Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Palestinastraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
M.Paardekooper Mijn moeder, mevr.W.A.Paardekooper-van Dijk, woonde tot haar dertiende (1932) in de Palestinastraat 78. Ze is nu negentig jaar oud en woont in Wassenaar. Haar vader werkte bij Sillevoldt (Silvo) en hij verhuisde met zijn familie mee met de directeur naar Wassenaar. Ze is nog steeds vol van "haar" Kralingen en zal, onder begeleiding van haar kinderen, in het weekend van 24/25 april a.s., haar geboortegrond nog eens bezoeken. Ze heeft nog een schoolfoto (IJsclubstraat) en weet ook namen te noemen. Niet slecht op die leeftijd. Groet,M.Paardekooper.
Piet Loeve Ik heb van 1941 tot 1965 in de palestinastraat gewoond. In het laatste gedeelte (gezien vanaf de oudedijk). Na de oorlog heerlijk buiten gespeeld met de buurkinderen. Zomaar op het puin van de oorlog, of gevoetbald in het zijstraatje, ook verderaf gespeeld, zoals bommetje springen (met een koprol in het water springen) in het boerengat. Het zal allemaal wel een tikje gevaarlijk geweest zijn, maar we genoten er wel van. Later er een iets rustiger bestaan geleid, alhoewel, in een gezin met 6 kinderen was er altijd wel iets te beleven, onder elkaar was het ook altijd lachen. Nu heb ik rotterdam al jaren verlaten maar de palestinastraat komt nog vaak ter sprake. Voor zover ik weet zijn van onze woningen de voorgevels in oude staat bewaard gebleven, alleen opgeknapt en gereinigd.
Piet Loeve De kinderen van deze generatie hebben het kennelijk ook naar hun zin in precies het stukje palestinastraat als waar wij vroeger woonden en speelden. Bij de jongens was de cederstraat meer populair, meer ruimte om te voetballen zonder buurvrouwen die bang waren dat hun ruiten zouden sneuvelen. (zie cederstraat).
Shérani Geweldig, hier zat ik vanaf mijn 3e op turnen bij Tenaco. Ook zo leuk om te doen. Ik kan alleen niet de naam van die hele leuke leraar bedenken... Een toen al oudere man.
Piet Loeve Ik heb daar ook op Tenaco gezeten. Op de Volley. De meest beroemde sportclub van Kralingen.
Ed Smit Mijn familie heeft daar in 3 huizen gewoond. Op no.84, no.77, en op no.92 ...
Ongeveer van 1935 tot 2008. Familie Roos en later van Bavel was de naam. Ik zelf groeide daar op van 1970 tot 1981. Ook zat ik daar op de middelbare school. Ik kan dus wel zeggen dat ik iedere straattegel daar kende ;-)
Ria Mevrouw Paardekoopers huis zal wel helemaal veranderd zijn al zijn ernog wel een paar herkenningspunten in de palestinastraat. Het huisje van de concierge en een paar mooie huizen aan de linker noordkant, (de oneven zijde). Ik ben er pas geweest verder is er niet veel ouds te zien. Mijn grootouders hebben in de Taxusstraat op de hoek van de Palestinastraat gewoond, dat huis is ook weg. Maar er worden wel rondleidingen gegeven in de botanische tuin aan het einde van de straat, bij de Cederstraat. Op speciale tijden natuurlijk. Leuk voor oudere buurtbewoners.
Piet Loeve Het stukje naast de conciergewoning bestaat nog, ik woonde met vier zussen en een broer aan de overkant op no. 54. wat helemaal "verknoeid " is. Wij woonden daar jaren 40,50,60. Daarna zijn de kinderen van lieverlee getrouwd mijn ouders bleven nog een paar jaar en zijn toen naar Ommoord vertrokken. Ik dacht dat er een jongen van Smit met mijn broer, toren broertje buiten speelde klopt dat?
Thomas Beste Piet Loeve,
ik zou u bij deze vriendelijk willen verzoeken mij even te bellen, 0650606860, het betreft de situatie van uw dochter Lisa.
groeten
Piet Beste Thomas,
Er is een misverstand, ik heb geen dochter met die naam.
p.s. ook geen zus of zo.
ivo Ik heb vanaf 1985 tm 2000 op nummer 59 gewoond. Hoewel er al veel stadsvernieling had plaats gevonden was het toch een heerlijke buurt.
Tu5toQl7 Created the greatest arsitlec, you have.
NGgo8pps Ya learn somnthieg new everyday. It's true I guess!
Xrrdi99pajp You've really captured all the essatniels in this subject area, haven't you? http://mcwwmzhqos.com [url=http://hfuzeznwoz.com]hfuzeznwoz[/url] [link=http://hajhxlzqbn.com]hajhxlzqbn[/link]
1ixtTtRyejF Tonocdhwu! That's a really cool way of putting it!
zIcW8706rygE I might be betaing a dead horse, but thank you for posting this! http://tjmzooxhfua.com [url=http://ljnjsb.com]ljnjsb[/url] [link=http://psmuvxwdgm.com]psmuvxwdgm[/link]
Piet Tseetje.. wat wordt er gebouwd in die straat. Vorige week even wezen kijken. Dat gebouw met dat koepeltje op de hoek met de Oudedijk is er nog. Verder stond ik met verbazing de straat in te kijken. Ook huizen niet eens zo lang geleden gebouwd moeten eraan geloven. Zal best mooi worden maar dit is niet meer te Palestinastraat uit mijn jeugd. Misschien het laatste stukje nog wel maar ik had geen tijd om daar langs te gaan. We moeten allen op onze herinneringen teren beste oud-straatgenoten.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X