Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Taxusstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Sjaak Koring Ik heb in de zestiger jaren in deze straat op school gezeten. Rotterdam heb ik al lang geleden verlaten, maar de goede herinneringen bleven. Daar heb ik een boekje over geschreven. Kruimels van liefde. Het gaat over een grijze muis die zijn leven lang blijft hunkeren naar zijn schoolvriendinnetje. Inmiddels is het al aan zijn vierde druk. Van veel lezers kreeg ik leuke reacties. Ze herkenden de sfeer van die tijd en het leven in Kralingen, schreven ze.
Ik schreef het onder het pseudoniem Simon Corson. www.corson.nl
Emma Schot Ik heb hier op de MULO gezeten van 1958 tot1962.
Op mijn rapport staat echter Taxisstraat 20.
Het was een fijne school en een leuke tijd.
Ik woonde aan de Chris Bennekers laan.

Marijke de Wilde Wij woonden op de Goudserijweg 56, recht tegenover de Juliana kerk. Ik heb hier van 1968 tot 1972 op de MAVO gezeten, het eerste jaar dat Mulo Mavo ging heten! Meneer Van Wieringen( wiskunde leraar) heeft wat lopen schelden op die overgang, "lang leve de Mammoetwet" riep hij dan. In de pauze bij de drogist "droppies" kopen, en ze dan tijdens de les stiekum opeten! Of koekkruimels halen bij de bakker, en hopen dat er grote stukken inzaten! Mijnheer Staal was de directeur, echt een man van staal! Als je naar hem toe moest, bibberde je! De 2 broers Kroon, leraar duits en engels, in de beneden lokalen. Op de 1e verdieping meneer Van Wieringen en meneer Nijman (biologie), natuurkunde op zolder, geweldig!
Prachtige tijd, jammer dat je dat pas beseft als je erop terugkijkt.
willy de wit Ik woonde op de korte kade en liep 4 x daags van huis naar school. (met willy v.d. gaag)Heb geweldige herinnering aan Hr. Kroon (streng maar rechtvaardig) Was verliefd op Jan Versloot. Bert v.d.Sluys (slager,ramlehweg)was ook heel aardig. Ben inmiddels 71 ....wat lang geleden allemaal. Hr. van Wieringen gaf wiskunde en had vreselijke "priemogen"keek werkelijk door je heen.
beppie muller Ik zat op de Mulo tot 1964..Ik herinner mij Mr Nijman en v.Wieringen.Maar vooral Mt Tinke(Franse les).Hij was zo aardig em daarom deed ik mijn best met Frans..Wij hadden veel lol daar. Ik herinner mij Gerda, Nella en Jeannette..Er werd geroddeld over een meisje wiens ouders gingen scheiden..Dus ik hield mijn mond over mijn ouders, die ook waren gescheiden..Woon nu in Canada sinds 1980..
beppie muller Ik zat op de Mulo tot 1964..Ik herinner mij Mr Nijman en v.Wieringen.Maar vooral Mt Tinke(Franse les).Hij was zo aardig em daarom deed ik mijn best met Frans..Wij hadden veel lol daar. Ik herinner mij Gerda, Nella en Jeannette..Er werd geroddeld over een meisje wiens ouders gingen scheiden..Dus ik hield mijn mond over mijn ouders, die ook waren gescheiden..Woon nu in Canada sinds 1980..
E Ook ik heb daar op de Mulo/Mavo gezeten, vanaf 1966. Ik zat in de klas bij 1 van de zonen van 'Jonge Kroon', bij Hans. Zijn broer Peter, het was een tweeling, zat volgens mij in een andere klas. En ook zijn oom 'Oude Kroon' gaf daar les. En volgens mij zat ook de zoon van Staal, Huib, toen bij mij in de klas. Later verhuisden we naar de Mavo op de Oude Dijk. Waar blijft de tijd??
zBiwQqRH ha ha, I got a free zine at a hawkwind gig which had a ad for the Orisha tape in it, so i sent off some money and rieeevcd it shortly after with some reading stuff with it to. I wasn't to impressed with it at the time, and not expecting it to become a desirable rarity when i was short of a blank tape I taped over it!!! Be nice to hear it again and see if i like it more now
5PUmHW7M83Z1 L'italia che fa RIDERE l'abbiamo gia'...e nello stesso motnemo e' anche quella che fa piangere e smadonnare.Proviamo con quella che SORRIDE EH?!Almeno saremo piu' contenti...tanto abbiamo poco da perdere.PS:Grillo ALL'ESTERO gode di un rispetto che QUI IN ITALIA gli viene negato!Chissa' come mai...
McIw1xlDx 1 Beppe Grillo e8 ancora un coicmo? ahahaha sei tu il coicmo!2 Beppe Grillo presidente sarebbe la morte definitiva a quel poco di seriete0 che e8 rimasta nella politica. I politici a fare politica, i zappatori a zappare la terra, i Buffoni a fare il circo! http://vyhdkkfng.com [url=http://uermkq.com]uermkq[/url] [link=http://fxunhbqyqu.com]fxunhbqyqu[/link]
wUOfCNEH Creo que necesito me1s de un atsrrarf3n. Necesito un maremoto, una permanente invasif3n de los mares.No se9, posiblemente en 1932 se podeda confundir muchos de estos atsrrarones de atraccif3n. Eso sed, la novia ni a balas amaba al novio, al cual le falta un poco de vida.
Ed de Kwaadsteniet Ook ik heb 4 jaar op deze mulo gezeten, en heb er dierbare herinneringen aan. Het was nog typisch vijftiger jaren, een beetje truttig, maar erg gezellig. Ik ben op verschillende meisjes stiekem verliefd geweest. Het ontbrak mij in die tijd aan zelfvertrouwen blijkbaar. Vooral op Wil vd Gaag was ik erg gek. Uiteraard nooit tegen haar gezegd. Later spijt van gehad.
Was bevriend met Hans vd Heuvel, die ik nog wel eens zie.
Al met al toch een goed leven gehad, maar als ik weer jong zou zijn, dan zou ik toch wat minder van mijn hart een moordkuil hebben gemaakt.
A. Kortland Ook ik heb op deze mulo gezeten.
De docent Van Wieringen herinner ik mij al te goed. Deze leraar was het niet waardig een leraar te zijn.
Hij noemde mij vaak Langwater. Ik antwoordde dan met een verbasterde naam Wieringenmeerpolder. Het gevolg was dat ik de klas werd uitgestuurd. Hij zorgde er zo voor dat ik voor mulo-b zakte. Mijn vervolgstudie kon ik dus vergeten.
Tevens heeft hij een knokpartij uitgelokt met een andere leerling, de sterkste jongen van school. Dat liep voor deze jongen niet helemaal goed af. Op dat moment kwam Van Wieringen naar buiten. Ik heb hem toen gevraagd of hij de knokpartij met mij wilde afmaken.
Na de mulo heb ik op het libanon lyceum gezeten, een fantastische school. Ik ben wel geslaagd voor HBS-B. Ik heb toen nog een bezoekje afgelegd bij Van Wieringen. Zijn reactie was, gefeliciteerd, als de ondergrond maar goed is.
Ook ben ik van school gestuurd, omdat ik voor de watersnoodramp gecollecteerd had, onder de verdachtmaking dat ik de collectebus niet volledig afgedragen zou hebben. Het hoofd van de school, de heer Staal, heeft daarvoor op aandringen van mijn ouders excuus aangeboden.
Het overige zal de lezer besparen.

Ik heb toen wel geleerd hoe je je in het leven staande moet houden.

Nee, geen prettige school.
Marianne Veldhuizen Wat grappig om de reacties te lezen. Ik zat er ook op school van 1966 tot 1968 en ben toen naar het Libanon gegaan.
De namen van de leraren zeggen me wel wat. Ik herinner me ook dat we muziek en handwerken op zolder hadden. En dat kleine keukentje waar ik bij toerbeurt koffie voor de leraren moest maken. Oploskoffie! Mijnheer Van Reenen voor tekenen; ging schuin achter je staan en hing dan half over je heen om je tekening te beoordelen. En intussen met een scheef oog naar je ontluikende boezem kijken haha.
Maar blij dat ik ervan af kon, idd niet veel goede herinneringen aan bewaard.
Marieneke Wesdorp - van Rossum. Ik heb in de taxusstraat van 1965 tot 1972 in de Taxusstraat 7 gewoond. Heb daar een heerlijke tijd gehad. Ik zat op school op de Reviusschool. We gingen altijd in de oude dijk speeltuin spelen of in het Kralingse bos. Nu woon ik in Berkel en Rodenrijs, wat toen heel erg wennen was. Van de stad naar de polder. Soms rij ik nog wel eens langs het huis en dan denk ik bij me zelf, ik zou best nog eens een keertje binnen willen kijken .
Hans van der elst dat huis met die 2 kroontje is het huis waar ik gewoond heb,
1970t/m 1980 we woonde daar met 10 personen pa moe en 8 kinderen ik ben de oudste van het gezin,we hadden het boven huis dus als het even kon allemaal buiten spelen, speeltuin vlakbij plas en bos wat wou je nog meer, onze straat was vrij breed en de lange palestine straat smal en dan veel kinderen in die tijd dus bij ons voor de deur waren altijd wel vrienden te vinden ik had een klein slaapkamertje aan de straatkant ik weet nog wel wat voor kwelling het was als ik niet naar buiten kon vanwege huiswerk,en kon m'n ogen dan niet van dat raam houden,ja het was daar leuk wonen.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X