Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Sophiakade, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
hetty hagenouw ik heb op de sophiakade gewoond op de eerste verdieping nr 38b.met 2 honde een dalmatiner en een schapedoesje,ik woonde er van1977 t/m 1979
beneden mij woonde mijnheer blauw en boven mij een gezin met 2 kinderen
het was nog in de oude huizen met iets van 80 gld in de maand huur het was beneden de huur waarde mijn vader heeft het helemaal op geknapt.
ik ben toen gaan varen en heb het nog even aan gehouden,ik weet nog dat ze aan de sloop gingen beginnen,heb het net niet mee gemaakt.
mvg hetty hagenouw
eefje van kleef mijn schoonzus cobie de jong tiel woonde ook daar ik dacht ook op 38? die woont nu een stukje verder in de nieuwe huizen in verband met de sloop,ze hebben ze nog ff kleurtje gegeven voor ze gesloopt worden
Arienne ik heb ruim 10 jaar op de sophiakade gewoond.op nr 57b.
Ik vond t een fijn huis, ik kon er heerlijk wandelen met mn hond, mooi uitzicht,aardige buren,dicht bij t centrum..de reden van mijn verhuizing was beslist niet het huis zelf, maar de buurt die erg achteruit ging..regelmatig hadden de junks weer in mn auto overnacht, en er waren tijden bij dat ik snachts uit mn werk niet durfde te parkeren en naar huis durfde te lopen vanwege verslaafden, en hele ongure types die voor mn deur hingen..erg jammer..
Ik wilde me wel veilig voelen in mn eigen omgeving ..ik ben dus verhuisd en woon nu midden in de polder, mooie natuur, en buurtjes om me heen met nog ouderwetse hollandse dorpsmentaliteit...heerlijk ! mn auto hoeft niet op slot..mn schuur staat altijd open..hier kan t nog..
Maar afgelopen week 9 okt 2013 reed ik dus even langs mn oude huisje op de sophiakade en schrok me werkelijk rot ! mn huis was weg !!!! hoe ist mogenlijk ?? t was echt een prima huis ! geen tocht, geen vocht, geen schimmels, keurig mooie woning...mij een raadsel waarom deze woningen zijn gesloopt...kan iemand mij dat vertellen ??
ria Verdwenen, inderdaad, zoals bijna alle straatjes in deze buurt, ook veel van de Goudserijweg Het is de bedoeling er wat chiquere huizen te bouwen, net als aan de andere kant van de Boezem. Het blok met de gekleurde tegeltjes blijft geloof ik staan. En ach, de rest van de buurt heeft na meer dan 100 jaar zijn dienst gedaan, hoe gezellig het er in grijs verleden ook is geweest.
Tiny Soetens Ik ben geboren op de Sophiakade in 1932 en had een tweelingbroer Rien Helaas dit jaar overleden. Wij hebben op 51 en later op 69 gewoond. Het was een prachtige kade en s'winters konden we zo uit huis gaan schaatsen. In de zomer speelden we in het gras, wat eigenlijk niet mocht van de politie. Er stond altijd iemand op de uitkijk. Ook was het pontje er nog voor 1 cent kon je overvaren. Wij gingen in de Boezemstraat op school maar moesten toch omlopen van mijn Moeder want voor drie kinderen was het te duur. Als er ij in de Boezem lag verdiende de pontbaas niet veel. Staken de mensen over op het ijs. s"Zomers kwam ook de kar van Jamin langs met ijs voor 5 en tien cent. Ik wilde toen wel trouwen met de ijsman. 8 jaar was ik. De kade stond vol kastanje bomen helaas zijn die in de hongerwinder allemaal door de bewoners omgehakt. We hadden geen eten en gas en moesten wel van dat hout gebruik maken. Deze 5 jaar oorlogstijd heeft veel inpact gehad op ons. Ook met de razzia in november 1944 werden alle mannen opgepakt o.a. mijn vader. Deze is met de bovenbuurman uit Amersfoort terug komen lopen. Met kapotte voeten en uitgehongerd. Helaas bestaat de kade niet meer.
ria Het begint er nu toch wel leuk uit te zien aan de Sophiakade. Moderne woningen aan de singel. Toch leuk wonen, zo dichtbij de Kralingse Plas. De straatjes erachter volgen nu ook snel.
Hoop dat het fototje oversturen lukt:


Rene Leuk om te lezen over de Sophiakade. Wij zijn na 13 jaar bergschenhoek, met de kinderen teruggekeerd naar rotterdam. Want wij wilden graag een huis met tuin.
In de nieuw gebouwde huizen, die Ria hierboven beschrijft wonen we nu. Tussen Sophiakade en Vlietlaan. En Berkenstraat en Goudse Rijweg, komen allemaal huizen in de stijl van 1910. Om gezinnen met kinderen in de stad te houden.
Het is leuk, om op de sophiakade, van anderen te horen, hoe het hier ooit was! En waarom de kastanjes voor de deur slecht 66 jaar oud zijn. In de oorlog gekapt. We hopen dat de buurt, mooier en groener wordt dan hij was.
Monique
Ik ben opgegroeid op de sophiakade. Wij woonde op 23b , mijn ouders, mijn broertje en ik. Tot mijn twaalfde hebben we daar gewoond. Heerlijk schaatsen voor de deur als de singel bevroren was. En bootje varen in de zomer... in die tijd was het slachthuis nog aan de overkant. En veel groen.. mooie tijd..
Jos Grootveld Ik ben in 1954 geboren en we hadden het geluk dat we bij opa en oma in het souterrain op 82a konden wonen. Later verhuisden we naar Pendrecht, de Sophiakade bleef een belangrijke plek. Logeren bij opa en oma, de vaste bezoekjes op zondag (luisteren naar de radio op het moment dat Jan Jansen de tour won), boodschappen doen op de Goudse Rijweg.
Lopen naar het sluisje bij de Plas, bootjes kijken.
Later verhuisden we naar Ommoord, ik ging naar het Libanon op school en at soms mijn broodje bij oma.
Het neerhalen van de torens van de Koninginnenkerk was een dieptepunt. Gisteren naar de tentoonstelling over de Koninginnekerk bij Galerie Kralingen geweest. Na afloop nog een rondje gemaakt, ik mis m'n oude huis, toch gaat de nieuwbouw vast weer voor mooie herinneringen bij de bewoners zorgen. 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X