Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Oost Einde, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
piet Dit straatje in Kralingen lijkt in elk geval van deze kant bekeken niet meer op het oosteinde van vroeger. Het oosteinde was beroemd onder de jeugd want daar kon je voor 1 dubbeltje per uur een fietsje huren. Eigenlijk levensgevaarlijke dingen: doortrappertjes zonder rem, je moest stoppen door met je voet over de stoeprand te schuiven. En wij maar stoer doen ,de plantagestraat naar beneden fietsen, dan met een bocht het kruispunt oversteken, de hommelstraat in en daarna zo lang mogelijk uit blijven rijden. Wie het verst kwam was de winnaar!

Cees de Vroomen. Ik heb in het Oosteinde (100b)gewoond van 1957 tot 1966. Was toen een levendige straat. We woonden boven de fietsen stalling/reparatie werkplaats. Die is eigendom geweest van mijn grootouders en heel kort van mijn vader. Werd over genomen door familie Groenendijk. Verderop in de straat was een loodgietersbedrijfje/werkplaats van familie Gal. Weer iets verderop had de heer Koch zijn metalenhandel. Daar weer schuin tegenover was de Mormonenkerk. En weer verderop (hoek Oosteinde/Plantagestraat) was groenteboer Den Toom gevestigd (later een grote winkel op de Oudedijk, is nu Albert Hein).
ed de groot ik ben daar opgegroeid ben geb in de schoutenstraat bij fietsenmaker groenedijk die verkocht batavus brommers met tante kocht daar een nsu brommer koossie gal zoon van de loodgieter was me jeugd vriendje net als hennie de wild van de fietsenmaker schuin tegenover groene dijk lorren boer v,thof zat ook in het oosteinde zijn broer woonde onder ons in de schoutenstraat ook lorrenboer loch was de metaal handelaar we gingen altijd spelen bij het vrijevolk glijen van de baan waar de kranten in gingen heb daar een leuke jeugd gehad jammer dat er geen foto,s meer zijn uit die tijd boven groenedijk woonde opa hei en naast de groente zaak van de toom woonde ome klaas voogd de glazen wasser bodschappen doen voor me oma bij de vries groentenzaak ooszeedijk en bij de slager ernaast
lisette Wie heeft er nog Fotos? Mijn opa en oma, jan en truus (trijntje) de Haan woonden op nummer 12b. Mijn moeder, Nelie (Neeltje) is daar in 1933 geboren, ze had nog 2 broers, Jan en Martin.ca. 1983/84 zijn ze verhuisd. Als kind speelde ik graag op het platje. Boodschappendoen bij Tilburg om de hoek. Herinner mij vaag aan namen van buren zoals Alie ?? En Leurs of Meurs. Wie kent deze personen en heeft misschien nog Fotos uit die tijd
Adrie van Vliet Wij, familie van Vliet, hebben in het Oosteinde op nummer 85 gewoond, naast de fietsenmaker Drikus vanaf begin jaren '50 t/m 1961. Het was er leuk wonen voor ons kinderen. Ik was 9 toen wij gingen verhuizen. Ook ik herinner mij nog de wandelingen naar Speeltuin De Perenhof, waar ik op de houten glijbaan nog eens aan een verroeste spijker ben blijven hangen.... Maar ook het lieveheersbeestjes zoeken onderaan de Oostzeedijk aan de rozenbottelstruiken en het knikkeren op straat ... Lekker rondgescharreld daar!
qpcL4u3tTtk I have been asking mseylf this forever! You can't find simple results through google search. Try asking your doctor. The average person needs 2000 a day. However, (using me as an example) I am fairly heavy and I am only 5 feet tall, so while trying to lose weight, i should take it around 1200 a day. Hope i helped!
uq0jOx4rbV That's 2 clever by half and 2x2 clever 4 me. Thsnka!
LB7J49dP IJWTS wow! Why can't I think of thgins like that? http://onirvsnp.com [url=http://yskygumdboi.com]yskygumdboi[/url] [link=http://leugtvync.com]leugtvync[/link]
OXUWHQk7w0VB If you're reading this, you're all set, paedrnr!
Wim Walters Heb gewoond in het oosteinde 95. Mijn vader werkte bij de R.E.T. . Op de hoek was het café van ? , de naam ben ik vergeten. Die rotzak heeft de as van mijn vliegende Hollander kapot getrapt. Op de andere hoek, aan mijn kant dus, zat een sigarenzaak waarvan ik ook de naam kwijt ben. Tegenover ons woonde opa en oma Hei boven de fietesenstalling van Vroomen. Vroomen had ik als ik het goed heb twee dochters, Marie en Jannie, en een zoon, Cees. Hij heeft later een dansschool gehad. Aan onze kant zat ook nog een fietsenmaker, Antheunissen. Die maakte altijd ruzie met Vroomen. Hij kon niet hebben dat Vroomen dichter bij de hoek zat . Dat scheelde n.l in inkomsten. Mensen uit Kralingseveer en Cap. a/d/ IJssel stalden hun fiets als zij naar de stad gingen. Vrouw Antheunissen ging dan op de hoek van de straat staan en gilde: HIER moet je je fiets stallen !!! Het hiep alleen weinig want de fietsen bij Vroomen stonden rijen dik. Ik zag ook de naan van Coosie Gal. Zijn moeder noemde hem KNUPPIE. Er was ook nog een Michieltje, ik dacht Niemandsverdriet. En laten we ook de lorrenboer Van 't Hof niet vergeten en Marietje Voets, de fam. Pelgrom en van Dijk, oma van Zon, mijn grootmoeder.
Loch was eigenlijk een houtzagerij, tafelpoten en zo. Ik hoor nor het getik van de aandrijfriemen. Zijn zoon ging naderhand in het metaal. In de oorlog liepen ze met sterren op hun borst, dat moest van de moffen .

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X