Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Vlietlaan, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Hans de Jong Mijn schoolvrienje John Breur woonde daar boven de zaak.Mijn oom Henk Unnik had een bloemenkraam op de hoek bij bakker de Koning en met de kerst lagen midden op de Vlietlaan dan de kersbomen wel 1000 die daar onder een zeil lagen (moet je nu niet meer doen dan is alles gestolen of verbrand).met de brommer puch of tomas voor de zaak van Bep van Klaveren pleintje bij elkaar een beetje dollen maar geen rotzooi maken een leuke tijd maar de Vlietlaan van nu is totaal veranderd met buitenlandse winkels soms vind ik dat wel jammer maar het is niet anders.
ria Op de hoek van de Vlietlaan, tegenover de Goudserijweg had Bep van Klaveren zijn sigarenwinkel. Wie kent Bep van Klaveren, die wereldberoemde boxer niet? Hij werd in 1928 Olympisch Kampioen in Amsterdam. Hij woonde en bokste lang in Amerika, en kreeg daar de nickname "The Dutch Windmill". Beroemd om zijn vechtlust. Kralingen en Crooswijk en waarschijnlijk heel Nederland zijn nog trots op hem. Er is in 1992 postuum een standbeeld voor hem opgericht bij de Boezemsingel,op de grens van Crooswijk en Kralingen.
Elly Palli - Mes Geboren in de Heer Hugostraat 24, zijstraat van de Goudserijweg. Inwonend bij oma. Bij cafe Moelijker regelmatig een paar "maatjes" halen voor oma.
Jenever dus.
Ook bij de drogist, naam vergeten, "maatjes" halen,4711.
Boender, de speelgoed winkel, fijne herinneringen aan.
En de hoefsmid waar ik langs kwam in het Jaffa als ik naar m'n tante ging in de Jaffadwarsstraat.Hoor nog het geluid van de hoefijzers onderslaan en de vonken die eraf vlogen.
Later gewerkt bij Artex, modezaakje hoek Oudedijk - Vlietlaan bij mevrouw Triep, hele leuke tijd geweest.
Droom er nog weleens van.
Shérani Hoi Ria,
Inderdaad dat beeld... helaas niet met het juiste voetje voor ;) En trots! Natuurlijk!!!
RinusRath die hoefsmid dat waren de broers nobel, je had er veel cafés moelijker en cor de geus, en nog veel meer, ook sportviszaak Sandee, boeken huren Nico advocaat, haring happen opa van Kessteren, bloemen bij Seelbach, was mijn schoolmaat Leen, en sigaretten kopen bij Suiker en achterop de tram springen en aan het cola bord hangen, was gevaarlijk maar wel leuk,( toen was geluk nog heel gewoon):)
Piet Kennen jullie café de Klapdeur nog? Die zit er nog in oude staat, en ik zag dat de zoekgeraakte K er weer op zat. Jarenlang café de LAPDEUR geweest, haha.
Rinus Rath ja dat weet ik nog café de klapdeur, werd zo genoemd door de 1e eigenaar Willie Heck die had studie baker- auto met pistolen en koeienhorens het café met klapdeurtjes, cowboys geweldige weet ik nog wel. Rinus Rath.
Ria de Koning. Mijn ouders Chris en Tinie de Koning hebben jarenlang de bakkerij gehad hoek Vlietlaan/
Heer Gillesstraat. Ik zat op de Arentschool mijn hele jeugd dus in deze buurt door gebracht. Weet alle winkels nog te benoemen die daar toen zaten. Bij Bep van Klaveren voor mijn ouders sigaretten gekocht( want daar kreeg je een handje snoep inplaats van lucifers) De bruidjes bekeken die bij fotograaf Wolf kwamen voor de foto's. Teveel herinneringen om hier te benoemen. Mijn middelbare schooltijd heb ik op het Libanon gezeten dus ook in deze buurt.5181
ria In welke straat was die veelbeschreven Arendschool nu eigenlijk? Heeft iemand soms een foto? Van de buitenkant is ook oké. Mijn vader heeft er op school gezeten en veel over "zijn" school verteld Hij was er nogal over te spreken. Zelf kwam ik niet zo vaak in die buurt en ik weet niet of de school nog bestaat, anders kan ik natuurlijk zelf gaan kijken.
Ria Foto'tje gevonden van de Arendschool, wel van heel lang geleden. Deze is rond 1900 gemaakt. Voor zover ik weet was de school op de Vlietkade 3, hoek Goudse Rijweg. wel een klein foto'tje trouwens, ik hoop dat het verzenden lukt
leen staat er nog steeds met bloemen rob de geus bij mij in de klas gezeten in de ketenstraat zie heel veel bekende namen langskomen mijn fam.stond altijd een praatje te maken bij fa.nobel dries nobel pas overleden............heerlijke tijd gehad toen !!!
eefje van kleef ik dacht dat arendschool in de berkelstr.zat?of was het sophiastr.
lenie v vliet de arendschool zat toen in de sophiastraat heb er zelf opgezeten...en jammer genoeg heb ik er ook geen foto van...
Cor Vermeulen Ik woonde tijdens de oorlog en even daarna op de Vlietkade. Deze straat bestaat helaas niet meer maar mij familie en ik hebben er veel herinneringen aan. Er is daar veel gebeurt, prettige en minder prettige dingen. Als kind speelden wij ook veel op de Vlietlaan. Je keek, vanuit de Vlietkade, als eerste op de noodwinkel van Jan van het Hart. Hierbij een Straatfoto, genomen op de Vlietkade omstreeks 1947. Op de foto staan, behalve ikzelf, mijn zus Ina, kinderen van de familie Gerristen, Corrie Tijgerman, Rieki van Steenoven en Japie de Quant. Weet iemand verder nog iets over deze foto te vertellen?
Annelies Mijn tantes hadden een winkel in de Vlietlaan: Conelly. Sieraden, huishoudelijke artikelen, porcelein. Kent iemand deze winkel nog?
Willy Vermeulen Ja Annelies, dat winkeltje kan ik mij nog heel goed herinneren. Als kind stond ik me vaak te vergapen aan de glinsterende 'juwelen' in de etalage. Stond dan te rekenen of ik een van die juwelen ooit van mijn zakcentjes zou kunnen kopen voor mijn moeder's verjaardag. Veel later kocht ik er weleens mooie kop en schotels.
7E38I9vS I'll try to put this to good use imyeeiatdlm.
oWqHIibA Walking in the prcesnee of giants here. Cool thinking all around!
chwl3ySa4tim At last! Something clear I can unsdretand. Thanks! http://nscbrgv.com [url=http://bmoveuili.com]bmoveuili[/url] [link=http://oggpsatuc.com]oggpsatuc[/link]
3rPC3rzhGQ The accident of finding this post has brtneieghd my day
John van Dipten Ria, mijn vrouw Ellie van Doorne is nog vriendin met je geweest, zeis al jaren gehandicapt maar noemt jou naam nog af en toe. Jullie zaten samen op de Arentschool.
brigitte maltha weet iemand hoe de afhaal chinees heet, naast de wasserij in de bocht vlietlaan/weteringstraat ongeveer 1970??

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  

Coordinaten van deze straat nog niet ingevoerd, sorry


Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X