Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Lusthofstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Sjaan Heb hier heeeeeeeeeeeeeeeeeeel wat jaren rond gelopen!!
Begin 80 was het nog leuk maar met de tijd werd het steeds minder leuk wonen..
Toch hele fijne herinneringen aan de straat!
Fer010 Heerlijke buurt....mooi wonen....
Nick Ik herinner me vaag de straat zoals die in de jaren 70 was. Ik was toen net 4 of 5. Van Baal, café van schijndel, dierenzaak, radiozaak en drogist. Later zijn de panden aan de oude dijk kan gerenoveerd en zijn de winkels opnieuw ingedeeld. De oude winkels verdwenen.
ria Ja, de Lusthofstraat was inderdaad een gezellige winkelstraat met De Gruyter, van Geet, Cohen, Jamin, een slager en een groetenboer, wat cafétjes en een zaak in leuke kunstnijverheidspulletjes (De Fakkel?) en Otto de Vaal, de drogist waar je voor 10 cent lekker, door hem zelfgemixt zwart-wit-poeder kon kopen. Mijn eerste grammofoonplaatjes heb ik in de lusthofstraat gekocht, begin sixties. Het is nog steeds een winkelstraatje. Jammer dat een deel voor nieuwbouw moest wijken, maar ook dat hoort ook bij rotterdam. Stilstaan is achteruitgaan is daar het motto.
Fer010 Liep er pas geleden nog doorheen......sinds twee jaar is het erg achteruit gegaan.....Ik kan mij voorstellen dat e mensen gaan verhuizen naar een andere gemeente. de lusyhofstraat is niet meer wat het gewest is....jammer...
Franny van Linschoten Op deze foto gaan de "oude luifels "symbolisch de lucht in.
De Lusthofstraat is een authentieke straat met een zeer gevarieerd winkelaanbod.
Lusthofstraat de VERSE boodschappenstraat mag van mij vaker genoemd worden.
Hartelijke groeten Franny van Linschoten
tot begin 2012 Voorzitter winkeliersvereniging Lusthof
Franny van Linschoten en hierbij de foto
ria Ja, hoor Franny, als je soms familie van de slager bent; daar waren zowel mijn moeder als ikzelf klant. Mijn zus zegt dat er ook een ecologische groentenman in de straat is waar zij pakketjes groeten/fruit laat klaar maken. Er zullen best nog meer goede winkels zijn. Bakkerij Klootwijk is er ook gevestigd voor zover ik weet.
Omdat ik nu niet meer in R'dam woon kom ik er zelf natuurlijk niet meer en daarom kwamen bij mij hoofdzakelijk de nostalgische herinneringen uit de jaren 1950/begin1960 boven, en vroeger lijkt altijd mooier dan nu. Voor zover ik weet is er altijd een winkeliersvereniging in de Lusthofstraat geweest. We zijn als kind nog weleens met een busreisje meegeweest, die je bij elkaar kon sparen met bonnetjes van de winkeliers.
groeten van fam. koring.


Johan De straat waar we altijd boodschappen gingen doen of naar den Toom, maar ja dat ligt aan de Oudedijk en dit is de Lusthofstraat.
Hele goede herinneringen aan de Lusthofstraat.
van Baal (nog met Evelien in de klas gezeten), de marskramer, slagerij van Lintschoten, de vakantiewinkel, platenzaak diverse bakkers.
Ben er nog wel doorheen gereden, niet eens zo lang geleden.
Wil er tegenwoordig nog niet .... gevonden worden.
De buurt om de Lusthofstraat is niet achteruit gegaan maar verpauperd.
Jammer.
Leen den Outer 2 jaar geleden liep ik over de lusthofstraat om wat foto's over "vroeger" te maken. In jaren was ik er niet meer geweest. En het was schrikken. Wat was het achteruit gegaan en ongezellig geworden. Ik kende het eigenlijk niet meer terug vanuit mijn jeugdherinneringen. De jaren 1940 - 1960. Het winkelbestand niet meer herkenbaar. Zoals b.v. twee slagers tegenover elkaar. v.Linschoten en Smit.
Bakker Lokhorst en niet te vergeten Jamin op de hoek van de Lusthofstraat en de Adamshofstraat waar je voor TIEN cent een heerlijk ijsje kon kopen.
En dan de kerstboomverbranding op oudejaarsavond. Niet te vergeten.
ria Is het echt zo erg? Tja √Įk heb vroeger ook zitten dromen bij de oude winkel van de marskramer wat de sint voor me mee zou brengen. En het werd inderdaad te gek met overal scooterjes en nauwelijks plaats om te lopen, maar ik ga er binnenkort toch nog maar eens kijken en misschien even een terrasje pikken als het meevalt.
Arie Lockhorst Leuke straat schoenen kopen bij de americaan vishaakjes etc bij seton uit z'n oude witte doos op de toonbank.woonden ook veel vrienden rndom deze straat.gezellige tijd.
hennie bax Bij de Gruyter heb ik gewerkt ,op de foto op de hoek zat slager pollé ik moest daar als kind voor mijn ma uierboord halen vond ik vreselijk want achter zijn blok vandaan riep de slager dan "zo meid wil je koeientiet oh ik schaamde me dan altijd dood ,bij bakker van Duyn haalde je heerlijk versgebakken brood liep ik altijd op weg naar huis uit te plukken ,ik ben er al jaren weg maar heb er wel goede herinneringen aan misschien ga ik er nog wel een x kijken .we woonden in de Robertbaeldestraat
hennie bax trouwens de platenzaak heette drajis ik heb daar ook menig plaatje gekocht
Gerda Lazet In de jaren '80 ik heb in de Aegidiusstraat en in de Adamshofstraat met heel veel plezier gewoond, heel veel gewandeld gewinkeld, ijsjes gehaald bij ijssalon Arti, was een hele leuke en gezellige tijd.
lia De winkelstraat van toen, op de hoek de bakker waar oma oud brood haalde om aan de vogels te voeren. Haar vaste ronde in de buurt. De marskamer, de melkboer, de dierenwinkel,schoenen winkel. Jamin, de gruyter,en nog een textielzaak. Wat een tijd was dat. Jammer dat een buurt zo kan veranderen.
Martin Stikkelorum Over deze straat heb ik een blog geschreven. Moet voor diegene die er in de 60 en 70-ger jaren vaak kwamen heel herkenbaar zijn.

http://www.stikstof.blogspot.nl/2011/11/rotterdam-kralingen-de-lusthofstraat-in.html
tom me moeder woonde in de aegidiusstraat en me vader in de lusthofstraat ik ben geboren in de aegidiusstraat en heb tot me vaders verhuizing twee jaar geleden altijd in de lusthofstraat gewoont ik keek de helft van de dag uit het raam omdat er altijd wat te beleven was dan zag je wel weer een bekende lopen of dan was er een verkeers ruzie omdat iedereen ze auto altijd dubbel zetten haha prachtig zal het nooit vergeten waar ik vandaan kom
Shérani Ook hier heb ik wat voetstappen liggen zeg. Wat was dat een gezellige straat. Carlier komen we nog weleens ;)
Job Niemantsverdriet jr Van 57 tot 69 op 74a en 19b gewoond. Vader was kruidenier waar later de Drajis was gevestigd. Hij verkocht op tijd zijn negotie na enkele jaren de concurrentie van het nieuwe concept "supermarkt" van de Gruijter aan de overkant van de straat te hebben weerstaan. De naam van Linschoten komt mij bekend voor van de slager. Deze man had steevast een druppel aan het puntje van zijn rode neus. Het was ook altijd koud in zijn winkel. De kant en klare nasi was een noviteit waar we vaak van hebben genoten. Daar tegenover op een hoek zat een warme bakker met heerlijke zwarte korsten op het brood. Helaas heb ik dit tot de dag van vandaag in Nederland nog niet weer gevonden. Veel herinneringen heb ik. Bijvoorbeeld de schillenboer die elke week de aardappelschillen met paard en wagen op kwam halen en heel hard SJIELEEE riep. Wij onderweg naar school dus ook aan het SJIELEEE. Enz. Af en toe probeer ik op internet Jaap Nieuwstraten uit de Lambertusstraat te vinden. Hij was zes jaar mijn vriend (jniemantsverdriet@ziggo.nl)
bep op de hoek van de augidiusstr en de lusthofstr zat bakker van duin.
Sandra Nolles Als klein meisje heel wat voetstappen staan in de Lusthofstraat. Ik woonde in de Adamshofstraat en mijn oma in de Lusthofstraat boven bakker Klootwijk, de visboer en de platenzaak. Er viel altijd wat te beleven en te zien. IJsjes kopen bij Jamin, dropjes bij Otto de Vaal, schoenen met hakken maatje 35 passen bij de Americaan, boodschapjes doen voor oma bij de Gruyter....... geweldige tijd!
Nu is er niets meer van over... zou er voor geen goud meer willen wonen..... jammer!
Ton Witlox Mijn moeder is hier geboren in 1909 en heb jaren bij TENACO getrommeld onderdeel van Turn en Atteletiekclub ONESIMUS aan de gerdisiaweg jaren 1960.
Karina Béninger Mijn mond valt open en mijn keel slaat dicht bij het ontdekken van deze site....ja mensen ik herken al jullie beschrijvingen van mijn zo geliefde straat. En wie Lusthof zegt denkt automatisch: Oudedijk en Oostzeedijk en al hun haaks staande straten die leiden naar de lusthof. Dat was het domein en eigendom in de jaren 70 van mijn buurt vriendjes en mezelf. Vissen in de Jodensloot. Touwtje springen in de box school (Oostmaasstraat) Sleetje rijden op de Willem Ruyslaan en uiteraard meerijden met de melkboer en zijn paard en wagen die naast van Geet "zat". Wat een heerlijke jeugd hadden wij.
Karina Béninger Kortom, ik ben naar het buitenland verhuist in 1989 maar kom elk jaar en een half weer op bezoek bij mijn familie (en zij bij mij) en MOET even een middagje mijn Lusthof bezoeken. Ja, inderdaad er is veel veranderd maar het lukt me toch nog altijd om in de tijd terug te gaan door de onveranderde panden in me op te nemen en een duik in het verleden te nemen. Het is vitaal voor me want zonder dat zou ik me een soort wees voelen. Het slopen/bouwen maakt me bang het eens voorgoed kwijt te zullen zijn maar ach...wat wil je, ik word ouder en de Lusthof nog veeeeeel meer. Ik zal altijd van 'm houden al eindigt ie met de grond gelijk.
José Hallo ex-mede Lusthof buurtbewoners,
ja de Lusthofstraat, het was bijna een straat apart. Een straat zoals anderen niet waren. Allemaal kleine winkeltjes met verse spullen en met eigenaren en verkopers die hun klanten c.q. de bewoners kenden en de bewoners kenden hen.
Er werd echter ook een ander soort 'negotie' bedreven. Iets dat aan de buitenkant onzichtbaar was, maar waar het meest over werd gebabbeld. Het was een sexbureau en het zat boven patatzaak het Oosten. Wat vond men dat interessant maar ook 'n beetje niet kunnen. Het was trouwens het allereerste (1968) sexbemiddelingsbureau in Nederland en wellicht in Europa en omgeving. hi hi
'En ZOIETS in de Lusthofstraat?!'
Het heette bureau José. Ik had het, om de bewoners niet helemaal de stuipen op het lijf te jagen, expres niet Huize Lusthof genoemd.
Het komen en gaan van de bezoekers van bureau José ontging niemand en vooral de klanten van Frieterie Het Oosten niet, die voor het winkelraam patat aten en zo oog hadden op mijn klanten.
Toch droeg deze bedekte activiteit zeker niet negatief bij aan het toch al bruisende leven van de Lusthofstraat van toen.
Wat de mensen veelal niet wisten was, dat ik niet alleen een sexbemiddelingsbureau had. Ik bedreef ook een escortservice, een striptease-service een artiestenbemiddelingsbureau en een huwelijksbureau voor gehandicapten. Ja, dat laatste zou de eerste activiteiten behoorlijk hebben kunnen 'bijten', maar wat niet weet dat niet deert.
Uiteraard ging ik met man en kind ook, net als 'gewone' mensen, boodschappen doen in de Lusthofstraat. Ik gunde de winkeliers mijn klandizie.
Lekker brood van Klootwijk, groenten/fruit bij Struijck, vlees voornamelijk bij Pollé. Toen onze dochter puber werd ging haar zakgeld op bij Drajis en werd ik er thuis horendol van.
Het was een gezellig tijd en ik kom er nog weleens boodschapjes doen. De transparante nieuwe luifels vind ik een grote aanwinst. Vele winkels zijn vernieuwd en/of zelfs wat verhuisd. Ondanks die verandering blijft het toch altijd onze Lusthofstraat.
Anna Hi Ria, die winkel heette inderdaad De Fakkel. Mijn moeder heeft daar menig mooi sieraad gekocht. Er was ook een slijterij, zo'n mooie ouderwetse winkel met een mooie ronde tafel. Daar kocht ze het Oranjeboombier voor mijn vader. En bij Van Duyn haalde ik het brood, tijgerbrood..voordat ik terug was op de Honingerdijk was het al half op. En de Marskramer met dat mooie speelgoed... en Het Kleine Bijenkorfje, voor lingerie, waar mijn moeder mijn eerste badpak kocht..ik word er weemoedig van.
Ria Nog een gouwe ouwe van de Lusthofstraat!
Helen Na meer dan 20 jaar in Prinsenland woon iknu weer in Kralingen. Winkels in buurt,centrum en Kralingse bos op loopafstand of de metro.
De lusthofstraat is levendig en kleurrijk. Wat ik jammer vind, is dat mensen er zo,n zooitje van maken. Veel zwerfafval in de buurt of winkelkarretjes . Zijn we onverschilliger geworden? Hier is nog veel winst te halen.
karel huyskens gewoof opnummer 56 vriendjes : klaas seton, rini faassen, renee cohen, leuke zaken ron 1945/55. tobe de kleermaker, huibers nu de marskramer. bakker arkestein. van linschoten de slager van baal textiel, bergsma textiel. breur ijzerg=handel en nog veel meer.
graag kontakt karel huyskens. zoek overigens ton verkroost van de oude dijk.
Ria Weer eens even door de Lusthof gelopen en gezellig een kopje koffie gedronken. Ja, je moet wel goed rondkijken om de oude panden te herkennen, en de nieuwe maar even wegdenken, dan kom je weer een klein beetje in de sfeer. Bij van Baal kun je nog steeds mooie badpakken kopen en lingerie (vroeger natuurlijk "ondergoed" genoemd). Verder zag ik dat groentenman Struijk gestopt is. "Na 40 jaar trouwe dienst" stond op het papier voor het raam. En natuurlijk was er de Marskramer, maar waar zie je die tegenwoordig niet. En een oud bruin cafétje op een hoekje, die hebben ook het eeuwige leven. Kortom toch weer even leuk om rond te kijken, al voelde ik me wel een soort toerist.
Franny van Linschoten 2015

De LUSTHOFSTRAAT IS WEER HOT

Na alle negatieve berichtgeving
is er weer positief nieuws.
Keurslagerij van Linschoten is
2 x zo groot geworden
De kop van de straat is een
winkelcentrum en een leuk aantal
Winkels rijker
Kortom de Lusthofstraat bruist
Nelly Heb er tot 14 Mei 1940 gewoond, helaas is ons pand door brand verwoest. Mijn moeder heeft er tot haar dood naar terug verlangd, zij was er in 1900 geboren
Anoniem kind Ik ga soms naar de Lusthofstraat met mijn ouders, er zijn veel leuke winkeltjes. Ik woon er niet. :3
Ger. J. Ridderhof Mijn adres is van 1941 (Toen ik geboren ben) tot 1965 (toen ik ging trouwen) Lusthofstraat 74 b geweest. Wat klopt met het stukje van Job Niemandtsverdriet Jr die op 74 a gewoond heeft.We woonde op de 2e verdieping en liepen over de trap van de 1e verdieping rechtstreeks via gang naar buiten.
Later is de entree kennelijk verbouwd en is toegang naar de bovenliggende verdiepingen via de bloemenwinkel te bereiken en de nummertoevoegingen a en b gewisseld.
Oorspronkelijk liep de Lusthofstraat verder door langs het "jode slootje" en een aantal gashouders, (Later is de grond gesaneerd in dat gebied.) naar de Weteringstraat
We gingen als kind fietsjes huren voor een kwartje per uur bij een fietsenwinkel die aan de Plantageweg zat. In de nieuwe plantage die daar aan grensde kon je heerlijk ongestoord rond rijden. Na de bevrijding in 1945 wat groots gevierd werd met een versierde straat en ere bogen, heb ik nog vele jaren een heerlijke tijd door gemaakt op 74 b.
Van Enkhuyzen . Wat leuk ik ben Rina en ben een echte Kralingse ik heb in de lusthofstraat gewoond in 1966 net getrouwd met Dimitri uit Griekenland dol verlieft gingen wij wonen naast een melkpakhuis.en na de geboorte van mijn 2 kinderen naar de Egidius str hoek Oudendijk 46 gulden p.m heerlijke tijd.Stoelen en kopjes huren voor de verjaardagen De lampenzaak de bakker om de hoek de slager het keldertje voor de baby kleding.de mooie porselijnzaak waar ik voor de etalage stond te dromen.Ben nu 73 jaar nog gezond maar ben naar een andere richting gegaan .cvanenkhuyzen@gmail.com
Chris van der Sijden Hallo aan iedereen die dit leest.

Ikzelf ben geboren in 1947 op de Goudserijweg, boven de meubelzaak van Muilwijk. Toen de huizen in de Frits Ruysstraat waren gebouwd zijn wij verhuisd naar 46c boven de drogist van Dulst.
In een aantal ingezonden stukjes hierboven wordt gesproken over de schillenboer in de wijk omgeving Lusthofstraat. Die schillenboer was mijn opa Hendriekes van der Sijden, die woonde in de Paulus Potterstraat nr 30, bijna de hele fam van mijn vader woonde in de Paulus Potterstraat. Mijn herinnering aan mijn opa is, dat mijn oudste broer en ik in de vakanties opa moesten helpen, vooral als er sneeuw lag, het schillen ophalen vond ik maar een vies werk, er waren ook pannetjes en schaaltjes met kliekjes en oud brood.
het hoogtepunt van zo;n dag was als opa moest gaan lossen, volgens mij hoek korte kade kralingse weg,alles werd gewogen met een bascule, en er werd direct uitbetaald, en daarna paard en wagen wegbrengen, opa had een schuur aan de sGravenweg hij had daar ook een stuk of 6 varkens lopen, een nadeel voor mijn broer en mij was dat wij terug moesten lopen en opa had een fiets,op de terugweg naar huis kwam hij langs het cafe van Schijndel en ging daar nog even een paar borreltjes drinken, dat liep ook wel eens uit de hand, met alle gevolgen van dien. Mijn vader Toon van der Sijden is zijn hele werkzame leven slager geweest, het hoogtepunt uit die jaren was de slagersrace achter de veemarkt bij de fabriek van Jamin, heel veel slagersknechten op een transportfiets met een mand voorop, en maar rondjes rijden. schitterende tijd gehad in Kralingen, Ben zelf op 16 jarige leeftijd naar zee gegaan, heb mijn rangen gehaald aan de Hogere Zeevaart School aan de Pieter de Hooghweg, en woon al een lange periode in het noorden van het land.

groet aan allen
Nellie kalkman Geboren op nr 4, lekker in de teil voor de deur van Sonneveld met buurkinderen. We hadden niet veel maar wisten niet beter. Fijne jeugd daar gehad. Getrouwd in 1964, 10 jaar in de Aegiusstraat 47 a gewoond, totdat we voor de metro weg moesten, jammer maar we hadden niets in te brengen.
Ik heb Kralingen erg achteruit zien gaan. Maar onlangs was ik er weer een keer en vondt ik de Lusthofstraat erg leuk geworden. Het heeft helaas zo lang geduurd voor het op ging knappen en ik alle bekende heb zien verhuizen!!
Nellie kalkman Geboren op nr 4, lekker in de teil voor de deur van Sonneveld met buurkinderen. We hadden niet veel maar wisten niet beter. Fijne jeugd daar gehad. Getrouwd in 1964, 10 jaar in de Aegiusstraat 47 a gewoond, totdat we voor de metro weg moesten, jammer maar we hadden niets in te brengen.
Ik heb Kralingen erg achteruit zien gaan. Maar onlangs was ik er weer een keer en vondt ik de Lusthofstraat erg leuk geworden. Het heeft helaas zo lang geduurd voor het op ging knappen en ik alle bekende heb zien verhuizen!!
JF Mijn hele jeugd in Kralingen gewoond, dus ook de Lusthofstraat speelde een belangrijke rol in ons leven.
Mijn eerste herinnering was van ergens tussen 1954 en 1957.
Ik moest een boodschap halen bij een echte ouderwetse kruidenierswinkel die ongeveer net iets voorbij Huibers zat, in ieder geval aan die kant. (Die winkel was er daarna in ieder geval niet lang meer.) Een ijzeren deurplaat, zo'n speciale ouderwetse deurhendel (duim naar beneden drukken, dat ging niet goed , mijn piepkleine vingertje tussen die zware deur...ik schijn zo gegild en gekrijst te hebben dat men het mijlenverweg kon horen. Snel werd mijn moeder gewaarschuwd, die redelijk rustig, mij mee naar huis nam en me zei dat ik niet zo moest krijsen. Thuis gauw onder het koude water. Dat ik me dit na ruim 50 jaar nog kan herinneren...heeft toch diepe indruk op me gemaakt.
Verder was de Lusthofstraat er natuurlijk voor, mijn schoenen, mijn (moederdag)cadeau, mijn eerste mobylette, wekenlang bewonderde ik hem in de etalage, toen ik genoeg gespaard had ging ik hem kopen..., voor mijn vader vaak naar de ijzerhandel breur, mijn eerste make-up bij Otto de Vaal. Hoe vraag je zoiets, wat moet je kiezen en hoe doe je dat op, de verkoopster was aardig en hielp me uit mijn verlegenheid. En eindeloos wachten bij de slager was je aan de beurt wist je je boodschap niet meer...., mijn moeder wisselde nog wel eens van slager..., Neefjes, een "vreemde" zaak: comestibles zaak, de Gruijter (bonnen sparen, verse koffie geur) ijsjes van jamin zelfs op zondagmiddag ging het luik in het straatje om de hoek open, de eerste echte patat bij Toet, de viswinkel waar de palingen in een betegelde bak zwommen. De beste moorkoppen herinner ik nog altijd, kwamen van Cohen. De Fakkel herinner ik me ook, leuk winkeltje voor cadeautjes. Uiteindelijk kwam er ook een echte platenzaak, waar we elke week de top- 40 gingen halen. (Een papierenlijstje). Maar wat ook altijd leuk was met koninginnedag even naar de al oude Marskramerspeelgoed voor een balletje en stokje of hoekje, of blaasfluitje en dan 's middags naar de grote weide aan het einde van de Lusthofstraat de weg oversteken, waar vaak paardendressuur of dergeljke gedaan werden of zelf een keer polo!
Ik heb er van 1954 tot 1972 in de Voorschoterlaan gewoond. Ook al was het in de stad ik heb er nog steeds goede vroege jeugdherinneringen aan. Zeer weinig auto's en er reden zelfs nog paard-en-wagens zoals die van Vroman de groenteman. Later deden we boodschappen bij de groenteman in de Lusthofstraat, het was een lange pijpela, dus je stond vanzelf achter elkaar tot je aan de beurt was. De vrouw noemde alles op met harde stem en dan rekende een ander af. Alles werd in die tijd nog wel afgewogen en in kranten verpakt. Zelf uitzoeken en plastic zakken waren er toen nog niet bij. Als laatste mijn herinnering aan de slager, de halve koeien werden aangevoerd door mannen in witte kleding en opgehangen aan vleeshaken, achter de rij wachtende klanten op een rail die naar achter liep, op de grond werd voor het druppende bloed zaagsel gelegd. Ik keek er altijd met veel ontzag na, maar vond het niet eng of zo. 'K Wilde evenwel altijd wel een stapje naar voren doen om geen bloed op kleding, haren of schoenen te krijgen. Lukte niet altijd want die mannnen sleepten natuurlijk het zaagsel met bloed gewoon over de vloer mee.
Wat een tijd, dat kan je je nu toch niet echt meer voorstellen.

Leuk om van alles over de Lusthofstraat te lezen en te herkennen. Wellicht dragen mij ervaringen bij om de sfeer weer te geven, die eens in de Lusthofstraat te vinden was, en waarom het zo'n prettige gezellige winkelstraat was.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X