Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Jaffa, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
eefje van kleef in deze straat ben ik geboren in 1949 tot 1973 ben toen naar crooswijkseweg verhuist,maar mijn hele familie woonde in het jaffa heb een leuke jeugd daar gehad met al mijn nichten en neven
lia Ja Jaffa, heerlijk straatje speelde veel in het hofje verstoppertje, bordje tik en noem maar op. ook hielpen we bij cornuco chips, soms gingen we ook mee in de auto naar klanten op de ook de winkel van sinkel. Cafe waar we fabeltjes krant mochten kijken. Ook zat er bij mijn weten een hoefsmid . Leuke tijd die jaren 60 daar
Piet Ja. ik ging met mijn vriendjes altijd kijken of er een paard nieuwe hoeven kreeg bij de hoefsmid. Dat is al jaren geleden (jaren '40-'50). Ik schrok vreselijk toen ik vorige week door die buurt liep. Bijna alles weg. Voor de oude straatjes bij de Vlietlaan niet zo'n ramp, die waren toch al verpauperd. De Vlietlaan ligt vol met ingetrapt kauwgum. Hopelijk wordt deze weg nog eens onderhanden genomen anders is al het oude weg. Van de Goudse Rijweg staat ook geen steen meer op de andere en de Sophiakade wordt gesloopt. De herinneringen blijven.
Marco De eerste jaren van mijn leven vaak in deze straat op bezoek geweest bij mijn grootouders. Zij woonden op nr 56a, naast de smid. Uren kon ik kijken naar het werk van de smid, die met paarden werkte, of hekwerken maakte.
In de woonkamer, boven de kast een holle ruimte waar mijn opa tijdens de oorlog schuilde voor de duitsers. 1 etage hoger woonde de zus van mijn oma, "tante alie".
Aan de overkant de patatzaak, waar altijd een ijsje gehaald werd met oma. En niet te vergeten, de 'jood' met de winkel van Sinkel, waar ik mijn eerste platenspeler vandaan kreeg.
Mooie tijden...
eefje van kleef die jood zoals jij hem noemde heet fresco,ik woonde schuin tegenover op nr.46 vlak naast de slager
eefje van kleef deze woningen staan er nog
Ria Dit lijkt me een foto van het pand bij het opschrift. Met de gevelsteen waterstoker erop, leuk..
Ria Hé hoe kan dat nou?
Yvonne van der Neut Mijn opa en oma (overgaauw) woonde hier. Ik kwam als kind in de jaren zestig en zeventig heel veel bij mijn opa en oma. Zij woonde vlak bij de familie van Kleef net voor de brandgang het nummer weer ik niet meer
mien klink ik woonde op nr. 27 boven fam. natte. martha de boom is nog steeds mijn vriendin . zij is getrouwd met John Rouss. Ik woonde naast de poort van het hofje en Marthe aan de andere kant.
Ria Nog een poging. Boven waterstoker.
eefje van kleef nee ria de waterstoker zat een beetje in het midden en mien klink ik zie martha de boom nog steeds maar meer zie ik rina de boom en marie natte zie ik ook regelmatig maar ik woon nog een beetje in de buurt en nog vele nichtjes
eefje van kleef het lukt mij niet om foto,s te uploaden jammer
Cees vd Meer Ik ben in '54 geboren in het Jaffa. Ik woonde op nr. 54 boven de smit. En ja, het hoffie ons speelterrein met de Gevo limonade fabriekje, de pillendraaier die snoepjes maakte in van die grote ronddraaiende koperen ketels het kartonnen fabriekje. En dan ook nog op al die daken klimmen en onze kerstbomen daar verstoppen voor het grote vuur in het midden van het hofje. Spelen met Thijs den Ouden Ria Dekker Greetje Koetsier ook Eefje kan ik me nog herinneren en Dinie, herinner mij ook dat er in vriendjes en vriendinnetjes ook een soort scheiding was van de linker en overkant van de straat was, heel apart eigenlijk.
Jolan Ik moest altijd shag bestellen bij de sigarenboer, ik was ongeveer ,8 jaar, en kreeg dan een snoepje.
Joyce Elsebos Mijn vader woonde in de Rozenburg straat en hij vertelde dat er water bij de waterstoker werd gehaald. Kan dat deze waterstoker zijn?
ed de groot jammer dat er nog steeds geen foto,s zijn opgedoken van nobel de hoefsmid
Nathalie Weet iemand wat er op Jaffa 13 zat? Het mooiste zou zijn met een foto. Wellicht met de nostalgische gevel.
wim smit in het jaffa gewoond van 1955 t/m 1977, ik zie op de foto mijn oude zolderkamer waar ik sliep. boven de waterstokerij van teun bos.
Ellen van Houdt Smit Ik ben geboren boven de waterstoker op nr 38 in 1962 en heb er tot mijn 15de gewoond, super leuke tijd met veel vriendjes en vriendinnetjes, Jannie Jongeboer, Jannie de Boom, Dientje den Ouden, de familie van Kleef en de familie de Boom met sommige nog steeds contact

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X