Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Prinses Julianalaan, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Robert Nummer 82 was in 40-45 een onderduikadres met een schuilplaats op de zolderverdieping. Verzetsmensen bezochten dit adres. Woonhuis van o.a oud-hoofdcommissaris van Politie, H.M.C.A. Staal en zijn familie in de periode 1940-1965.
Hans Wansink In deze laan woonde mijn vriendje Jan Zonneveld. Zijn ouders hadden een kantoorbenodigdhedenhandel aan huis. Jan reed in het weekend regelmatig met de VW kever als zijn ouders naar Wouw vertrokken waren. Hij was wel zo slim om de km teller los te maken, konden ze het niet zien aan de km stand. Heel wat ondeugende dingen meegemaakt. Pa Zonneveld had ook een handeltje in vuurwerk aan het eind van het jaar en Jan wist dat wel te liggen. In deze laan werden ook de eerste gastarbeiders gehuisvest in een groot herenhuis. Ik liep, contactgestoord als ik was, uiteraard naar binnen, gaf al die grote kerels een hand en ging gewoon ertussenin zitten. Niemand begreep er wat van maar een lol dat we hadden. Dat contactgestoorde heb ik nog, bovendien ben ik ook belast met een geheugen van jewelste, dus kom maar op. Geen straat waar ik niet ben geweest, geen nieuwbouw is aan mij voorbij gegaan. Ik dook als kind overal op. Zat onder de hoofdtribune met de koningin boven mij, niks aan de hand toch? Kom er eens om, ik hielp overal mee, maakte niet uit, tijd zat als kind, gr uit Rottjeknor, wie mij zoekt, info@booksonvintagecadillacs.com of gewoon hans.wansink@upcmail.nl
John Struijs Ik heb aan de priinses Julianalaan gewoond 1953-1955 in het kleuterhuis, daar vandaan naar het jongenshuis aan de avenue concordia
Bewoner nr. 81 Ik woonde van 61 tot 72 op nr 81. Nu begrijp ik het doel van de bunkerachtige kelders naast ons bij Zonneveld. Blijkbaar werd daar het vuurwerk opgeslagen. Bij ons niets van bekend. Ook herinner ik me het bouwen van een polyesther catamaran in de achtertuin aldaar bedoeld voor een lange tocht in de Cariben. Flinke boot en weghalen had wat voeten in de aarde. De tuin van Zonneveld had uiteraard een ingang voor bestelauto's.
Dat is nog eens handig geweest voor het afvoeren van de buit bij een inbraak in nr. 81. bij afwezigheid van de fam. Zonneveld. Dader kreeg van mijn moeder - charmante leugenaar vond ze - een kerstkaart in het huis van bewaring.
Mijn observatie dat ik deze in ons huis had kunnen tegenkomen - alleen thuis, telefoon ging vaak om 03:00, maar ik was net ook een nachtje weg - drong niet tot haar door. Met lijn 16 gierend door de bocht, Van der Meer en Schoep in het blok naast Maaskant op de Oude Dijk, de Kiosk in de Avenue bij de tramhalte, Sjakie, woensmiddagen met hem mee naar de golfbaan, boven het Postkantoor en Edy op loopafstand alwaar ik in een uiterst gastvrij altijd welkom was, heb ik zeer goede herinneringen aan mijn lagere schooltijd in Kralingen.
Geert Op nr. 8 woonde tot 1949 G.E. Van Walsum, de latere burgemeester van Rotterdam (1952-1965), waarnaar de burg. Van Walsumweg is vernoemd.

Hij was eerder adjunct-secretaris Kamer van Koophandel van Fabrieken in Rotterdam, van 1929-1942 en secretaris van 1942 tot 1945. Hij was daarnaast lid van de gemeenteraad van Rotterdam in de periode 1939-1941 en 1945-1948.

Hij verliet de Julianalaan in 1949 en verhuisde naar Delft, toen hij daar werd benoemd tot burgemeester. Hij verhuisde terug naar Rotterdam toen hij daar werd benoemd tot burgemeester in 1952. Hij woonde toen echter op het adres Hoflaan 38.
Op Prinses Julianalaan 61 woonde van 1947 tot 1965 Ir. E.H.A. (Evert) Kraaijvanger. Hij was van oorsprong architect, die met zijn broer Herman een belangrijke rol speelde bij de wederopbouw van Rotterdam. Zo ontwierp hij samen met zijn broer Herman onder meer concert- en theatercomplex "De Doelen" in Rotterdam

Hij kreeg, vanwege zijn achtergrond en netwerk, veel opdrachten van katholieke scholen en bedrijven. Na de oorlog was hij ook korte tijd wethouder van wederopbouw en loco-burgemeester van Rotterdam.

In de KVP-Eerste Kamerfractie was hij vijfentwintig jaar (1946-1971) woordvoerder volkshuisvesting. In 1967 was hij eerste ondervoorzitter van de Eerste Kamer.

Vanaf 1966 woonde hij op het adres 's Landswerf 73.
Op nr. 30 woonde ds. Wiebenga. De schoonvader woonde bij het echtpaar Wiebenga in, op de eerste verdieping. Twee keer is op het pleintje tegenover nr. 30 een serenade gegeven door de voltallige marinierskapel. De schoonvader van ds. Wiebenga was namelijk de generaal-majoor der Mariniers C.J. Dorren, die in 1938 met pensioen ging als commandant der Mariniers, hier in Rotterdam. Bij zijn 80ste en 90ste verjaardag werd hij in de muzikale bloemetjes gezet, in 1960 en 1970. Van de eerste serenade is een foto bijgevoegd.
Op nr. 30 woonde ds. Wiebenga. De schoonvader woonde bij het echtpaar Wiebenga in, op de eerste verdieping. Twee keer is op het pleintje tegenover nr. 30 een serenade gegeven door de voltallige marinierskapel. De schoonvader van ds. Wiebenga was namelijk de generaal-majoor der Mariniers C.J. Dorren, die in 1938 met pensioen ging als commandant der Mariniers, hier in Rotterdam. Bij zijn 80ste en 90ste verjaardag werd hij in de muzikale bloemetjes gezet, in 1960 en 1970. Van de eerste serenade is een foto bijgevoegd.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X