Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Oudedijk, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
m. vankleef. het word tyd dat er is wat gedaan word aan het veel te hard ryden van de autos, zeker als je oud bent bij het oversteken.
Sjaan Dit is bijna het eindeal van de oudedijk..
Vind het hartje oudedijk toch wel rond voorschoterlaan en vlietlaan liggen.
Heerlijke straat vooral in de zomer lekker zonnig en bloed heet!
Marcel de Nostalgist mooie foto...
zo te zien gemaakt vanaf de hoek Kortekade/ Oudedijk

ben er in 1977 geboren, opgegroeid en gewoond tot mijn 13e !

Oudedijk nummer 1c boven de Rozenschoon en Smouters
uitzicht op de prachtige Hoflaan(kerk) en het inderdaad drukke verkeerspunt

ik voel me bevoorrecht om hier te zijn opgegroeid...
Teun Vermeer In de jaren 60 heb ik 4 jaar in rotterdam gewoont
eerst op de oudedijk (op fabrieksterein van de VIR)
In die fabriek waren een lampen fabriek, breierij (textiel) en hesi hardmetaal.
daarna zijn we om veiligheidsredenen verhuis naar de Korte kade.

Ging vaak met lijn 17 naar mijn werk (groot Handelsgebouw) daar werkte ik bij de firma NEHOM.
Ook heb ik op de Gordelweg op de technische school gezeten.
Woon nu weer in mijn vertrouwde achterhoek (gelderland)
Ben nog wel op zoek naar een paar oude vrienden.
oa Rene Kalis, met hem zat ik op de technische school
verder was de oudedijk aan het verpouperen(toen al)
zou graag weer eens een kijkje willen nemen hoe het er nu uit ziet
ria De oudedijk is altijd een drukke straat geweest. Het was immers voordat de maasboulevard er kwam en de rondwegen om de stad aangelegd werden, één van de belangrijkste verkeersaders van rotterdam, en toch niet zo breed. Op de oudedijk was het, en is het nog steeds hollen om te kunnen oversteken. Op dit moment is men bezig een nieuw wegdek aan te brengen en de oude tramrails te vervangen door nieuwe. Of dit de verkeersdrukte zal oplossen?? Van verdere verpaupering zou ik niet willen spreken er wordt weer veel opgeknapt in deze buurt.
piet Ik heb gelezen dat de Speeltuinvereniging Oudedijk nog steeds actief is. Vroeger stond er een grote oude brandweerwagen op het terrein, waar iedereen tegelijk op wilde klimmen, toezicht was er toen nog nauwelijk of niet. Ik weet ook niet of het toen al een echte vereniging was. Heeft iemand nog een foto van die brandweerwagen of een andere oude foto van de speeltuin?? Misschien kan hij/zij hem dan op deze site plaatsen.
ria Misschien brengt de ingang van de speeltuin iemand op een idee:
ria Op de hoek van de Oudedijk/Willem Ruyslaan staat het in 1990 onthulde kunstwerk van Truus Menger Overstegen: het oorlogherdenkingsmonument: "De steen van de miljoenen tranen". Het bestaat uit een brok graniet waaruit water (tranen) druppelt. Het staat op de plaats waar na de bombardementen van mei 1940 de brand ophield. De bombardementen kostten vele mensen het leven. De Willem Ruyslaan is een na-oorlogse laan genoemd naar de rotterdamse verzetsheld Willem Ruys, die door de bezetters werd gefusieerd. Het zal voor de meeste kralingenaars wel een bekend monument zijn want elk jaar vinden er nog herdenkingsbijeenkomsten bij plaats.
Piet Gevelstenen hebben op mij altijd een grote aantrekkingskracht en dikwijls een geschiedenis achter zich die vaak verder teruggaat dan de invoering van huisnummers. Maar je hoeft niet zo ver van huis te gaan om mooie gevelstenen te bekijken. Het aan de Oudedijk gelegen Pro Rege, één van de belangrijke gebouwen en culturele centra van deze site, heeft mooie gevelstenen met bijbelse afbeeldingen.
Willem De Oudedijk, ik ben er opgegroeid. Oneindig veel herinneringen. Wij woonden in een hoekhuis op de tweede verdieping tegenover de speeltuin. Vooral 's winters kon je door de kale bomen vanuit het raam de hele oudedijk afkijken. Naar het noorden keken we op de speeltuin en het politiebureau wat later bibliotheek werd. Teun Vermeer hierboven schreef over veiligheidsredenen, dat was waarschijnlijk na de brand bij de VIR?
De oudedijk was altijd vol beweging, de trams, de lijnen 16, 17 en 22(veranderde later) en veel verkeer. In de jaren 50 kwamen nogal eens Duitsers met hun auto via de Oudedijk de stad in en de weg vroegen, ze werden mooi teruggestuurd.
Op maandag- en dinsdagochtend kwamen de boeren met hun koeien en paarden via de Oudedijk de stad in op weg naar de veemarkt. In de vakanties liepen we met hen mee en vermaakten ons uitermate op die veemarkt.
De geschiedenis van de Oudedijk gaat terug tot de Romeinse tijd, althans dat leerden wij. Ik zat op de lagere school op de Revius school, dus elke dag te voet heen en weer 6 jaar lang. vier keer per dag. Dat ging nooit rechtstreeks want "we haalden elkaar op" en terug hetzelfde. Ik kende alle hoeken en gaten van Kralingen,de Plas en het Kralingse bos. Wat een herinneringen!
ria De Reviusschool op de Oudedijk, daar ging ik in de jaren 51-57 ook naar school, het begon bij juffrouw Alkemade die zo lief was dat ik meteen van mijn angsten voor scholen verloor. Zo oud als de weg van kralingen was volgens onze onderwijzers inderdaad een verwijzing naar het feit dat de geschiedenis van de Oudedijk teruging naar de oudheid. Wat dat betreft moeten wel heel veel mensen herinneringen aan de Oudedijk hebben. Mijn grootouders hebben er voor de 2e wereldoorlog gewoond op een bovenhuis tegenover de Bethlehemstraat. Volgens mij 194 b/c.
Op de benedenetage is nu een winkeltje in kinderkleding gevestigd.
Ik zou wel eens een mooie scherpe foto of klassenfoto van de Reviusschool of een goede klassenfoto uit mijn tijd willen zien. Heeft iemand zo'n foto? Of heeft iemand in dezelfde tijd op deze school gezeten? Vooral omdat de school zelf al lang niet meer bestaat. Willem van hierboven heeft misschien ook wel wat herinneringen aan de school en aan de kinderen van de school. Een soort réunie van kinderen die in de jaren vijtig op school zaten zou helemaal leuk zijn, juist vanwege die herinneringen.
Oproep!!!


corrie ik heb gewoond in de kettingstraat zij straat van de oudedijk maar ik heb op de oudedijk wel mijn eerste vriendje gekregen, ook gingen wij veel spelen bij de gasfabriek maar graag wil ik wat weten vande fabriek VIR lampen en naai atelier kan iemand mij daar wat over vertellen?
Piet Loeve De V.I.R. en de verwoestende brand op het terrein.

zaterdagnacht, 2 mei 1953
Mijn broertje en ik liggen in bed, plotseling horen we een enorm harde knal en we vliegen eruit, de trap af en naar buiten. Daar staan al een paar buren te bibberen. Wat zou dat zijn? Misschien weer bij de V.I.R.? Vorig jaar of kort daarvoor waren daar ook al een paar explosies geweest. Er verschijnt opeens een oranje gloed zo ongeveer boven de 1e Jerichostraat, of Oudedijk en we horen de sirene van een brandweerwagen. We willen er onmiddellijk op af, maar worden door pa weer naar bed gestuurd: veel te gevaarlijk, zegt hij. Als we de volgende ochtend gaan kijken zien we nog wat nablussers aan het werk en restanten van de in kralingen zo beroemde V.I.R.- fabriek en ook wat beschadigingen aan de huizen ernaast.
Hoe de brand was ontstaan wisten de omstanders ook niet. Iemand vertelde dat een terreinbewaker 's avonds een brandje had ontdekt, dat hij eerst nog samen met een man die bij de V.I.R. werkte had geprobeerd te blussen. Maar het vuur had zich zo snel uitgebreid dat de brandweer er aan te pas moest komen. Het bleek dat er o.a. wat flessen waterstofgas en andere explosieven in de fabriek lagen. Binnen de korte keren stond alles in vuur en vlam. Zes bluswagens waren nodig om de brand onder controle te krijgen. In feite kon je nog van geluk spreken dat alles in het weekend was gebeurd. 's Maandags werd begonnen met het leegruimen van het terrein. Alleen een vrij nieuw betonnen gebouwtje stond er nog en werd in de volgende jaren gebruikt als machinewerkplaats
Beknopte geschiedenis,
De V.I.R. (Verenigde Industri√ęn Rotterdam) gelegen aan de Oudedijk met de achterzijde aan de 1e Jerichostraat. was een complex van twee fabriekjes. E√©n voor de productie van tricot-artikelen en in het andere werden gloeilampen, t.l.-buizen e.d. gefabriceerd. De eigenaar was een kralingenaar uit de Plaslaan. Later werden de gloeilampen e.d. in opdracht gemaakt voor, of dat gedeelte helemaal overgenomen door Philips.
Op het terrein van deze fabriekjes, aan de Oudedijk 149 verscheen in 1972 de grote supermarkt van den Toom, in 2005 overgenomen door Albert Heijn.
Shérani Wat liggen hier een voetstappen van mij. Mijn eerste fietstocht, mijn eerste keer rolschaatsen (met van die dingen die uit elkaar vielen), gewoon vanalles. Even aan de overkant (vh Noordeinde) naar Dille & Kamille toe, trappetje af en een puntzakje zwart-wit kopen. Nog even langs ma bij Nienhuis en met een truffel de deur uitlopen.
Bij de Bieb onze boeken halen. Nu zit er een kroeg in dat pand.
Ook elke zaterdag met pa naar Den Toom. Die reclame over de boxen: 'Den Toom....', zo slecht, maar nu zo leuk. Visje halen op de hoek en mijn broer bij voetbal ophalen.
Leuke tijd!
ria Noodzakelijk, maar toch jammer dat De Dikke Deur nu de winkels zoals Nienhuys en Dille & Kamille heeft opgegeten. Hoewel, misschien zouden ze zonder dat ook wel zijn verdwenen. De koekjes en gebakjes van Nienhuys waren in elk geval beroemd en op een gegeven moment gingen mijn moeder en tante er zelfs thee drinken met een gebakje erbij. Maar toen waren de dames van Nienhuys al aardig op leeftijd. Dille & Kamille heb ik zien komen en vertrekken. Zo verging het veel winkels op de Oude Dijk. Op den duur meer café's dan winkels.
Den Toom heb ik zien groeien van een eenvoudig groentewinkeltje op de hoek van de Plantagestraat en het Oosteinde tot de grote supermarkt op de Oudedijk met een groot en gevarieerd assortiment levensmiddelen. "Ga je mee even Tomen?" was een gevleugeld woord bij ons. Heeft zich niet laten overnemen wegens gebrek aan klanten. AH heeft er hun grote klantenkring bij cadeau gekregen.
De Oudedijk is wat dat betreft dikwijls aan verandering onderhevig geweest, maar blijft toch altijd het hart van kralingen.
ria De grote brandweerauto, die vroeger in de speeltuin stond, blijft m'n fantasie prikkelen. Zou het die ene Ahrens-fox zijn geweest die in mei 1940 is kapot geschoten door de duitse bezetters? Rotterdam had er 7 en 6 daarvan zijn museumstukken heb ik gelezen. Het was wel een heel mooi stuk speelgoed en werd altijd streng bewaakt door de jongens uit de buurt. Wij woonden niet zo dicht bij de Oudedijk, werden altijd door hen wegejaagd en konden slechts met jaloerse blik toekijken. Een plaatje van zo'n auto in volle glorie kan me misschien meer duidelijkheid geven. Misschien weet iemand het beter. Dat kan natuurlijk ook.
annelies Marcel, het huis waar jij woonde, daar heeft vroeger familie van me gewoond, zij dreven de zaak van Smouter vanaf de jaren 50 tot ongeveer de komst van de metro. Ik ben daar als kind vaak geweest. In 1964 was er brand in het woonhuis. De familie is daarna verhuisd.
lia eindpunt voor mij van lijn 17 het oude trammetje wat nu in het openluchtmuseum rond rijdt. Dan gauw naar oma en opa
Aat Boeser De reviusschool, daar heb ik ook op school gezeten.
vanaf 1954 denk ik. Ik woonde destijds in de aegidusstraat. Ik moet nog wel een klasse foto hebben denk ik.
Ruud Muller Ria vraagt of er meer van haar klasgenoten op deze site zitten. Ik ben er denk ik een van. Heet jij niet Ria van Vliet? En had je toen geen vlechten? Dan moeten wij toch samen drie jaren bij de heer Coolaard in de klas hebben gezeten?
Ria Wel een late reactie ik heet Ria Koring en kort haar met een witte strik, zoals de meeste meisjes uit mijn tijd. Jouw naam komt me niet bekend voor. Maar het is heel goed mogelijk dat er broers, zussen, neven of nichten bij mij of mijn zus in de klas gezeten. Ik ben van 1945. Tips zij altijd welkom.
Ruud Ik heb van 1953 tot 1956 bij de heer Koolaard in de klas gezeten. De messter "ging mee" bij overgang naar een volgende klas. Dus als wij in dezelfde klas hebben gezeten zul je je dat zeker herinneren.
Ria Koring Reactie op Ruud: Ik heb vanaf 1951 tot 1957 op de Reviusschool gezeten en ben begonnen bij juffrouw Alkemade. Alles lijkt wel veel op elkaar. Ik heb ook bij meneer Koolaard gezeten.verder bij meneer Nijman en in de vijfde en zesde bij meneer Steenbergen, de laatste ging mee. Er waren natuurlijk wel parallelklassen op die school en er kan toch één of twee jaar leeftijdsverschil tussen ons zitten. Ongetwijfeld hebben we dezelfde herinneringen aan die vrij strenge maar degelijke school, waar de meesters mooi konden vertellen. Groeten van Ria
Ria Koring Mijn klassenfoto van de eerste klas Reviusschool 1951/1952. Misschien herkent iemand.... iemand. Zou leuk zijn
Ruud Wat leuk.
Ik zat in de klas bij juffrouw Allaart toentertijd, waarschijnlijk een parallelklas.
Ik had dus in klas 3 t.m. 5 steeds meneer Koolaard.
Mogelijk zijn er toch mensen die daar nog herinneringen aan hebben.

Groeten,

Ruud

martha van vondel volgens mij was meester alkemade het hoofd van de school in adamshofstraat
Ria Koring Voor zover ik weet is het heel lang geleden dat meneer Alkemade hoofd van de school was. Dat kan trouwens ook meneer Allaart geweest zijn. In elk geval voor de tijd van meneer Euser (rechts op m'n klassenfoto). Juffrouw Alkemade zit links op m'n klassenfoto. (foto schooljaar 1951/1952, klas 1).
Anne Zat ook op de Reviusschool.
Herinner de naam Steenbergen en Stienstra.
Was denk ik in 57/58
leen dullaart in 1943 in de adamshofstraat geboren.
in 1949 naar de reviusschool bij juffrouw allaard.
daarna herrinner ik mij meesters de kok,koolaard en euser.daarna naar libanon lyceum.de brandweerwagen in de speeltuin was veel kleiner dan de ahrens fox.wij speelden in park rozenburg, kralingse plas[vissen] en kralingse bos.
in het jodenslootje visten wij ook[zogenoemd omdat het naast een oude joodse begraafplaats lag]in de zomer bij het concours hippique kijken en stekelbaarsjes vissen naast het voetbalveld van excelsior.lid geweest van pavindersgroep Olivier van noort aan de slotlaan.iedereen de groeten en misschien krijg ik nog reacties.
lia van 't Hart Ik zat ook op de revius school in 1957 en ik herken ook verschillende namen zoals hr. Steenbergen
en Stienstra die was toendertijd dacht ik de directeur.
Ik speelde ook vaak bij het Joden slootje zoals wij dat noemde en ook in de speeltuin oudendijk.
Ik woonde toen in de Krekelstraat wij keken op de gasfabriek aan de achterkant. ik heb ook op de Mulo in de taxusstraat gezeten, en de leraren Wieringa ( boekhouden ) en Hr. Tinke ( Frans) kan ik mij nog goed herinneren en de oude Hr. Kroon gaf geloof ik nederlands die heren konden goed orde houden in de klas, dat is tegenwoordig wel anders helaas.
Hr. Staal was toendertijd de directeur en ja als je daar naar toe moest ging je met knikkende knie√ęn
wat een gezag had die man. Ik kan me nog wel een paar leerlingen herinneren : Erna Griffioen die woonde op de Kortekade en Annemarie La Both,Janneke Brokking die op de hoge Oostzeedijk woonde Nellie Kruis, Rob van Krefeld, Annemarie Groeneveld die woonden in de straat achter de Mulo, mijn oma woonde op de Kortekade en daar woonden ook 2 achterneven van mij die hadden een garage bedrijf en hun vader was Ab de melkboer en een neef van mijn vader die was geloof ik wel bekend in Kralingen. Kortom het was een heerlijke tijd mijn jeugd.

Misschien zijn er mensen die deze namen bekend voorkomen, graag een reactie,

Groetjes
Corrie de jong Ik ben op de oudedijk nr 3 geboren in april 1947 en heb er gewoond tot ik in 1970 trouwde .Ik zat op de kleuterschool in de Vredehofweg bij juffrouw Schille en ben daarna naar de s'Gravenwegschool van Meester Roos gegaan Ik heb een leuke tijd gehad op de Oudedijk. Heb nog gewerkt bij Koppennol op de Kortekade. Inderdaad kwamen op maandag de koeien langs ons huis .
Jopy Wat leuk al deze verhalen, daar kan ik niet over mee praten. Maar ik lees wel een verhaal , van het meisjes internaat ,, huize Bethanie,, korte Kade. Dat verhaal, deel ik wel, ik was er ook, in die periode, vond het er altijd heel erg naar...in een uniform moest je de vloeren boenen, en...je werd gelucht zo af en toe..als je ,, geluk.. had...mocht je mee naar buiten , twee aan twee, achter elkaar..als meisje van 15 was dit inderdaad vernederend.. Later naar de ,, buren van Bethanie,, een vrijer huis er naast. Kan me nog goed herinneren, dat ik daar ook een vriendje had.
Die woonde op de oude dijk, volgens mij 227a, zijn naam kan ik me ook nog wel herinneren..hij was blond krullen/ of slagen..zijn naam was : Wim Groninger, later nog wel eens proberen op te zoeken, nooit meer gelukt.
Misschien kent iemand hem nog uit die tijd..denk van 1967...of iets later...
Dat zal wel erg leuk vinden, als ik daar nog eens wat van zou horen....hoe het hem is vergaan...
Tineke van der Velden Hoi Corrie de Jong.
Leuk iets over jouw te lezen ik heb namelijk ook bij jouw op de Vredehofweg kleuterschool gezeten en daarna op de ;s Gravenwegschool ik woonde op de Kortekade en had een zusje Gerda, Ik heb van de week in mijn oude po√ęzie album gekeken en daar heb jij nog een versje in geschreven dat vond ik toch wel erg leuk.Ik ben na mijn schooltijd op de Vlietlaan gaan werken bij een manufacturen zaakje daarna heb ik nog wat bij geleerd en ben toen op een scheepvaartkantoor gaan werken
dat heb ik tot mijn 60e gedaan. Ik heb ruim 25 jaar in Dordrecht gewoond en nu in Lekkerkerk. Ik hoop dat alles goed gaat en misschien lees ik nog een wat van je,
Groetjes Tineke jans van der Velden
Corrie de jong Hoi Tineke ik heb nog wel foto's van de kleuterschool zal ze opzoeken en hier plaatsenwant zat jij ook bij juffrouw schille in de klas? En welk jaartal heb ik in jou poezie album geschreven nou in ieder geval de groetjes van mij.
Hans van Es Zat ook op de Reviusschool van 1958 tot 1963, mijn beste vriend was Hans van Eersel, die woonde in de Lusthofstraat. Zelf woonde ik toen op de Avenue Concodia 10a, het huis moest later wijken voor de aanleg van de metro. Het hoofd indertijd was dhr Stienstra, ook juffrouw Allaard komt bekend voor.
Ik ben een zus van Hans, Dinie Mulder-van Es en zat op de Reviusschool van 51 tot 57.Ook bij juffrouw van Alkemade, voor die tijd een hele jonge en goed onderwijzeres. Het Hoofd heette mijnheer Euser, hij woonde naast de Avenuekerk.
Toen ik 10 was zei hij tegen mijn opa: zij wordt later ook ouderling! Voor die tijd was dat heel bijzonder, want: geen vrouwen in welk ambt dan ook! 22 jaar later gebeurde dat in Middelburg.
In de speeltuin gingen wij in 1948 met de kleuterschool spelen. Vanaf dat ogenblik dateert mijn afschuw van dat lelijke donkere gebouw van de ulo.Daarom ben ik terecht gekomen bij de M.m.s. aan de Essenburgsingel, samen met Ria Koring en Anneke Kempenaar. Dat was een spikslinternieuw gebouw, geopend in 1956?
Op de oude dijk was een brillenwinkel. toen ik buiten kwam (51) 7 jr oud zag ik ineens hoe mooi de bomen waren. De Oude Dijk was wel een kilometer lang, zei mijn vader.
Ook dierbare herinneringen aan Pro Rege, waar ik altijd boeken haalde en stieken voor oudere kinderen boeken meenam of voor mijn moeder, maar ze zelf las! Daar aan de overkant was een boekenwinkel waar ik mijn 1 gulden zakgeld in de maand met liefde uitgaf!!!!(1956).
In Pro Rege waren er in 1963 voor de jeugd ook gezellige avonden van de gereformeerde kerk. 1 keer was ik 5 over 12 thuis.
Dat was niet best......en dan was je 19!!!!!!
Goeie, oude Tijd.
Je wil niet weten wat ik heb moeten aanhoren!!!!
Ria Koring Hallo Dinie,
Dat is leuk. Weet je nog dat we jaren naast elkaar in de klas zaten?
Zowel op de Reviusschool als op de mms. Ja, en natuurlijk ook op de meisjesclub met juffrouw Mooiman en mevrouw de Jong. Klein maar dapper, toch? De bibliotheek beneden in Pro Rege kan ik me ook nog goed herinneren. Jammer dat je ziek werd tijdens de mms periode. Anneke Kempenaar en ik brachten af en toe huiswerk bij je, daar heb ik nog een foto'tje van. We zijn elkaar daarna uit het oog verloren. Ik had op mijn 17e al een vaste vriend met wie ik nu al bijna 50 jaar getrouwd ben.
Ik ben benieuwd hoe jouw verdere leven is verlopen,
Wil je me een keertje mailen?
marionloeve@gmail.com
Heel hartelijke groet van je schoolvriendin Ria Koring
Ruud Hallo,

Ik volg deze rubriek al wat langer. Ik zat ook van 1951 - 1957 op de Reviusschool, Dus zou ik jou eigenlijk moeten kennen. Eenzelfde discussie heb ik hierover met Ria Koring gehad. Anneke Kempenaar kan ik mij zeker herinneren, werd gezien met Thea Stello.

Groeten,

Ruud

Ruud
Joris Ik woonde in oud matheness en heb rond 1960 een meisje leren kennen die op de oude dijk woonde. Ze heette José sloot en haar vader was oogarts. We troffen elkaar bij de Mecklenburg hbs waar ze op school zat. Ze is helaas te jong gestorven.
Ab Richter Ik woonde in de oorlog op de Oudedijk 240b.
Heb in de Adamshofstraat op de lagere school gezeten. Het hoofd was van Alkemade, die 2 dochters had. Beatrix en ?. Een van die twee moet dus onderwijzeres zijn geworden. Ik woonde recht t.o. de speeltuin. Als het hard had gewaaid ging ik altijd geld zoeken, wat vaak succesvol was.

Groeten Ab.
h de jong. ik ben Henk de jong
ben geboren op de oude dijk 3, Kralingen
en heb op de
Schravenwegschool gezeten in de jaren '50
wie herkend deze klasse foto nog bij meester de
Gier.
Henk de Jong Nogmaals de klassefoto van de Schravenwegschool bij meester De Gier
Henk de Jong Nogmaals de klassefoto van de Schravenwegschool bij meester De Gier
h de jong. ik ben Henk de jong
ben geboren op de oude dijk 3, Kralingen
en heb op de
Schravenwegschool gezeten in de jaren '50
wie herkend deze klasse foto nog bij meester de
Gier.
hj fo
Elske de Jonge Geen flauw idee hoe lang geleden al deze reacties hier geplaatst zijn maar ik ga toch reageren.
Ik heb van 1953-1959 op de Reviusschool gezeten bij juffrouw Allaart, meneer de Kok, meneer Nijman, juffrouw Lafleur, meneer Steenbergen(pijp!), meneer Stienstra en ben daarna naar de MMS aan de Essenburgsingel gegaan.
Ook mijn broer Koos zat op school en later mijn zusje Arja. In mijn klas zaten o.a. Ada Ophorst, Wil Delhaas, Erna Kop, Janneke Brokking, Margot Modderaar, Henk Ketting, Hette Blanksma, Hans Verkaik, Kees de Mooi, Erna Griffioen, Marijke Berlijn. Van de namen hierboven zegt alleen Aat Boesser me iets, zat denk ik bij mijn broertje Koos in de klas?
Hoewel ik er geen echt slechte herinneringen aan heb, was het geen vrolijke school, zeker niet toen meneer Stienstra hoofd werd.
Els Ik zat in 1973-75 op de Reviusschool, maar herken dezelfde namen als mensen die er in de jaren 50 al naar school gingen! Heb les gehad van juffrouw Allaart en mijnheer Stienstra, en mocht plaatjes in boekjes plakken tijdens de overblijf bij mijnheer Steenbergen.
Ook herken ik namen van 'kinderen', die ik herken als kennissen of vrienden van mijn ouders.
Wim v.d.meide Ben in 1939 geboren in de Adamshofstraat 150 a, een geweldige jeugd gehad hier in Kralingen, spelen in de oude plantage, het kralingsebos, vissen in het boerengat etc. Mijn speelmakkertjes waren in die tijd,,Dolf en Henk Kok,Maarten Heus,Pietje v d Hoeven, Wim v Rotz,m,n buurjongen Chris Karelse.Veel voetballen met Gijs v dijk,was mijn vaste vriendje.Ik heb van 1945 t.m 1951 op de Parkrozenburg school,op de Oudedijk,gezeten.Ben in 1963 getrouwd en dus deze straat verlaten.
hoi corrie de jong ik ben loes oldenburg van de korte kade ik herinner mij jou nog goed ik zat bij jou op de kleuter school en op de s gravenweg wij speelden ook vaak buiten Tineke van de velden kan ik ook goed heb met haar contact gehad op de straat van korte kade leuk dat je hiermee toch nog eens wat van elkaar hoort groetjes loes
Anna lagerweij Hallo Lia t,Hart. Ik heb in de ijsclubstraat gewoond. Ik heb 4 broers gehad, helaas zijn ze allen overleden. Mijn oudste broer
Is Henk Lagerweij en die ging vroeger altijd met jou vader mee
Met het paard en wagen. Volgens mij had jou opa op de Oudedijk een stal of iets dergelijks waar de paarden stonden.
Ikzelf heb in het Noordeinde op de Rehobothschool gezeten.
Was niet zo,n vrolijke school, streng heel streng gereformeerd.
Anna Lagerweij Op de Oudedijk naast de speeltuin heeft de familie Boerman gewoond. Ik ben een poosje met een zekere Ton Boerman omgegaan. Hij was kok op de wilde vaart. Weet iemand of Ton nog leeft?Peter van der Wal Ik heb in mijn kinderjaren gewoond in de Aegidiusstraat 39 het was tegen over lorrenboer Van het Hof.
Op de hoek zat schoenmakerij Plomp. Ik zat op de Revius kleuterschool en lagereschool. Deze zat toen in de Vogelstraat. Ik heb toen nog een keer het hek tegen mijn voorhoofd gekregen waarvan ik nog steeds een klein litteken aan over heb gehouden.
De juffrouw waar ik toen bij zat was juffrouw Vaartmeijer weet niet meer of ik het goed schrijf.
Later moesten wij verhuizen i.v.m. de metro bouw. Als kind zat ik van bij de melkboer op de paard en wagen.
Hans Beneker Ik ben Hans Beneker en geboren op de Oudedijk 221a, dat was tegenover de gasfabriek.
Mijn ouders woonden op het zolderkamertje van de oma van mijn vader (mijn 'Oma' Beneker).
Ben al na 6 maanden verhuisd naar Hoogvliet, dus verder geen herinneringen hieraan.
Ben er natuurlijk nog wel eens een enkele keer langsgereden, Leuk!
Joke van der Hart Ben geboren en getogen op de Oudedijk tegenover de kinderspeeltuin en het politiebureau. Mijn vader was bij de vrijwillige brandweer. Volgens mij woonde Ab Richter boven ons wij woonden op no. 240a en later op 242b. Heb er een ontzettend leuke jeugd gehad. Jammer dat al die woningen afgebroken zijn, nu staan er flats en de Kettingstraat is gedeeltelijk verdwenen.
test ja het zal wel
test2 nog eens

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X