Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Ommoordsestraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
André Koster Tot mijn 11e (ca. 1975) heb ik op nummer 61 (2 hoog) gewoond met m'n moeder en m'n broer. Het was een bedrijvige straat. Op de hoek met de Goudse Rijweg zat bakker Wolff, waar we altijd ons brood haalden. Dat werd daar ook gebakken, en 's-ochtends vroeg rook dat altijd heerlijk. Er zat ook een zagerij in de straat. In de zomer, als het warm was, stonden de deuren open en was het gezaag door de hele straat te horen. Nog steeds associeer ik dat geluid met warme zomerdagen. Ook was er een kaaspakhuis. Menigmaal kreeg ik daar een stukje roomkaas. En onder ons runde een oom van mij een slachterij. Soms mocht ik mee om het vlees naar de slagers in de stad rond te brengen.

Ik heb goede herinneringen aan de straat waar ik opgroeide. Ook al waren de huizen slecht. De meeste zijn nu afgebroken.
lia Ja Bakker Wolff waar je heerlijk koekkruimels kon kopen en als je geluk had zatten er heerlijke stukken grote koek echt een geweldige tijd.
Peter van der meulen Wij vader moeder zus en ik woonden daar vanaf 1952 in een beneden woning naast een paardenvlees rokerij.

Er zat ook nog een kapper in de straat en volgens mij zat er ook nog aan het eind van de straat een lommerd
Martha ik heb ook in de ommoordsestraat gewoond recht tegen over de wasserette de Bij .Op het pleintje zat bakker van baarle en en lommerd .Ik ben er nu 61 en ik heb er gewoond tot mijn 13 jaar .Ook ik ging bij de bakker koek kruimels halen voor 10 cent een zak.Ik ging naar school in de wollefoppestraat.Daar moest ik ook warm water halen om de was te doen voor mijn moeder.
Rina Ik heb ook in de Ommoordsestraat gewoond. Mijn ouders hadden er de groentewinkel vlakbij de lommerd en tegenover de fuikstraat. Ben nu 65 en heb er gewoond tot mijn 12 jaar. Bij bakker van Baarle ging ik een boterkoek brengen die mijn oma maakte en die de bakker dan in de oven bakte. Mijn ouders woonden eerst achter de groenten winkel; later erboven en daarboven woonden mijn oma en opa. Mijn vader is overleden in 1955 en mijn moeder heeft nog een tijdje de winkel alleen gedaan.
eefje van kleef weet het ook nog heel goed altijd brood voor me tante halen pikte altijd het kontje eraf heerlijk
Lisette Mijn ouders hebben hier gewoond, Henk en Nelie van der Veer. In 1963 zijn we naar zuid verhuisd, ik was toen 3 maanden jong. Wie kent mijn ouders nog??
meisjesnaam Ria van Zadel ik ben geboren in de Omoordse straat op nr 39 uit een gezin van 7 kinderen ik ben van 1955 mijn oudste zus is van 1947herinner mij inderdaad bakker Wolf kruideniers winkel de waterstoker hete die dacht ik kaas pakhuis een houtzagerij die maakte doodskisten achter in de straat had je een dikkepaaldaar zat later ook een bakker meen ik ja en auto ,s zag je bijna niet herken ook nog wel namen van mensen die daar toen woonde heb tijdje op de Arendschool gezeten in de tijd van Meester hein zat bij meneer Tak in de klas groetjes Ria misschien zijn er nog bekende die ook nog wat weten.
Tosca Ik heb gewoond Ommoordsestraat nr.11. en op de Arentschool in de Sophiastraat gezeten. Ria van Zandel in mijn las zat ook een tweeling Ada en Sientje Zadel denk familie van jou.zie klassefoto Aentschool.
ria de wit-bronmans ook ik heb in de ommoordschestraat gewoond op nr 37
boven het glaspakhuis van berkhout de waterstoker heette v.d. wal .heb erg leuke herinneringen aan de straat. de vrouwen gezamelijk de kleden kloppen.verder in de straat fam de lobel waar ik nog steeds bevriend mee ben.aan de overkant van ons huis fam de koning
fam schreuders fam villevooije. fam jansen fam van doorn op de hoek van de fuik de melkboer Piet versnel met zijn grijze korte stofjas.
de lorreboer heel indrukwekkend pand.heb in de wollefoppenstraat op de lagere school gezeten en in de sophiastraat op de kleuterschool bij jufr bantje.
John van Dipten ik ben van 1955, geboren hoek Fuikstraat/Ommoordsestraat.
later gewoond ommoordsestr. 25 en 23 getrouwd met Ellie v Doorne. verhuist in 1982. op de Arentschool gezeten bij juf steenpoorten en meester Hein. erg leuk deze berichten te lezen.
Louis Smits Ik ben er geboren in 1949 en woonde tot 1960 op nr.16a. Wasserij 'De Bij' was van mijn Opa. De Familie Stierman waren onze bovenburen. Mijn vader had een tegelzettersbedrijf en nam later de kruidenierswinkel van Piet Versnel over als opslag plaats voor zijn tegels. Kan me Gekke Lena nog herinneren op het pleintje bij de lompen en metaalhandel. Ik zat in de IJsclubstraat op school. Mijn boezemvriendje Adri Schiks woonde in de Berkelstraat.
Slikker Ben in de Ommoordsestraat, nr 51b in 1948 geboren, op de 2e etage. De woning was gelegen boven de kruideniers/waterstoker winkel van van der Wal.
Vorig jaar (2016) heb ik een pagina vol getikt voor het krantje "de oud Rotterdammer" over de Ommoordsestraat. Dit is best de moeite waard om het eens op te zoeken via internet.
Wim Vogt Radder Heb van mijn 15 mnd tot 1966, in de Ommoordsestraat 73 b op met mijn ouders gewoond. Er hebben verschillende bedrijven in deze straat gezette. Hoe gek het ook klinkt de kinderen bij mij in de beurt zijden dan ook altijd, wij wonden voor in de straat en niet acht in de straat. De Nummering liep hoog naar laag. Mijn ouders wonde aan de recht kant van deze straat. U de bedrijven die ik nog vormen kan halen: de bakkerszaak, de lorrenboer bij de dikke paal, de wasserij de Bij, waterstoker en buurt winkeltje Van De Wal, met zoon Ben(nie), de doodkisten-maker; die ook de vier stallen tot zie had, loodgieters bedrijf en een stalling van de bloemmist op de Goudserijweg en Wollefopperstraat zat veder in deze straat de huishoudschool. Paardenrokerij, schoenmakker 1. fietsenstalling en om de hoek van de straat en de Goudserijweg de zuiverwinkel Blom, deze wonde boven zijn winkel, rechterzijde van de straat de drie stallen onder verdeelt in schouw room van doodskisten; later is er een uitbeenders bedrijf van varkenskoppen ingekomen die zat er nog in 1966, was ook een grote stal waar de koetsen van de begravennis in stonden, later is er een jachtbouwer in gekomen. De twee overige stal-len waren in gebruik voor de paarden en het hooi. Autobanden Michelin heeft er ook in huis vestigt, en en is naar de Wijnhaven verhuist, in dien plaats is er een Plaat en loot waren gekomen, in de volgende stal is een Kaasboer van Buitendijk gekomen; deze zaak is overgenomen na overlijden van de eigenaar door een neef; deze is eerst verhuist naar de stal waar de botenbouwer in heeft gezeten. Voor stal no: 75, zat en schoenmaker 2; en daar weer voor een oud ijzer en papierboer; en daar weer voor het pakhuis van Beatrix de verfboer. Daar weer voor de in gang van de bakkerij de Wolf, in de Ommoordsestraat die twee winkels had op de Goudserijweg.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X