Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Kralingseweg, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
koos Weten jullie nog wel, die gezellige feesten uit de hippietijd? Het HOLLAND POPFESTIVAL in het Kralingse bos 1970 was een van de mooooiste!
koos Hier het popfestival op een regenachtige dag, allemaal tegenelkaar geplakt onder een reep plastic.
ria Het kralingse bos is natuurlijk wel heel bekend geworden in de tijd dat de rockgroepen zoals de Byrds, Pink Floyd en Santana er optraden in die junidagen van 1970, maar het is vooral een echt bos geschikt voor heerlijke wandelingen en veel leuke attracties voor jong en oud, zoals het hertenkamp, het pannenkoekhuis en natuurlijk het jaarlijkse Concours Hippique. De ligging rondom de kralingse plas is ook zo fraai. Voor mij is het "Nieuwe Bos", zoals mijn moeder het altijd noemde ook een belangrijk stukje kralingen.
ria En hierbij het kralingse bos in herfsttooi.
ria Wie weleens een wandeling heeft gemaakt door het kralingse bos heeft in de buurt van het hertenkamp waarschijnlijk "De Pelikaan" van de rotterdamse beeldhouwer Johan van Berkel zien staan (onthuld in 1948). Het is een fraai, gestileerd beeldje van een pelikaan op een nest jongen. De vogel tikt zichzelf in de borst. In een oud volksgeloof werd aangenomen dat een pelikaan dit deed om haar jongen te drinken te geven van zijn bloed en zichzelf zo voor hen opofferde. Later stond dit in de christelijke religie symbool voor christus, die zichzelf met zijn bloed opofferde voor de mensen. Het beeldje staat juist op de plaats waar van 1650-1802 een rooms-katholieke schuilkerk stond.
ria Het bruine houten, ietwat vervallen gebouwtje staat er nog steeds. Aan het eind van de Kralingseweg, vlakbij de Boszoom. Dit was vroeger het clubhuis van de padvindsters. Hier ben ik kabouter geweest in een bruin uniformpje met dito muts. Elke week op het grasveldje achter het clubhuis de vlag hijsen: voorzichtig dat hij bij het lopen de grond niet raakte en dan de groet brengen. Na afloop weer strijken. Als je boekje met opdrachten vol was moest je de wet opzeggen werd je ge√Įnstalleerd. Dan kreeg je een groen insigne. Veel speurtochten door het Kralingse Bos. Ook heel veel echte padvinsters-liederen zingen. Op Baden Powell-dag een klimopblaadje met een paar sneeuwklokjes op je uniform gespeld. En dan natuurlijk het een heitje voor een karweitje doen.E√©n keer hebben we een heel leuk gecostumeerd ijsfeest gehad op het slootje ernaast. Elk jaar een kamp in het Mastbos bij Breda. Ook hier weer veel speurtochten met opdrachten erbij. Toneelstukjes doen. Het waren een paar grote troepen bijelkaar. Als je corv√© had kon je aardig wat aardappels schillen. Je had het er graag voor over want het was in √©√©n woord machtig. Vooral het zingen bij het kampvuur 's avonds. Daarna ging je op je strozak slapen, nou ja, eerst nog veel lol maken natuurlijk. Maar er werd streng op je gelet. Dat maakte het extra spannend. Waar is die groep gebleven? Bestaat hij nog?
Frits Mijn oom en tante (van Vessem) woonden aan de Kralingseweg. Eerst in een heel statig huis, maar dat moest weg i.v.m. de aanleg van de A16. Ben vaak met mijn oom naar de veilig gereden aan de Bozembocht. Met paard en wagen over de spoordijk die toen nog de Kralingseweg kruiste. Heb veel gespeeld daar op de tuin en ook regelmatig in de sloot gevallen. Aan de overkant woonde Josien Bouwen(?). Daar hielden ze varkens en ook daar ben ik een keer in de stront gevallen. Mijn tante heeft me toen op het erf afgespoten met de tuinslang. Mooie tijd was dat.
Ik herinner me de fam. Buitendijk, De fietsenmaker op de hoek van de Turfweg en Frans, die toen knecht was bij mijn oom.
jos uitbeijerse van Vessum was toch boswachter op oudere leeftijd en woonde naast de rijksweg in een hout huisje.
RIA WARMENHOVEN iK BEN VAN 1939 en woonde op de Korte Kade.
Schitterend met uitzicht op het Kralingse Bos en naast ons de Kralingse Plas. Mijn moeder zei altijd, iedereen mag hier genieten van ons bos en plas en ik hoef ze niet eens zelf te onderhouden. Wat een heerlijke jeugd heb ik daardoor gehad. Zwemmen spelen in het bos en toch binnen 10 min met tram 16 in de stad.
Ik ging op school in de Vredehofstraat en later naar de ULO in de Gashouderstraat.
Nu woon ik al 48 jaar in Brielle. Mijn kinderen hebben hier ook een prachtige jeugd gehad. Duinen, strand en een surfmeer.
Trgenover ons huis was een tehuis voor meisjes.
Nu afgebroken en staan er flats. Laatst ben ik in de Tuin bij de molens geweest en zag dat er een soort boulevard was gemaakt en dat de weg dood liep. Dit was vroeger de hoofdweg naar Utrecht. Tegenwoordigd heetik marian.
gr.ria
Frits Klopt Jos, hij is later boswachter geworden nadat zijn hele tuin is onteigend. Er is zelfs een straat naar hem vernoemd. De Jaques van Vessemstraat in Prinsenland.
MZS9pGkj6D Reconstructie: vrouw loopt op straat, jognnes passeren & reageren, vrouw negeert seksistische opmerkingen van seksueel gefrustreerde pubers, jognnes voelen zich gepasseerd, jognnes vinden het nodig om seksuele frustratie te botvieren. Voile0. Vervelende Marokkaantjes: we hebben er allemaal wel eens last van. Wat doe je eraan? Je zoekt de desbetreffende jochies op, sleept ze mee naar hun ouderlijk gezag en legt de situatie uit. Naar alle waarschijnlijkheid ( in het geval van Noord-Afrikaanse daders) zal de vader of moeder zeggen dat hun kind zulke woorden nooit zou gebruiken en dat je je vergist. De enige manier (tevens de manier uitgevonden in hun land van herkomst) om ze duidelijk te maken dat jij hun gedrag niet gepast' vind is non-verbale communicatie in de vorm van een vlakke hand om hun rechterwang, eventueel gevolgd door een low-kick, links-rechts combinatie en afsluitend met fraaie uppercut. Voor gegarandeerd succes nog even een dreigende waarschuwing dat als voortaan soortgelijk nieuws jouw oren bereikt, je ze een overnachting in een stinkende kofferbak zal bezorgen voor maar liefst 48 uur! Maar even zorgen grap, het probleem ligt bij het gebrek aan moed bij de meeste mensen. Mensen durven niet op te staan als er wat gebeurt en als ze dan eens er wat van zeggen, is een fraaie combinatie van scheldwoorden van de misdragende partij al genoeg om menigeen spijt te bezorgen van zijn/haar heldendaad'. Ik ben opgegroeid in Slotervaart met deze soort jognnes. Het zijn de meest onzeker pubers die hun onzekerheid maskeren met puur macho gedrag. Deze soort jognnes die kankerhoer roepen tegen meisjes moet je gewoon aanspreken in dezelfde macho-taal en behandelen volgens het spreekwoord: Wie niet horen wil, moet voelen.'PS: En natuurlijk wel eventueel daad bij woord voegen ; )
hpZ4vAX0c2Pz its not silly... that's the scary bit! christmas isn't far away now, i CANNOT bevliee it!! where did 2010 go??? this is such a gorgeous idea - how exciting to receive one of these beauties!
4ERRITcqpZ definitely something I want to do one day but I don't have the rouserces yet. I also wonder how the neighbors would like there being actual bees around all the time but I'll have to figure that out. How do you handle winter temps with the bees? Any issues yourself with this colony collapse situation?As a side note it occurred to me that for anyone also holding gold & silver, especially? small little gold, letting some stay in the hive box may keep it safe http://cvmmuq.com [url=http://bomntezyhgi.com]bomntezyhgi[/url] [link=http://pzguuliykew.com]pzguuliykew[/link]
KPc5l8wX6t01 I don't even know how I stopped up right here, but I beiveled this put up was once great. I do not recognise who you might be but certainly you're going to a famous blogger in the event you aren't already. Cheers!
Greet Tempel-van Haaften Ik ben nu 90 jaar en woon in Groningen, maar geboren in de Nieuwe Rubensstraat nr. 24, Onze familie is wat je noemt Rotterdam uit gebombardeerd op 14 mei 1940.Iets waar je later nauwelijks wat over hoorde. We woonden toen op nummer 29, aan de andere kant van de straat. Na het bombardement zijn we opgepikt op de Oudedijk door een vrachtwagen, die ons naar een school in KralingseVeer gebracht. Enkele dagen daarna zijn we met open vrachtwagen naar Den Haag gebracht. Daar werden we onder gebracht in een huis van de Protestantenbond waar we ongeveer 6 weken hebben gewoond en kregen toen weer een huis in het Laakkwartier. Ook ik was in die tijd leerling van de Ulo in de Gashouderstraat. Ons gezin bestond uit oa. zes kinderen, waarvan ik de één na oudste was en heb heel goede herinneringen aan het bos, het nieuwe bos en de Kralingse plas Mijn ouders zijn in 1954 terug gegaan naar Rotterdam en ik ben in 1950 met een Groninger man getrouwd.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X