Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Bethlehemstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
zandbergen wij woonden van 1936 tot 1966 in de Bethlehemstraat tegenover de kleuterschool. Namen van medebewoners: van der Linden, de Wit, Smit, Daalmeyer, Platje, Hordijk Roodhorst, van Heiningen, van Aalst, de Vries, Benedendijk, van Swol, Terlouw, Nobel, McClean, Matser,(fietsenstalling), vanWoerkom, Paauwe, Snoek. Vooral leuk waren in 1945 de bevrijdingsfeesten.Jaren geleden bezochten wij deze straat nog eens: veel studenten enz. Mochten ook in ons oude huis een kijkje nemen.
Piet Loeve De Bethlehemstraat, ja, daar heb ik op de kleuterschool gezeten o.a. bij juffrouw Van der Net. Mijn dochters hebben tijdens en ook na hun studententijd precies boven het kleuterschooltje gewoond (dat wil zeggen boven het kinderdagverblijf De Dikke Deur). En nog meer, mijn zwager is een Van Heiningen, oudbewoner van de Bethlehemstraat. Het kinderdagverblijf is erg groot geworden, helemaal tot ver om de hoek van de oudedijk, verder wonen er voor zover ik weet mij nu voornamelijk studenten in de Bethlehemstraat.
Nelleke Mes Ik woonde als kind (1952-1960) op de hoek van de Bethlehemstraat en de 1e Jerichostraat en ging ook naar de kleuterschool in de Bethlehemstraat. Door het verhaal van de fam. Zandbergen kwam de fietsenstalling ook weer in mijn herinnering en de naam van Matser. De naam van de andere bewoners zegt me niets. Maar ik was nog maar een kind. Tien jaar toen we naar Australia emigreerde. Ik ben vaak door de Bethlehemstraat gelopen naar de Oudedijk. Ik herinner me een winkel op de hoek waar ze gordijnen en lakens enzo verkochten. Daarnaast was volgens mij een bakker, waar wij brood haalden. Ik ben er jaren geleden ook weer eens wezen kijken. Het is wel erg veranderd. Maar de herinneringen blijven mooi. Kijk ook eens naar mijn verhaal bij de 1e Jerichostraat!
Piet Loeve Op de kleuterschool in de Bethlehemstraat moeten honderden kinderen uit kralingen gezeten hebben maar juffrouw Mooijman kende ze tot op hoge leeftijd nog allemaal bij naam en daardoor hele families uit kralingen. Knap hoor! Ze heeft ook een tijdje samen met mevrouw De Jonge de meisjesclub Klein Maar Dapper in Pro Rege geleid, daar was mijn vrouw lid van. Ik vond een foto'tje van één van de klasjes waar zij op staat. In mijn tijd waren de groepen vééél groter.
Piet Juffrouw Gilhuis,
Hoeveel kinderen uit kralingen zouden er bij haar wel niet in de klas gezeten hebben. En ze leeft nog steeds, want zo af en toe zie je haar nog over de Oudedijk lopen. Aanspreken en vragen stellen over vroeger durf ik eigenlijk niet. Ze zal nu toch wel tegen de 100 lopen?
Het schooltje met de grote zandbak, het bruine knikpopje voor de zending en de flesjes schoolmelk staan in elk geval in het geheugen van veel kinderen gegrift. En er is vroeger van elk kind een leuke foto gemaakt. Ik heb er jammer genoeg geen van mezelf Dus doe ik er maar een totaaloverzicht uit mijn tijd bij.
Piet Nee, deze foto bedoelde ik eigenlijk niet want ik ben al een dagje ouder. De volgende zal beter in mijn straatje passen
Piet Deze is echt oud, of ik erop sta weet ik niet
Shérani Ja, de Vredenoord Kleuterschool. Daar heb ik gezeten van 1980 tot 1982 op gezeten, bij mevrouw Overdijk. Mijn broer Lennert zat bij mevrouw Mooiman (als ik me niet vergis). Het leek toen allemaal heel groot, maar ik ben er een tijdje geleden binnen geweest... Alles was inimieni. Erg leuk om weer te zien. Ook die grote speeltuin achter. Ook lekker met klossen lopen... Geweldige tijd gehad!
Wil Moni ( Boxman) Mijn broer, Hendrik Boxman, kwam Juffr. Gilhuis verleden jaar tegen en hebben ze samen nog een stuk door Kralingen gelopen. Ze was oud, maar enorm bij de tijd! Het zal je gebeuren, met je kleuterschool juf een ommetje maken 70 jaar later!
ed leuk piet loeve op de kleuren foto sta me dochter op nancy de groot die moet ongeveer in 1974 of 75 zijn gemaakt
Sherida Mariam Hassankhan Ik ben geboren in de 1e jerichostraat 74a, 1972. We woonde in vooroorlogse huizen. Kakkerlakken en jagen op ratten is waar ik van gruwelde. We woonde op de 2e verdieping, waar mijn moeder steeds mijn fietsje naar beneden moest sjouwen omdat ik het heerlijk vond om een rondje te fietsen. Op de hoek stond een sexshop, uiteraard liepen we daar met hand voor onze ogen of de andere kant op kijkend. Verder op de grote kerk waar ik regelmatig met mijn gele fietsje rond fietste. Om de andere hoek de kruidenier en een blokje om de verse bakker waar we lekkere knapperige broodkorstjes konden krijgen. De dille en kamille wat verder op is waar ik aan moet denken als ik lavendel of ander kruiden ruik...heerlijk vond ik het om daar langs te lopen. Ik, Mijn broer (staat op bovenstaande foto) en mijn zusje gingen naar de Vredenoord kleuterschool... En die lieve, lieve Juffrouw Mooiman moet ik ook steeds aan denken, wat was ze lief! Ik zat ook in de klas van Juffrouw Overdijk, ook een hele lieve juf... Tja ik heb heeel veel herinneringen aan deze tijd!!
Sherida Mariam Hassankhan Hier nog even de namen bij de foto. Mijn broer staat trouwens op de kleurfoto van Piet Loeve. De foto zal in 1976/77 gemaakt zijn bij de beroemde zandbak van de vredenoord kleuterschool. Ik herinner me ook de wandelingen door het Rozenburg park. Sinterklaas feest en het verkleed op school komen met koninginnedag.
Sherida Mariam Hassankhan Er gaat iets niet goed mijn klassenfoto is veranderd in foto 2 nog een poging
Ria Ik heb een heel oud fototje en toch vermoed ik dat het van de "bewaarschool"in de Bethlehemstraat is. Mij moeder heeft op dat schooltje gezeten, mijn zus, mijn man, en nog veel meer familie. Ik zullen geen mensen op staan dien nog leven. De juffen zeker niet
Ria Het fototje boven is het niet, het mijne is niet overgekomen, waarom weet ik niet
Ria Hopelijk komt de antieke foto hoop ik met een zekere juffrouw van der Ploeg. De foto in eind jaren 1920 gemaakt. Misschien leeft iemand die op de foto staat nog wel.
Ria En dit is juffrouw van der Net met een klasje.
Ria Een betere geloof ik
Peter van Woerkom Wat een aardig idee deze site. Ik heb in deze straat gewoond van 1948 - 1965 op nr 22b, waar ook de fam Dallmeijer en Van Buuren woonden. Ik zal nog meer namen opdiepen uit mijn geheugen en hier toevoegen, wie weet komt er nog reactie. Ik kon uit mijn raam zo in de twee klaslokalen van het kleuterschooltje kijken, maar ben zelf op de Vredehofweg naar de kleuter- en lagere school gegaan. Ook konden wij uit het raam zien of de ijsclub geopend was - altijd een feestelijk gebeuren. Ik mocht soms meerijden met de bestelauto van bakker Nienhuis met chauffeur Rinus. Er waren niet veel auto's toen en we speelden veel op straat, knikkeren, balspelletjes, zelfgemaakte vliegtuigjes van een knijper en een kurk en met klappertjes die we haalden bij mag De Luifel op de Oudedijk. Op straat kwamen ook melkboer Wijnand en later Hennie Roodhorst van De Waal, bakker Van Linschoten en niet te vergeten groentenboer Gerrit met paard en wagen en nog vele andere leveranciers. Op de hoek zat de fa. Van Hengel met bedden en gordijnen en aan de andere kant fa. de Ruyter, een loodgietersbedrijf. Ook wij stalden de fietsen bij Matser onderin een lange gang waar deze aan het voorwiel werden opgehangen. Achterin was Ben Matser fietsen aan het repareren. Hij had er ook veel aquaria staan, die met kleine gasvlammetjes warm werden gehouden. Namen die ik me zo herinner, buiten de al genoemde door Zandbergen, zijn bv. Verkaik, Bodegom, Strijker, Van Zessen, Hardenberg, Van Doesburg, Pieterse, Van de Berg, Jonkheid - een politieagent, Kats, Seelbach, Van Duil, Bloot. Het roept veel herinneringen op.... nu mei 2015, dus 50 jaar geleden.
Corrie van Buuren Wat leuk om al deze herinneringen van vroeger te lezen. Ook ik heb mijn jeugd in de Bethlehemstraat doorgebracht. Ik woonde tegenover het kleuterschooltje, waar ik ook op gezeten heb. De namen Gilhuis en Mooyman komen weer bij mij op. Mijn bovenburen waren Dallmeyer en van Woerkom. Het stukje van Peter van Woerkom heb ik net ook gelezen. Bij opa en oma Dallmeyer mochten we elke woensdagmiddag naar tv komen kijken, want die hadden wij nog niet. Naar o.a. Swiebertje, dappere dodo, pipo de clown enz. Ik ben vriendin geweest met Leny Smit naast ons, Nelly Bloot en Roely Strijker. De familie Jonkheid woonde ook vlak naast ons. Pauw, van Duyl, Verkaik, kortom alle namen die ik in voorgaande stukjes gelezen heb weet ik nog. Het was in mijn herinnering een gezellige straat waar veel buiten gespeeld werd door alle kinderen, ook op de rijbaan speelden we, landrovertje, touwtje springen met een dubbel touw en de jongens deden ook mee. Dat kon toen nog, er was niet veel verkeer. Later ging ik naar school in de Gashouderstraat en nog later naar de Mulo op de Oudedijk. Ben nog weleens op de Oudedijk geweest. Het is heel erg veranderd, maar de herinneringen blijven.
Corrie van Buuren Wat leuk om al deze herinneringen van vroeger te lezen. Ook ik heb mijn jeugd in de Bethlehemstraat doorgebracht. Ik woonde tegenover het kleuterschooltje, waar ik ook op gezeten heb. De namen Gilhuis en Mooyman komen weer bij mij op. Mijn bovenburen waren Dallmeyer en van Woerkom. Het stukje van Peter van Woerkom heb ik net ook gelezen. Bij opa en oma Dallmeyer mochten we elke woensdagmiddag naar tv komen kijken, want die hadden wij nog niet. Naar o.a. Swiebertje, dappere dodo, pipo de clown enz. Ik ben vriendin geweest met Leny Smit naast ons, Nelly Bloot en Roely Strijker. De familie Jonkheid woonde ook vlak naast ons. Pauw, van Duyl, Verkaik, kortom alle namen die ik in voorgaande stukjes gelezen heb weet ik nog. Het was in mijn herinnering een gezellige straat waar veel buiten gespeeld werd door alle kinderen, ook op de rijbaan speelden we, landrovertje, touwtje springen met een dubbel touw en de jongens deden ook mee. Dat kon toen nog, er was niet veel verkeer. Later ging ik naar school in de Gashouderstraat en nog later naar de Mulo op de Oudedijk. Ben nog weleens op de Oudedijk geweest. Het is heel erg veranderd, maar de herinneringen blijven.
Ria Overdijk - Schmidt Toen ik vier jar was ging ik hier naar de kleuterschool. Bij juf ouwendijk en ljuf Nogarede.Ik deed de opleiding voor kleuterleidster en ging stage lopen op deze school Toen mijn jongens vier jaar waren gingen ze ook naar de Vredenoord Kl. In die tijd viel ik in als er iemand ziek was Er was een juf Loekie Wielinga, Matty de Ruiter en Clausing later ben ik hoofleidster geworden en met mijn collega,s wil Mooiman ,Francis Jeisman en Ineke van
Verkade hebik nog steeds kontakt .hetwas een leuke tijd totdat we vanwege de basis school weg moesten naar de Nieuwe Park Rozen burgschhool
Jeannette van Buuren Wat een leuke site, ik kan me ook nog veel herinneren van de Bethlehemstraat, waar ik mijn jeugd heb gewoond van1950 tot 1970. We woonden op 22b, boven ons woonden de fam. Dallmeijer en van Woerkom ! Mijn hartsvriendin was Ankie Jonkheid, maar met Willy en Lenie Smit, Willy, Auke en Roelie Strijker speelden we ook veel. Je kon leuk buitenspelen, er waren nog bijna geen auto's. Op 1 van de foto's van Piet sta ik ook in de kleuterklas, dat is 64 jr geleden, zo leuk ! In de Gashouderstraat ging ik naar de 2de Park Rozenburgschool en
op het Libanon Lyceum ging ik naar de hbs, Peter van Woerkom ging ook naar het Libanon Lyceum. Ik kan me nog veel meer kinderen herinneren, maar die zijn al hierboven genoemd door Peter van Woerkom en mijn zus Corrie van Buuren. Het was een hele gezellige jeugd met de kinderen in de Bethlehemstraat ! Nostalgie !
Ria Het middelste meisje, met het blonde halflange haar in het witte matrozenjurkje, op het antieke foto'tje is mijn tante Alida.
roelie strijker Wat leuk om te lezen, jullie namen herken ik allemaal. Wij woonden in de betlehemstraat nr. 13
Het was zeker leuk om daar buiten te spelen toen kon het nog. In de Jericho straat makten we altijd een glijbaan als het erg vroor. Was een hele leuke tijd.
Wq6BcRkXU0 So much info in so few words. Toltosy could learn a lot.
bf9cnQ92 In awe of that anwres! Really cool!
iLiRDTOX7 A minute saved is a minute eadenr, and this saved hours! http://dnqjthawy.com [url=http://jlgqxb.com]jlgqxb[/url] [link=http://ljrhbtxa.com]ljrhbtxa[/link]
Cc57z2QNZ When you think about it, that's got to be the right ansrwe.
7X3LTfLfLWkb That's way the betsset answer so far! http://bdhugs.com [url=http://qohlwke.com]qohlwke[/url] [link=http://enicwdh.com]enicwdh[/link]
Lies Ik heb op de kleuterschool in de Bethlehemstraat gezeten. Ik ben de 4e van links achterste rij.
Ben zelf op de Plantageweg geboren en vandaar ging ik naar kleuterschool. We werden door een agent de Oudendijk overgezet.
Volgens mij woonde de familie Lockhorst ook in die straat.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X