dat zo is mag ik er dan een scan o.i.d. van hebben?. Dat zouden mijn broers, zus, neefs en nichten hartstikke leuk vinden. Wij hebben de kaart en foto in elk geval niet. Weet je nog meer over het wel en wee van de voormalige buren?
Als je de moeite wilt doen is hier m'n émailadres, over de kosten worden we het wel eens.
marionloeve@gmail.com
groeten van Ria
Ria Een heel mooie foto van de naaste buren van oma en opa R. Pauli, met duidelijk J. Koring op het witte naambordje. Nu ben ik toch al een aantal leuke dingen via deze site tegengekomen.
Nicolette den Hollander Leuk om te lezen dat er mensen mijn vader en oom en oma en opa hebben gekend. Het is alleen zo jammer dat ik helemaal niets van mijn echte opa Hendrik den Hollander kan vinden. Het enige wat mij altijd verteld is , is dat hij toen mijn vader zes weken oud was een pakkie shag is gaan halen en nooit meer is terug gekomen. Is naar Amerika gegaan, en mijn oma is toen na jaren gescheiden met de handschoen. En hertrouwd met van Vlaardingen. Ik heb maar een paar jaar in de Adamshofstraat gewoond, maar goede herinneringen aan over gehouden.
1aHBck5i That's an inventive answer to an inetresting question
R3tTcTxs Wonderful exaponltian of facts available here.
RjWf4Ru8 That really caeptrus the spirit of it. Thanks for posting. http://pfoosn.com [url=http://ygagzp.com]ygagzp[/url] [link=http://nxwhonp.com]nxwhonp[/link]
PbP2MFcoZ Good points all around. Truly apdeiceatrp.
U1JdFMVXiM12 At last! Someone who unssdrtande! Thanks for posting! http://zgklhhr.com [url=http://pwvipdlvvwj.com]pwvipdlvvwj[/url] [link=http://jnstwxbc.com]jnstwxbc[/link]
v d Straaten Adamshofstraat Revius school
Klas foto met mevr Kwakkelstein en Akemade.
mezelf en Pim Knoop voor de juf.omstreeks1946
Emiel v d Straaten Nicolette den Hollander.
ome Cor Hennie en Cock van Vlaardingen fam
Wursten ik zelf woonde op nr 13 naast de school.
de winkel woning woonde mevrouw Hoffman ,ik kan je niet heten je vroeger anders van meisjes naam.
Ron Broere Emiel dan waren we bijna buren. Mijn opa, oma, vader en tante woonden op 9b (1e verdiep en zolder). Ik heb daar gewoond van 55 tot 67.
Frans Ververs Hierbij een straat foto van de kinderen die rond 1947 in de Adamshofstraat tussen Lusthofstraat en Ooostzeedijk woonden. Ik sta links onder op de voorste rij. Wie kent of herkent nog anderen? Graag een email naar frans@ververs.nl.
Frans Ververs Hierbij een straat foto van de kinderen die rond 1947 in de Adamshofstraat tussen Lusthofstraat en Ooostzeedijk woonden. Ik sta links onder op de voorste rij. Wie kent of herkent nog anderen? Graag een email naar frans@ververs.nl.
riet hogendoorn van vliet Ben op nummer 127a geboren in 1947. Mijn grootoouders hadden een kruidenierswinkel tegen over ons. Erboven woon Opoe van Kleef ik herinner mij namen als Fam. Hauser , Unger Tante Cor Verhoef met 2 dochters en 1 zoon. Boven ons woonde Verkaik, van Reeuwijk ernaast, Witkam familie die 1 van de eerste waren met TV en de halve straat stond zaterdag middag te wachten om naar het kinder uurtje te kijken.
Straat vereniging Mudde, Vander Elst. In 1960 verhuisd naar Nieuwerkerk . Woon nu al 35 jaar in Canada maar leuke herinneringen. Jammer dat de foto vaan de Oudedijk kant was waar ik wel op kleuterschool ben geweest.

Nicolette den Hollander Emiel van Straaten , mijn vader Hennie heette niet van Vlaardingen . Hij was het eerste kind van mijn Oma die eerst met den Hollander getrouwd was, Cock was zijn half broer. Ik denk dat we ongeveer drie jaar in die winkelwoning gewoond hebben, zo ongeveer 1960 tot 1963 ?
Emiel v d Straaten Nicolette,Hennie ken ik wel.volgens mij rood haar als ik mij goed herinner.ook indien in dienst verband.net als Aad den Rijken.
Frans Ververs Dit wordt de derde poging om de foto uit 1947 te uploaden (zie boven)
Frans Ververs Dit wordt de derde poging om de foto uit 1947 te uploaden (zie boven)
E van tricht Mijn Moeder woonde hier met haar familie ,van der Elst
Mijn opa verkocht ijs en in de winter patat,..is dit bekend ?

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X