Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Jeruzalemstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
noordsij hallo wij hebben er 11 jaar met veel plezier gewoond, maar wij zijn door onze leeftjd moeten verhuizen , met veel tegenzin het want het was een fijne straat/
ria In de Jerusalemstraat ging ik vroeger met mijn ouders naar de kerk, vreselijk. Ellenlange preken en veel psalmen zingen. De kerk zat toen nog zo bomvol dat bij sommige populaire dominees de mensen gewoon achterin de kerk moesten blijven staan. Dan gingen we extra vroeg om verzekerd te zijn van een plaatsje. Mijn zusje en ik verveelden ons dood, en deden elke week een spelletje. Zij telde de groene hoedjes en ik de bruine. Soms kibbelden we er een beetje over en als er mensen omkeken haalde ma ons snel uit elkaar, en gaf ons stiekem een pepermuntje. Na de dienst gingen we opgelucht naar oma die ons met koffie en zelfgebakken cake begroette. Een happy end voor een stomvervelend begonnen ochtend.
Marco Ik heb 3 jaar op school gezeten in de Jerusalem- en Ijsclubstraat. De detailhandelschool zat daar.
Vrienden zoals Cor, Tom, Adri, Leo, Lucien. Het is alweer een jaar of 34 geleden dat ik ze voor het laatst zag en sprak.
We gingen naar Excelsior, de bowlingbaan boven Den Toom en vonden het fantastisch om tijdens de uitvaluren de hele stad te verkennen met de tram. Goeie ouwe tijden...
ria De kerk
Ria En hier, op nr 54 woonde oma heel lang geleden.
Ria Nog eentje uit de oude doos.
Jaap Nieuwstraten Aan het einde van de Jeruzalemstraat was de firm. Hijermans
Stempel fabriek waar ik een aantal jaren heb gewerkt.
ed ria hoe hete jou oma en opa ik heb tegen over 53 gewoond

ria Och, m'n beste Ed, zij zijn er al in 1928 komen wonen, dat zul je niet meer hebben meegemaakt.
evengoed leuk dat je hun huis dan weer wel gezien hebt, ik heb het bovenstaande kleurenfototje in 2013 gemaakt, pure nostalgie.
Jan Stam Ik heb gewoond in de Jeruzalemstraat 52c tegenover de kerk. Er was een benzinestation met drie pompen van de shell. Er was verder op de hoek van de Oudedijk/Jeruzalemstraat een kruidenier en die heette Adema en daar kochten wij de boodschappen op de pof. Verder was er de groentenwinkel van Jan Wensveen, hij had een lamme arm, maar was daar ozo behendig mee. Hij is door een auto ongeluk om het leven gekomen. Daar heeft mijn broer ook nog heeft geholpen, helaas is ook hij door een auto-ongeluk om het leven gekomen op de laatste dag in militaire dienst. Zijn naam is Klaas Stam. Ik mis hem nog steeds. Verder waren er in de straat de waterstoker met een klepvitrine en als je iets kocht dan draaide de eigenaar altijd met de snoep om je hand heen zodat je het haast niet kon pakken, wel leuk. Later is dit een patatzaak geworden en de eigenaar werd King genoemd. Naast de patatzaak was er een sexshop gevestigd en daarvoor of daarna, maar dat weet ik niet meer een winkel met transportmiddelen die later heel groot is geworden in Barendrecht. Ook een sigarenzaak op de hoek van de Oudedijk en die is er nog steeds en is al heel oud en deze winkel was voordat het overgenomen werd eerst nog gevestigd in de 1e Jerichostraat tussen de Jeruzalemstraat en de Betlehemstraat. In het tweede gedeelte stond de inmiddels afgebroken detailhandelsschool. Bekende namen toentertijd in de straat zijn waren Blok, de Graaf, Stam, Jansen, Barning, Visser (de Marinier), Cunes, Meijer, vd Velde, van der Veer, enz. Ook was er nog de fietsenmaker Lauwman die naast de garage een reparatie bedrijf had met stalling en later een echte winkel kreeg in de IJsclubstraat. Ook Loes Luca heeft er nog 1 1/2 jaar gewoond tussen de kerk en de sexshop. Ook Rita Reijs en Pim Jacobs hebben om de hoek in de eerste Jerichostraat tijdelijk gewoond. Kortom het was een fijne maar ook een nare tijd voor ons, wij hebben daar veel meegemaakt en dat heeft zijn sporen diep achtergelaten in het gezin. Maar wij denken maar aan de positieve punten. In de Betlehemstraat ging ik naar kleuterschool bij juffrouw Gilhaus en juffrouw vd Net en juffrouw Mooy. Alles bij elkaar heb ik de buurt in mijn hart gesloten en als ik daar ben voel ik mij nog steeds thuis. Ook herrinner ik mij dat Jaap de melkboer een vermoorde vrouw heeft gevonden in de IJsclubdwarsstraat hoek Jeruzalemstraat tegenover de houten magazijnen van Mentora. Dit is gebeurt door de bekende Hans van Z. Naar de IJclubschool ging ik graag heen en de volgende leraren heb ik gehad: juf Wisselaar, Speelpenning, juf de Haan, Hazenbroek en als die voorlas hing ik aan zijn lippen en niet te vergeten de strenge meester Smit met hoed. Voor meester Hazenbroek moest ik altijd een buisje Chefarine 4 kopen elke week weer, onbegrijpelijk. Mooie tijd. nu ik dit allemaal schrijf komen er veel herrineringen boven en dat doet mij goed. Als er weer wat te binnen schiet zal ik dit zeker schrijven.
Henny de vos Jan stam die hier boven schreef is trouwens mijn neef!
Ook ik heb wel herinneringen aan deze straat goede maar ook nare jan zijn moeder mijn tante was de zus van mijn vader die trouwens ook jan heette.
Die kruidenier op de hoek,waar je op de pof kon kopen ging ik dan soms betalen voor mijn tante als we op de koffie waren.

Jan mocht je dit lezen,ik heb nog een film van mijn vader waar oma ,klaas,jij en ik op staan bij oma thuis met kerst.

Ik woon nog steeds in Bleskensgraaf.trouwens gerwin lijkt op Ingrid gr henny
ed de groot vraagje aan jan stam jullie hadden toch ook een johny stam dat was dacht ik de jongste
ed de groot nee ria in 1928 was ik er nog niet ik heb er gewoond van 1971 tot en met 1979 tegen over het huis van je opa en oma
Henny Ja Ed dat klopt, John woont in Cappelle a/d ijssel . Je had Willem ,Jan, Klaas, John en Hennie dat was een dochter.
Henny Ja Ed dat klopt, John woont in Cappelle a/d ijssel . Je had Willem ,Jan, Klaas, John en Hennie dat was een dochter.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X