Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Kortekade, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Mirjam Alweer 40 jaar is het geleden dat ik hier kwam wonen en er is weinig tot niets veranderd.
Wel heel jammer dat er steeds meer sluipverkeer door deze straat rijdt.
C.Straatsma Hoek kralingseweg en Korte kade stond een meisjesinternaat Bethania.Ik zat daar in van 1959 t/m 1962.Het was voor mij een zeer vervelende tijd.Ik hoorde daar als heel jong meisje niet in thuis.Er zaten allemaal meisjes die crimineel waren hadden allemaal een strafblad behalve een paar meisjes die daar werden geplaats,omdat er geen plaats ergens anders was.Ik vraag mij iedere dag nog af waarom???Ik keek vanuit mijn kamertje op de binnenplaats en op de charlotte de bourbonlaan uit.
Ik zou graag iemand willen vinden die er wat over kan vertellen.Zoals buren of meisjes die daar gezeten hebben.Ik heb helaas geen foto's van dit tehuis.Hopende dat iemand wel foto's kan tonen.
Mijn meisjesnaam was toen Chrisstien van den Berg.
In deze straat liggen heel wat voetstappen van mij.Er was ook een herformde kerk waar wij 1 keer per week naar toe gingen,ook al was je niet gelovig.Je was blij als je buiten de poort kon gaan om even vrij te zijn van de tucht die er heersten in dat tehuis.Ik mocht 1 xper week de vuilnisbakken buiten zetten en met een grootte sleutel maakte ik dan de poort open en dan probeerde ik de geur van de straat in te ademen en mij even vrij te voelen .Als ik er nog aan terug denk dan huilt mijn hart,het was zeer traumatisch al die vernederingen die je moest slikken..
ria Er worden natuurlijk bij koude winters nog steeds schaatswedstrijden op natuurijs van stad naar stad georganiseerd. Gouda is een bekend eindstation voor de Rotterdammers. Vroeger was het beginpunt in Rotterdam op de sloot bij de hoek Korte Kade/Kralingse weg. Hiervoor was veel belangstelling en alle schaatsers werden bij thuiskomst 's avonds opgewacht en toegejuigd. Het was wel de bedoeling dat zij met een ongebroken) delfts aardewerken pijpje thuiskwamen, en het liefst goudse stroopwafels voor de thuisblijvers.
ria Oh,oh het was natuurlijk een gouds aardewerken pijpje, wit en niet duur, al zaten er wel mooie exemplaren tussen, deze werden niet zoveel door de schaatsers gekocht. Deze goude pijpen bevinden zich zelfs in musea. Hier enkele goudse pijpen.
willy de wit Ik ben in 1941 op de kortekade 109 geboren . Ben van daaruit in 1960 getrouwd , maar mijn ouders hebben meer dan 40 jaar aldaar gewoond. Onze tuin grensde aan "bethanie" en vaak kwam het voor dat de meisjes die daar woonden, probeerden te ontsnappen via de schutting, onze tuin, en de brandgang die bij de Charlotte de Bourbonlaan hoorde. Het huis stond n.m.m. niet bekend als huis voor criminele meisjes, maar moeilijk opvoedbaren. Maar leuk hadden ze het daar niet. Naast het "meisjeshuis"zoals wij het noemden, was ook een jongenshuis. In dat huis zaten in oorlogstijd soldaten. Later dus jongens. Wij noemden het een opvoedingsgesticht.
Frits Boeren Leuke foto's Ria en heel herkenbaar. Mijn opa en oma woonden op nummer 84 recht tegenover de garage van T'Hart. Ja toen (rond 1955/1960) zat die garage er al. Ik kon vanuit het raam de autonummers lezen en schreef ze ook op. De schaatstochten naar Gouda waren heel erg leuk. Ik heb daar in Gouda ook van die pijpen gekocht en met een beetje mazzel kwamen ze ook nog heel aan als we terug kwamen op de Hoek van de Kortekade.
Johan Visser Mijn opa en oma (Poulis) woonde ook op 109 maar dan b, boven Willy de wit denk ik, ik ben van 1949 en at tussen de middag bij hen, ik zat toen op de kleuterschool vredehofstraat. laatst nog de kortekade bezocht.
willy de wit ja, inderdaad woonde boven ons de fa. Poulis,
met 2 zonen en een dochter. Dina, Gerrit en Nico.
Gerrit nam mij vaak mee en we bezochten altijd leuke dingen. Mijn vader was vleesgrossier op het abattoir en is in 1982 overleden. Mijn moeder overleed in 1993. Maar zij hebben meer dan 40 jaar daar gewoond.
arthur wilhelm ik ben in 1942 geboren, en van af die leeftijd t/m juli 1975,als gezin gewoond op no 70. Beneden ons woonde de fam Berlijn , heren kapper op de Oude dijk, boven ons woonde de fam Post, met 3 dochters ,Door, Ria en een nakomertje Marianne. In Kralingen als jeugd een heel prettige tijd gehad, door verhuizing naar de Bilt alle kontakten uit die tijd verloren . Als herinnering kan ik zeggen dat er ondanks een groot verschil in standen en godsdienst , voor de jeugd een vrije mogelijkheid aanwezig was om elkaar te ontmoeten. Om enkele namen te noemen welke in de herinnering zitten de volgende. Glazenwasserij Dentro, met zoon Karel van mijn leeftijd kon heel goed voetballen , plus een leuke zus . Dan Falentijn Bloemendaal, woonde boven de garage met de Essobenzine { naam van de eigenaar vergeten } Op no 99 woonde oom Koos met mijn neef Koos. Nabij de fam Dentro woonde de fam Vis ,met als dochter Greta , zat op mij in de klas v/d Park Rozenburg school /Oude Dijk. Graag reacties op A.Wilhelm@zonnet.nl. Vr gr.
willy de wit De bewuste garage heette Nooyen. Alle namen die genoemd zijn ken ik wel. Ik kende Koos Wilhelm, wiens ouders een airdale terrier hadden. Ik was zo "verliefd"op die hond, dat wij (mijn man en ik) er later ook een genomen hebben. ( Raider). Kralingen en met name de Korte kade hebben een speciale plek in mijn hart. Woon inmiddels na wat rondzwervingen weer in Kralingen (Oostmaaslaan) en het is hier fantastisch. (op de plek waar ooit ziekenhuis Bethesda heeft gestaan) Wil Soetens-de Wit
ria warmenhovebn Ik woonde op de kortekade 126 boven een garage van nederveen de heiersfamilie. mijn moeder en ons verdere gezin woonde op de tweede etage.
Alles wat ik lees van wil de Wit herken ik gelijk.
Op de Korte kade woonde 4 families nederveen. broers van mijn moeder.
Ik heb daar een heel fijne jeugd gehad. zwemmen in de kralingse plas en het kralingse bos met het concours hippique. we keken dan vanuit ons raam naar de koningin die kwam daar ook naar toe.
Op de hoek verkocht ik ijsjes van Jamin bij een oude man. Ik vond dat helpen heel leuk.
Mijn broer heet Tm en mijn zus (reedsoverleden) heete Annie en zij speelde met de bevrijdingsfeesten accordeon voor o.a.het meisjeshuis. Ik woon al 47 jaar in Brielle.
Kan er een reunie gehouden worden?
Ik houd me aanbevolen.
m.warmenhoven5@kpnplanet.nl
onderschrift bij foto ria warmenhoven april 2013

Ik ben nog wel eens bij wil de witop bezoek geweest in een flat bij de lijnbaan.
ik zou graag haar e-mail adres hebben.
Hans Wansink Geboren op no 52, bij mijn oma thuis, in 1954.
In 1957 verhuisd naar 14b, boven Schuurs, de sigarenboer.
Vanaf de Oudedijk, beginnend bij de kapper, John Postmus, Smouters, Immink de lande en Roozenschoon, bakker Koppenol, Kruter de groenteboer, Piet de Ruiter de grogist, stalling van onze huisbaas, baron van Haersolte met zijn Cadillacs, Schuurs, voor de deur bij ons stond Cor de visboer, naast Schuurs zat Griffioen de kruidenier, daarna kwam de poort naar de bakkerij van Koppenol. Naast deze verdekte poort kwam Cafe rozenburg van Stobbe, Anton, hierna kwam de schoenmaker Van Tiel.
Dan kwam de grote poort van gemeentewerken, alwaar mijn ome Theo, van no. 52 dus, elke dag met zijn enorme Opel Blitz, (L3H3), terug van zijn rioolwerk.
IK zelf deed dan hoogstpersoonlijk de poort dicht.
Een herrie dat dat maakte.
Bij ons aan de overkant was nog geen zijstraat, het was meer een modderpad. Helemaal achteraan was wel weer een straatje, dat kwam uit in een werkplaats waar Commer's werden gerepareerd. Daarachter was weer een smid met zijn werkplaats.
In de straat, halverwege aan beide zijden, waren grote werkplaatsen voor de vrachtwagens van Krupp en Man en Deutz. De straat was met kinderkopjes bestraat en er reden nog veel vrachtwagens door naar Duitsland.
Op het veldje stond de Shellpomp, staat nu de studentenflat.
Toke van Meurs Mijn tante en oom, fam. Schuurs, hebben jarenlang een sigarenzaak op de Kortekade 14 gehad. Wij kwamen er heel veel en mochtn dan altijd de doosjes lucifers keurig stapelen in lade. Soms mochten we ook de sigaren aan de klant geven. Mijn tante is vorig jaar op 97 jarige leeftijd overleden. Dus meeroken is misschien toch niet zo ongezond.
Gerda Colijn Onze opa en oma (gezin met 15 kinderen) zij hebben jaren in de Commanderijstraat 13a (1933)
en in 1937 Commanderijstraat 27b gewoond.

Opa handelde in bloemen en heeft ook
Korte Kade 82 gewoond en had hier ook in een pakhuis een gedeelde als opslag voor de bloemen!

Momenteel ben ik met een boekwerk over onze familie Colijn bezig!
Het zou leuk zijn als hier nog foto's van te vinden zijn.
Wie kan mij daaraan helpen?
Tineke v.d. Velden Ik ben Tineke van der Velden en ben geboren in 1946 op de Kortekade nr. 64 dat was naarst kruidenier van der Loo hoek van de Vredehofweg. Aan de ene kant zat van Tienhoven en de andere kant van de Loo.
Mijn vader woonde sinds de jaren 30 met zijn moeder op de Kortekade en na haar dood in 1944 zijn mijn ouders daar blijven wonen tot de jaren 80 toen zijn ze naar de Alexanderpolder verhuisd. Ik heb ook nog een zus Gerda die in 1948 is geboren we hebben het op de Kortekade altijd leuk gehad het was wel een drukke straat om buiten te spelen maar we hadden voldoende om ons heen het bos en de Kralingse plas en de Volkstuin in de Vredehofweg we zijn toe ik ong. 12 jaar was naar nr 104 verhuisd naarst garage Nooyen wat toen al weer van Vliet hete, Ik heb op de kleuterschool in de Vredehofweg gezeten en daarna de lagere school op de 's Gravenweg bij de Heer Roos.Mijn vriendin hete Carla Schippers (nr. 80) zij had nog een Broer John en zusje Irma en veel later nog een broertje Fred. Tegen over ons woonde Loes Oldenburg die ook heel lang daar gewoond heeft.
andere namen Ria Visser, Arie van Kralingen, Ella Dentro, ook een dochter van kapper Berlijn (naam vergeten)
Ook heb ik nog 23 jaar samen gewerkt bij een expediteur met Dik Otterspeer die woonde vlakbij slagerij Avoort in de witte huizen aan de oneven kant, zijn ouders hebben daar ook nog heel lang gewoond. Het is heel leuk nu we allemaal wat ouder zijn over deze dingen te schrijven en oude herinneringen op te halen. Ik woon nu sinds een jaar in Lekkerkerk en ga nog regelmatig even naar Kralingen waar mijn man ook vandaan komt hij heeft in de Lambertusstraat en Bethlehemstraat gewoond.
Ik hoor nog graag leuke verhalen .
Tineke Jans van der Velden.
j.jans76@chello.nl
Rosetta Goolaerts Ik heb ooit een tijdje in dit tehuis gezeten, maar kijk er nog steeds met plezier op terug. Opvang Tehuis Bethanië.
Annie de Korte Wat leuk om al die verhalen te horen. Ik heb met mijn ouders en broer Chris vanaf 1936 gewoond op nr 110 . Ik ben zelfs daar getrouwd en heb ingewoond bij mijn ouders op de zolder.
Weet inderdaad nog van het schaatsen naar Gouda, Chris viel net bij thuiskomst op zijn rug met de Goudse pijp en natuurlijk kapot. Annie Nederveen woonde op 116 en we gingen bij elkaar op de koffie via de dakgoten, je moet er nu niet meer aan de ken.. Neb nog steeds kontakt met haar en ook met Willy de Wit.
Carla Bloemendaal Wooonde op. Kortekade 98 boven de garage van Nooijen, broer Valentein, zusje Kitty, ik was een vriendin van dinie gielink nr 93 nog steeds trouwend. Ongeveer 74 jaar, en van Ans van Dijk op 78wij gingen in de Vredenhofweg op school bij juffrouw Jansen. Wij speelden op het puin aan de Kralingse Plaslaan en natuurlijk in het Kralingse Bos.
Kitty Bloemendaal Ik kreeg net een mailtje van mijn zus, zij vertelde mij over bovenstaande verhaaltjes betreffende de korte kade. Ook ik heb mijn jeugd er doorgebracht en denk er met veel plezier aan terug, ik ben van 1947 en heb weer andere namen van vriendinnetjes die al genoemd zijn o.a. Toos Vermeulen, Ella Dentro, Sjaantje Stroo, woonde naast Betanie, Kitty Meyer uit een gezin met jongens kan ik me herinneren, zij woonde op de hoogt van de Willy de Wit. Een heel gastvrij gezin waar ik vaak mocht eten. Ook was ik bevriend met een meisje uit de Charlotte de Bourbon laan, Sonja van Welzenis (naam misschien niet goed gespeld), zij is nu nog een goede bridge vriendin van mij, zij is getrouwd met Winston van de Zwalm hij woonde ook in de Charlotte, wij speelden vaak op het terrein van Piet Klein, hij was paardesmid, wat ik me kan herinneren en woonde onder of boven de familie Weber, die weer naast ons woonde. Ik kan me ook de eerste auto herinneren welke van de familie Vroegop was, de kruidenier die ook ongeveer naast ons woonde, en de familie Pet die boven Ans van dijk woonde, die hadden toen hun dochter en kleindochter in huis Joke Pet noemde wij haar en was een vriendinnetje van mij. Ook heeft de fam. Dekker als kind indruk gemaakt op mij, dat was ook een oma met inwonende kinderen en kleinkind (Lia Dekker) haar vader vaarde naar Amerika en bracht in mijn ogen hele mooie kleertjes mee en hier kreeg ik ook wel eens zo'n mooi jurkje van. Ook aan het eind van de Korte Kade woonde de familie Labots, 4 meiden en een zoon, in mijn ogen nogal gelovige mensen. Met Annemarie ben ik bevriend geweest, ook de familie van Baarle woonde daar, met Nelliy van Baarle was ik ook bevriend, ik heb nog een leuke schaatsfoto van haar met Kitty Meyer en een oudere heer op de bosvijver van het 1e kralingse bos, waarin we iedere zomer genoten van het concour hippique, met de tenten op het veldje bij de zandbak in het Kralingse bos. En zwemmen in de Kralingse plas bij de grote brug, zo kan ik uren doorgaan, maar nu stop ik.
groeten aan iedereen die mij goede herinneringen geven.
Kitty Bloemendaal Ik kreeg net een mailtje van mijn zus, zij vertelde mij over bovenstaande verhaaltjes betreffende de korte kade. Ook ik heb mijn jeugd er doorgebracht en denk er met veel plezier aan terug, ik ben van 1947 en heb weer andere namen van vriendinnetjes die al genoemd zijn o.a. Toos Vermeulen, Ella Dentro, Sjaantje Stroo, woonde naast Betanie, Kitty Meyer uit een gezin met jongens kan ik me herinneren, zij woonde op de hoogt van de Willy de Wit. Een heel gastvrij gezin waar ik vaak mocht eten. Ook was ik bevriend met een meisje uit de Charlotte de Bourbon laan, Sonja van Welzenis (naam misschien niet goed gespeld), zij is nu nog een goede bridge vriendin van mij, zij is getrouwd met Winston van de Zwalm hij woonde ook in de Charlotte, wij speelden vaak op het terrein van Piet Klein, hij was paardesmid, wat ik me kan herinneren en woonde onder of boven de familie Weber, die weer naast ons woonde. Ik kan me ook de eerste auto herinneren welke van de familie Vroegop was, de kruidenier die ook ongeveer naast ons woonde, en de familie Pet die boven Ans van dijk woonde, die hadden toen hun dochter en kleindochter in huis Joke Pet noemde wij haar en was een vriendinnetje van mij. Ook heeft de fam. Dekker als kind indruk gemaakt op mij, dat was ook een oma met inwonende kinderen en kleinkind (Lia Dekker) haar vader vaarde naar Amerika en bracht in mijn ogen hele mooie kleertjes mee en hier kreeg ik ook wel eens zo'n mooi jurkje van. Ook aan het eind van de Korte Kade woonde de familie Labots, 4 meiden en een zoon, in mijn ogen nogal gelovige mensen. Met Annemarie ben ik bevriend geweest, ook de familie van Baarle woonde daar, met Nelliy van Baarle was ik ook bevriend, ik heb nog een leuke schaatsfoto van haar met Kitty Meyer en een oudere heer op de bosvijver van het 1e kralingse bos, waarin we iedere zomer genoten van het concour hippique, met de tenten op het veldje bij de zandbak in het Kralingse bos. En zwemmen in de Kralingse plas bij de grote brug, zo kan ik uren doorgaan, maar nu stop ik.
groeten aan iedereen die mij goede herinneringen geven.
m.w.warmenhoven Vandaag heb ik de vele ingezonden stukjes gelezen en wat schiet mij er dan veel te binnen.
Al die winkels en famlienamen. Annie Nederveen is mijn nicht. Ik zou graag haar adres eens hebben. Onlangs is haar man Van Vliet overleden. Hij deed aan wielrennen net zoals vele neefs van mij. Ik liep het ene huis in het andere huis uit van de broers van mijn moeder. Allemaal heiers en heetten Nederveen.
Binnenkort ga ik eens op bezoek bij Willy de Wit
Wat zullen we veel ophalen over vroeger.
e-mail m.warmenhoven5@kpnplanet.nl
Mijn broer heeft gewerkt bij een constructiebedrijfje in de Lambertusstraat.
Ik hing met mijn rolschaatsen achter de melkwagen (paarden er voor) de Kralingse weg af. Dat ging behoorlijk hard.
Kent iemand een zekere Alex zat ook bij mij op school in de Vredenhofstraat bij Dhr Sneep.
Het gezin is geemigreerd en dat vond ik heel erg.Het was een jeugdvriendje van mij. Ik ben geboren vlak voor de oorlog in het Diaconessenziekenhuis, Westersingel. Nu ook een flatgebouw. Daarnaast staat een revalidatiecentrum nu.
ma(ria)n m.warmenhoven5@kpnplanet.nl
Gré v Vliet Gorter Mijn is op de kortekade 60a geboren in 1944 en vandaar uit getrouwd in 1967.Het huis staat er nog op de hoek vredehofweg.
willy de wit Op dit moment, 21 febr. 2015 zijn (zaterdagmorgen) ria warmenhoven en annie de korte bij mij op bezoek. Wat een herinneringen worden er uitgewisseld. Heel gezellig na elkaar zeker 60 jaar niet gezien te hebben. kunnen anderen misschien ook reageren om eens met een
grotere groep bij elkaar te komen ?
Rosetta Goolaerts Eindelijk toch nog een foto van Thehuis Bethanië gevonden op de Korte Kade vlakbij het Kralingsebos.
toos Vermelen Ik wil even reageren op het stukje van Kitty Bloemendaal het waren inderdaad allemaal vriendinnen het was een hele groep bij elkaar, ik heb er ook leuke herinneringen aan zoiets zie je tegenwoordig niet meer alles is al genoemd wat er te doen was wij woonde op 120 wij waren ook met 6 kinderen in een kleine woning bij mijn opa en oma in je had ook nog een meisje dat heette lenny buis mocht nooit buiten spelen was gevaarlijk zei haar moeder een keer mocht ze werd ze aangereden daarna nooit meer buitenik heb nog een foto van Kitty met ik dacht een dochtertje op haar schoot volgens mij was je toen 17 jaar je ik kwam wel eens bij jullie thuis broer speelde gitaar dacht ik, was een leuke jongen inmiddels ben ik ook 67 jaar en woon in Krimpen aan den IJssel en werk in Lekkerker
toos vermeulen mijn naam is Toos Vermeulen mijn vader was buschauffeur van van Gog dat wilde ik nog erbij zetten
Jeannette van Buuren Nog wat meer over Kralingen. In de Gashouderstraat ging ik naar turnvereniging Tenaco, later in de Palestinastraat, daar hebik 50 jr geturnd, mijn vader Koos van Buuren gaf er jaren gymnastieklessen, hij is meer dan 70 jr lid geweest van Onesimus en Tenaco, waarvoor hij is geridderd en de Erasmus speld kreeg. Ik ging in de jaren 70 met Ank de Knegt naar de "gym". Ik ben pas nog door demBethlehemstraat gereden, het is nog precies dezelfde straat als toen !!!
anja overeijnder Ik heb twee jaar gewoond van 1966 t/m 1968 in een piep kleine kamer met een gele deur die op de gang uitkwam met nog meer kamers om mij heen ja het was geen plezier om daar te wonen.De kerk op zondag even uit de sleur en de strenge regels.Ik heb jammer genoeg geen fotos uit de periode dat ik daar gewoond heb.Bestaat het gebouw nog ik ben er nooit meer terug geweest misschien moet ik dit toch een keer doen.
Hallo Arthur Wilhelm, ik ben Ria v.d.Post ik vond het erg leuk even een klein berichtje van je te zien. Ik kreeg het adres van mijn zus marian. Ik ben in 1964 getrouwd en woon sindsdien in Spijkenisse. en heb 2 kinderen. Hoe gaat het met je broer Guus? Nu je al die verhalen en namen voorbij ziet gaan komen er heel wat herinneringen bij me op.Ken jij Addy Kuipers nog, en Nel v.Dam? zo woont er hier bij mij in de buurt Ada Baartman, en Herman Kersten.Die woonde op 64 en 68 dus zo'n beetje naast ons.He ik zou het leuk vinden als ik iets van je zou horen.
C.bloemendaal Wat een heerlijke Side. Oude kortekadebewoners. Weten jullie nog dat wij bij de Fa. Snijders voor de deur, waar altijd boomstammen lagen, om gezaagd te worden, hele leuke foto's maakten. En de fa. kruter groenteman, met paard en wagen en zijn akelige zoon, die ons altijd pestte.
Zou leuk zijn om eens bij elkaar te komen, wie neemt het voortouw. Wij komen, Carla, Kitty en Valentein Bloemendaal
Aat Breda Ben in 1939 op de Korte Kade geboren. Ik had 5 zussen en 2 broers. Mijn oudste zus sliep bij mijn oma op 104. Heb er altijd met plezier gewoond en gespeeld. Buitenspelen zoals verstoppertje, diefie aan de paal, knikkeren, tollen etc. elk jaargetij had een andere speeltijd in mijn beleving. Ook de Kralingseplas en bos waren gewild. Ben in 1962 getrouwd en verhuisd. Woon nu na vele om-
zwermingen in Capelle aan den IJssel. Herken vele namen binnen de geschreven stukjes zoals van, Ria Warmhoven, Wil de Wit, Annie de Korte, Annie Nederveen maar ook jongens welke niet schreven maar toch even noemen, Philip van Baaren, Teun den Hartog, Kees Wielders, Gerard Weber etc. Hoop dat de op handen zijnde Korte kade reünie bij Stobbe op 15 januari gaat lukken.
ria warmenhoven HALLO ALLEMAAL,
wat een leuke stukjes. ik wil even melden dat we 15januari a.s. op vrijdag 11.00 uur een bijeenkomst hebben georganiseerd bij Cafe-rest.STOBBE op de Korte Kade 20.
Zoals het er nu uit ziet komen er ongeveer 10 mensen. Dit is allemaal n.a.v. een stukje in de AD van vorig jaar over de Kralingse Plas en de molens.
laat het even weten als je ook komt. JE BENT VAN HARTE WELKOM.
m.warmenhoven5@kpnplanet.nl
Tineke van der Velden Ik reageer nog even over boven genoemd stukje van Aat Breda hij schreef dat zijn zusje sliep bij zijn oma op nummer 104 daar heb ik nl ook gewoond waarschijnlijk in het huis van zijn oma op de 2e verdieping onder ons woonde de Fam. Sap met 1 dochter Greetje en Zoon Hans die toen wij er met woonde verongelukte in de Maastunnel en zoon Reindert die in Capelle a.d. Ijssel woont en Benno helaas ook jong overleden.
Het is wel heel leuk over toch zoveel bekende namen te lezen zo zag ik een verhaaltje van Hans Wansink die schreef over zijn oom Theo die ook op de kortekade werkte dat was een collega van vrienden van mijn ouders
Leen van Kralingen was zijn naam en had een zoon Arie.
die ook op de Kortekade woonde. Ik wens iedereen die vrijdag bij Stobbe zijn een gezellige dag en hoop nog veel van jullie te horen.
Mirjam Aan Ria Warmenhoven,

Ik heb je net een mailtje gestuurd.

M.v.g.
Mirjam
loes oldenburg ik ben loes oldenburg en ben geboren op nr 107 in het beneden huisje naast willi de wit in 1946 de meeste naamen ken ik wel ook woonde er nog willi van de linden die woonde boven de toenmalige wassarij ik ben daar nog jaren mee bevriend geweest ook toen zij naar zeeland is verhuisd er woonde ook nog jan lelieveld woonde boven de garage nu van t hart de zussen van baren en Kitty bloemendaal en sonja van welzenis waren vriendinnen van mij en Tineke van de velden niet te vergeten zo kan ik nog wel even doorgaan hartelijke groetjes loes

Johan Visser ik zag dat deze straat veel bezocht wordt en wil daarom wat foto's plaatsen. foto's zijn gemaakt door mijn oom toen de bevrijders via de Korte kade Rotterdam in trokken.
Tineke v.d.Velden Hoi Loes Oldenburg,
Leuk dat ik iets van je las op deze site, ik hoop dat alles goed gaat met je het is ook al weer jaren geleden toen mijn ouders nog leefden en op de Korte kade 104 woonden toen woonde jij nog aan de overkant met Piet en de kinderen en dat is ook al weer een hele tijd geleden mijn ouders zijn toen in de Alexander polder gaan wonen en ik in Dordrecht, nu woon ik in Lekkerkerk en ja we worden ouder en dan denk je weleens aan vroeger terug en ik herinner me als jouw moeder macaroni maakte dat ik dan bij jullie mee mocht eten dat vond ik altijd heel lekker en gezellig.
Ik ben heel benieuwd naar je en hoe het met je gaat ik
geef hierbij mijn e-mail adres en ik hoop wat van je te horen. Heel veel groetjes Tineke
j.jans76@chello.nl
ha Tineke leuk wat van je te horen wij woonden toen inderdaad tegen over je ouders op nr 103 en later verhuisd naar de Alexander polder ik ben inmiddels al 11 jaar weduwe in 10 dagen is piet overleden nooit zieek geweesd hij was net 6 maanden in de fut ik ben toen weer verhuisd ook in de polder verder gaat alles prima met mij annie nederveen en wil de wit zie ik nog wel eens op de markt ga nog vaak wandelen in bos met de hond ik heb nog steeds duitse herders pas weer een nieuwe verder de hartelijke groetjes van loes
Tineke v.d.Velden Hallo Loes,
Wat triest dat Piet zo jong is overleden en dan zo snel, dat wil je niet meemaken he, je denkt allemaal aan een
mooie oude dag maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Ik heb laast nog wat foto's zitten bekijken en kwam er ook een van ons tegen op school bij juffr. van Vliet en Meneer de Ruiter ja de tijd vliegt alweer 70 jaar we worden ook oud ik heb de laatste jaren ook veel chemo kuren gehad ivm lymfklier kanker ik moet nu nog een jaar kuren maar voorlopig gaat het uitstekend dus ik mag niet mopperen. Ik hoop dat het met jouw ook goed gaat maar zo heerlijk wandelen met de honden doet je ook wel goed en ook fijn om die te hebben om voor te zorgen. Ik wens je fijne feestdagen en we moeten elkaar af en toe eens schrijven en anders maken we volgend jaar eens een afspraakje om ergens een kopje koffie te drinken. Geniet van het leven.
Groetjes van Tineke Jans van der Velden
loes oldenburg hoi Tineke even weer een berichtje van mij ik heb zelf geen internet maar bij de buurman waar ik vaak koffie ga drinken zit ik nog wel eens op de site die buurman ken jij ook rienus doekemeijer wij gingen toen als er ijs was naar de ijsbaan op de s gravenweg waar is de tijd gebleven he hij woont op de 1 e etage en ik op 9 ik schrok wel wat je vertelde van de kanker en hoop van harte dat je het helemaal overwind met de chemo s wij moeten inderdaad eens afspreken in het nieuwe jaar mag ikjou en je man goede feestdagen toe wensen en een goed nieuwjaar groetjes loes
tineke v.d.Velden Wij wensen jouw ook fijne dagen en Rinus ook,ja die naam zegt me wel iets was hij niet een vriend van Piet en
ik geloof dat hij toen op de hoek vlietlaan / goudserijweg woonden of ben ik abuis.
Een goede jaarwisseling en we spreken gauw eens af.
Groetjes Tineke
Johan Visser nog eenmaal proberen foto's te uploaden
Bauke Hoekstra Mijn ouders woonden in bij mijn grootouders (Jo en Rinus de Korte-Tom) op nummer 110A.
Ik ben hier geboren op 20 november 1962.
Ik kan de logeerpartijen bij mijn opa en oma aldaar nog goed herinneren. Ook de wandelingen, en het voeren van de eekhoorntjes in het Kralingse bos. Ook het ijs in de winter op de Kralingse plas. Het was iedere keer een reis van de Alexanderpolder met de bus en tram naar de Laan van Nooitgedacht, om vervolgens na een uur van vertrek van mijn moeder (Annie de Korte-Hoekstra) haar weer te bellen met de wandtelefoon om mij weer op te komen halen. Ik ken ook de vriendinnen van mijn moeder (Annie van Vliet-Nederveen, Willy de wit) vandaag de dag nog, erg leuk!
Ik weet nog goed dat mevrouw Oldenburg mij een keer uit de sloot gered heeft, toen ik in mijn kinderwagen in de sloot belandde, we moesten over een plank de sloot over steken. Volgens mij heeft ze toen haar been opengehaald aan een spijker. Het is puur toeval dat ik hier op deze site terecht kom, ik ben onderzoek aan het doen naar mijn opa Marinus de Korte. Iedereen die informatie heeft verzoek ik van harte om dit met mij te delen, dit geldt ook voor mijn oma Jo de korte-Tom. Tevens woonden mijn overgrootouders ook op de Kortekade. Arie en Johanna Tom-Stigter woonden hier ook. Mijn oudtante Cor de Korte-??? woonde hier ook.
Mijn overgrootvader Cornelis de Korte heeft hier ook gewoond. Mijn andere overgrootouders woonden in de Aegidiusstraat, de Familie Maters van de slagerij.
Bauke Hoekstra Mijn ouders woonden in bij mijn grootouders (Jo en Rinus de Korte-Tom) op nummer 110A.
Ik ben hier geboren op 20 november 1962.
Ik kan de logeerpartijen bij mijn opa en oma aldaar nog goed herinneren. Ook de wandelingen, en het voeren van de eekhoorntjes in het Kralingse bos. Ook het ijs in de winter op de Kralingse plas. Het was iedere keer een reis van de Alexanderpolder met de bus en tram naar de Laan van Nooitgedacht, om vervolgens na een uur van vertrek van mijn moeder (Annie de Korte-Hoekstra) haar weer te bellen met de wandtelefoon om mij weer op te komen halen. Ik ken ook de vriendinnen van mijn moeder (Annie van Vliet-Nederveen, Willy de wit) vandaag de dag nog, erg leuk!
Ik weet nog goed dat mevrouw Oldenburg mij een keer uit de sloot gered heeft, toen ik in mijn kinderwagen in de sloot belandde, we moesten over een plank de sloot over steken. Volgens mij heeft ze toen haar been opengehaald aan een spijker. Het is puur toeval dat ik hier op deze site terecht kom, ik ben onderzoek aan het doen naar mijn opa Marinus de Korte. Iedereen die informatie heeft verzoek ik van harte om dit met mij te delen, dit geldt ook voor mijn oma Jo de korte-Tom. Tevens woonden mijn overgrootouders ook op de Kortekade. Arie en Johanna Tom-Stigter woonden hier ook. Mijn oudtante Cor de Korte-??? woonde hier ook.
Mijn overgrootvader Cornelis de Korte heeft hier ook gewoond. Mijn andere overgrootouders woonden in de Aegidiusstraat, de Familie Maters van de slagerij.
loes oldenburg baauke ik kan je wel wat vertellen over je opa en oma je oma heeft mijn bruitsjurk gemaakt en je opa heeft ons gereden met de taxi op onze bruiloft en jou moeder annie heeft nog vaak op mij gepast als mijn ouders even weg moesten mijn man piet de bruijn kwam nog vaak voor banden bij jullie bedrijf piet is inmiddls overleden van het redden uit het water kan ik mij niets meer herinneren groetjes loes oldenburg
Annie de korte Hallo loes Oldenburg
Wat leuk iets over je te horen,jaren terug hadden we nog wat kontakt met Piet enzo
Ik hoor dat je wel eens Willie de Wit en Annie Nederveen tegenkomt op de markt in de Alexanderpolder.ik woon in Ommoorddus niet zo veel 3068op de markt daar.
Ja ik heb inderdaad wel eens op je gepast want jouw moeder en mijn moeder waren toch wel bevriend.
Leuk hoor
loes oldenburg hoi annie de korte leuk dat jij gereageerd heb ja jou en mijn moeder waren goed bevriend wij hebben toch heel lang op de korte kade gewoond ook toen ik getrouwd was nu woon ik in het lage land in de flat bij het zwembad ga daar ook regelmatig zwemmen ook annie nederveen zie ik daar vaak piet is overleden al 11 jaar geleden en ik hoorde van annie dat ton ook overleden is zeer triest we hebben toch een leuke tijd gehad in kralingen bij bos en plas verder is alles gelukkig nog goed ik hoop met jou ook groetjes loes oldenburg
Kitty de Bruin-Bloemendaal Hoi Loes Oldenburg,
Ik ben Kitty Bloemendaal, en keek bij toeval weer eens na een hele tijd op de site van de kortekade. Wat ontzettend leuk dat jij ook gereageerd hebt. Ik herinner jou nog heel goed, je was net een jaar ouder dan ik geloof ik en keek erg naar je op. De meisjes die jij noemde, Willy v.d. Linden, van haar ouders mocht ik voor het eerst een fiets lenen om te leren fietsen. En Sonja van Welzenis (nu v.d. Zwalm), zij is getrouwd met Winston v.d. Zwalm die ook in de Charlotte de Bourbonlaan woonde, misschien ken jij hem ook nog, zij waren toen al veel samen bij de smid Piet Klein waar Winston duiven hield. Sonja en Wins wonen bij mij in Ridderkerk en zijn ons hele leven bevriend geweest, waarvan de tijd dat we gepensioneerd zijn wat activer daar we iedere week met elkaar bridgen. Verder zijn mijn man en ik nog gezond en hopen dit nog een poosje te blijven, daar hier veel te gezellig is op aarde. Ik hoop via deze site nog een iets van je te horen,
Hartelijke groeten,
Kitty de Bruin-Bloemendaal
Chrisstien van den Berg Ik zou graag in contact willen komen met Rosetta Goolaerts en Anja Overeijnder Misschien ook Willy de Wit i.v.m. Foto materiaal van tehuis Bethanië korte kade te Rotterdam.Mijn emailadres. staat1948@hotmail.com
llloes oldenburg hoi kitti leuk wat van je te horen ik herinner je mij nog goed en ook je zus jullie woonden boven van nooien de garage was jou vader toch de chauffeur van een van de villa s aan de plaszoom de man van sonja herinner ik mij niet wel dat er een jongen was waar wij altijd heel bang van waren en die ons altijd achter na zat fijn dat het met jullie goed gaat met mij ook ben nog gezond en goed terbeen ben inmiddels ook 70 jaar maar ik heb nog wel wat jaarttjes bijgetekend groetjes loes de bruijn oldenburg
Monique kok ik heb ook in huize botanie gewoond omdat ik nergens kon wonen voor mij was een moeilijke tijd heb later me echte moeder gevonden en zelf ook een gezin met twee meiden kwam er ook achter dat ik werkelijk ramona goyaerts hete ben nu gelukkig en woon in waddinxveen.r.goyaerts@ live .nl5181
Rineke Versteegt Ook ik heb aan de Korte Kade 125 gewoond en wel in 1972.Ik ben er een van de laatste lichting, blijkbaar waren er daarna geen moeilijk opvoedbare meisjes meer.
Ik heb er ook veel geleerd, maar er gebeurde ook gekke dingen, ik was er niet op mijn plaats, maar ja.
Ik wilde er alleen heen als mijn orgel ook mee kon, die kwam uiteindelijk wel maar pas drie maanden later.
Het was een gesloten te huis. Binnen in, moest je juf en zo zeggen, maar er buiten als we soms een uitje hadden aan de hand van de juf dan mocht je ze bij de voornaam noemen ik herinner me nog Juf Elfriede, een donkere dame uit Suriname. Met een handtas. We waren verplicht veel dingen samen te doen, en kregen ook huishoudelijke taken, na zes weken mocht je eventueel naar school of gaan werken. Je kreeg een test om te zien waar je goed in was, ook waren er afspraken briefjes. Ik heb ze nog:)
Er was een dikke vrouw die het eten kookte, en we hadden een gymzaal met een gymleraar, en als het wat lekkerder weer was zouden we buiten hebben kunnen zwemmen, nu gingen we naar het sportfondsenbad in de Stad.
De deur in het huis ging achter je op slot en ook op de slaapkamers zat een slot. En er was mat glas voor de ramen, maar als je op de verwarming ging staan dan kon je naar buiten kijken, mijn uitzicht was op de Kralingse bossen.
Ook was er een isoleer voor als je het echt heel bont had gemaakt, dat is mij nooit gelukt. In de gymzaal stond een piano, waar ik geregeld mij even terug trok, wat niet de bedoeling was maar wel prettig. Er stond een groot hek om het huis, je kon er niet zelf uit.
Ik ben er zes maanden geweest en in november 1972 hebben we meegeholpen het huis leeg te maken, het werd opgeheven.
Ik denk nog vaak terug aan die tijd, wat ben ik benieuwd wat er van meisjes van toen terecht is gekomen.
Herinner je je mij nog laat dan iets van je horen, ook ben ik razend benieuwd naar foto's uit die tijd en van het huis.
Ik woon nu na veel omzwervingen in Friesland, ben organist geworden, moeder en oma Maar denk nog vaak terug aan de bijzondere tijd aan de Korte Kade 125
groeten, Rineke
email: babbeltje40@gmail.com
Ton Tiel Hallo ik ben Ton Tiel en heb gewoond op de kortekade nr 26

Ik herriner me nog goed Ine Nederveen wat hadden we een leuke tijd samen
renate Ik ben een dochter van Wil de Man zij is op de korte kade nummer 76a geboren. Later verhuisde de familie de Man naar de Nazareth straat. De namen van de familie Weber en Vroegop heb ik regelmatig horen vallen. Ook meester Roos, komt mij bekend voor. Kende iemand mijn moeder en heeft iemand nog verhalen over haar. Ik ben reuze benieuwd. mailen mag naar toetbollen@gmail.com
Renate Mijn moeder Wil de Man is geboren op korte kade nummer 76a. De namen Weber en Vroegop zijn wel bekend. Later verhuisde mijn moeder met haar ouders en zusje Aat de Man naar de Nazareth straat. Kan iemand zich haar nog herinneren en deze herinneringen delen?
Ze is in 2009 overleden.
Erik Koppenol Hallo allemaal, ik (Erik) woonde vanaf vlak na mijn geboorte op de Korte Kade. Vanaf 1961 t/m 1978 en ik woonde daar met mijn ouders en mijn broer Daan. Wij woonden daar boven de brood en banketbakkerij van mijn ouders. Het was een schitterende tijd en koester nog veel dierbare herinneringen aan die tijd. Mijn ouders zijn nu hoogbejaard maar in goede gezondheid. Als ik nu over de Korte Kade rijd, valt het mij op hoe enorm druk die straat nu is.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X