Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Taborstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
ria Bij de kantoorboekhandel Rembrandt Oudedijk, hoek Taborstraat ik in de jaren 1950 mijn eerste tekenspulletjes, zoals potloden, gum en tekendoos (die doos gebruik ik nog steeds) mijn eerste (bic)balpennen, schriften en bruin kaftpapier voor mijn schoolboeken gekocht. Het assortiment zal nu net als de winkel ongetwijfeld wat uitgebreider zijn. Rembrandt is een begrip in kralingen, en een echte stayer, hoe oud zou deze winkel wel niet zijn, en waaraan is het succes te danken? Toch niet alleen aan een balpen?
Bert Strijk. Ik woonde in de jaren 60 in de Aegidiusstraat zijde Oudedijk. Maar ik had mijn vriendenkring in Tabor en Gashouderstraat. Maar het gekke is dat in mijn gedachte de rembrandt winkel aan de overkant meer in de midden was. Verder Vlak voor de hoek van de Gashouderstraat waar nu een cafe is, was vroeger volgens mij een bakkerswinkel. Hun dochter heette Ria, ze was van mijn leeftijd (nu 65). Ze was bevriend met Anneke Goere of Gorree???? Die net iets om de hoek Tarbot in de Gashouderstraat woonde, in de zelfde deur ingang woonde ook de familie Kuivenhoven.
Ik speelde ook vaak bij de Gasfabriek waar alleen nog grote ronde gaten in de grond zaten van de oude tanks. Het was een fijne gezellige tijd, een soort dorps gemeenschap.
Gr Bert Strijk.
Cees de Vroomen. Ik heb van 1964-1970 op school gezeten in de Taborstraat. De Kralingse Werk Gemeenschap. Was de middelste school, Ene kant de St. Bavoschool (Katholiek), aan de andere kant een protestante school.
aan de overkant was/is het Hofje van Gerrit de Koker.
Waar nu het metrostation is was toen een begraafplaats (is geruimd in de 60er jaren) Enkele keren was er commotie in de Vredenoordlaan/Taborstraat als er weer eens een koe was ontsnapt op de veemarkt.
Piet Bakker Gillet ? Daar waren ze in het sousterrain altijd koekjes of speculaas aan het bakken. Soms staken wij ons hand snel door een openstaand raampje om een koekje te pikken. Meestal kreeg je in plaats daarvan een tik met een bezem op je vingers. Een enkele keer had je meer geluk. Lang geleden allemaal, maar in je gedachten nog springlevend.
ria De winkel Rembrandt zat toen inderdaad niet helemaal op de hoek, alleen het linker-gedeelte van de bovenstaande winkel was toen nog de kantoorboekhandel Rembrandt. Eigenlijk op de Oudedijk dus. Ik heb wel een fototje gevonden van, volgens mij dezelfde hoek Oudedijk/Tabotstraat,met een torentje op de uitbouw. Het zal een foto uit ong. 1900 zijn.
Yvonne Mijn ouders hadden een stomerij Jansen. Naast de jeugdherberg, in de lambertusstr. Huis nummer weet ik niet meer, ik was mischien zeven jaar oud.daar voor in de Aegidiusstr. Naast de waterstoker, daar kon je emers kokend water halen op de hoek van de Lusthofstr. Was een café Schenkel de zoon was Henk Schenkel. Het was in de goede oude oud voor een kind. Foto's heb ik niet.
Yvonne O ja het was voor 1960.
Yvonne O ja het was voor 1957. + _1960 zijn wij verhuist naar de Brouwersstr. En in de Taborstr. had mijn moeder een brood en banket zaak over genomen. Boven de winkel woonden de fam. van Es. En Tegen over ons zat een slagerij van Dam dacht ik dat de naam was. De zoon had een arm, de oorzaak weet ik niet. En boekenwinkel Rembrandt was op de hoek van de Oudedijk. Nog dacht ik. Ook geen foto's.
IOBM5zlgU Lot of smarts in that poitgns!
qzHHeqga Arietlcs like this just make me want to visit your website even more.
QDiTltQs What's it take to become a sublime exeopndur of prose like yourself? http://mxtugbvnv.com [url=http://cgoawstgw.com]cgoawstgw[/url] [link=http://aseptdm.com]aseptdm[/link]

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X