Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Goudserijweg, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
ria Op de Goudserijweg zie je nu nog hoofdzakelijk winkels van de nieuwe nederlanders, ook gezellig maar vroeger was het natuurlijk veel "hollandser". In de broodwinkel van nu zat vroeger de brood- en banketbakkerij van Wolf, beroemd om de slagroomgebakjes en tompouzen. Daar moest ik elke verjaardag heen om gebakjes voor de visite te kopen. En natuurlijk op de hoek de mooie winkel van de Gruyter met de bijzondere tegelplateaux uit de koloniale gebieden en met hun glanzeld gepoetste koffiemaalappaten. Leus: Ën betere waar en tien procent, alléén de Gruiter en daarbij het snoepje van de week. Er waren wel drie winkels van de Gruyter in Kralingen. Ik dacht dat de mooie tegeltableaux wel gesloopt zouden zijn toen De Gruyter ter ziele ging maar er zijn er nog veel te vinden in het museum in Utrecht.
ria De Koninginnekerk was vroeger ook populair onder de kralingse bevolking, zowel om haar uiterlijk met haar kenmerkende twee torens met hun groene daken als o.a. de beroemde orgelconcerten van Feike Asma die daar regelmatig gegeven werden.
Het is jammer dat deze kerk onder de slopershamers is verdwenen. De werkelijke reden weet ik niet. Misschien toch niet mooi genoeg?
ria Nou, ik was niet altijd zo braaf om gebakjs te gaan kopen soms kwam ik samen met andere kinderen helemaal met stront onder onze schoenen thuis. Dat was als we naar de veemarkt op de Goudserijweg waren geweest. Stiekum natuurlijk. Het was voor stadskinderen zo'n indrukwekkend spektakel: koeien, paarden, schapen en nog meer die de boeren met handjeklap verkochten. Daarna werden de beesten niet al te zachtzinnig, dikwijls met stokken de vrachtwagens ingedreven, soms brak er een los, paniek in de tent. Wij kregen van onze moeders ook weleens een tik als we zo stinkend thuis kwamen maar we hadden een onvergetelijke ochtend gehad.
Kees Rijtje panden op de foto wordt op dit moment gesloopt (20 sept 2013) Ja de gebakjes van Wolf die gingen wij altijd halen ook toen we niet meer in Kralingen woonden.
eefje van kleef hier was op het hoekje bakkerij wolf heerlijk de lucht van het brood
john van der knaap tegen over de bakkerij zat delicatesse zaak van der veer Jan van de Veer is een vriend van mij zie ik eens in het jaar werkt in maleisia trekt aardig die kant van de wereld over mevrouw van de Veer woond in de papegaaist zij is nu rond de 80 jan en ik zijn van !963 men van de veer is overleden

nog iets over de straat de tramrails lag op 15 cm van de stoeprand af
Christine Pet-Sepers Mijn Grootvader, Jan v.d. Wal had een drukkerij op de Goudserijweg, heb er vele uren doorgebracht, een echte letterbak met de drukletters nog ergens op dat hoekje op de zolder liggen, dat was boekdrukken
Tet Zeven v. Leeuwen M,n ouders voor de oorlog gewoond Goudserijweg 181 vermoedelijk v.a. 1928 tot 1936 toen zijn zij verhuist naar de Papegaaistraat Adriaan Huibertus van Leeuwen.
en Anna v. Leeuwen-Santing. . en 4 kinderen . .Dit nstaat op een verzekeringspapier uit die tijd in mijn bezit.
d6GZYucae je zegt wel dat we er niet druk over hoeven te maken, maar dan snap jij ttaoal geen snars van wat islaam inhoudt. Wij als gemeenschap zijn VERANTWOORDELIJK voor de jeugd. Dat jij je niet druk maakt om deze moslims die de islaam vernietigen en de maatschappij vernietigen met hun gedrag, is juist de oorzaak van dit hele probleem. De ouders kijken toe en doen niks om deze ontspoorde kinderen aan te pakken. Wat deze kinderen nodig hebben is een harde hand en daarna goede begeleiding van mensen die kennis hebben over de islaam. Maar eerst verdienen ze een goed pak slaag, zodat ze zich voortaan wel zullen gedragen. Ik ben een voorstander dat de politiemensen hier in Nederland met knuppels mogen slaan tegen deze ontspoorde probleemjongeren. In het buitenland doen ze dat ook en die jongeren denken wel 2x na voordat ze een grote mond opzetten. Waarom kunnen wij dat hier niet? In Nederland zijn we veel te soft en dat verergert het probleem.
Lw7jMpqnfaR yeah hopefully the dioisivn is possible but right now the celtics are too good we have some easy games coming up if they manage to not screw them up so maybe if not dioisivn then 6th and get the pacers or hawksVA:F [1.9.8_1114]please wait...VA:F [1.9.8_1114](from 0 votes)
eSdhYBLCl This pointsg knocked my socks off http://xrjcfywfbh.com [url=http://taufnaa.com]taufnaa[/url] [link=http://azhcyxlpquy.com]azhcyxlpquy[/link]
DwjoDIG7 I personly think that hair cant grow fast or slow..my hair is couolred,and I straighten it quite a lot..but I found something to make it look really nice and shiny..TRESemme has a HEAT PROTECTION spray that you spray on wet hair before drying and straightening..its really good and also smells nice..if you want really really soft hair,just leave your conditioner in for a few hours or even over night instead of just 2 minutes..that really works..

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X