Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Dr. Zamenhofstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Ron 1,2,3 capotje ploff...............
Jan Herling Deze foto is gemaakt vanaf het balkon aan de
Dr Zamenhofstraat 20b in Kralingen.
Hier woonde ik tot 1970.
De opname dateert uit het jaar 1963 of 1964.
Destijds heette ik Jan Hengst.
Piet van Meurs Heb er altijd met plezier gewoond, was natuurlijk nog klein. Vanaf mijn 4e jaar 1956 tm 1977.
Op nr. 10 a. Op de hoek was een kruidenier, van Tilburg, en die begrafenis onderneming weet ik ook nog goed. Namen weet ik ook nog wel van buren, Otterspeer Frits Hollander, woonde portiek naast ons Den hoed, Kersten.

Piet van Meurs
Oesha Ramcharan Heb er ook met veel plezier gewoond vanaf mijn 6e jaar 1975 tm 1981. Als ik het me nog goed herinner op nr. 9c. De kruidenier heeft er gestaan totdat de hele straat werd herbouwd. En verhuisde naar benden oostzeedijk. En Mr. Hollander heb ik ook gekend, hij woonde schuins tegenover ons. Hij had 2 a 4 grote zwarte honden waar ik altijd bang voor was. Mr. Hollander was een hele lieve buurman. Als ik het zo lees dan heeft hij daar altijd gewoond, want hij is daar gestorven. Welke jaartal kan ik me niet meer geheugen. Aan de overkant van de kruidenier was een laag gebouw waar de kranten werden geleverd. (Krantenwijk). Vond de buurt heel mooi, vooral de Gerdesiaweg die toen nog groen was met 1 lange autoweg, en de speeltuin. Waar in de verte richting Willemruyslaan nu, de grote flatgebouw met een smalle lange zand/kiezel weggetje te bereiken, te zien was met erom heen water.
Arie wij zijn de leden van de zamenhof hahaha goei ouwe tijd heb daar de 100mtr in 10 sec. leren lopen tegen crooswijk.Met ronald de fam.ruiter
goeie ouwe tijd kerstbomen verstoppen in dekapsalon hoek zamenhof
Arie Hoi Ron wij zouden elkaar toch zeker moeten kennen cq gezien hebben?Ben zelf van 1963 woonde in de hommelstraat.
Groet Arie
Teun Hendriks Ik heb in de Dr.Zamenhofstraat 15 a gewoond van 1960 tot september 1963 .Ik was toen 16 jaar en ben
met mijn ouders naar zwitserland geemigreerd.Heb in
die tijd nog veel bij de kruidenier Van Tilburg geholpen. Ik ben nog een keer in de Zamenhofstraat wezen kijken (1980) alle huizen waren dicht getimmert. Rob van Tilburg hat toen nog een
winkel aan de Beneden Oostzeedijk .
Teun Hendriks

thendrikshenninger@gmx.ch
Frits Ik woonde in de Krekelstraat (1950-1965) maar moet 's winters vaak zakjes kolen halen bij Van Tilburg. Frits Hollander zat bij mij in de klas. Ook ken ik de familie Spilt goed, die woonden naast de zondagschool. Edward Spilt zat jaren lang, tot zijn overlijden, als tamboer, tamboermaitre en voorzitter op de muziekvereniging Tenaco, later de Euroband.
neeltje van herwaarden Hallo Teun Hendriks,ik ben Neeltje van Herwaarden,ik woonde in de Vredenoordlaan 18a,de andere hoek van van Tilburg,ik was vriendin met Lia van Tilburg,Rob en Lia zijn allebei overleden,misschien ken je mijn broers,Antoon,Frans en Guus,ik hoor het misschien wel,groetjes Neeltje.
neeltje van herwaarden. Hallo Piet van Meurs,ik ben Neeltje van Herwaarden,en woonde in de Vredenoordlaan 18a,je noemt namen die ik allemaal ken ,ik ben van 1948,en heb er gewoond vanaf die tijd,misschien ken je mijn broers wel Antoon,Frans en Guus,wij zaten allemaal op de School,de Kralingse Werkgemeenschap.Mijn vader had een schrijfmachine winkel in de Frits Ruysstraat,misschien weet je dat,ik hoor het wel,groetjes Neeltje.
Teun Hendriks Hallo Neeltje van Herwaarden. Leuk dat je mijn
berichtje gelezen hebt. Neeltje dit gebouw aan de
andere hoek van de Vredenoordlaan staat er nog.Rob van Tilburg hat zijn opslagruimte van de kruidenierszaak daar .Je broers ken ik niet en ik weet
ook niet of ik je weleens gezien heb het zijn intussen
meer als 50 jaar geleden. Ik kom een keer in het jaar in Nederland op vakantie.Het zou leuk zijn in
kontakt te blijfen.Mijn adres is
Teun Hendriks-Henninger
Steinackerstrasse 34
CH 4147 Aesch BL
ZwitserlandPiet v meurs Hallo Neeltje, sorry je naam zegt mij niets, maar die winkel in de frits r straat weet ik nog wel. Dat Lia en Rob allebei overleden zijn, ze waren toch nog niet zo oud. Weet jij iets over Frits Hollander of hij nog leeft of waar hij woont. Gr Piet van Meurs
Toke Deelen-van Meurs Hoi ik ben de zus van Piet van Meurs. Mijn zussen zijn Nel en Ans. Mijn vriendinnen waren Gonny en Ria Hordijk. Zij woonden in het portiek naast de opslagplaats van kolen en olie van van Tilburg. In datzelfde portiek woonde ook Fran vd Werken. Zij hadden als 1e een auto in de straat. Ook de tweeling van Dupont, Emiel en Victor. Zij woonden schuin tegenover ons in het voormalig studentenhuis naast de begrafenisond. Ook paste ik op Petertje vd Kamp. Zij woonden aan de kant vd winkel van Tilburg t.o. vd Werken.
Herman Carlier Ik woonde op de hoek bij het pleintje nr 24a. Vlak voordat ik verhuisde had ik lang haar. Jan Hengst kan ik me nog herinneren. Hij had een tijdje een beatkelder met zijn zelf gemaakte geluidsinstallatie. Aan de geluidsdraden zat een door hem zelf gemaakte stekker van de elektro. Die door iemand in het stopcontact werd gedaan en zodoende de boxen opblies. Verder ken ik nog Frits den Hollander zijn vader was postbode en Herman van Driel waar ik veel mee speeilde. En de kinderen van de Otterspeer volgens mij aan de overkant. Verder trok ik veel op met Kees den Haan. Naast de wassarette op de vredenoordlaan woonde ..... van de Wal waar ik ook mee op trok toe ik ongeveer 12 jaar was. In de tijd van de lagere school speelde ik ook met Ferry ......? Mosterd ? Zijn achternaam ken ik niet meer, hij woonde daar met 2 zussen. Ik ben benieuwd hoe het nu met hem is. Bij mij op de trap woonde ook de familie Poppe met dochters Lucie en Mieke. Naast ons de familie Kok en boven ons de familie Vente waar ik naar de tv mocht kijken (Pipo en Zwiebertje). Helemaal boven woonde de familie Voogd. Pa Voogd kon behoorlijk schelden hahaha. De tweeling van Dupont kan ik me ook nog herinneren. Ze woonde in een statig huis en ze hadden een prachtige electrice trein. In het andere gedeelte van de dr Zamenhofstraat woonde Ruud Huis, die muis werd genoemd. Hij heeft nu de meubel makerij om de hoek op de Oostzeedijk. De vorige eigenaar werd Piet plastic genoemd.
John Schenk Ik heb gewoont op 65b. Boven woonde Cor Snijders onder de familie van Damme en Cora en Tiny Feijen. Laats nog een biertje gedronken met Ruud Huis. Overzijde woonde Chris Toonsen , Adrie Tergauw. Joop Scheepbouwer, verderop Tonnie Masse. Zat o de Bieenkorfschool. Heb er gewoont van 1950 tot 1967. In die tijd allemaal op de Tomos of Puch. Fantastische jeugd daar gehad. Oh ja naast ons woonde de familie Snoek van de bloemenwinkel met Bernie en Arte, Josien en Winnifred. Herinner me ook nog de tweeling Gonnie en Ria, beetje verkering mee gehad. Ik hoor wel reacties, zou nog een uurtje door kunnen schrijven.
Ton Bastijn Ik ben er van 1952 tot 1973 opgegroeid en woonde op 51 a , ik heb er een geweldige jeugd gehad , spelen in de gasfabriek , vissen in de jodensloot , kerstbomenjacht en met de jaarwisseling dat gewedige vuur op de kruising , bussietrap , honkballen in de tuin , sloegen de bal zo hard dat die door alle ramen ging en in de vlinderstraat belande , ook later met de in onze kelder opgevoerde puch en andere brommers heerlijk scheuren en met een hoop vrienden naar oostvoorne , ik heb nog contact met Leo Thoonsen , Ruud huis spreek ik soms , en Marijke Haarlem die bij ons op de trap woonde , ook Henkie Herman zie ik af en toe, en John Schenk kwam ik in het Capelse gemeente huis nog wel eens tegen en hebben een keer een biertje gedronken , mijn ( al lang geleden oveleden) ouders hebben toen woningruil gedaan met Wilma Soulje .
Ton Bastijn Ik vergeet nog wat namen Wildeboer Schut , Dave Terhorst , De Geus , van Dort waren onze buren..
Ferry Muller
Hallo allemaal, en in het bijzonder Herman Carlier,
Familie Muller woonde aan de Vredenoordlaan 14c. Het was een groot gezin. Ik, Ferry, was de jongste van 12 kinderen maar toen ik 3jr was, in 1954, kwam er al Ă©Ă©n om het leven bij een auto-ongeluk tijdens zijn militaire dienstperiode. De 2 zussen die Herman bedoelt zijn Beppie en Tonnie. Bep woont nu in Canada en Ton is inmiddels overleden aan borstkanker.
Tot mijn 9e jr heb ik er gewoond, toen gingen mijn ouders verhuizen. Mijn oudste zus is er blijven wonen tot mijn 12e, zo kwam ik er nog veel. Daarna heb ik wel het contact met de buurt verloren.
Ik weet nog goed hoe we als kinderen speelden op het grasveld voor de deur. Voordat de Gerdesiaweg werd aangelegd was er grote berg puin uit de oorlog. Ook de binnentuin van het complex kan ik me goed herinneren. Omdat er achter de vredenoordlaan een kinderbewaarplaats was, met de ingang aan de Vlinderstraat, konden we niet vanuit onze portiek op het binnenterrein komen. We gingen dus altijd via een portiek aan de Zamenhofstraat of Vlinderstraat.
Herman ik weet nog goed dat ik weleens bij jullie thuis kwam, ook gingen we weleens naar de beddenmakerij aan de Waterloostraat waar je vader kapokmatrassen maakte. van der Wal die je noemt heet volgens mij Willem, ja naast de wasserette. Op dat rijtje was ook het pakhuis van der Meer&Schoep waar je brood van gisteren kon kopen voor heel goedkoop. Op de hoek met het Oosteinde zat een elektrotechnisch bureau van dhr Jansen, waar hij woonde weet ik niet. Ellie Jansen zat bij mij in de klas op de Reviusschool. We liepen vaak naar school via de waterstoker waar je aan de ene kant naar binnen kon en aan de andere kant(straat) weer naar buiten, soms kochten we er snoep maar ook vaak niet en dan vond hij het niet leuk.
Kees de Haan en Herman van Driel en zijn broer Kees kan ik me wel herinneren. Verder zie ik op deze site veel bekende namen waar ik niet echt mee gespeeld heb. Die zijn een paar jaar ouder en of je negen bent of 12 maakt voor kinderen een groot verschil.
Tot zover, groeten Ferry.
neeltje van herwaarden Hallo Ferry,ik kan je nog een beetje herrineren,ik speelde met je zus Beppie,ik woonde op 18a,beneden,ik speelde ook met de familie de Graaf,die woonde naast jullie,en Beppie Kok,die woonde op de zelfde trap als jullie,en dan Bettie Otterspeer,een portiek verder,waar ook Frans Lauwrier woonde,misschien weet je dat nog,ik ben van 1948.Als je,je zus spreekt doe haar dan de groeten van mij,ik had haar al benaderd,via de Vredenoordlaan,al een tijd geleden,maar hoor niets,nou groetjes van mij,en tot horens.
ferry Hallo Neeltje,
Ja alle namen die je noemt kan ik me herinneren maar jou persoonlijk ff niet. Ik speelde wel met Joke de graaf die was meer van mijn leeftijd, 1951. Met mijn zus Bep heb ik ook niet veel contact sinds ze in Canada woont. Ze is daar bij een evangelische beweging en heeft niet veel contact meer met de familie.
Ik weet nog dat we vaak in de gasfabriek in de Vlinderstraat speelden met het hek en de afvalbak, daar vonden we bouten en als je die in elkaar draaide met klappertjes ertussen klapte die als je hem op de stenen liet vallen - vonden we leuk. Zo hadden we toch een leuke kindertijd, groetjes ferry.
Rene Romeijn Dr zamenhofstraat,ja daar heb ik gewoond en heel wat mee gemaakt ook.

ik loop er wel eens door heen maar niets is meer wat het toen was.
mijn jeugd was mooi in die straat,
k-sharks de bende van kralingen.
waar zijn mijn vrienden en vriendinnen gebleven ??
Nelly Kaptein Dr. Zamenhofstraat, ja daar ben ik geboren en heb er gewoond tot mijn 21ste. Ik woonde op 71 , boven mijn Opa en Oma. Mijn Opa was AW v . Mourik die daar ook een rouwkamer had. Wij woonden bij de hoek van de Oostzeedijk, en keken op de Foka.
Mijn speelvriendinnetje was Truus Arnold die een paar huizen verder woonde. Helaas staat mijn geboortehuis er niet meer, daar staat nu buurthuis de Vlinder.
Het was een brede straat , waar je heerlijk kon spelen, tegenwoordig zijn er inhammen gemaakt voor de auto,s.
sWinters als er sneeuw lag kon je zo heerlijk bij het viaduct van de Willem Ruyslaan naar beneden glijden.
Verder herrinner ik mij de namen van buren als Cohen , en Snijders.
Ja ik heb een leuke tijd beleefd in de Dr. Zamenhofstraat.
Wim (Willem) Terhorst Recent op deze prachtsite gewezen, wil ik ook mijn (goeddeels) fijne herinneringen aan de Zamenhofstraat met jullie delen. Mijn ouders zijn met mij (als 3-jarige) in 1951 in de straat komen wonen op huisnummer 53 C, het deel van de straat tussen de Plantagestraat en de Oostzeedijk. In resp 1952 en 1956 kwamen er nog 2 broertjes bij, Deef en Piet.
Omdat de nieuwbouw in de straat hoofdzakelijk betrokken werd door jonge gezinnen, waren er uiteraard veel leeftijd-/speelgenootjes. Niet in mijn portiek, want daar woonden families met namen als Groenewoud, Klein, van't Hof, Hekman en Mevr van Ginneken onder ons, die wij "Oma "noemden. Zij was de moeder van mevr van Kaam, die tegenover ons woonde, met man en hun zoon Karel. De gezinnen op de trap hadden geen kinderen in onze leeftijd. Bij Mevr van't Hof mochten we in het begin 's woendags het kinderuurtje op tv komen kijken (Dappere Dodo, Varen is fijner dan je denkt etc).
Naast ons woonden Peter en Ton Bastijn, Marijke van Haarlem (die mij als klein meisje ooit een briefje gaf met "Wil je met me lopen." Omdat ik toen nog errug verlegen was, deed ik of ik het briefje niet had ontvangen (stom,stom, stom !), de fam.Roodenburg, Schreutelkamp en de Geus. Tegenover ons woonde de fam.Augustein (met Jan), de fam. v.d.Pijl (wiens dochter trouwde met Excelsior middenvelder Dick v.d. Polder, later befaamd sportjournalist), eerdergenoemde fam v.Kaam, de fam Geurts met 2 grote zonen, waarvan er Ă©Ă©n Gerard heette, de fam van Steenhoven (met Freddie en Ruud) en de grote familie Jumpers, waarvan ik mij Jos, Beppie en Ton herinner. Daarnaast (richting Oostzeedijk) woonde de fam. van Bezooyen (met Ger en Ernst, die later kapper werd) de fam. Massen (met Maarten, een atleet, en Ron, die later nog een ernstig ongeluk kreeg tijdens zijn werk bij de politie), de fam. van Tergouw (Met Adrie en Ellie), de fam. Wildeboer Schut, van wie ik me Sjonnie herinner. Weer een trap verder woonde de fam. van Wageningen. Met Ton van Wageningen ben ik heel lang, tot zelfs na mijn huwelijk in 1968, goede vriend geweest. Veel samen gedaan: Naar de film in de stad, op de brommer naar motorraces in Hilvarenbeek en Zandvoort etc. Ton had nog een oudere broer die Eggie heette(zal wel Egbert geweest zijn). Nog een portiek verder woonde de fam. Reijnders en met Johnny Reijnders liep ik een paar jaar samen naar onze lagere school in de IJsclubstraat. Ook op die trap de fam.de Werken, die een snack/koffie-thee-wagen hadden in het Kralingse Bos bij het hertenkamp. De uitspanning die er nĂș (2015) staat is volgens mij nog steeds van de familie.
Ook nog op die trap de familie Thoonsen, met Chri als absoluut geestigste, en de fam Scheepbouwer, van wie ik mij zoon Jo (groot voetballer)herinner.
Aan onze zijde van de straat (de oneven nummers) herinner ik mij (in de oude panden) Hans Quartel en niet te vergeten Joop en Hennie Verhoef. Met Joop kon je je altijd te pletter lachen. Verderop de fam. Schenk, met Sjonnie en Ies, Corrie en Willie(?) Snijders. In het laatste portiek woonden de fam. Kruit, met Rinus (onze keeper) en Roel (superspits) en hun zus Emmie, die later volgens mij nog getrouwd is met André Voogd, ook uit de straat. En tot slot de niet te vergeten zeer humoristische Rob Bodegraven, die kapper werd en mij menigmaal in de kelder heeft gekortwiekt. Ik heb in mijn leven met geen mens meer gelachen dan met Rob.
De straat eindigde toepasselijk bij een begrafenisonderneming en het café op de hoek met de Oostzeedijk. Aan de overkant waren nog twee lage winkels, resp van bloemist Snoek en kruidenier Theunissen, wat een echte krentenkakker was, want als je voor je ouders bij hem kwam voor een onsje van het een of ander, kreeg je steevast 97 of 98 gram, maar nooit 101 gram. Verder op de hoek de ijzerwarenhandel van vd Laan, die er nog heel lang heeft gezeten.
Als speelstraat was de Zamenhof onovertroffen. Naast (veel) voetballen, werden ook autopedraces ( "blokkie rond" via Oostzeedijk- Oosteinde-Plantagestraat) verreden, badmintoncompetitie gespeeld (over een gespannen touwtje tussen de lantaarnpaal en een kelderraam), schuilee, bussietrap, stoeprandje en (vooral in de tuin) koten (een gestapelde berg stenen omgooien.
Maar ook buitenstraatse activiteiten als schooieren langs Boerengat en Maas (tot aan de Watertoren), zwemmen bij de steiger aan de Kralingse Plas, staan mij nog op het netvlies gebrand.
Ook de beladen voetbalwedstrijden tussen onze straat (VVZ = Voetbal Vereniging Zamenhof) en de boys van het Oosteinde, die zich "Klein Sparta" noemden en die onder andere de twee broertjes van Enkhuizen in de geleden hadden (later nog grote atleten). We verloren altijd, maar het moet een leuk gezicht geweest zijn voor de uit de ramen hangende ouders om tussen de 30 en 40 (!) kinderen te zien spelen.
Maar ook het zomaar uren in het portiek van Joop Verhoef hangen en gein schoppen waren heerlijk.
En natuurlijk was lang niet alles rozengeur en maneschijn wat de klok sloeg, maar daar gaan we het op deze fantastische site mooi niet over hebben.
Groeten aan alle oudgedienden !
hoi mijn naam is aad schouten en heb ook in de dr zamenhofstraat gewoond ik woonde tegen over ton voogt henkie herman was een vriend van me zijn moeder liep elke week de oostergids. leo thoonsen ken ik ook wel en fred brand de dochter van soulje is getrouwd met mijn broer leen schouten om de hoek vredenoordlaan woonde mijn eerste vrouw hennie vermeulen.
ton bastijn Wim Terhorst weet heel veel te vertellen,zijn neefje Patrick is een oud collega van mij en heb daardoor ook Dave nog wel eens ontmoet,jammer dat er veel uit elkaar is gevallen maar het zij zo,Wilma Soulje & Leen Schouten hebben toen ca.1980 woningruil met mijn ouders gedaan ,met Leo Thoonsen ,Henk Herman en Ruud Huis heb nog wel eens contact ook Marijke Haarlem heb ik nog wel eens gesproken en weet waar de meeste nu wonen vandaar,mijn ouders zijn in 1988 (vader) en 2000 (moeder) overleden,het meeste mis ik de saamhorigheid in deze tijd.
sonja van der steenhoven ik ben geboren in de dr zamenhofstraat in 1956, en wim terhorst ,ik ben de zus van ruud en freddie, en die grote zwarte bouvier die iemand benoemde ,kan ik me ook nog wel herinneren,ik was als de dood voor die hond,leuk om dit te lezen!
Cees vd Meer Hoi, ik ben Cees vd Meer. Zelf woonde ik in de Krekelstraat, maar ik ging wel met het tuig van de Dokter Zamenhofstraat om. Met name Willem Hollander Leo , Henkie,Aadje en alle anderen namen die Ton opnoemde. Het was de zogenaamde Zundapp tijd. Willem was die geen die frame nummers wist te veranderen in de kelder van zijn huis van de zundappies die van eigenaar veranderde. Natuurlijk was Herman van Driel en Ollie er ook erg goed in. Ik kan wel zeggen dat deze tijd de verzekering polissen die wij betaalde erg omhoog gingen omdat er zoveel Zundappen verdwenen. Het was een fantastische tijd en ik heb ook altijd enorm gelachen met die gekke gasten uit de Dr. Zamenhofstraat. Overigens ga ik nog steeds om met Rob Schotte die in de vd Leckstraat heeft gewoond. Met hem haal ik nog wel eens de oude verhalen op en dan liggen we telkens weer in een deuk van het lachen.
neeltje van herwaarden Hallo Cees van der Meer,ik ken je niet,ik woonde op de vredenoordlaan 18a,aan de andere kant zat de winkel van tilburg,maar waar ik op reageer,is dat jij rob schotte kent,die ken ik ook heel goed,ik was vriendin met zijn zus marja,ik zou graag haar eens horen,maar weet niets van haar,ik hoop dat je hierop reageerd,de groetjes van Neeltje.
Kleinkind Keizer Hoi, Mijn grootouders woonden op de Dr. Zamenhofstr 13A. In '69 ben ik daar geboren en heb in die straat ook leren fietsen. Wanneer ze daar zijn komen wonen weet ik niet precies, maar ze moesten vanwege de sloop verhuizen. Elke week bezochten wij trouw de grootouders, ik heb toch fijne herinneringen aan dat huis.
maria fontaine ons gezin woonden vanaf 1947 half op nummer 12 a dr zamenhofstraat mijn ouders hebben er tot 1969 gewoond.wij waren met vieren jopie nel henk maria door te veel zorgen in het gezin ging ik naar de bewaar school marijke om de hoek.
onze buren waren fam meurs kersten deelen van der heijden
en buurtjes timmers en nog veel meer.veel meegemaakt mijn opa werkten om de hoek gas fabriek familie in crooswijk
verder leuke vriedinnen gehad op school genoten van de omgeving vooral.ben gehuwd met aad en drie kinderen en vijf kleinkinderen heb nooit meer iets van ook iemand vernomenmaar vele herrinneringen dat wel wie kan ons nog vraag je ,je af dan ook.groetjes maria fontaine
Marion Waar Mijn complimenten Wim en Ton, jullie weten nog heel veel,het lezen ervan was een oja gevoel. Ik ben als 3-jarige in de Zamenhofstraat komen wonen op nr. 59b, boven de fam. Quartel, en in 72 verhuisd naar Ommoord.
Mijn speelvrienden woonden aan de even zijde, Mirian en Alex Harrand(buren van van Wageningen.) In hetzelfde portiek woonde ook de fam. Molenaar met 7 kinderen, met de oudste, Thea, speelde ik ook. De fam. Jumpers kan ik mij ook herinneren, zijn die niet geëmigreerd? Naast ons op 61 zat in de kelder de kapsalon "Embert"
Ook ik heb er een fijne jeugd gehad, tenten bouwen in de tuin van de even nummers en naar de in aanbouw zijnde Maasboulevard om fikkie te stoken in de rioolbuizen. Met de bakfiets mee van de bloemist Snoek. Rolschaatsen op de pleintjes en schaatsen op het Jodenslootje en heel eng, de begraafplaats verkennen.
Hoop dat het alle oude bekenden goed gaat, ik woon nog steeds in Rotterdam. Groeten Marion Waar.
Marco Boom ik heb in het huis gewoond tegenover de vooroorlogse huizen op 24B

de huizen zijn medio 1990-1991 gesloopt heeft iemand nog meer foto's van deze huizen?

op de hoek van de straat zat een winkel met oude spullen van dakloze bas boterbloem.

weet iemand de tijd 1985-1990 nog ik mis deze tijden nog dagelijks!

Aad Wildeboer-Schut Ben er geboren in 1957 en ben toen ik 18 was vertrokken naar Amsterdam.Wij woonde op 40 B.
Een mooie tijd met voetballen op pleintje om de hoek en voetballen achterin de staat op die 2 veldjes.Leo Thoonsen,Piet tergouw woonde aan de overkant,sjaak en johan,en perdro Huis.Om de hoek woonde Joop Bordeman.Ik er nog een kranten wijk gelopen rotterdamsnieuwsbald en vrijevolk.Met oud en nieuw het grote vuur op het kruispunt was altijd spannend.
Patty Kuttschreuter Hallo ik ben Patty en woonde op de vredenoordlaan 19 C en ging met Harry vlot om.ik zou wel eens wat van Robby Schotte willen horen .hij had een vriendinnetje Marian Bredius en die zoekt hem om eens een beetje bij te praten.hoop dat ik wat hoor
lubach wij zijn komen wonen in de Dr.Zamenhofstraat 10c
de mensen op de trap waren fam. v.d. Heijden fam. Deelen Fam. den Hoedt fam. Fontaine en fam. Meurs.
Bakker,zeepman en Melkboer kwamen nog 3 hoog de trap oplopen. Een keer per week de visboer. Verder 4keerper dag naar school met Annie Kersten en Ria Vente die een eindje verder woonde, om lopend te gaan naar de Hoflaan, verder ken ik nog de fam. reimering en Kouveld .Aan de overkant fam. Dupont in een heel groot huis, verder begrafenis onderneming modevakschool en Tilburg de buurtsuper .Wij kwamen er wonen in 1948 en mijn ouders zijn in 1973 verhuist naar Brabant!
Kees van Tilburg Lees in de reacties veelvuldig de naam van mijn vader, Rob van Tilburg, Wij woonden tot ca 1973 achter de winkel en zijn later verhuisd naar nr 55c in de straat. In 1985 moest de winkel, vanwege de sloop daar weg en is mijn vader verder gegaan
aan de Beneden Oostzeedijk , later heeft hij nog een aantal jaren een winkel gehad aan de Oostmaaslaan. Mijn vader is in 2002 overleden.
Heb zelf tot 1987 in de staat gewoond. was een leuke buurt en omdat mijn vader en moeder daar een kruidenierswinkel hadden kenden wij ook veel mensen uit de buurt. in 1987 ben ik getrouwd en verhuisd.
Hans Hollander Woonde welliswaar in de Jacques Perkstraat maar trok vaak naar dr zamerhofstraat, er komen ook een flink aantal bekende namen voorbij sleutelen aan brommers was een hele leuke bezigheid, en Ton Bastijn had een hele mooie soepel lopende puch, het was een hele levendige straat waar veel te beleven was, kan me nog een fotoclub herinneren, helaas verhuisde ik op mijn 17 of 18 de naar Oostvoorne, werd eigenlijk uit mijn jeugdstructuur weggerukt
pim leuk deze verhalen mis het nog steeds kerstbomen en alles ben uit 65heb altijd in de hommel straat gewoond 17 b en ik groet alle boys van Arie l bloemkool revahvan Galen f brandt Hans v neus skinny en Gerard s en die gene die ik vergeten ben ik woon er nog steeds myn roots groetjes Pim van paassen KS never dies

Nel Hordijk Wij woonde in DrZamenhofstraat 6c, 3 hoog...
Bijna alle verhalen die ik net heb gelezen komen mij bekend voor en zeker alle mensen van het trappenhuis waar wij woonden. Ik was er 1 van de 11 en woonde naast de familie Spilt (ook groot gezin). Ik ben op dit adres(geboren in Eudokia-ziekenhuis) m'n eerste levens jaren beleeft Na mij nog een tweeling geboren: Gonnie en Ria.Alle herinneringen komen weer naar boven, hoe en wat we speelden met enorm aantal kinderen in het portiek als ik het wel heb zo'n 44 kinderen...
Filia Kromjong en Beppie van Toor waren toen mijn vriendinnetjes en Frannie v.d.Werke, de naam van haar zus ben ik vergeten. Maar wat ik wel nog weet dat meneer v.d. Werke timmerman was en een blauw Volkslwagen busje had.De familie Dupont had een butler en als eerste televisie en daar mochten we met heel de straat komen kijken. Woonden aan de overkant in een heel groot Herenhuis?
Iedere morgen om 07.00 uur moest 1 van ons, als we de leeftijd hadden, broodbeleg halen bij van Tilburg, die wij meestal uit zijn bed belden. s'Maandags wasdag en dan bij van Tilburg"dotje blauw"voor de was en soms een emmer heet water.
Familie van Meurs en v.d.Heijden, Familie Kleijkamp(Maarten en nog een broer en zus),Fam. van Driel(Nel, Ria). Via het Zwarte Pad liepen we naar de Rehobothschool, Ook langs het Jodenkerkhof, wat later is verplaatst naar een eigen plek, want het moest plaats maken voor nieuwbouw. Ook de Gasfabriek is afgebroken.
Na 20jaar verhuist naar de Dijkstraat., benedenhuis.
Joke Kalkman We zijn in 1957 op nr 31b komen wonen tot 1969 toen zijn we naar ommoord verhuisd. Mijn Opa had een schoenmakerij in de Plantagestraat.Mijn zussen zijn Alie en Annie en mijn broers Gjalt en Marcel.Wij speelde met Lucie en Mieke Vente Ellie Stratemans en Adrie en Hennie Otterspeer

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X