Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Gashouderstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Piet Loeve Hier marcheert de "Euroband", in 1961 opgericht vanuit de turnvereniging Tenaco (die vroeger in de gashouderstraat een onderkomen had) door de straten.
Nu is deze band een bekende verschijning op parade's en taptoe's in binnen- en buitenland
Piet Loeve Dit is waarschijnlijk de Euroband in een vroeger tijdperk
ria De Gashouderstraat. Daar heb ik geen prettige herinnering aan. Dat wil zeggen in het gedeelte dat uitkwam op twee metalen deuren, ja, inderdaad achter een van die deuren zat volgens mij het gebouw van On├ęsimus, waarin ook de turnvereniging Tenaco trainde en dat ook wel verhuurd werd voor bruiloften en partijtjes. Achter dat steegje en in het Noordeinde stonden toen ik klein was ook nog van de grote, hoge gashouders. Alles bijeen een duister en benauwend geheel. Wie het bedacht heeft weet ik niet, maar er was zelfs nog een kleuterschooltje in dat steegje gevestigd, waar dus nooit zon kwam. Er was geen speelterreintje of zandbak bij en daar moest ik heen, doodeng, bovendien was er allemaal verveloos speelgoed, dat zal nog wel door gebrek aan spullen zijn geweest van na 1945. Elke ochtend tranen met tuiten....ik durfde er niet heen, Maar ja, bij ons thuis was het tijdperk van Rust, Reinheid en Regelmaat al aangebroken en bij die Regelmaat hoorde: naar school als je vier was...en daarmee was de juffrouw het van harte eens. Maar ik kon het er absoluut niet uithouden en eindelijk, na maanden touwtrekken, mocht ik het schooltje verlaten en nog een paar jaartjes thuis spelen met mijn gezellige poppenhuisje en winkeltje en met mijn mamma en mijn kleine zusje bij oma kopjes thee drinken. Eigenlijk zou ik weleens willen weten of er kinderen geweest zijn, die het er wel naar hun zin gehad hebben. Maar ik heb in mijn hele leven nooit iemand gesproken die op dat kleuterschooltje heeft gezeten.

Ton Mijn opa, Anton, had begin 20er jaren in de Gashouderstraat een goedlopend zaakje in herenmaatkleding. Onder zijn vaste cli├źntele waren veel rijkelui uit de lanen. Het liep zo goed dat hij kon verhuizen naar een betere stand, de Oudediijk. Jammer genoeg werd hij niet lang daarna ziek. Bovendien brak de grote crisis uit, de mensen kochten minder en hij kon geen personeel meer betalen. Zijn oudste zoon Kobus, wie hij het kleermakersvak al vroeg had aangeleerd moest, terwijl hij nog geen 14 jaar oud was, hem opvolgen in het bedrijf en daarbij de zorg voor zijn ouders en de 7 andere kinderen uit het gezin op zich nemen. In die tijd normaal, want sociale voorzieningen bestonden nog niet. Kinderarbeid zouden we nu zeggen. Tot het moment dat alle zussen getrouwd waren, zijn broers hun eigen werk hadden en zijn ouders waren overleden, heeft hij deze plicht trouw vervuld. De oorlog was inmiddels voorbij en de welvaart nam weer toe, veel heren staken zich in het nieuw en bleven nog lang maatkleding dragen. Kobus vestigde voor zichzelf een eigen bedrijf in de binnenstad, dat hij tot zijn 80e jaar, ondanks opkomende confectiekledingzaken kon voortzetten tot ook hij moest tot zijn grote spijt stoppen wegens een chronische ziekte. Het was een man met hart voor zijn vak. Het Gashouderstraat-tijdperk lag ver achter hem maar hij is met zijn gezin zijn hele leven in kralingen blijven wonen.Zijn kralingse klanten bleven hem trouw en daardoor was er die onlosmakelijke band, die veel mensen uit dit stadsdeel bindt.Frits Boeren Het korps in witte uniformen was inderdaad de Euroband begin jaren 60. Op 1 november 1961 is de vereniging zelfstandig geworden en is de naam Tenaco veranderd in Euroband. Rechts op de foto loopt marketenster Ria Loeve! Is dit familie van Piet Loeve? De Tamboermaitre is Leo Kloosterman.
Ik heb zelf op de kleuterschool, lagere school en Mulo gezeten in de Gashouderstraat/Noordeinde. De school was de 2e Park Rozenburgschool. Kan me ook nog goed de waterstoker herinneren waar mensen af en aan liepen met emmers warm water. Ik kwam bij de waterstoker om snoep en later (stiekem) losse sigaretten te kopen. Een mooie tijd!
ria Ja, die Ria Loeve is een nicht van Piet Loeve, een dochter van zijn oom Bart. Leo Kloosterman is met
haar getrouwd. Grappig dat al die geschiedenissen een beetje samen beginnen te komen.
Eindelijk iemand die op dezelfde kleuterschool heeft gezeten als ik. Hopelijk heb jij het wel naar je zin gehad. Mijn buurmeisje uit de Hommelstraat Willy Graafland heeft er ook op gezeten en voor zover ik weet ook op de (2e? Parkrozenburgschool) Ze is geboren in 1945. Net als ik maar mijn lagere school was de Reviusschool op de Oudedijk/hoek Vredehofstraat. Later de mms gedaan.
Leuk die waterstokers van vroeger h├Ę. Op maandag - wasdag - hadden ze een drukke dag Het zendingsgeld dat ik van mijn moeder op maandag meekreeg is vaak in het geldlaatje van de waterstoker aan de Vredehofstraat terecht gekomen, ook een goede besteding, toch?Frits Weet je dat zeker? Volgens mij is Leo getrouwd met Adrie. Was Ria niet getrouwd met Bas van Buren?
Van die kleuterschool kan ik me niet veel meer herinneren. Ik ben van 1950 en had voor zover ik me herinner Juffrouw Ooms als juf.(kan ook op de lagere school geweest zijn)
Je had in dat hofje links de school naar de kleuterklas. links voor je de ijzeren deur naar het gymlokaal en rechts de ijzeren deur naar de 2e Park Rozenburgschool.
In 2007 is er nog een reunie geweest van de 6e klas van deze school.
ria Ja, dat van de meisjes - nou ja - Loeve heb je volkomen gelijk. Ik zit de hele dag al te prakkizeren of het wel klopte, maar kon maar niet op Adrie komen.
Leuk dat jullie een reunie hebben gehad van school. Wij willen dat ook zo graag doen,maar kunnen zo moeilijk achter de (nieuwe) namen van de meisjes komen. Wat betreft de jongens loopt het beter.
Had ik als kleuter maar geweten dat er niets "engs" achter die deuren zat. Juffrouw Ooms, ik zou het echt niet weten....
Frans Berkelaar Ik kan mij nog herinneren dat ik in die straat gymles had in van die ouderwetse hoge sportlokalen. Overigens zat ik toen op de lagere school in de Taborstraat, maar die had dus geen sportlokaal. Vele jaren later ben ik lid geworden van de toen nog Kralingse muziekvereniging Euro-Band (werd toen nog met koppelstreepje geschreven).
Piet Loeve Ik heb begin jaren '60 bij Tenaco op volleybal gezeten, tot ik moest stoppen omdat ik in dienst moest. Dat was in een lokaal in de straat waar ik woonde, de Palestinastraat. Overigens, mijn nichten Ria en Adrie zag ik maar twee keer per jaar. Op de verjaardagen van hun ouders. Ze zijn een paar jaar ouder dan ik. Leo woonde voordat hij trouwde toch ergens in de buurt van de IJsclubstraat? Wel een muzikaal figuur!
neeltje van herwaarden Ik reageer op dit leuke bericht,ik heb namelijk ook op de kleuterschool de gashouder gezeten,bij juffrouw gijsing,ik heb nog een foto ervan in de klas,daar was een ria bij,ik ben van 1948,dus het was 1952.Ik zat ook op tenaco gymnastiek,in de gashouderstraat,en de lagere school was de kralingse werkgemeenschap,in de taborstraat,ik hoop op reactie.neeltje van herwaarden.
an ben in de gashoudersraat geboren 1931 we woonde naast de watersrokerij van janssen wie weet er wat van.
Gustaaf (Guus) Bol Ik ben van 1950 en zat op de 2e park rozenburg school. Wellicht in de zelfde klas als Frits en bij juffrouw Ooms. Zij woonde op een boerderij aan de 's-Gravenweg waar we met de klas op bezoek zijn geweest. De stalen deuren maakten van de school een fort, waarvoor er vaak met stenen naar leerlingen van een andere school (?) werd gegooid. Ik herinner mij nog een flink gat in mijn hoofd... Maar ook de waterstoker waar je voor 1 cent duimdrop kocht. Ik zat op turnen bij Tenaco.
Ex klasgenoten? Alvast bedankt voor je reactie!
Wil v pelt bons Wij woonde bovenste etage boven de waterstokerij Janssen.
In het jaar 1962. Mijn man kwam net uit niew gunea.
Kocht er onze boodschappen. Het waren lieve mensen.
Tot ons zoontje werd geboren.ging dan even de babij laten zien.
Het huis werd te klein. jammer want het was mooi opgeknapt,
door mijn vader. Wij kregen een hint van de buurvrouw,
onder ons dat als zij in ons huis mocht wonen de hint zou
vertellen,en dat werd een huis in de cp tielestraat.
De Fam. Janssen kwam de boodschappen thuis brengen
Dit was ons verhaal, zijn inmiddels al 53jaar getrouwd.
Wil v pelt bons. Ik ga de foto op zoeken en stuur hem door.
Tot ziens.
anneke In 1983 ben ik op n bovenhuis in deze straat komen wonen, nr 31b volgens mij. Ruim 4 jaar heb ik er gewoond. k heb ook gym gehad in de gymzaal daar die acher het Noordeinde lag. In 1968ben ik op de 2e Park Rozenburg gekomen, daarnaast lagen nog 2 scholen.
Bert Anneke, is jouw achternaam toevallig Goerree.
Frits Reactie op bericht Guus Bol.
Hoi Guus, die andere school, was dat niet de Rehobothschool? Die zat op de hoek van het hofje met daarnaast in het hofje de kleuterschool?
ria Ik zou het zo leuk vinden het schooltje uit mijn jonge jaren reug te zien. Ben even langs geweest maar er staat alleen nieuwbouw in dat gedeelte. Rest Gashouderstraat voor het grootste gedeelte wel leuk vind ik net als het stuk Noordeinde vanaf Oudedijk tot Gashouderstraat (oude kant natuurlijk). Enne.. die klassenfoto zou helemaal het einde zijn. Ik ga proberen de buitenkant van een school in de Gashouderstraat door te sturen, weet niet of het onderste gedeelte het kleuterschooltje was of niet en ook niet of het doorsturen lukt. Iedereen de hartelijke groeten.
D. Ik zat in de jaren 80 op de 2e park Rozenburgschool voordat die waterstokers werden gedicht. Naar wat ik destijds had gehoord was dat die waterstokers in de Gashoudersstraat werden gedicht omdat er een kind van een basisschool na schooltijd was verdronken. Dat was de reden om de put te dempen, aldus mijn meester uit de vierde klas (dhr. Van Manen). Het was sowieso best link overigens. Ik woonde in de Vlinderbuurt en overal werd gebouwd. Ik ben, toen station Gerdesiaweg werd gebouwd (en bijna af was) vast komen te zitten in de modder. Op een gegeven moment was ik tot mijn knie├źn in de modder gezonken. Het was een moeras met heel veel grote enge vrachtwagens die er rond reden. Ik herinner mij ook dat ik op visite bij mij neefje was (1977) Hij woonde in de Avenue en ik keek naar buiten en zag iemand zelfmoord plegen door in de metrobouwput te springen.
Zijn er overigens mensen die ook op de 1e/2e Park Rozenburgschool hebben gezeten? Weet iemand wat er is gebeurd met dhr. Van Manen en dhr. Vlastuin? Ik hoor het graag.
Groetjes.
neeltje van herwaarden Hallo allemaal,ik heb nog een klasse foto van de kleuterschool,en een voor de deur,maar heb geen printer,die komt nog,dan zet ik de foto,s erop,misschien herkend iemand zich op de foto.groetjes Neeltje.
cm rijkers ik ben er geboren een heerlijke jeugd gehad
konden we de tijd maar ff terug zetten
een fijne school tijd gehad konden lekker buiten spelen heerlijk mischien nog iemand die mij herkennen
anneke goeree wil kluiven lenie muit
ik hoor het graag wij waren met 4 kinderen rijn cor ik stien en bep
Cor den Engelsman Hallo allemaal. Ook ik heb het genoegen gehad om op de 2e Park Rozenburgschool mijn lagere school jaren door te brengen. Ik lees bij ├ę├ęn van jullie de naam juffrouw Ooms. Ook ik heb in de vierde klas haar als onderwijzeres gehad. Wat een leuk mens! Ik woonde destijds in de Hommelstraat op nummer 19a op de tweede verdieping. Als wij op het balkonnetje achter stonden konden wij zo met o.a. de familie Boeren praten. Mijn ouders hadden echt een vriendschappelijke relatie met hen en wij bezochten hen dan ook regelmatig alsook andersom. Ik herinner mij nog Frits en Hans waarbij eerstgenoemde de jongste was. Ik weet ook nog dat pa en ma Boeren veel te doen hadden met de Euroband. Wat een heerlijke jeugd hebben we daar toch gehad! Arm maar uiterst gelukkig. Maar nu iets speciaals: Ik heb het genoegen gehad om een vijftal jaren geleden een heuse re├╝nie te beleven met alle klasgenoten van de vierde klas. Ook waren hierbij aanwezig juffrouw Ooms en de heer Dorst van de vijfde klas. Wat een leuke belevenis. Een voltallige re├╝nie met uitzondering van enkele klasgenoten welke niet meer in leven waren. Mochten jullie (of anderen) nog meer weten te vertellen dan verneem ik dat graag. ?
B.V. Frits, hoe is het met je broer Hans? Ik zie reacties graag tegemoet. Groetjes van Cor den Engelsman.
Frits Hey Cor. Ja de familie Den Engelsman herinner ik mij nog heel goed. Jou ook natuurlijk. Mijn oudste broer is Koos dan komt Hans en ik ben idd de jongste. In 1965 ben ik met mijn ouders naar de Alexanderpolder verhuisd. Mijn ouders leven niet meer. Met wat omzwervingen ben ik weer terug in de Alexanderpolder waar ik nu alweer 23 jaar woon. Koos woont in Nieuwerkerk en Hans in Capelle. In de Hommelstraat woonde ook nog een oom en tante van mij een paar deuren verder dan jij en ook op de 2e etage.
Kijk ook eens naar de verhalen over de Krekelstraat. Misschien herken je daar ook nog mensen van.
Gr.
Peter de koning Zelf heb ik wel leuke herineringen aan de gashouderstraat. Hier zat ik op de lagere school. De kwg. Volgens mij was dat de depedance van het hoofd gebouw.

Mijn oma en opa carel lodewijk en dirkje take woonde met hun kinderen ten tijde van de oorlog daar. Mijn oma kon het tragische verhaal van het bombardement altijd leuker maken dan het was.

Toen ze moesten vluchten zei ze tegen me opa " doe jij de deur goed dicht anders stelen ze alles" Bij terugkomst uit de schuilkelders was dat het enige wat nog overeind stond, DE DEUR. En toch kon ze daar grapjes over maken.

Ik weet dat ze ook de dagen er na ergens in een hondenkennel hebben geslapen om een dak boven hun hoofd te hebben.

Ben altijd heel trots op mijn oma geweest. Ze is jaren lang badjuffrouw geweest aan het strandbad van de kralingse plas. Dit heeft ze nog tot haar 70ste jaar gedaan.
Moest om haar bewijs voor goed gedrag de reddingspop van de bodem halen. Onderweg naar boven liet ze de pop uit haar handen glippen. Zonder boven te komen ging ze terug naar de bodem om alsnog de pop op te halen. En dat lukte.

Ze was dus 70 jaar. Was weer goed gekeurd. Maar heeft zelf gelijk gezegd... Ik vind het genoeg. Ik haar klein zoon heb in de jaren er na nog veel gezwommen met me oma. Meestal in het oude zwembad west, en soms in de vermanenstraat.
miranda Erg leuk om dit te lezen,
Door de dubbele deur is ons pand bezit hebben wij ons altijd afgevraagd wat er gezeten zou hebben.gister genieten van het zonnetje voor de deur werd ik aangesproken door een ouder echtpaar hun vertelde mij dat het pand waar wij een wonen een waterstokerij is geweest. Ik ben gelijk gaan google om te kijken of er nog iets te vinden was van de stokerij aan de gashouderstraat echter zijn de enige dingen die ik kan vinden de verhalen van jullie.en een oude foto.
miranda Erg leuk om dit te lezen,
Door de dubbele deur is ons pand bezit hebben wij ons altijd afgevraagd wat er gezeten zou hebben.gister genieten van het zonnetje voor de deur werd ik aangesproken door een ouder echtpaar hun vertelde mij dat het pand waar wij een wonen een waterstokerij is geweest. Ik ben gelijk gaan google om te kijken of er nog iets te vinden was van de stokerij aan de gashouderstraat echter zijn de enige dingen die ik kan vinden de verhalen van jullie.en een oude foto.
Jeannette van Buuren Ik woonde in de Bethlehemstraat en ging in de Gashouderstraat naar de 2de Park Rozenburgschool. In de Gashouderstraat
turnde ik vanaf mijn derde jaar bij Tenaco en later was de gym in de Palestinastraat. Ik heb les gehad van Karel Lamse en later van Koos van Buuren, mijn vader die 70 jr lid is geweest van Onesimus/Tenaco, ik ben 50 jr lid geweest.
In de Palestinastraat zat ook de Botanische Tuin van het Libanon Lyceum waar ik naar de HBS ging. Op de Kralingse Plas gingen we veel schaatsen, toen had je nog strenge winters en
naar de ijsbaan Kralingen, waar nu tennisvereniging Kralingen
gevestigd is. Ik ken nog zoveel mensen uit Kralingen enz.
Ik heb daar een fijne jeugd gehad en als ik in de buurt ben rij ik altijd even over de Oudedijk en door de Bethlehemstraat !
Jeannette van Buuren Even een aanvulling op bovenstaande : Ik ben geboren op de Korte Kade, waar we 4 jr woonden en heb daarna 20 jr in de Bethlehemstraat gewoond, van 1950 tot 1970, dus dat is al een tijdje geleden !!!!
Jeannette van Buuren Ik woonde in de Bethlehemstraat en ging in de Gashouderstraat naar de 2de Park Rozenburgschool. In de Gashouderstraat
turnde ik vanaf mijn derde jaar bij Tenaco en later was de gym in de Palestinastraat. Ik heb les gehad van Karel Lamse en later van Koos van Buuren, mijn vader die 70 jr lid is geweest van Onesimus/Tenaco, ik ben 50 jr lid geweest.
In de Palestinastraat zat ook de Botanische Tuin van het Libanon Lyceum waar ik naar de HBS ging. Op de Kralingse Plas gingen we veel schaatsen, toen had je nog strenge winters en
naar de ijsbaan Kralingen, waar nu tennisvereniging Kralingen
gevestigd is. Ik ken nog zoveel mensen uit Kralingen enz.
Ik heb daar een fijne jeugd gehad en als ik in de buurt ben rij ik altijd even over de Oudedijk en door de Bethlehemstraat !
Jeannette van Buuren Ik woonde in de Bethlehemstraat en ging in de Gashouderstraat naar de 2de Park Rozenburgschool. In de Gashouderstraat
turnde ik vanaf mijn derde jaar bij Tenaco en later was de gym in de Palestinastraat. Ik heb les gehad van Karel Lamse en later van Koos van Buuren, mijn vader die 70 jr lid is geweest van Onesimus/Tenaco, ik ben 50 jr lid geweest.
In de Palestinastraat zat ook de Botanische Tuin van het Libanon Lyceum waar ik naar de HBS ging. Op de Kralingse Plas gingen we veel schaatsen, toen had je nog strenge winters en
naar de ijsbaan Kralingen, waar nu tennisvereniging Kralingen
gevestigd is. Ik ken nog zoveel mensen uit Kralingen enz.
Ik heb daar een fijne jeugd gehad en als ik in de buurt ben rij ik altijd even over de Oudedijk en door de Bethlehemstraat !
eTozvgeQU Haha. I woke up down today. You've chereed me up!
MaImgo2Vo2K It's wodnerful to have you on our side, haha!
gfmH8dHwF2m Thanks alot - your answer solved all my problems after several days stgunglirg http://iyiwsxwmks.com [url=http://gttkqyu.com]gttkqyu[/url] [link=http://rbvaetbs.com]rbvaetbs[/link]
me60FDkS7vP I'm not easily imsdepser. . . but that's impressing me! :)
wbe8f3JX Not bad at all fellas and gallsa. Thanks. http://gvtddidmmtw.com [url=http://hogxkegua.com]hogxkegua[/url] [link=http://dgrjtsmlmom.com]dgrjtsmlmom[/link]
fred van vessem Bruidsjonker geweest van Rachel Loeve- (Bakker) en Piet Loeve.
Trouw jaar 1946 of 1947.
Ludo Jansen Ik ben Ludo Jansen.
Zoon van de waterstoker. Ben geb 1948 en heb ook op die kleuterschool gezeten. Bekende namen voor mij. Pim v d Roer. Aad Muit. Joop Kuivenhoven Ger Benner. Bram Kalis. Huub Loeve. Ik zal een navragen bij mijn zus Annie of zij nog fotos heeft.
neeltje van herwaarden. Ik ben Neeltje van Herwaarden,dan moet je bij mij in de klas hebben gezeten,met onder andere filia kromjong,ene astrid hennie en willy twee zussen,zij heten minnaard,en de juffrouw hete gijsing,ik benm ook van 1948,en woonde toen in de vredenoordlaan,vlakbij tilburg de waterstoker.
Miranda Ludo jansen wat leuk huub loeve ik neem aan dat het de zelfde is was mijn oom met tante cor en 2 dochters . Ik vind dit zo leuk. Het is zo een heerlijk straat om te wonen zo dorps achtig­čśç
Ludo Jansen Ja ik heb inderdaad bij jufrouw Gijsing in de klas gezeten. Leuk.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X