Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Ketenstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
jacqueline kruithof hier ben ik opgegroeid jammer dat het oude weg is ik woonde op nummer 25 er zat naast ons een kleine auto garage en op de hoek zat groenteman klop en fam.op de hoek ommoordse straat zat bakkerij wolf ooooo wat lekker was zijn brood en gebak. heidie haar ouders liepen bij ons in de buurt jaren lang de krant.met sinterklaas en kerst altijd leuke etalages op de goudserijweg nog over de koeienmarkt gelopen naar school zal die tijd nooit meer vergeten gr. jacqueline kruithof
wim panen ik ben hier ook opgegroeid,aan overkant had je de lagere school de schakel,en ophoek had bakkerij wolf zitten met lekker gebak,en s maandag kon lekkere koekkruimels kopen voor 5 cent met halve gebakkies er nog in,ik vond het er een gezellige tijd,inderdaad,toen was geluk nog heel gewoon.
an Hier heb ik op school gezeten beneden je had ook boven dat was iets minder ik was 9jaar toen de oorlog was geen pretje maar de tijd was toen beter als nu. MENEER VAN LOO EN VAN SCHELVEN WEL STRENG.Bakker wolf wat was alles heerlijk en de kapper buchter een beetje heimwee voel il ik wel helaas geen nederland meer jammer.
eefje van kleef hier heb ik ook op de lagere school gezeten bij meester goes erg streng,maar achteraf zeer nodig haha,ik woonde zelf in het jaffa dus lekker dichtbij later naar de schinkelstraat gegaan 3de nijverheidschool
robert jan hier bn ik ook opgegroeid 1985 tot 2008 heel wat leuke jaren meegemaakt. groente boer nico sinke, de slagerij,bakkerij wolf,de bloemist,chinese restaurant,cafe de klapdeur, de bierwinkel , de breuer waar ik ook heb gewerkt vredenoordplein en het clubhuis ptt post super de boer videotheek dumbo. eerst in de ketenstraat gewoond daarna in de schinkelstraat wat was dat een mooie tijd!!! helaas zit ik nu binnen voor de aankomende 12 jaar vanwege een dubelle moord ik heb heimwee. groeten robert jan ( mijn moeder liep altijd zonder bh zeiden me vrienden. wie kent bolle andre nog???? rust in vrede
lia Hier op school gezeten jaren 60 de Schakel Meester Vijfwinkel en meester Goes herinner ik me nog de laat de te twee jaar heb ik op de Bieenkorf in de Wolfpenstraat gezetten. Ivm sluiting van de school. Me ouders hadden 2 dierenspeciaal zaken op de vlietlaan
Ria Wat toevallig, Jaqueline mijn overgrootouders, fam Bosman, hebben ook op nr. 25 gewoond. Natuurlijk heel lang geleden. De eerste woning van hun dochter, mijn oma, plus haar man dus, was in de Blaardorpstraat 37. Wat zou ik blij zijn met een wat oudere foto uit die omgeving. Heb jij er een? Of iemand anders? Wat weg is komt niet terug weet je.
Ton Barkmeijer Mijn vader had een schoenmakerij op de hoek waar ook de bakker zat dat was ongeveer 1950-1958 Ik moest altijd geld ophalen bij de klanten meestal was dat 25 cent tot een gulden en dan kreeg ik een dubbeltje fooi Ik was toen zelf een jaar of 12-13 dus dat was mooi meegenomen
jorem weijer De fam. Weijer waaronder mijn vader heeft hier op nr 34 gewoond met ik meen 11 kinderen. Mijn oma Jans was weduwe van mijn opa Weijer en hertrouwde met haar zwager die weduwnaar was en hij bracht 5 kinderen mee.
1e huwelijk: George, Herman, Toos, Cor, Frans en Jo.
2e huwelijk: Frits, Mientje, Herman, Bertha en ? Dit was allemaal nog voor de oorlog, want ze zijn weggebombardeerd.
Wie kan nog iets vertellen?
Cor Vermeulen Hier heb ik tijdens de 2e wereldoorlog op de kleuterschool gezeten. De kleuterjuf was juffrouw Trudie, een heel lief aardig mensje. Zij gaf tijdens de hongerwinter, er was echt niets te eten, wel eens een kleinigheidje mee naar huis zoals gedroogde abrikozen. Ben ik nooit vergeten.
Dan je wel Juffrouw Trudie.
Wim Blok. Mooie onbezorgde tijd in deze prachtige straat!!.

Ik heb er gewoond van 1961 tot 1981 met mijn ouders en zus( vanaf 1971) op nummer 21 rechttegenover de school met o.a. S.a.b.a. de meeste wel bekend!

Ook mijn opa en oma woonde in deze fantastische straat ruim 50 jaar, en wel op nummer 26 Familie Pons.

Groetjes aan alle oude bekenden !

Wim Blok.
Stien Phielix Eefje van Kleef, ik heb ook daar op school gezeten. Ben op zoek naar mensen uit die tijd wellicht dat je mijn naam herken. Ik woonde in de naaldwijkstraat boven groenteboer Teun Baks.

Yvonne De Schakel:
meester Vijfwinkel,? dat was de goede oude tijd.
Als hij op zijn praat stoel zat, dat was leuk, erg goed.
Was de heer Goes nu hoofd van de school,?
of was dat de heer de Haan, ( kip kan ook)
ik weet het niet meer.
ca. 1958.
Laat was er een Mavo in de boven school,
die naam weet ik ook niet! Wie wel??????
willi ik heb ik de ketenstraat 57b gewoond boven de schoenmaker
om de hoek had je mevrouw steilen de bakker
ik heb op de schakel school gezeten bij meester goes en mevrouw van bielzen en bakker wolf had lekkere koek ruimels
daar zaten dikwijls stukken tompoes in,en wij woonden schuin over familie pons,mijn broer piet was altijd vriend met wim pons en boven ons woonde familie tobe en beneden woonde familie wijs,dat was een zeer leuke tijd ton waren we nog zo jong,ik wens jullie allen nog een lang leven. groet willi.
Paula Schouten Wat leuk om deze reacties te lezen ik heb namelijk ook op deze school en zat bij Eefje van Kleef in de klas met een paar neefjes van haar, als ik het goed heb was dat o.a. Arie Boom.
Heb bij meester Vijfwinkel gezeten was een lieve man en kon heel fijn voorlezen, meester Goes was de hoofdmeester, maar voor hem was het Meneer de Haan op de beneden school en boven Meneer Kip ja dat was heel toevallig haha weet dit zo goed omdat mijn zus bij de Haan zat en mijn broer bij de Kip volgens mijn zus was Meneer de Haan een fijne meester. Ik heb nog een po√ęzie album waar o.a. Max en Eefje een versje in hebben geschreven, als ik het goed heb zat ook Willy Kruithof en eene Petertje bij ons in de klaas. O, ja in de eerste klas gaf juffrouw Buskop les was ook een lieve juffrouw.
Bij bakkerij Wolf gingen wij ook altijd tompoezen halen en ken nog iemand het snoepwinkeltje dat op de hoek zat waar je toverballen, stroopjes, duimdrop enz. kon kopen.

Hierbij wil ik iedereen die dit herkent de groetjes doen Paula
Paula Schouten Wat leuk om deze reacties te lezen ik heb namelijk ook op deze school gezeten en zat bij Eefje van Kleef in de klas met een paar neefjes van haar, als ik het goed heb was dat o.a. Arie Boom.
Heb bij meester Vijfwinkel gezeten was een lieve man en kon heel fijn voorlezen, meester Goes was de hoofdmeester, maar voor hem was het Meneer de Haan op de beneden school en boven Meneer Kip ja dat was heel toevallig haha weet dit zo goed omdat mijn zus bij de Haan zat en mijn broer bij de Kip volgens mijn zus was Meneer de Haan een fijne meester. Ik heb nog een po√ęzie album waar o.a. Max en Eefje een versje in hebben geschreven, als ik het goed heb zat ook Willy Kruithof en eene Petertje bij ons in de klaas. O, ja in de eerste klas gaf juffrouw Buskop les was ook een lieve juffrouw.
Bij bakkerij Wolf gingen wij ook altijd tompoezen halen en ken nog iemand het snoepwinkeltje dat op de hoek zat waar je toverballen, stroopjes, duimdrop enz. kon kopen.

Hierbij wil ik iedereen die dit herkent de groetjes doen Paula
Margreth Tieman Hallo ik heben in mijn jeugd hier gewoond. Tegenover de school. Waar ik naar juffrouw de Groot ging.

Familie pons is bekend die oma woonde schuin aan de ovierkant bij ons.

Later op school gezeten die op het plein zat. Tegenover melkfabriek.

Zijn enig meer bekenden?
Wim Vogt Radder Beste Margreth Tieman
Ik heb mijn jeugd van af ca 1945 tot 1966, in de omgeving smalle Goudserijweg van af de brug tot Vlietlaan opgroeit. Als kind ging in de ketenstraat naar de kleuterschool vervolgens naar de lagere school in de Wollefopperstraat, torn naar gemeente lagere school boven die van de hoofd-meester de Haan; met de hoofdmeester de heer Kip. Ook waren er twee school juffrous , in de 1e en 2e en 3e en 4e, de heer Kip deed de 5e en 6e klas; deze heb ik niet afgemaakt ging toen naar de algemene beroepsschool aan de Linkerrotterkade. Ook heb ik op het noodschool die op het pleintje gezeten. Op de hoek en tegen over deze school, zat een snoepwinkeltje; waar een oude dame in stond. Ken jij ook een zeker Jan Smit, hij had ook een oudere broer. Deze woonde zo wad in het minden van de straat.
Hiermede wil ik iedereen die die dit herkent de groetjes doen! Wim
Arnold Vermeulen Ook ik woonde in de Ketenstraat, op nr. 13, van 1947 tot 2 april 1957. Toen verhuisden we naar Heemskerk, omdat mijn vader bij de Hoogovens (nu Tata Steel) was gaan werken. Ik ben het 4e kind uit het gezin: eerst Wim, Cobi, Marian, dan ik, na mij werden nog Fons, Linda en Elly geboren. Mijn vader was loodgieter op dit adres, wij woonden boven de zaak. We woonden naast de fam. Van Maanen, ook een groot gezin, met wie we lief en leed deelden. Bij broer Fons waren op een dag de amandelen geknipt, maar dat weerhield hem niet om 's middags uit het raam naar buurvrouw Van Maanen te roepen, dat hij ook een haring lustte! De vis kwam van een Zeeuwse visserskar, waarbij de visboer om de paar meter luidkeels zijn schellevis aanprees.
Ik kwam nog regelmatig een kijkje nemen in de straat totdat er "opeens" nieuwe huizen stonden. Toen hoefde ik niet meer zo nodig.
Joke vd Hoven Ik woonde met mijn tweelingzus Miep en mijn broer Jan op nummer 4. Tegenover de groenteboer Klop. Fam. Van Manen ken ik ook nog wel, en iets verder op Fam Smit .ook ik zat in de Wollefoppenstraat op school. Ik woonde er van 1946 tot ongeveer 1962 denk ik. Het was een heerlijke gezellige tijd.5181
Yvonne Nu weet ik het weer, onderwijseres van 2en3 was
mevr. van Bielzen,zo iets was het.
(en dan de hr. Vijfwinkel stond in 4 of 5)
Haar man was huisschider en een van de zonen was bij de Marine, of zo iets.
Op de lagereschool de Schakel.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X