Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Nesserdijk, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Jacco Riem Woonde op de Nesserdijk in de 40er en 50er jaren . Verhuisd naar Kralingseveer .nummer Nesserdijk vergeten maar was vlak bij de Rijsakkerlaan , bij de Kalkovens.
MANJA BOERDAM-DE RUITER een deel van m,n familie woonde en kwam van de honingerdijk als kind kwam ik daar veel en ging ook vaak zwemmen bij de kalkovens,vanaf ong 1959?
Hans Versluis 1948 Zat op school "de Noord" op de Nesserdijk vanaf kralingseveer gezien net voorbij Keller scheepswerf
Van 1954 de eerste 3 klassen (gezamelijk in 1 lokaal) ik dacht bij juffrouw Bloemers
Boven op de dijk vlak bij de school woonde klasgenootjes Truusje van Herk en de zusjes Hoogeboezem van wie de vader parlevinker was
Opeens kregen we te horen dat de school dicht ging ,hetgeen een enorme indruk op mij heeft gemaakt .Met zijn allen naar Kralingseveer op de school aan de Ottersgracht
De Noordschool aan de Nesserdijk is hierna gebruikt door kunstenaars
jammer genoeg geen (klasse) foto meer
Ja ,ik woonde vlak naast de kalkovens en zwierf daar vaak rond als jonge jongen en zwemmen deden we natuurlijk volop in de Maas. Mijn vader ( geb, 1904)heeft ook op die school gezeten, enkele jaren slechts. Ik ken het vol met kunstenaard, ben ook een keer uitgetekend door Weimar die daat een atelier had.Ik ben zelf van 1946.Zijn later in Kralingseveer gaan wonen.
Jacco Riem Sorry, vergeten mijn naam te zetten boven mijn verhaaltje.Dus alsnog!
anneke van Kruining Ik zat ook op de Noord school in 1954 met juffrouw Bloemers. ik heb fotos van de klas. Mij moeder en haar zusjes en broers en mij opa heb er ook op gezeten. Ik ben in de Rijsakkerlaan geboren 1948 en heb ook op de Nesserdijk gewoond voor dat ik naar Australie emigreerden met mij vader en moeder en klein broertje. Mij moeder (Plonie Verschuren-van Kruining heb mij haar foto albums gegeven. Ik heb ook fotos van de Kleuterschool op Honingerdijk. Mij vader Cor van Kruining heb gewerkt bij Radermakers.
Ton Cunes Ik ben van 1947, wij woonden in bij Oma. Op nummer 145, boven van Gelder, de kruidenier, wiens zoon, net zo oud als ik, Huipie heette. Maar altijd puk werd genoemd......
Op de hoek van de Rijsakkerlaan het "brandhuis-spuitje", zoals mijn Oma dat noemde. Heb altijd nog een goed contact met mijn tante Riet, die er samen met Oma tot aan de sloop hebben gewoond.
Op mijn derde jaar verhuisden wij naar de Jeruzalemstraat.
Dat Kralingen vergeet ik nóóit!
hans versluis buitengewoon graag zou ik e foto's van anneke van kruining willen zien van de noord school nesserdijk
Raoul Deleo Ik werk nu als kunstenaar in het schoolgebouw aan de Nesserdijk. Ben al een tijd op zoek naar de geschiedenis van de school en zou graag nog eens een idee krijgen van hoe de lokalen er als klaslokaal uit hebben gezien. Ik ben dus ook zeer benieuwd naar de foto's van Anneke van Kruining.
Geert lebbing Net al Raoul heb ik sinds 1963 mijn atelier in de school op de Neserdijk 406. Die wordt door Anneke en Hans "de Noordschool" genoemd, maar heette volgens mij de Den Oordschool, genoemd naar het buurtje Kralingeroord, dat tot ca 1953 langs de dijk bestaan heeft. Ik ben bezig met een boekje over de Eschpolder, en dus op zoek naar beeld- en feitenmateriaal. En dus even benieuwd als Raoul!!
Jacco Riem Ik ben daar dus in mijn jeugd opgegroeid en was bijna dagelijks op de boerderij naast die school maar van het buurtje Kralingeroord heb ik nog nooit gehoord!Ik kan je veel vertellen over de vroegere Eschpolder Geert, dus mail mij ff op jacco@riem.asia
Wellicht kan ik je het een en ander vertellen mbt de 50er jaren toen ik er wel heel erg veel was.
Jacco Riem Anneke en Ton, ik moet jullie beiden kennen, alleen weet ik het niet meer, ik woonde aan de dijk vlakbij van Gelder. De naam Verschuren zegt mij wel wat. Hebben jullie een fb account? Kunnen we daar verder praten!
Jacco Riem Nou , Geert, in de volksmond was het de Noordschool hoor!
Maarre..... Je kan gelijk hebben!
Hennie Nuijs Mijn tante Lena en oom Arie Nuijs, met hun dochter Suze, woonden in het huis van de bovenmeester naast de school. Wij logeerden daar vaak en speelden of op het plein van de school en gingen bij de kunstenaars kijken, of op de boerderij ernaast. Ook zwommen we in de Maas. Geweldige tijd.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X