Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Hommelstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
mar van kleef de hommelstraat is zo goed als af gebroken maar ons huis is gelukkig blijven staan het was in die tyd een gezellige buurt jammer dar het allemaal is verandert, wij hebben er altyd leuk gewoond wij kwamen toen van zuid dat was een grote verandering naar het toen de tyd deftige buurt
ria koring Ik heb mijn beste jeudherinneringen in de hommelstraat liggen, zoals iedereen dat heeft van zijn geboortegrond. Omdat wij (kort na WO !!) wel erg krap woonden bij oma in huis verhuisden wij naar een andere, een nieuwbouwstraat in de buurt. In mijn gedachten was de hommelstraat veel zonniger en gezelliger en dus ging ik elke dag nog even "buurten". Toen mijn zusje en ik tieners waren gingen mijn ouders weer terug naar de hommelstraat. Wat was ik blij, ook al woonde er bijna niemand meer uit de oude tijd, was het toch een soort "thuiskomen". Door de woningnood, die in de jaren 1960 nog steeds bestond gingen mijn man peter en ik weer tijdelijk bij mijn ouders in huis wonen en is onze oudste dochter miranda er zelfs geboren.Voor mij is het dus een straat met geschiedenis geworden. Jammer dat het gedeelte waar wij woonden niet meer in de oude staat bestaat. Maar volgens mij is de sfeer nog steeds goed en de niieuwere huizen zien er prima uit.

ria Wat een leuk concept van de kunstenaar Rolf Engelen om aan de toch wat kale nieuwbouwhuizen in deze omgeving zijn bronzen takjes te laten aanbrengen. Vroeger wemelde het er inderdaad van de huismussen. Huismussen horen bij huizen en straten.
ria koring Ik heb van het oude, afgebroken gedeelte van de hommelstraat geen foto's meer. Misschien iemand anders? Omdat ik in 1950, toen we gingen verhuizen nog maar 5 jaar was herinner ik me bijna geen namen meer van de buurkinderen, alleen de fam. Graafland en dan met name Willie, die recht tegenover ons woonde staat me nog goed voor de geest. Later gingen we nog samen naar de kabouters aan de Kralingse Weg. Ik heb pas iemand gesproken, die me vertelde dat hij zowel Willie als haar broer kende van het Leger Des Heils in Rotterdam. Hij was daar zelf ook lid van geweest en ook bij de scouting daarvan, in het gebouw naast het oostelijk zwembad. Zou zij mij nog kennen? Misschien is het leuk elkaar weer eens te ontmoeten. Kent iemand haar?
ria Ahaa.. dit is de hommelstraat zoals hij was..
ria Daar is de orgelman...
Onder de vele kooplieden, zoals de melkboer, de zeepman en de voddenboer met hun paard en wagens en de bakkers met hun karren net als de visman, die niet alleen onze straat maar ook de andere straten van kralingen aandeden, was er wel een heel beroemde en aantrekkelijke: De orgelman. Daar liep de hele jeugd voor uit! Op het orgel was een bord aangebracht met de tekst "Dit orgel speelt alleen psalmen en gezangen" en inderdaad daar kwamen de oude christelijke liedjes, zoals 't Scheepken onder Jezus' Hoede, Heer ik hoor van rijke zegen, Ga niet allen door 'leven. Liedjes waar mijn oma tranen in haar ogen kreeg, waarna ik wat geld in het busje van de orgelman mocht stoppen.
Volgens kinderen die zich wat verder van huis waagden, klapte de orgelman ongeveer in de buurt van het Jaffa het bord met "Dit orgel speelt alleen psalmen en gezangen" om en ging hij over op wat meer populaire muziek, zoals Daar bij die Molen, Tulpen uit Amsterdam (of Rotterdam), en andere aria's en deuntjes die iedereen kent. Daarna trok hij verder richting Crooswijk. Voor elk wat wils.

ria koring De vernieuwde Hommelstraat.
Laatst ben ik uit nostalgische overwegingen toch nog maar eens door de Hommelstraat gelopen.
In de 1990's werd een gedeelte van de woningen uit de straat en andere straten in de buurt afgebroken, om de grondverontreiniging van de Gemeente Gasfabriek (1852-1926) op te ruimen. Jammer voor de mensen die hun huis uit moesten, maar wonen op vervuilde grond is ook niet alles. Er kwamen daarna weer mooie huizen voor in de plaats.
Het gedeelte waar wij woonden is vernieuwd. De Hommelstraat van nu is alleen "anders".
ria koring Tijdens mijn wandeling zag ik ook de takjes van Engelen aan de gevels van de vlinderbuurt.
Arie lockhorst Hoi Ria,wij zijn er in 1970 komen wonen op 21b links onder op de hoek woonde de familie boonstra
ken wel een kok koring die waarschijnlijk je zoon/broer zou moeten zijn.Er is zeker veel verandert.
Groet Arie
Ria Koring Ha Arie, Ja Cock is mijn broer, wij woonden op 23b, op de hoek, onder de familie de Bruijn. Ik ben van 1945 en op nr. 21b geboren. Later hebben een oom en tante van ons in dat huis gewoond. Daarna jullie denk ik. Die kerstbomenfik konden wij zo vanuit de raam en het zijraam volgen. De grootste fik van kralingen, hĆØ. Al die bomen verstopt in die loodsjes achter de huizen. Oh, en die keer dat er een fiets of brommer op gegooid werd. Dit stuk straat bestaat niet meer, zoals je boven gelezen hebt. Gelukkig heb ik een oude foto kunnen vinden (zie boven).
Groeten Ria
Arie lockhorst Hallo Ria de verbrandingen waren altijd sensationeel er zijn ook wel eens autobanden opgegooid het was een puinzooi het hoorde echt bij de buurt alleen mijn vader vond het nooit zo leuk dat ik mij bij de jongens ophield,maar ik vond het heel spannend.Tussen ons zit een aardig leeftijds verschil ik ben van 1963.Ben zelf in de lambertusstraat geboren.Het was echt een gezellige buurt wij zijn daarna naar de nieuwbouw gasfabriek verhuist de koningsmantel.Heb ook nog een jaar gelden een rondje kralingen gedaan met een kennis die van de oostzeedijk kwam en ook uit rotterdam was vertrokken.Blijft zo nu en dan toch trekken.Met Cock ook alles goed?Heb hem in de jarten 80 wel eens op station alexander gezien als ik naar mijn werk ging.
Zou nog wel eens wat fotos van de jodesloot tegen willen komen zijn blijkbaar zeldzaam.
Groetjes Arie
Ria Koring Ha Arie, Ja, er zit zeker een groot leeftijdsverschil tussen ons. Maar ja, waar je jeugdherrineringen liggen blijf je het eeuwige kind. Met Cock gaat het prima, ook al weer 51 jaar oud. In de Lambertusstraat ben ik ook vaak geweest, nadat ik getrouwd was ging ik in de Voorschoterlaan wonen en dan ging ik vaak een zakje kolen bij de waterstoker kopen. Cock's dochter van 21 woont nu in de Annastraat. Back to the Roots. Leuk Straatje. Jammer dat er zo weinig foto's zijn van het jodenslootje, ik heb er leren schaatsen. Ik heb allen een klein oud schilderijtje kunnen vinden (bij de krekelstraat gezet). En een klein schilderijtje van het jodenkerkhof + Plantageflat gevonden. Groeten Ria
Arie Lockhorst Hoi Ria,

Heb de schilderijtjes gezien het blijft een bepaalt gevoel geven leuk.Zoals ik al zei ben ik in de lambertusstraat geboren meen op
167 0f 169 maar wij keken zo licht schuin de annastraat in,vind ik nu nog een gezellig straatje de lambertusstraat zelf niet meer daar is toch wel aardig wat verandert bedoel je de waterstoker in de lambertusstraat? die noemde ze kromme japie dat herinner ik me nog wel een waterstoker had wel iets spannends mijn moeder stond daar vaak te kletsen.en je had in de straat ernaast nog een buurtvereninging volgens mij de lampion of haal ik nu wat door elkaar.

groet arie
Koos Boeren Ik woonde in de krekelstraat 20, 2 hoog.
In de Hommelstraat woonde familie Boeren. Mijn nicht Tanny woont thans in Krimpen aan den IJssel. Ik zie Thijs Librechts af en toe .
Hij woonde ook in de Hommelstraat. Met Rinus den Engelsman had ik goede contacten. Ik heb het over zo, n 50 jaar geleden.
Omdat ik in de Krekelstraat woonde speelde ik vooral met jongens in het deel van de straat dat nu is afgebroken..
Frits Ik herinner me ook dat er een sigarenwinkeltje in de voorkamer van een woonhuis was in de Hommelstraat. Op de begane grond schuin onder de fam. den Engelsman.
Arne Poirot Mijn ouders kregen begin jaren 50 de hoekwoning op 24b. Er was woningnood en omdat vader bij de spoorwegen werkte kreeg zo'n jong stel zo'n mooie woning in die relatief sjieke buurt... Daar ben ik dan ook geboren in 1960.

Raar om daar weer terug te zijn en te zien dat "jouw" huis is geruimd. En leuk om die bekende plaatsen hier weer terug te lezen. De jodensloot, het ruimen van het Jodenkerkhof (in 1968), sleeƫn van de Willem Ruyshol, stiekum spelen op het terrein van de gasfabriek, er zat nog een sigarenwinkeltje in de Hommelstraat, de schillenboer, mijn indianentent op het grasveld voor de noodbouw van sociale zaken, kerstbomen jatten, sloopauto's slopen in de straat.

Het moet een huisje van nix geweest zijn, met ijsbloemen op de ruiten, de kolenkachel, sisal vloerbedekking (zere knieeƫn) maar het was genoeg. Het was mijn wereld, tot mijn vader een andere standplaats kreeg in 1968 en we verhuisden naar Brabant.
Ria Ja, dat klopt de familie Engelsman heeft ook in de Hommelstraat gewoond, en voor zover ik me kan herinneren ook een familie Slingerland, een familie Knecht of Knegt, de Bruin, Jankowitch, meneer en mevrouw Kerkhof (met de eerste t.v.) daarboven wat later de fam. Spruit. daarnaast woonde tweelingbroertjes, hun ouders hadden een tandem. Er stond in mijn tijd een invalidewagen voor het portiek van het siarenwinkeltje. In dat winkeltje kon je ook kauwgum met plaatjes van Doris day en Roy Rogers kopen en witte bellenblaaspijpjes. Vonden jullie het zo sjiek, dat viel toch wel mee? wij struinden ook het Jodenkerkhof af en de jongens gingen 's avonds koten, nee, dat werd door de mensen in de benedenwoningen niet gewaardeerd, logisch toch, verder alle kinderspelletjes, die in alle straten werden gedaan. Nog niemand op het spoor van de fam Graafland, ook niet via Engelsman? Die woonden vlakbij.
ria Hongerwinter 1944-1945. Mensen zoeken sintels op het terrein van de oude gasfabriek bij "het libellenbuurtje" zoals het toen genoemd werd
Wil Graafland Hallo Ria, ik kreeg van iemand anders de tip over de site over de Hommelstraat. Ik ben dus de Willie van de overkant en kan me jullie nog goed herinneren. Wij trokken veel met elkaar op, inderdaad naar de kabouters aan de Kralingseweg en sleeƫn vanaf het talud vlak bij jullie huis, rolschaatsen (ik had ze niet, maar mocht soms op die van jou). Ik zou het leuk vinden om je te ontmoeten. mijn emailadres is: wpgraafland@ziggo.nl.
ria koring Verassing,zeg. Mailtje ontvangen?
Hallo allemaal. Ik ben Cor den Engelsman van Hommelstraat 19a. Ook ik kan me nog behoorlijk veel herinneren uit die tijd. Wil en Johan Graafland, Han en Dik Knegt, Frans Jankowitz, mevrouw Kerkhof, het visvrouwtje, mevrouw van Paassen, Wim van Vliet en zijn oudere zus Corrie, de familie Post, die aardige en zeer gelovige familie met dat sigarenwinkeltje op nummer 15, de familie Atasio (of zoiets). Ik ben inmiddels 68 jaar oud en woon in Spijkenisse. Mijn broer Rinus is op 54-jarige leeftijd helaas overleden. Graag ontvang ik van iedereen reacties. Ik zou dat echt heel erg leuk vinden. Voor dit moment groet ik jullie allen hartelijk. cor@denengelsman.nl
marianne de valck Ik ben dan wel 'van de Plantagestraat', geb. 1950 daar gewoond tot 63...Ik lees met plezier alle herkenningspunten...Ik was vaak bij de familie van der Vlies, zoon Richard was mijn vriendje vanaf de kleuterschool.Zijn broertje Jan-Willem is 3jaar oud dodelijk verongelukt doordat hij onder een auto kwam, net om de hoek... mei 1959..ik was erbij. Ze zijn naar Australiƫ geƫmigreerd waar Richard ook verongelukt is in 1964...Ieder jaar denk ik aan hun seringenboom , lieve lieve mensen
Hilde de Jong-Bolman Ik was op zoek naar oude foto's van de Hommelstraat voor ons familieboek. Moeilijk te vinden, maar gelukt!
De opa en oma van mijn man hebben altijd gewoond op de Hommelstraat 21b. Hun namen zijn Evert en Gerarda (Geertje) van der Woord-Naumann. Na het bombardement zijn zij per auto door schoonzoon Klaas de Jong uit Harlingen (Frl) opgehaald uit Rotterdam. Een lastige tocht...Zij hebben daar een tijd doorgebracht bij dochter en schoonzoon, maar zijn toch weer teruggegaan.
Evert van der Woord was eigenaar van het schildersbedrijf Van Andel en Co in Rotterdam.
Volgens mij zijn zij eind jaren 50 definitief vertrokken uit de Hommelstraat naar Harlingen.
Mogelijk kent iemand hen nog? Het is wel erg lang geleden......

Met groet,
Hilde de Jong-Bolman
Even een herstel. Zij heetten Evert van der Woord en Gerarda(Geertje)Van der Woord-de Bie. Haar moeder heette Naumann.......

Hilde
Ria Ja die oma en opa van jou heb ik als heel klein meisje wel gekend. Ze woonden boven ons. Wij woonden op 21 b, dus moeten zij op 21 c gewoond hebben. Heel aardige en nette mensen. Ik noemde ze altijd opa en oma van der Woord. Sinds 1950 woonden wij een tijdje ergens anders. Mijn tantes zijn wel altijd op 21 b blijven wonen. Toen wij zelf opnieuw
( begin jaren 1960) in de Hommelstraat gingen wonen woonden er andere mensen ( de familie Sies) op 21 c. Van de heer en mevrouw van der Woord kan ik je helaas niets meer vertellen.
Ria Beste Hilde,
Heb je behalve bovenstaande zwartwit foto van de oude Hommelstraat nog meer oude foto's van de straat? Daar ben ik uiteraard heel erg in geĆÆnteresseerd. Misschien staan er wel oude vriendjes of vriendinnetjes van me op!
Het is al heel lang geleden dat ik op deze site keek dus ik hoop dat je dit leest.
Je hoeft de foto's natuurlijk niet op deze site te zetten maar er misschien een foto'tje van maken en ze bijvoorbeeld naar mij sturen. Tegen betaling uiteraard. Of misschien weet je waar ik za kan oploaden.
Groeten van Ria
Hilde Beste Ria,

Wat leuk dat je hebt gereageerd. Ik heb ook al heel lang niet meer op deze site gezeten. Vond deze op mijn zoektocht naar foto's Hommelstraat en daarna niet meer gekeken.
Heb van de straat alleen wat foto's met familie er op. Opa en oma van der Woord en kleinkinderen.
Hopelijk gelukt ze bij te voegen.

Met groet,
Hilde
Ria
Beste Hilde,

Leuk om af en toe de site na te lopen. Maar dat doorsturen van foto's is een ramp. Ik geloof dat het nu helemaal niet meer lukt. Jammer hoor.
Zelf heb ik ook alleen foto's van wat familie uit de Hommelstraat.
Mijn vriendin uit de Hommelstraat die ik overigens via deze site gevonden heb heeft ook geen foto's van de straat.

Groeten en veel succes gewenst,

Ria
Ria
Beste Hilde,

Leuk om af en toe de site na te lopen. Maar dat doorsturen van foto's is een ramp. Ik geloof dat het nu helemaal niet meer lukt. Jammer hoor.
Zelf heb ik ook alleen foto's van wat familie uit de Hommelstraat.
Mijn vriendin uit de Hommelstraat die ik overigens via deze site gevonden heb heeft ook geen foto's van de straat.

Groeten en veel succes gewenst,

Ria
Ria
Ter aanvulling: als je op de ahaa.. foto klikt wordt hij behoorlijk groot en zie je links vooraan duidelijk de bewuste huizen. Nr 23 was een hoekhuis dus 21 het portiek ernaast.
De foto is uit een wat latere tijd maar de woningen waren nog hetzelfde.
Ria

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X