Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Aegidiusstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Sjaan Net de lelijke kant van de straat dit!
Kende er vroeger een hoop mensen!
De eerste helft van de straat vanaf de Lusthofstraat was altijd gezellig!
Emile Vroeger een straat van gezelligheid tijdens mijn jeugd. 1970 tot 1990. Tegenwoordig een triest gezicht zonder uitstraling. Jammer. Naarmate je ouder wordt ga je zaken anders waarderen
Emile foto van hoe het er vroeger uitzag.
karel heb vroeger in het eerste gedeelte aan de oostzeedijk gewoond boven lex de schoenmaker kregen altijd dropjes moesten we de ogen dicht kneep tie altijd in je neus ,had ook hoop vriendjes toender tijd tom v hasselt ,huub ratten altijd voetballen op het pleintje mooie tijd gehad
Arie Spek Ben in 1944 geboren in deze straat op nummer 99 mijn ouders hadden daar een kruidenierswinkel welke wij in 1949 verlaten hebben en op de Oostzeedijk zijn gaan wonen. Tegenover ons was een kapper De Jager. Vlak naast ons was in een pakhuis gestald de bluskar van de Vrijwillige Brandweer mijn vader was een van de vrijwilligers ik meen dat het spuit 8 was. Daarnaast was een waterstokerij van De Laat en op het hoekje met de lusthofstraat was het Cafe van van Schijndel.
Verderop richting Oostzeedijk waren nog een aantal kleine zaakjes gevestigd zoals een Schoenmaker.
Helaas ben ik niet in het bezit van foto's van de straat vanaf de Lusthofstraat naar de Oostzeedijk.
Theo van den Heuvel ben hier vanaf mijn eerste jaar komen wonen en heb hier gewoont met mijn ouders en ben er zelf gaan wonen toen ik getrouwd ben.mijn ouders woonde op nummer 26 en ik na mijn trouwen op 32. toen de metro werd aangelegd, moesten wij verhuizen en zijn toen naar de Frits Ruysstraat verhuisd, hier hebben wij ruim 33 jaar gewoond en wonen nu sedert 2008 in Ommoord. het zou leuk zijn als ik oud tijdsgenoten zou kunnen ontmoeten, zoals enkele namen; ria Kruter-Wil Bergwerff-Krista van de Bosch- Tineke Kortenhorst-Gidi Rietveld-Aad Verhoef-Wim Palms en misschien nog andere.
Agnes Orsel Van 1962 tot 1975 woonden we met onze dove ouders aan de Aegidiusstraat 25b. We waren met 6 kinderen: Nanno, Agnes, Jan, Garry (Gerard), Appie (Albert) en Rika. We speelden veel met Frans en Robert Meeling, ik met Karin en Edith (zat bij mij in de klas) en ik paste wel eens op Pietje van de Wolde.
Wil Bergwerff Inderdaad heb ik ook in deze straat gewoond zoals Theo vd heuvel hierboven, ik zou ook het leuk vinden om jou eens te ontmoeten, ik heb er altijd veel plezier gehad en ik heb er gewoond van 1950 tot 1968, eerst op nr. 36 en daarna op nr. 35 aan de overkant, de namen die jij noemt ken ik ook nog, er was ook nog een Mary verbeek v. Mourik- Nellie Palms- Aad Boeser- Bertha en henk smit,en Gidi heette volgens mij Gijsbers van z'n achternaam. Ik woon sinds mijn trouwen in Spijkenisse.
Bert Strijk Ik woonde eind jaren 50 t/m begin 1964 in de Aegidiusstraat nummer 23B, aan de zijde van de Oudedijk tegenover Theo van den Heuvel. Ik kende ook de familie Palms en Aad Verhoef mijn buren waren Kortenhorst en Frans van Gilst
Het was toen gewoon vooroorlogs, we hadden geen geiser of douche. Wij moesten jong en oud in een teiltje met water, wat warm gemaakt werd met heet water uit een fluitketel. En in de winter hadden wij een kolenkachel.
Ik zie die mannen nog al die houten trappen op klimmen met een zware zak kolen op hun schouder om die te lossen op een plek op de zolders. ze zagen er pikzwart uit. Melk en groenteboer kwamen nog met paard en wagen. Groenteman Kruten bracht elke avond de kar achterwaarts in een loods op de plaats waar paard en wagen staat op de foto van Wil Bergwerff, de vonken sloegen van de hoeven af. En het paard werd dan naar de stal gebracht op Jaffa einde van de Oudedijk.Elk klein stukje straat had winkeltjes, oa kleine waterstokertje Siondwarsstraat, die verkochten van koekjes tot kolen groente fruit enz. Ik heb toen ook nog voddenboeren meegemaakt met houten zware handkarren en houten wielen. Wij verhuisde in 1964 naar Gouda, ik woon nu met mijn vrouw 33 jaar in Ovezande provincie Zeeland. Hierbij 2 foto’s uit de jaren 70.
Gr Bert Strijk.
Bert Strijk. Hier bij nog een foto.
Gr Bert Strijk.
Elly Palli - Mes Op mijn 5e jaar, in 1955 vanuit de Heer Hugostraat naar de Aegidiusstraat 105a verhuisd,tussen de Lusthofstraat en de Oostzeedijk in.
Onder ons woonde "de zieke", een vrouw die heel de dag in een bed lag voor het raam. Ze woonde samen met haar zus. Steeds als iemand een praatje met de zieke maakte kwam na afloop de zus naar buiten om de stenen vensterbank aan de buitenkant schoon te maken want daar hadden mensen op geleund en dat vond ze zeker vies. Die was daardoor helemaal glad uitgesleten geworden.
Het waren geen aardige vrouwen, ze konden weinig hebben.
Bij de waterstoker de Laat die vlakbij was werden op vrijdag emmers heet water gehaald voor de stoep te boenen. Hij was een lange, iets gebogen magere man.
Zijn vrouw stond in de winkel, daar deden we de boodschappen en kochten we snoep die in snoeptafels lag voor de toonbank.
De stoep bij de Laat was lelijk en kapot en naar verluidt kwam dat door blikseminslag.
Tegenover de Laat woonde een politieman die een aapje in huis had. Omdat wij er schuin tegenover woonden zagen we het aapje regelmatig in de gordijnen hangen.
Tegenover woonde mijn vriendinnetje Connie van Hilten. Haar oma, die naast haar woonde, had als een van de eersten TV en op woensdagmiddag mochten alle vriendinnetjes komen kijken, zaten we allemaal op de grond ons te vergapen aan dappere Dodo.
Cafe van Schijndel zat op de hoek en daar tegenover van Baal, een textielzaakje.
Ook was er de kapper naast de waterstoker. Dat was de herenkapper, en zijn vrouw beheerde de dameskapper er recht tegenover.
Hun hond was niet zo op andere honden gesteld en heeft onze hond eens flink gebeten, zodat mijn moeder de kapper uit zijn zaak trok en hem sommeerde mee te gaan naar de dierenarts, wat hij ook heeft gedaan. Een aantal hechtingen later kwamen ze weer terug. Zulke dingen vergeet je niet. En elke winter schaatsen op het Jodenslootje, waar je als het donker werd niet durfde lopen want daar was het Jodenkerkhof en als het donker werd dan gingen de doden met kettingen rammelen. Ja ja.......geweldige tijd geweest.
Willem Palms Ik ben in de Aegidiusstraat opgegroeid wij woonde op nr 40 onder ons was een melkpakhuis van Aurore weet nog dat daar in de zomer grote stavenijs van de ijscentrale gebracht werden en wij bedelen om een stukje ijs bij die bezorger maar kregen zelden wat de melkboer Ab ven der Wiel met zijn paard en wagen de bakker die zijn King Korn brood of zijn vers gebakken brood Kruter de groente boer ging wel eens mee op de paard en wagen het paard naar de jaffa hof brengen,op de hoek van de oudedijk waar dat bedrijf zat wat met metaal werkte daar werkte Piet Oorschot die op zaterdag boks les gaf in Krooswijk en niet te vergeten de Fietsen maker naast het pakhuis van Kruter altijd in zijn blauwe overal dikke buik en altijd een dikke sigaar in het hoofd toen ik alles las wat hier geschreven stond herinner ik me de namen tegen over ons woonde boven de familie van der heuvel en daar onder de familie Uithol met als enige zoon Peter Theo van der heuvel weet nog goed dat die bij de Ford dealer werkte bij de oude dijk waar nu Albert Heijn zit Ria kruter en haar broer Frans Merrie verbeek mourik die had ook nog een broer de familie Gijsbert waar je eind jaren 50 naar de tv mocht kijken op woensdag middag en ook Bertus Strijk als deze van school was maakte hij een rondje op de fiets met de huis kat in zijn nek weet nog dat hij naar Gouda verhuisde
In 1966 zijn wij verhuisd naar IJsselmond later ben ik en nu nog gaan wonen in Capelle aan de ijssel soms loop ik nog wel eens door die buurt maar de gezelligheid die het toen uitstraalde is verdwenen jammer vond het altijd prettig daar
Het lijkt me zeker leuk om al die oude gezichten weer eens te zien
Gr v
Willem.Palms
Hallo Willem. Palms, weet je nog de volkstuintjes bij woudestein. Jullie hadden een prachtig houten huisje waar je letterlijk in kon wonen. Die van ons was puur voor tuingereedschappen. Jij had ook een plaatje van chubby checker (The fly)wij stonden dan als gekke op te dansen. Als kinderen leken wij iets op elkaar, de meeste dachten dat wij broers waren, en zelfde lengte en brilletje en kleur en korthaar. Mijn vader riep mij eens om boven te komen, jij trok mijn jasje aan en rende weg. Mijn vader kwaad en schreeuwen BERT KOM TERUG!!! Toen ik stil naar boven ging en achter hem stond was hij nog aan het schelden en roepen naar buiten hahaha. Ja en de ijsstaven kan ik mij nog goed herinneren, en ook ome Piet Oorschot die boksles gaf. Ik heb nog foto's dat ik als 13 a 14 jarige knul bij hem trainde. Het was inderdaad een gezellige tijd met een soort familie dorps sfeer waar niets meer van over is.
Gr Bertus Strijk.
P.S. die kat Miekie die op mijn schouder lag met fietsen door Rotterdam heen is nog 17 jaar geworden. Wij kregen hem in 1957 en overleed in 1974.
willem palms hallo Bertus Strijk
dat waren echt leuke tijden, dat van die jas kan ik me zeker nog goed herinneren als je wil neem eens contact op mail adres w.palms@ziggo.nl
Bert Strijk. Hallo Willem.
Ik heb op jouw mail gereageerd.
Ik zet mijn mail ook nog even, (strijk@zeelandnet.nl) misschien dat er nog bekende zijn uit de zelfde buurt oa Ernst Valk uit de lambertusstraat. Ik vraag mij af waar Aad Verhoef en Frans Vergilst en Tineke/Paul Kortenhorst en Ria Kruter en Aad Boeser heen zijn verhuist. Van Aad Boeser dacht ik dat zijn ouders doofstom waren en woonde volgens mij beneden naast onze deur. Wat ook uniek was met de lopers (sleutel) die op elke deur paste. Je kon zo letterlijk overal naar binnen gaan of aan een touwtje trekken door de brievenbus. Boven op de zolders sliepen de meeste mensen.
gr Bert Strijk.
lia Mijn oma woonde op nr 68 , tegenover van gilst de buurtkruidenier, daar tegenover een klein tabak huiswinkeltje.Ik spreek over de jaren 60. Oma ging elke dag de vogels voeren in de buurt, Op vaste plekken werd dat neergelegd. Bij de gruyter en op het grasveld. Van oma is toen een foto gemaakt door iemand die daar woonde. Helaas is de foto zoek geraakt. Mijn neefjes rens en leo woonde aan het einde van de Aegidius straat vlakbij de oudedijk. Elke woensdagmiddag kwam ik met de tram naar oma en opa en ging ik smiddags met opa naar het krakelingse bos de eendjes voeren. Halverwege stond er bij mooi weer altijd een ijscowagen. Daar kreeg ik elke keer vast een ijsco van opa. Bij van gilst ( zo.n winkeltje vind je nog in het openluchtmuseum in arnhem) kon je koekkruimels open. Vond het een hele trouwe winkel, hoge toonbank en een rood groot soort snijmachine voor de kaas etc. Heb daar een heerlijke jeugd doorgebracht bij oma en opa. Oma en opa hadden ook altijd een kostganger in huis. Boven op zolder was daar een heel lief kamertje. Jammer vond ik altijd dat oma geen balkon had. Oma hield van poezen, veel poezen en opa heeft toen een uitbouw van hout gemaakt zodat de poezen toch buiten konden zitten. Ik denk nog veel aan opa en oma.s huisje daar in de straat. Met de houten deurknoppen, de kolebak boven op zolder.Beneden oma woonde de familie kurpershoek, die kregen toen telefoon. Spannend vond ik dat. Ik zou nog eens graag terug in de tijd willen, naar opa en oma in de aegidiusstraat 68, aanbellen, en opa.s stem horen van ha poppie ben je daar. Hij had me al gezien in de spionnetjes die buiten de ramen hingen. Wat gaat de tijd snel en wat veranderd een straat !
aat boeser Ineens kwam ik deze site tegen. ik heb geen idee hoe oud deze site is, maar hier een reactie. Ik was 1 jaar toen mijn ouders naar de aegidiusstraat nummer 17 verhuisde. ik was ongeveer 14 toen we in Lombardijen gingen wonen. Wel ben ik zeker anderhalf jaar weg geweest en heb ik bij een tante gewoond omdat mijn moeder naar een sanatorium moest vanwege TBC. Een deur verder woonde Gidi Gijsbers en recht tegenover ons de dames van Houten. Links van ons woonde Wim Smit. Hee Bert nog even dit beste jongen, Mijn ouders doofstom??? geen idee waar je dit vandaan haalt. Maar ik heb ze zo'n 90 jaar alleen maar pratend meegemaakt hoor. Veel namen weet ik niet meer, behalve Ria Kruters de dochter van de Groenteboer, Volgens mij was ze iets ouder dan mij, ze zag mij in iedergeval niet staan, ondanks dat ik smoor op haar was. Uiteraard weet ik de waterstoker nog, die had van die fijne stroopjes. Ook heb ik nog gevochten met ene Paul dacht ik. In ieder geval schopte hij mijn lip open met die ouderwetse schoenen waar van die lipjes op zaten waar de veters omheen moesten. Er gingen twee krammen in om de boel bij elkaar te houden en dat was dat. De school was om de hoek aan de oude dijk, de reviusschool. Strenge bedoeling daar. Soms speelde we op het oude ijzer van de smit "de Goederen" gevaarlijke spelletjes op die stapels. De leukste tijd van mijn jeugd heeft zich trouwens aan de Molierreweg in Lombardijen afgespeeld. Geweldige tijd als opgroeide puber.
wil je reageren ? a.boeser@online.nl
Bert Strijk. Hallo Aat.
Van je ouders schreef ik, ik dacht het. Ja het is weer zo'n 50 jaar geleden. Je had ook nog Aad Verhoef. Beneden naast ons huis had je het gezin waar ik van dacht dat jij dat was. Ik heb ook nog een halfbroer Frans van der Gaag.
Gr Bert Strijk.
Aat boeser Bedankt voor je mailtje Bert.
Ik kan me wel Theo van de Heuvel herinneren, jij woonde dus daar tegenover. Theo woonde een paar deuren van mij af richting Oudedijk. We hebben dus wel vlak bij elkaar gewoond. Wellicht hadden wij minder contact met elkaar. Mijn vader was bij de vrijwillige brandweer en ging er bij alarm eerst op zijn solex en later op zijn Berini M16 heen.

Groeten Aat Boeser
Willem Visser Ik ben geboren in de Aegidiusstraat op nr. 107. Mijn ouders zouden er veel over kunnen vertellen maar die zijn helaas overleden. Zelf weet ik er niet veel meer van omdat wij op mijn 4e zijn verhuisd naar de Honderdentienmorgen in Hilligersberg. Daarna zijn wij verhuisd naar de Assendelftstraat omdat mijn moeder terug wilde naar Kralingen.
Theo Mulders Ik ben geboren in de Adamshofstraat en wel op nummer 98a.

De waterstoker waar men het over heeft was mijn opa. Om exact zijn, zijn naam was de Laet en geen de Laat. In de jaren 20 was hij boerenknecht in de omgeving van Ossendrecht. Vandaar zijn accent.

Daarna werd hij rietvlechter en als zodanig werkte hij mee aan de bouw van "de Afsluitdijk." Op de Afsluitdijk werden mijn moeder Nel ( Petronella 1928) en mijn tante Wies geboren

In de jaren 30 kocht hij met zijn verdiende centjes de waterstokerij in de Aegidiusstraat. Hij overleed in 1966. Ik was toen 1 jaar oud. Hij kreeg trombose door een val over een lint dat een pak kranten bij elkaar houdt.
Hallo Theo.
Ik kende maar een waterstoker in de Aegidiusstraat, en dat is aan de zijde van de plm 50 meter voor de Oudedijk. Op de foto is het vrouwtje van het winkeltje. Praten we hier over de zelfde waterstoker.
Gr Bert.
Carla van der Kraan Hallo Bert
Ik ben geboren in 1947 in de Aegidiusstraat nr. 3 en dat vrouwtje op de foto was volgens mij onze buurvrouw. Op de hoek van de Oudedijk en de Aegidiusstraat stond zij in het kruidenierswinkeltje.
Groeten Carla
bep neele ik ben geboren in 1943 mijn ouders woonden in de siondwarsstraat nr12. de groentenzaak van Ab neele. op de foto van wil bergwerff zie je de schoenmakers winkel van frans plomp. op de foto zie je mijn vader staan.boven de winkel woonde oom jan met zijn gezin. 4 dochters, aan de overkant was de slagerij van de fam Maters, wij zijn daar later boven gaan wonen. de zaak werd verkocht aan de fam vd Schalk.op de andere hoek was de melkzaak van juffr Aurore. latewr bloemen zaak. daar woonde mijn opa en tante boven.In de siondwarsstraat hadden we ook een waterstokerij. die verkochten ook kruidenierswaren. en zo kan ik nog wel even doorgaan.heel veel mooie herinneringen komen weer naar boven. mijn kleuterschool was in de adamshofstraat. de lagere school was de ,,park rozen burgschool..ik zoek fenna leeuwangh die in de siondwarsstr woonde. gr, bep
Els Smit Mijn Oma woonde daar ergens in de zestig jaren.
Cornelia Smit kan ook Müller zijn ,ze was alleen.
Ik kwam er af en toe als kind van ongeveer tien jaar.
Het maakte enigszins indruk op mij want wij kwamen helemaal ;). vanuit de Achterhoek naar Rotterdam ,een wereldreis in mijn beleving.
En die spionnetjes aan het raam ......want een uitvinding ....dacht ik als kind .:)
Misschien kan iemand iets vertellen over haar leven in die straat? els.smit@online.nl
riek starink Ik ben in 1940 na het bomberdement in de aegidiusstraat 107 komen wonen onder ons woonde de fam visser en boven ons de fam jaspers met zoon theo op109 woonde beneden de fam van daal met zoon hans, aan de overkant op 106 fam van munster met dochterAnnie en zoons Dolf en jan er waren2 waterstokers bij de oostzeedijk hogerwaard,en bij ons de laet met Nel,wies Hilda,riet,cock en later nog een zoon!In1959 ben ik op no108 gaan wonen tot2002 woon nu in prinseland kan nog wel even doorgaan .In 1944 werd mijn broer Wout geboren op 10 november de dag dat alle mannengevorderd werden. Nu maar stoppen ik weet nog zo veel groetjes riek valentijn-starink
riekstarink ik vergeet nog iets mijn vader Aalt starink was glazenwasser en onder brandmeester bij spuit8 net als de vader van Arie spek ,een leuke tijd gehad Gr
Bert strijk Hallo Riek, was je vader ook in de jaren 60 glazenwasser?
De glazenwasser die ik altijd mee maakte in de Aegidiusstraat (Oudedijk zijde)had een houten trekker met geelkoper beslag waar hij mee het water van de ruiten trok. En altijd een zware lange uitschuifbare houtenladder. En wat mij op viel bij deze glazenwasser was dat hij met de zomer gebruinde handen had met lichte huidplekken.
Gr Bert Strijk.
riekvalentijn- starink Hallo Bert ,die glazenwasser die jij bedoeld was Hazebroek die was ook heel lang en liep een beetje krom hij was vrijgezel en woonde bij zijn moeder.en had zijn glazenwasserswijk in heel kralingen mijn vader ,had zijn wijk rondom de hooidrift in het westen. groetjes riek.
Ria Koring Mijn oom en mijn vader hebben ook bij spuit 8 gezeten . Dat was kort voor of na de oorlog. Dat was rennen als er een brand was, al was het maar om de premie te krijgen welke wagen het eerst bij de brand was.Er moet ergens nog een foto van bestaan. Heeft iemand die misschien? Zou leuk zijn voor de site.
riek valentijn-starink hallo willem visser. jij woonde in de aegidiusstraat107 beneden wij woonde op de eerste etage, maar ik kan me nog herinneren dat daar een jongen woonde die Joop visser hete met zijn vader die hete Wim en zijn moeder Sien als ik het goed heb? er woonde ook twee zussen van die moeder in de straat de een hete engel van haar voornaam en de ander Houdee van haar achter naam, die had een zoon Kickie ik ben nieuwschierig of ik het een beetje goed heb het is al ongeveer 60 jaar geleden groetjes riek valentijn-starink
hans van vliet hallo allemaal ik ben hans van vliet
ben geboren in de aegidiusstraat nr 50 en heb daar gewoond tot 1980

bep nelle hoe is het met je broer rini die was toen geemigreerd?

dan is er ook nog een dick van ommen die woonde op nr 70 was toen mijn vriend
en is nu mijn zwager
voor eventuele mail:ivanvliet01@kpnplanet.nl
Fatima Mijn opa en oma woonden vroeger in de Aegidiusstraat 17 b. Fam. Meeling. Mijn ooms , Wim, Jan, Frans en Robert zijn hier opgegroeit. Er zat een slagerij vlakbij en het winkeltje op het hoekje. (Op de Oudedijk).
Ik herinner me nog wat vriendjes en vriendinnetjes: Appie, Rika, Cia, Yvonne en Pietje. Ik herinner me nog de melkboer , eerst met paard en wagen, later met een soort van bus. De lorreboer. M'n grootouders woonden daar tot 1978. 2 jaar nadat Wim verdronk bij het schaatsen op de Kralingse Plas, zijn ze verhuisd naar de Veemarkt.
rieka valentijn hallo Fatima volgens mij ben je abuis en woonden je opa en oma op 197 of zo bij de oostzeedijk kant,ik kan jan meeling ook van voetbal vereniging noc van vroeger van mijn man ,.weet ook nog dat je oom wim verdronk in de plas mijn dochter en zoon kwamen er mee thuis waren ook aan het schaatsen toen en waren er helemaal stuk van toen groetjes rieka valentijn-starink
Fatima Hallo Rieka,
Ik begrijp de verwarring. Voordat m'n opa en oma op 17 b gingen wonen, woonden ze inderdaad op een ander nummer . Ik weet
niet op welk nummer. Ik weet wel dat ze toen achter in de Aegidiusstraat woonden, richting de Oostzeedijk. Maar ikzelf herinner alleen maar de tijd van toen ze op 17b woonden, richting de oude dijk. Mijn moeder Ans en haar zussen Wil en Dien zijn ook op dat eerste adres opgegroeit. Ja dat Wim verdronk tijdens het schaatsen hakte er bij iedereen verschrikkelijk in. Ik was zelf 8 jaar in die tijd. Jan en Wim voetvalde inderdaad. Waaeschijnlijk kennen jullie dan ook mijn achterneef Frans Stevens en zijn vader Klaas. Groetjes, Fatima
Arie van Meer Was dat Wim Meeling die is verdronken (Kralingse plas?
Ik weet het jaar niet meer (ik ben van 1952) en op de lagere school heeft hij naast me gezeten.

Een lieve warme jongen, moet er nog vaak aan denken.

Groet Arie (Aad) van Meer
ria omdat mijn familie heel vroeger ook in de Aegidiusstraat heeft gewoonde, een beetje aan de kant van de Oostzeedijk ben ik er pas langs geweest om wat foto's te nemen: 1 nr. 128
ria omdat mijn familie heel vroeger ook in de Aegidiusstraat heeft gewoonde, een beetje aan de kant van de Oostzeedijk ben ik er pas langs geweest om wat foto's te nemen: 1 nr. 128
ria omdat mijn familie heel vroeger ook in de Aegidiusstraat heeft gewoonde, een beetje aan de kant van de Oostzeedijk ben ik er pas langs geweest om wat foto's te nemen: 1 nr. 128
ria volgende, 128 boven. let op de spionnetjes!
ria Aegidiusstraat 115.
ria Aegidiusstraat 178, 180 enz
ria Aegidiusstraat 115 b/c
Jan Jongeling Ben in 1946 geboren in de aegidiusstraat 116.
Verschillende namen komen mij heel erg bekent voor, zoals Riek en Wout Starink, Hans van Daal, maar ook nog Bassie de Winter, Cora Vonk, Richard Owerkerk, Bepie Zwijg, Jan en Bertie Dietz.
Maar ook Aad Verhoek, Wim Palms, ( Rinus Jongeling ).
Wij woonden schuin tegen over de doodskistenmakerij en de bloemenmanden van als ik het goed heb van Blommenstein.
Ben benieuwd naar een reactie.
Jan.jongeling@hetnet.nl
Fatima Hallo Aad van Meer,
Dat was inderdaad Wim Meeling. Hij was ook in 1952 geboren en hij was inderdaad heel lief.
Wat leuk om zulke berichten over Wim te lezen.

groet, Fatima
Fatima Hallo Aad van Meer,
Dat was inderdaad Wim Meeling. Hij was ook in 1952 geboren en hij was inderdaad heel lief.
Wat leuk om zulke berichten over Wim te lezen.

groet, Fatima
riekvalentijn ja Jan jongeling ik weet dat jullie daar woonde in het beneden huis je vader en moeder kan ik me nog goed herinnere later zijn jullie naar de Taborstraat verhuist je had ook nog zusjes en broers weet ik goed he op me ouwe dag groetjes!!
Aad van Meer Ben blij dat je het mij eens ben over Wim Meeling Fatima (een warme vriendelijke jongen). Veel vrienden en bekende hebben het nog lang over hem gehad.
De naam Fatima ken ik niet maar dat komt omdat ik al met 14-15 jaar verhuisd ben naar Capelle a/d Ijssel maar ik bleef in Kralingen mijn vrienden houden.

Groet Aad
Aad van Meer PS op Facebook sta ik onder de naam Arie van Meer.
Ria Een foto van de Vrijwillige Brandweer, maar ik weet niet of het spuit 8 was of een andere, misschien herkent iemand iemand:
Henny Potters van den Bosch Wat een herinneringen komen bovendrijven door al die mailtjes.
Ik heb namelijk vanaf 1940 tot 1960 gewoond,sasmen met mijn ouders,oudere zus en jongere broertje op nr.168 a.Het stuk Lusthofstraat,Beneden Oostzeedijk.
Onze buren waren de fam.van Ree,naderhand verhuisd naar het westen van de stad.Fam.Gebuis met hun 7 kinderen.
Opoe Ros,zij woonde schuin onder ons.De fam van Maastrigt,
Volgens mijn herinneringen zijn die naar Hoek van Holland verhuisd.op deze woning is toen een zoon van de fam.van de Graaf gaan wonen.zij hadden volgens mij 4 kinders waaronder een tweeling.
Tegenover ons was de garage waar de dienstauto van de burgemeester werd gestald.
Ook waren er 2 waterstokers,2 schoenmakers,sigarenwinkeltje en 2 groenteboeren,die met hun paard en wagen de waár aan de mens bracht.Tevens was er een melkboer.
Een kruidenierswinkel vanTaselaar zat op de hoek Ben.Oostzeedijk,Aegidiusstraat.
als het had gevroren gingen we inderdaad bij het jodenkerkhof schaatsen,die was snel dicht gevroren,ook wel op de Hofvijver.
Daar hadden de bewoners wat lampen opgehangen zodat je er ,s avonds ook kon schaatsen.
Heb daar een heerlijke jeugd gehad.
Ben er laatst nog geweest tijdens de marathon,maar wat is er over gebleven van de grandheur die er altijd hing.ik kan nog wel een poosje doorgaan.
Hoop wel dat ik misschien reacties krijg van mensen die daar ook gewoond hebben,zou het heel leuk vinden.



Leen Booster Hoi lieve mensen!
Ik heb in de Aegidiusstraat,bijna 25jaar een slagerij gehad,Tegen over Schoenmaker Plomp en Ab Neele
de groenteman. DE Fam Krute was vaste klant.
Ook het verdriet van de Fam. Meeling zal ik nooit vergeten.Robertje kwam altijd boodschappen doen.
Een groot en lief gezin!
Fam Bergwerf woonde tegen over van t'hof de Lorreboer.
Ik had daar een heerlijke winkel!
Mooie herinneringen! Dat komt nooit meer terug.
Lieve groeten Leen en Rietje.
Arie Spek Beste Ria,

De foto van de brandspuit is die van brandspuit 5 waar die gehuisvest was weet ik niet. In de Aegidiusstraat stond brandspuit 8 in datzelfde pakhuis had Piet van Dorp van de viswinkel in de Lusthofstraat zijn opslag. Als er nieuwe haring in het land was dan had hij hier vele tonnen met haring staan.
Over dezelfde Piet van Dorp dat was een hobby schilder die mooie schilderijen schilderde.
Linda van der meer leuk dat ik dat leest van slager booster als kind kwam ik vaak bij jullie in de slagerrij met mijn oma sjaan vander meer en mijn tante lien grolle en mijn moeder kwam ook altijd bij jullie in de zaak wij woonden in de lambertusstraat bij de oostzeedijk en laten zijn we verhuis naar krimpen en mijn tante kwam altijd een dag in de week bij ons en bracht dan altijd vlees uit jullie zaak mee groete linda van der meer
Ria Dank je voor de informatie over de brandspuit.
Knap dat je dat weet.
Leuk dat verhaal over die Piet van Dorp.
Schilderde hij ook tafereeltjes uit de omgeving, dat zou heel bijzonder zijn want er zijn er bitter weinig van. Misschien zijn ze hier of daar te koop, of te bekijken.
Ria
hans van vliet hallo leen booster
ik woonde in de aegidiusstraat 50 we woonde boven je pakhuis kan je ons nog herinneren?
we hadden altijd koude voeten omdat je de ramen in het pakhuis open liet staan
we hebben er wel met plezier gewoond dat wel
was gek op je ham die was zo lekker gerookt en lekker droog
groetjes
Peter donkersloot He lui wat leuk dit joh ben geboren in de aegidiusstraat 198 mijn oma en opa woonde op nr 204 en mijn andere op en oma woonde boven de schoenmaker aan de oostzeedijk kant.de mannen van toen ja Kareltje,Hubert ,loek.martin,Tom,Ferry,piet
Dennis en altijd voetballen natuurlijk de mannen Van Meeling waren ouder dan wij weet het ook nog ja Wim verdronken wat een klap was dat zeg.ben er in 1960 geboren en op 7 jarige boy naar de Oostmaaslaan verhuist maar ook al woonde we daar ik was altijd op het pleintje te vinden hahahahahah.
Groetjes peter
eric verwijmeren Hallo allemaal
Ik ben het kleinkind van het vrouwtje(sophie prop) van de kruidenierswinkel.
mijn moeder haar meisjes naam is Hilda de laet dus geen laat.
Dus theo mulders jouw moeder is mijn tante nel.
Dat betekent dat jij mijn neef bent.
wil je contact opnemen met mij?

eric_verwijmeren@hotmail.com
Koos Boeren Ik woonde in de Krekelstraat maar kwam heel veel bij de Fam Den Adel in de Aegidiusstraat. Het nummer weet ik niet meer maar het was vanaf de Lusthofstraat richting Oudedijk ca 100 meter rechts. Hij was penningmeester van de muziekvereniging van Tenaco. Later Euroband Rotterdam. Ook hun kinderen speelden daarin. Het echtpaar is inmiddels overleden. Ook dochter Marjan.
Jolanda Verschuren Leuk om allemaal te lezen, wij woonden op nummer 186 A en ben daar in 1970 komen wonen op mijn vierde jaar samen met mijn zus Anja en Ouders Wil verschuren en Ali Verschuren Hoogmoed.
Voor ons woonde mijn Ome Rinus en tante Truus Hoogmoed in het huis met hun 6 kinderen er.
En ja ook de familie Meeling ( mijn tante Fiet en Ome Jan) woonde daar aan de andere kant van de straat . leuk Fatima dat je er een stukje overgeplaatst heb en ook over Wim natuurlijk.
Tegenover ons zat een pakhuis, ben even zijn naam kwijt maar de man had daar heel veel konijnen achterin zijn pakhuis en dat rook je als je er langs liep. op dei hoogte woonde een Spaanse familie de kinderen heette Santi en Jolly en met Jolly speelde ik. Santi was meer van mijn zus haar leeftijd. Ook was Rosaura een meisje waar ik mee speelde en John en Ruben van de of der stap waar ik binnenkwam en speelde. later kregen ze nog een zusje Vivian en dat vond ik prachtig want mocht haar van tante Ada op schoot nemen.

Veel op het pleintje gespeeld op de hoek van de straat en de lage Oostzeedijk en op de hol daar stiekem aan de bomen slingeren en je in het gras laten vallen.
Heb er tot mijn twaalfde gewoond en toen zijn we naar de Libellenstraat verhuisd.
Ali verschuren Hoogmoed moeder van Jolanda.

Ik vind het ook heel leuk,om alles lezen over de Aegidiusstraat en de bewoners waar ik er veel van kende, mijn Broer Rinus die eerst is het huis op 186 a woonde, mijn Schoonzus Dien verschuren- met haar man Klaas stevens en Zoon Frans, die helaas is overleden,tegenover hun woonde Jan en Fiet ( ook een schoonzus) Meeling met hun gezin,zoals hier boven al beschreven, in dat pakhuis stonden de bloemen van Jan timmers, want hij verkocht bloemen(standplaats voorschotellaan hoek oostzeedijk, idd hield hij konijnen in dat zelfde pakhuis , ook leuk dat ik Fatima (dochter van Ans meeling) hier zie beschrijven over die tijd zij was vaak bij haar oma en opa,had je de fam Hasselt, Brinkman, en lockhorst, fam Kiers, Donkersloot , fam Mout , fam de man enz heel leuk was de sfeer
Hadden we daar met elkaar.
Peter bakker Ik heb op 17 b gewoond heb het huis over genomem van de fam meeling daar heb gewoont tot de sloop
Anja Ruberg Mijn overgrootouders woonden in de Aegidiusstraat op 98b. Familie Van der Valk. Op de foto mijn oud tante Cornelia en haar moeder Maria Van der Valk-van Walsum.
Anja Ruberg Mijn overgrootouders woonden in de Aegidiusstraat op 98b. Familie Van der Valk. Op de foto mijn oud tante Cornelia en haar moeder Maria Van der Valk-van Walsum.
J.Dielemans van Vondel. Ik woonde in de Vogelstaat en ben in 1964getrouwd en heb toen alle boodschappen voor ons huwelijksfeest bij de waterstoker. gekocht.Wat je overhad aan dichte flessen drank kon je terugbrengen.Leuke tijd.
J.Dielemans van Vondel. Ik woonde in de Vogelstaat en ben in 1964getrouwd en heb toen alle boodschappen voor ons huwelijksfeest bij de waterstoker. gekocht.Wat je overhad aan dichte flessen drank kon je terugbrengen.Leuke tijd.
Willy Vermeulen Mevrouw Ali Verschuren Hoogmoed (moeder van Jolanda) u schreef over de familie (van) Hasselt. Weet u misschien of zij een zoon hadden die Gerard heet? Hij zat bij mij in de klas op de Kralingse Werk Gemeenschap.
Ali Verschuren Hallo Willy , volgens mij wel heette hij Geert of Gerard

Ik zal het voor je navragen in de fam

Groetjes Ali
ed de groot is er iemand die ali konijn heeft gekend de familie konijn woonde ook daar tussen de lusthofstraat en de oostzeedijk halver wegen

groetjes ed
Bert Strijk. Ik ben geboren in 1947 in Rotterdam, postpolderplein. Als Baby verhuisde wij naar Gelderland, eerst Berg en Dal, later naar de Kersenstraat in Wijchen. In plm 1958 weer naar Rotterdam. Ik kan het mij nog als de dag van gisteren herinneren. Je zou je nu moeten voorstellen zoals je nu leeft, een groot huis met voor en achtertuin, geiser en douche, dus warmwater. Vloeren van beton. De foto is van ons huis in Berg en Dal en in Wijchen was het een nieuwbouw woning. Wij vertrokken van uit Wijchen zittende tussen de meubels in de verhuiswagen. Pikkendonker. Na lang rijden ging de achterdeuren open, en waren wij in de Aegidiusstraat. Geen groen en hoge huizen veel joelende kinderen. Het was niet te geloven, houtenvloeren en klein keukentje geen warm water. Mensen die de Aegidiusstraat nog kunnen herinneren van af 1950 tot laat jaren 60 moeten zich is voorstellen dat je nu 10 jaar ben en in deze tijd qua huizenbouw (moderne rijtjeshuizen)leeft en naar bed gaat en s'morgens wakker wordt en ineens in de Aegidiusstraat rond 1960 beland ben. Zo was het echt voor mij als kind. Het zelfde huis in Wijchen is nu heden ten dagen nog even fris en modern, ik ben er pas nog geweest. Maar een kind past zich snel aan, en de Kralingseplas met het park tegenover de Oudedijk en Kralingsebos was ook niet verkeerd. Ik heb nog mee gemaakt dat de Oudedijk kinderhoofdjes had ipv asfalt. Maar ik heb een leuke tijd gehad in de Aegidiusstraat.
Fatima Hallo tante Ali en Jolanda.
Ik ben al heel lang niet meer op deze site geweest. Ik zie nu pas jullie berichten. Wat leuk zeg. Ja jullie woonden ook inderdaad vroeger in de Aegidiusstraat. En de familie van der Stap. Ada en John en Ruben. Mn ma had het ook over de familie Hasselt.
Groetjess van Fatima xx
LGLwYFL8 Very valid, pithy, suinccct, and on point. WD.
4os7Af1D This is crsaytl clear. Thanks for taking the time!
tinRv7AzL4 Begun, the great internet edicatuon has. http://raldriycxuw.com [url=http://suruzae.com]suruzae[/url] [link=http://ivbclvw.com]ivbclvw[/link]
fR358aoLJr Dude, right on there brehrot.
Cia Hallo Fatima,

Ik was op zoek naar oude foto's van de Aegidiusstraat en kwam op deze site. Wat leuk, zeg, al die herinneringen. Ik ben opgegroeid op nummer 5. Wij woonden boven en beneden ons woonde mevrouw Koudstaal. Naast ons woonden de eigenaren van de kruidenier op de hoek. Hele aardige mensen. Mijn vader was één van de eerste gastarbeiders en kwam uit Griekenland. Ik kan me jou ook herinneren en je oom Robert, want daar zat ik mee in de klas op de Park Rozenburg school aan de overkant op de Oudedijk. Ook het overlijden van Wim kan ik me herinneren. Was hij niet bijneemt schaatsen onder het ijs geschoten? Heeft zoveel indruk op me gemaakt, dat ik nooit heb willen leren schaatsen.
Mirjam Nederveen Leuk om te lezen maar echt veel weet ik ook niet meer,ik heb er gewoond vanaf baby 1959 tot 1970 op nr 19
Ik kan mij wel de lorreboer van 't Hof herinneren en op de hoeken van de sionstraat een groentenboer en slager,in de Lambertusstraat had je een waterstoker en op de hoek Oudedijk een kruidenier.
Van de familie waarvan de ouders doof waren weet ik wel dat een dochter Agnes en een zoon Nano heette,daarnaast hadden ze nog iets van 2 of 3 kinderen.Ook Ab de melkboer en de orgelman weet ik nog,mijn broertje liep met een omgekeerd tafeltje de orgelman na te spelen in de straat met centenbak erbij.Was een hele leuke tijd.
Fatima Cia !!!! Wat leuk. Ik herinner me jou ook nog heel goed. En je broertje en je moeder. Jullie woonden inderdaad vlak bij het hoekje en vlak daar bij beneden woonde ene Michel herinner ik me vaag. Wat leuk dat ik iets van jou verneem via deze weg.
Ik herinner me ook nog Yvonne en Evelien.
Wim is inderdaad verdronken tijdens het schaatsen op de Kralingse Plas. Ik heb zelf ook nooit meer geschaatst daarna. Herinner je Pietje den Oude nog ?Hij woonde aan de overkant.
Goh wat leuk zeg. Wat is de wereld toch klein..
simon bezemer ik ben er geboren in 1967 en me ouders hadden daar een ijszaak en fietsenstalling ik meen op nr 130.heb daarna nog bij me oma en opa gewoond op nr 132(van vught).
heb er een heerlijke jeugd gehad.
Hallo Cia.
Jouw vader had toch een auto, ik dacht plm 1962. Ik kan mij herinneren dat er door buren verteld werd dat je ouders gingen scheiden?????? Wij hebben samen nog is een keer over een muurtje geklommen naast een klein gebouwtje op de Oudedijk richting jaffa. Nu is het een wijnhuis en toen der tijd een bibliotheek. ergens in mijn gedachte is het ook een politiebureau geweest. Gr Bert Strijk.
Bert Strijk. Ik vond nog een foto van 1963, ik met bril, en naast mij een vriend van mijn halfbroer Frans van der Gaag. Die vriend ik ben zijn naam kwijt woonde tussen ons en groente boer Kruten in.
Bert Strijk. de foto komt niet door???
Fatima Hallo Bert,

Ik denk dat Cia nog niet geboren was in 1962.
Zij zat bij mijn oom, Robert , in de klas en hij is in 1965 geboren.
Maar haar vader kan natuurlijk wel in 1962 een auto gehad hebben.
Diane Niemantsverdriet Hallo allemaal! Per toeval kom ik op deze site. Leuk! Ik zie dat Henry Potters op 168a woonde. Mijn ouders hebben daar ook een aantal jaren gewoond nadat het gerenoveerd was.dat is inmiddels een jaar of 26 geleden. Zelf ben ik opgegroeid op 138a. Dat was van 1964-1976. Bijzondere tijd. Ons gezin bestond uit pa, ma en 4 dochters. Ria, Hanneke, Eleonora en ik (Diane). Wij gingen iedere zondag 2x naar de kerk. Ook tante Truus en ome Gerard Hoogmoet. Met Jolanda, janny en de rest weet ik niet meer. Leuk om hen hier ook te zien schrijven. Een stukje terg woonde Bert Slingerland met zijn ouders en broer Bart. En een zus. Tegenover ons woonde tante Jans Henderson. Een lieverd. Paste vaak op bij ons. Zij werkte in de keuken bij bakkerij Verduin. Familie van Loon werkte daar ook en kwam bij tante Jans over de vloer. Ik herinner me nog dat er een huis is afgebrand doordat een herdershond de oliekachel omver had gelopen en de bazen bij buren aan de overkant op de koffie waren. Maakte veel indruk op me. Naast ons woonde de fam Priem. Aad Priem staat me nog bij. Met sinterklaas zongen wij bij de schoorsteen hard sintliedjes en antwoordde hij vanuit hun huis. Geweldig! De fam Korporaal rond nr 120 herinner ik md nog goed omdat wij erg gepest werden door hun zoon omdat we naar de kerk gingen. Een paar deuren verder vanaf ons was de fietsenstalling. De beheerder was ene simon van Vucht. Die man was diabeet en had een alcoholprobleem. Hij werd afgevoerd door de ambulance en zijn huis werd leeg geruimd. Ik herinner me de enorme hoeveelheid flessen. Boven hem woonde mw van Vucht. Een zeer stevige dame met lang zwart haar. Zijn tante.
Op een gegeven moment kwam er een turks gezin wonen op nr 161 ongeveer. Vader belde aan met de vraag of wij met zijn dochter wilde spelen en nederlands leren. Adja heette dat meisje. Lang mee opgetrokken. Samen op zwemles in oostelijk zwembad! Schuin tegenover ons woonde Opa Rook. Hij had een aquarium en alle buurtkinderen mochten visjes komen kijken. Zijn kinderen hadden hem in een bejaardenhuis geplaatst. Binnen een paar weken was hij overleden.
Onder ons woonden John en Wijnie den Blanken met hun 2 jarige dochter, zita. Tijdens een auto ongeval waren John en Wijnie op slag dood. Zita naar tante. Toen hyves in het leven werd geroepen hebben we Zita gevonden. Is nu ons vriendinnetje.
Ook wat deuren verder een houtzagerij. Daar haalden we iedere week een zak zaagsel voor de caviakooi.
Mijn vader moet herkenbaar zijn want reed dagelijks op zijn Zundapp door de straat. We hebben ook jaren een grote zwarte hond gehad. Diksie. Gevonden aan het strand van hoek van holland. Daar was hij uit een auto gezet. In de zomer liepen wij met grote regelmaat met een overbeladen bolderkar en hond naar de kralingse plas. Daar zetten we dan een grote tent op voor een dag. Moet een bijzonder gezicht zijn geweest.
Zo kan ik nog wel even doorgaan! Oja...146? Klein snoepwinkeltje!!
Johan van Boven Ik ben een familiedag aan het voorbereiden en zoek uit op welke adressen het gezin van mijn vader heeft gewoond.
Mijn vader Cor was nog niet één jaar toen het gezin 01.09.1905 op nr. 107 ging wonen. Ze zijn 31.05.1906 verhuisd naar van Alkemadeplein 30a. Het gezin bestond uit vader Marinus en moeder Adriana. De kinderen waren Adriana, zij was geestelijk gehandicapt, Corrie, Rien, Laura en mijn vader Cor.
Leuk om al die berichten te lezen. Is er iemand die iets kan vertellen over mijn familie? Ik ben vooral benieuwd wie iets weet van de gehandicapte dochter.
Arja de Jonge Ik ben geboren in de Assendelfstraat en woonde daar met met mijn broers en zus. We hebben er van 1950 tot 1959 gewoond. Ik kan mij nog veel herinneren uit die tijd, zoals de kruidenierswinkel " Taselaar" genaamd, deze mensen vond ik heel streng. Had er veel respect voor. Ook slagerij Crefeld, De Meer en Schoep, Bottelaar, De RMI die gaf zulk leuk inpakpapier dat wij die om ons boterhambord deden.
Ook kwamen wij bij de groentenboer Neele genaamd. Daar kwamen we op weg naar school aan de Oudedijk de Reviusschool, voor een peentje.
Esther van de ruit Mijn oma heeft in de aegidiusstraat gewoond
Zo ook mijn vader John van de ruit..mijn oma woonde daar al heel lang en had een hondje genaamd eppo...en zo ook haar zus tante Maartje woonde daar...en de buurvrouw tante jansen..wij als kind kwamen daar veel..zo ook mijn vader en mijn moeder Wilhelmina de groot...mijn naam is Esther van de ruit..en speelde vaak met een buurmeisje schuin aan de overkant van ons..volgens mij dochter van ene aad...hij ging met mijn vader om..zo ook konden wij familie bijl..die hadden een grote zwarte hond...volgens mij woonde mijn oma naast familie korporaal...zij hadden volgens mij 2 zonen ..waarvan een jef heette..dacht ik..ik zou het leuk vinden om wat meer te weten te komen...en of er nog bekende zijn die mijn vader en moeder en oma kende...het was in de jaren 70/80...toen wij er kwamen..ik laat mijn email achter ..en ik hoor graag van iemand...die zich die tijd nog kan herinneren.. mijn email is..zo ook heeft mijn moeder wil de groot met ons haar kinderen toen 4 in de gasouderstraat gewoond...zij zou ook om gegaan te zijn met een buurman ..meneer a.j Immerzeel..ik weet dat hij toen getrouwd was..alleen geen idee met wie..maar het scheen dat mijn moeder heel goed met hem omging..graag zou ik hier meer van willen weten..en wie herkent zich in dit verhaal..of herinnert zich ons...dit was vanaf..1963 ongeveer...het kan ook zo zijn dat mijn moeder er al woonde..voor die tijd..met haar ouders en zussen en broers...fam de groot...ook zou er in die tijd een man geweest te zij n waar mijn moeder mee omging of kon..deze meneer heette van fietsen.. als iemand zich wat weet te herinneren..dan graag een mailtje...ik zou heel graag iets meer te weten komen ..over die tijd..van de gasouderstraat..gr..esther .Evanderuit@outlook.com.
Esther van de ruit Hier Esther nog even..het is geen fietsen..maar meneer van diessen..
Corrie van Rixoort de Baat wij touwde in 1961 en namen de kruidenierszaak van vd Heuvel over in de Aegidiusstraat 129. hebben daar 7 jaar gezeten, naast ons woonde de fam Bolink en aan de overkant de fam Rijsdijk daar was ook een oude moeder bij in.
mijn man had een melkkar genaamd ijzeren hond en daar ging hij de aegidiusstraat af met melk, en ik stond in de winkel bij ons hielpen Wim van Schelven, en Theo van Wijk.
wat is dat lang geleden. hartelijke groeten Corrie.
Peter van der Wal Ik woonde met mijn ouders in de Aegidiusstraat nummer 39 op de tweede etage. Op de eerste etage woonden mijn oma en opa de Kruijff. wij woonde tegenover de Lorre boer van het Hof. Aan de overkant woonde mijn tante de fam Hoek. Bij hun beneden woonde volgens mij een blinde mevrouw van der Zee als ik mij goed herinner. Op de hoek was schoenmaker Plomp. En daar tegen over zat een foto zaak en op de andere hoek Neele de groenteboer en daartegen over een Slagerij.
Ik heb daar gewoond tot mijn 7 jaar toen moesten we verhuizen i.v.m. de metrobouw. Schuin beneden ons zat een fietsermaker volgens mij.
Ik zat op de Reviusschool in de Vogelstraat.

Ik heb twee zussen Janny en Lenie van der Wal.
Het is leuk als iemand uit die tijd ons nog zou kennen.
Graag een reactie.
Op de foto is ons huis met de witte voorgevel twee hoog.

Peter van der Wal
Christa hoek Hallo allemaal
Ook ik heb in de aegidiusstraat gewoond op 34
Mijn opa en oma hebben aan de overkant gewoond op nr 39
Fam de kruijff en me tante woonde ook aan die kant
Onder ons woonde Theo vd heuvel die heel veel met mijn vader optrok waren allebei gek van auto's
Theo werkte toen bij broedelet fiat dealer
Volgens mij waren hun ook een van de eerste die een auto hadden in de straat
Ik weet dat er vlak naast ons een lorreboer was met een pakhuis
En een schilleboer kwam door de straat
Ik heb in de voglstraat op school gezeten mijn broer ruud hoek ook
en later op de 2e parkrozenburg school
Er woonde ook in de straat een doofstomme familie en die zoon appie die had veel fantasie want hij reed door de straat met een denkbeeldige auto
En ik weet ook dat er toen de tijd een jongen verdronken was op het ijs de naam weet ik niet zo gauw
Op de hoek had je slager booster ik ging toen met de dochter om en na schooltijd door de winkel naar achter toe
Op de hoek woonde een vriendinnetje van mij Angela Verschuren
Wij hebben daar gewoond tot 1974 daarna naar ijsselmonde verhuist

Misschien ken iemand mij broer ruud hoek of mij nog wel

Hallo allemaal

Mijn hele familie woonde in kralingen ik woonde op de hoek boven ik geloof een kodak pakhuis tegenover Booster. Mijn vader Christiaan Verschuur mijn moeder Coby Verschuur. De familie van Vliet woonde er ook dat waren mijn ooms en neefjes kortom een hele familiekliek.
De Hans die hier iets poste is waarschijnlijk een neef van me zoon van Ome Aad en Tante Peet.Mijn vader was slager en werkte bij een slager Verheem op de goudse rijweg
We zijn verhuist door dat de metro kwam helaas en ja ik weet nog mijn vriedinnetje christa waar ik mee speelde en de dochter van Booster jose was geloof ik haar naam Hele leuke tijd
Wil Bergwerff Crista, ik denk dat jij later in de Aegidiusstraat ben komen wonen, ik woonde in 1950 op nr. 36 en in 1960 verhuist naar de overkant op nr. 35, maar in 1960 waren er al 2 mensen in de straat die een auto hadden, de éne was de fam. Slingerland met een fiat eerst 500 en later een 600 en nog een vrijgezelle jongen die nog bij z’n ouders woonde met een Fiat 850.
Dus Theo was zeker niet de eerste met een auto.
Goedenavond,wat geweldig om deze site te vinden,ook ik heb aan de aegidiusstraat gewoond,geboren in 1969 op nr 25b,mmijn opa en oma woonden op 75, (moelker) ik was de jongste thuis boven mij zaten nog 5 kinderen (albert (appie) garry, jan, agnes en nanno, onze ouders waren doofstom, groetjes van rika orsel
Aad Sips Ik kreeg verkering in 1958 met Wil Meeling. Zij woonden op nr. 203 (boven de schoenmaker). Ik heb daar een hele gezellige tijd gehad met al de jongens die daar woonden. Ga na de feestdagen oude herinneringen opzoeken.
Fatima Hallo Aad,
wat leuk om jou op dit forum tegen te komen.
Ik wist niet dat je in 1958 al verkering kreeg met Wil. En gezellig was het met jou altijd. Natuurlijk werd ik pas later geboren, maar het was wel altijd leuk. Ik herinner me nog een kaartspelletje dat als er een kaart werd opgegooit het er om ging wie als eerste z’n neus aanraakte of iets dergelijks. Dit leverde hilarische momenten op. Vooral ook met Richard die net als jou altijd zo smakelijk kon lachen.. Groetjes, Fatima
Gert Been Er werd gevraagd of er in de Aegiduisstraat Gerard van Hasselt woonde. Dat is inderdaad zo, ik woonde op de Oostzeedijk (boven) tegenover de Aegidiusstraat en ben ook wel bij Gerard thuis geweest. Wij zaten samen in de klas op de Kralingse Werkgemeenschap. Gerard was een intelligente jongen, maar ik weet niet naar welke school hij in het voortgezet onderwijs hij is gegaan. Ik ben benieuwd of iemand nog wat meer over Gerard weet. Dat hoor ik graag
Van Agthoven Goedemorgen

Mijn vader heeft hier vroeger gewoond op nr 80 . In de oorlog is er een bom gevallen en hun huis was het laatste rijtje wat er nog stond. Mijn opa en oma van Agthoven hadden 3 kinderen Guus, Rinus, en Margreet . Guus is na de oorlog uitgezonden naar Nederland Indië mijn opa werk te bij de gemeente. Mijn pa kon hier geweldige verhalen over vertellen de aegidiusstraat .
Anja Ruberg jou naam komt mij bekend voor door verhalen van mijn vader die op nr 80 woonde Rinus van Agthoven......volgens mij maar dat moet ik na zoeken zijn er foto's van vrienden uit de tijd van 1940 tot ongeveer 1955
Nanno Orsel Hallo allemaal.......ook wij woonden in de aegidiusstraat en wel op nummer 25.
Ik herinner mij Frans en Robert Meling een de tweeling zusjes Karin en Judith die aan de overkant woonden. De lorreboer met zijn rode vrachtwagen. Ab met zijn paard Corry die de zuivel bracht. De slager, groenteboer, kachel zaak en de schoenmaker op de kruising. Mevrouw Niekerk die ons haarfijn wist te vertellen dat er van ons niets goeds zou komen. Het metaal bedrijf en de zuivel winkel op de hoek van de oude dijk. Tja......de straat en de tijden zijn behoorlijk veranderd. Leuk om weer eens wat van Kralingen te lezen.
Rika orsel Foto 1 links uit de tijd van aegidiusstraag rechts jaren later foto 2 spreekt voor zich foto 3 familie moelker wonende aegidiusstraat 75
Rika orsel Oke 3 foto's in een keer wil dus niet dan maar per keer
De familie Orsel ken ik ook. Ik ben het nichtje van Robert en Frans Meeling. Ik herinner me jullie moeder nog goed en Appie , Rika en Agnes. Dat is lang geleden zeg....
Fatima De familie Orsel ken ik ook. Ik ben het nichtje van Robert en Frans Meeling. Ik herinner me jullie moeder nog goed en Appie , Rika en Agnes. Dat is lang geleden zeg....
Rika orsel Ja fatima das lang geleden he ,ik kan me veel van Rotterdam herinneren alleen geen kinderen,en onze moeder ze was een lieve vrouw,helaas is ze 5 jaar geleden overleden, ze was 82 lieven groetjes van mij

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  



Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraat



Volg Kralingen.nl en alle straten op Twitter



    
Home: Kralingen
Home: Straten





lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X