Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Hoflaan, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Emma Om op school te komen moest ik vanuit Krimpen aan de IJssel met de bus naar R'dam. Ik stapte uit op de Honingerdijk en liep via de Hoflaan richting Oudedijk. Onderaan de Honingerdijk was een monument Voor hen die vielen; op die plek zijn Nederlanders tijdens de 2e WO gefusilleerd.
Als jong kind was ik elk jaar onder de indruk van de vlam die daar gedurende enige dagen brandde. Weken later, als de bloemen verdord waren, bleven die mooie linten er nog zo mooi bij liggen en hoewel ik droomde ze mee naar huis te nemen , wist ik instinctief dat dat niet kon. T.o de Katholieke kerk en de bijbehorende school was een politiebureau. Aan het eind van de
Hoflaan kwam ik langs nog een kerk.Daar raapte ik altijd hazelnoten op. De Oudedijk overgestoken hebbend liep je tegen de bloemisterij Roozenschoon op. Later, op het LibanonLyceum, zat ik bij hun zoon in de klas.
Yvonne In de Hoflaan tegen de honingerdijk aan, had je het buurthuis.
Er was van alles te doen, van volksdansen, ballet, en op zaterdagavond had je jazzmuziek, en dansen tot 23.00 uur. Kunnen jullie dit nog herinneren???? Later ben ik verhuist naar Hillegersberg. + - 1963 naar de kleiweg. Ik was toen 15 jaar oud., als je er nog wat van weet laat het dan van je horen.
Barbara Oostdam Er was inderdaad een buurthuis op de Hoflaan en dat heette. Het Kralingsche Volkshuis en werd gerund door de heer en mevrouw Terlingen. Wij kwamen daar met de hele familie. Ik zat daar met mijn zusje op ballet en later op toneel. Het was er heel erg leuk.
Cobie Eppenga-van Es Ik heb in mijn jeugd boven het politiebureau gewoond Mijn vader was adjudant van politie
.Naast mij was het volkshuis en het was er altijd gezellig maar mijn moeder vond het te werelds. Heel jammer. Iets wat men niet kende was toen eng. Tegenover mij woonde toen een dikke pastoor ach ja als kind zag je dat zo .Een paar huizen verder woonde de glazenier Warfemius daar mocht ik vaak kijken .Achter mij woonde de Fam. de Klerk waar ik in de vakantie op de kinderen mocht passen .Ik ging op school op de Oude dijk bij Dhr .Euser en later naar de M.U.L.O van de DHR.Staal het was er mooi wonen.
Yvonne Inderdaad zo was het, ballet, volksdansen, en op zaterdagavond, was er altijd dansen. ( De goede oude tijd) erg leuk. Dat was het Kralingsch Volkshuis.
Gert Been Mijn moeder, Jennie Been, werkte op het Kralings Volkshuis (later Centrum Kralingen) Zij deed hoofdzakelijk de peuters in de zaal beneden en de biblotheek. Ook ik zat op de handarbeid boven op zolder tussen de balken. De concierge Oudenaarden, was een ongelofelij aardige man die voor iedereen altijd klaar stond. Ook zat ik bij Freek Velders op het jongenskoor dat in het Volkshuis repeteerde. Zo gingen we ook eens op een kerstuitvoering ergens in de stad. We gingen met een speciale tram en het sneeuwde. We deden de ramen open, haalden de sneeuw van buiten, maakte er sneeuwballen van en gooide die dwars door de tram. Naast het Volkshuis stond het politiebureau. De agenten fietsten altijd via een holletje de stoep op en zo het politiebureau in. Toen mijn moeder eens ook het holletje opfietste om de tuin van het Volkshuis in te fietsen werd ze aangehouden door een agent. Hij wilde haar een bekeuring geven omdat ze op de stoep fietste. Mijn moeder was des duivels en dreigde de agent dat iedere agent die ook de stoep op zou fietsen aan te geven. Uiteindelijk vertrok de agent zonder dat hij haar een bekeuring gad

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X