Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Sionstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
koos harrewijn Voor het bombardement woonden wij in de Sionstraat
tegenover de St.Janschool.s,Middags ben ik met mijn vader naar Kralingen gegaan om te kijken wat er allemaal gebeurt was. De achterkamer van ons huis stond al in brand.Mijn fiets met houten blokken op de trappers stond al te branden op het balkon.Ik had hem net gekregen voor mijn verjaardag op 10 mei.We zijn weggegaan omdat we bang waren voor instorting.We namen de gekste dingen mee zoals de kanariepiet die nog leefde in de kamer vol met rook.De waardevolle spullen die in de kast stonden zijn we glad vergeten.Toen ik uit het raam keek zag ik de vlammen uit het dak komen van de school tegenover ons. Ik was toen 13 jaar.Tijdens het bombardement waren we bij mijn oma in de bergsingel. Mijn moeder vond het in de Sionstraat te gevaarlijk worden in verband met de gasfabriek.
Henk Boerenbrink In mei 1940 is ons huis in de Sionstraat ook gebombardeerd. Wij woonden schuin tegenover de St. Janschool en waren op school in het Noordeinde.
Tijdens het bombardement zijn wij het huis uitgevlucht want achter stond de hele boel al in brand. Wij zijn toen bij een zus van mijn vader in Maarsen terecht gekomen. Wij zijn daar ook een jaar op school geweest. Toen hebben wij een noodwoning in Overschie gekregen.
In de Sionstraat een paar huizen bij ons vandaan woonde Wim Stoutjesdijk waar wij regelmatig mee omgingen. Vriendinnen van mijn zus Gerda waren Corrie Kuipers, Beb Slingerland, Truus van Halen en Maatje Kouwenhoven. Hoe zou het daar mee zijn geworden?
henkboerenbrink@gmail.com
sandra Mijn moeder heeft in de sionstraat gewoond. Zo rond 1950-1960. (familie Kalis) Wie kan mij aan foto's van de sionstraat helpen uit die tijd? sandra.de.groot@ziggo.nl
Mark Bongers Ik woonde hier van 1966 tot 1970 al is deze foto wel een stuk ouder:)
Ik woonde Sionstraat 14b
Op de foto kijk je richting de Oudedijk..
ria Was het kleuterschooltje in de gashouderstraat dan misschien een onderdeel van de school aan het Noordeinde? (lees stukje gashouderstraat). Daar moest ik in 1949 heen.
Kik Ja dit was een bekende naam in de Sionstraat 3b.
Ik woonde er van 1963 tot 1969...2e etage.
Herman Kik en zijn vrouw Arentje van Balen woonde er ervoor.....sinds de 2e oorlogsjaren.
Jaap Volgens mij zat het kleuterschooltje in de gashouderstraat wel in hetzelfde gebouw als de school in het Noordeinde, maar ik weet niet of het er ook bij hoorde, of dat het alleen maar een deel van het gebouw gebruikte; ik vermoed het laatste. Je kon intern van de ene school naar de andere, maar dat mocht niet en de tussendeur was altijd op slot, voorzover ik weet. Ikzelf zat van 1948 tot 1954 op die school in het Noordeinde, (Rehobothschool) met van Bochove als bovenmeester. Ik zat in dezelfde klas als Rietje Kalis, die volgens mij inderdaad in de Sionstraat woonde. Familie van je, Sandra? Zo ja, dan zal ik proberen een oude klassefoto op te sporen, waar zij volgens mij ook op staat.
Dick van leeuwen Ook op de rehobothschool gezeten, ben familie van Fam.kalis, van wie SANDRA ben jij een dochter ? Net voor mijn geboorte zijn mijn ouders verhuisd van de sionstraat naar de ramlehweg.Mijn oom Kees Kalis is toen in onze woning getrokken met zijn gezin. 5
Els Smit Mijn opa heeft er gewoond rond 1938
Arnoldus , Nol, Smit .kan iemand herinneringen delen met mij over mijn opa ?
Ik heb hem nl helaas niet gekend ! :(
Rick de Graaf Mijn Oudoom Johannes (Jan) Brinkman en zijn vrouw Gerritje (Ger) Brinkman-Schwagermann en hun docher Tonnie Brinkman. hebben in de Sionstraat nummer 10a en in 1937 verhuist naar 8b gewoond.

in 1941 zij in de Belgischestraat gaan wonen.
Philip Blom Ik ben geboren op 5 aug 1958, sionstraat 5. Mijn vader is Johannes (Joop) Blom en mijn moeder Johanna (Jo). Mijn vader heeft in zijn leven verteld over de bombardement van 1940. Zijn ouders hadden een groentezaak. Wie weet daar nog meer van?
phblom@gmail.com
Philip Blom Ik ben geboren op 5 aug 1958, sionstraat 5. Mijn vader is Johannes (Joop) Blom en mijn moeder Johanna (Jo). Mijn vader heeft in zijn leven verteld over de bombardement van 1940. Zijn ouders hadden een groentezaak. Wie weet daar nog meer van?
phblom@gmail.com
Philip Blom Mijn moeder Jo schrijft:
Toen wij bij Oma Blom In woonde, woonde er recht tegenover ons op de tweede etage fam. bongers,
En toen wij op nummer 5b woonde woonde er recht tegenover ons een groot gezin fam.Kalis , en een dochter daar van kwam heel veel bij ons.
Jolanda de Rooij Gossie zeg, fam. Kalis, fam. Bongers, allemaal namen uit mijn jeugd :-) Ik woonde op nr 14
Cor Vermeulen Ik zat van 1946 tot 1952 op de St.Jan School. Ik weet alleen nog twee namen van leraren. Mr. Mudde, 3e Klas en in de 6e klas broeder Jovinianus.
De laatste werd door de klas algemeen Jofele Janus genoemd. Ik weet niet veel namen van medeleerlingen maar ik weet wel Ger van Zanten en de broertjes Uljee. Ger woonde in de Lambertusstraat en de gebroeders in de Ketenstraat. Heeft iemand in dezelfde periode ook op deze school gezeten?
Mark Bongers fam. de Rooij ken ik ook nog op nr. 14:-) Eveline de Rooij was mijn buurmeisje. Ik weet haar voornaam alleen niet zeker meer. in 1970 gingen wij verhuizen naar Puttershoek.
Ik ben Annie Rijnsdorp,toen 8 jaar woonde met mijn moeder, broer Ab 10 en
broertje Wimmie ( geb.10 Mei 1939) schuin boven een groentewinkel! Zijn de brandende Sionstraat uit gevlucht alles achterlatend en op vrachtwagens geladen en zwervend op de duur in Oudewater terecht gekomen,ik kan mij geen vriendinnetjes of zo herinneren!
3 dagen er voor op het Oostplein het eerste bombardement meegemaakt,op Marinieerskazerne en gedeelte van de molen is toen verbrand!

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X