Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Vredenoordlaan, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
neeltje van herwaarden. Ik woonde in de vredenoordlaan 18a,vlakbij kruidenier van tilburg,Ik kan mij nog veel herrinneren,zoals de fam.de graaf,en beppie kok,bettie otterspeer,frans laurier,en bij de wasserette fam.minnaard,die zoek ik nog,hennie en willie minnaard,mijn vader had een schrijfmachine winkel,in de frits ruysstraat.Neeltje van herwaarden.misschien krijg ik hier een ractie op.
Cees de Vroomen. Ik woonde vredenoordlaan 30B, tussen kruidenier rob van tilburg en de wasserette. Aan de overkant werd nieuwbouw gerealiseerd. Aan het einde van de straat was nog een restant over van de gasfabriek (inmiddels verdwenen). Heb nog met Toon van Herwaarden in de klas gezeten (Kralingse Werk Gemeenschap, Taborstraat).
Cees de vVroomen Beste Neeltje, ik heb nog een aantal jaren met toon van herwaarden in de klas (Kralingse Werkgemeenschap) gezeten, was dit uw zoon?
Ruud Muller Ik heb jouw vader wel gekend. Ik heb begin zestiger jaren nog een schrijfmachine bij hem gekocht voor mijn scriptie. Deze machine werkte goed, hoewel hij bij ons een beetje bekend stond als "de sjacheraar".
Wij deden boodschappen bij kruidenier Van Tilburg, alias Het Hoekje, dus ik kan nog wel wat meer vertellen. Leve het internet!

Ruud Muller
,Hallo, ik heet Beppie Muller en woonde op 14c, ik herinner mij Bettie Otterspeer, Neeltje v.H, de van de Graaf zusjes,, Beppie Kok,en anderen.Ik ben in 1980 naar Canada geƫmigreerd , heb 3 zonen en 7 kleinkinderen.. Ik denk nog wel eens aan het leven in Holland, en "vroeger" groetjes aan iedereen..
Hennie otterspeer Ik zal me melden ik weet niet wie er nog leef van mijn familie alles wat er beschreven word weet ik nog de waterstoker van tilburg op de hoek .
neeltje van herwaarden Halo cees de vroomen,ik herrinner je naam helemaal niet,en waar je woonde,ik ben een zus van Toon,de oudste,ik ben 65 jaar ,en ben 9 jaar ouder dan Toon,wij hebben goed kontakt,ik ben weg uit Rotterdam,en woon in Krimpen aan de IJssel,Toon woont in Rotterdam,ik heb hem verteld,van jou,maar kon je naam ook niet,wij hebben nog twee jogere broers,Frans en Guus,maar die ken je misschien niet,ik hoor het wel,groetjes Neeltje.
neeltje van herwaarden Hallo Ruud Muller,leuk dat je reageerd,jij bent dan een broer van Beppie Muller,die reageerd ook ,ik weet nog wie je bent,heel erg leuk,en dat je een schrijfmachine bij mijn vader heb gekocht,die is in 1979 overleden,maar hij was geen sjacheraar,beslist niet,alles ging netjes,groetjes Neeltje.
neeltje van herwaarden Hallo Beppie Muller,wat leuk dat je reageerd,en je woont in Canada,ik heb daar ook familie wonen,kinderen van mijn vaders broer,die wonen Quebec,ja dat was een leuke tijd,spelletjes op straat ,ik heb met jou nog gespeeld,waar blijft de tijd,ik ben nu 65,en woon in Krimpen aan de IJssel,vlakbij mijn zoon,die is 38 jaar,en ik twee kleinkinderen,nou ik hoor misschien nog van je,groetjes Neeltje.
neeltje van herwaarden Hallo Hennie Otterspeer,ik ken wel een Bettie Otterspeer,zeker familie,waar woonde jij dan,was dat soms Dr.Zamenhofstraat,daar woonde ook Filia Kromjong,die woont in Amerika,nou ik hoor het wel,groetjes Neeltje.
Teun Hendriks Wil graag kontakt met Neeltje van Herwaarden
vroeger gewoond aan de Vredenoordlaan in
Rotterdam Kralingen. Ik woonde vroeger in de
Dr,Zamenhoffstraat 15 a Sept. 1963
De groeten Teun Hendriks
Email adres thendrikshenninger@gmx.ch
Mijn woonadres staat bij de zamenhofstraat ingeschreven.Tel:0041 61 751 50 89
Frans Lauwrier Wat leuk dat Neeltje mij nog weet te herinneren. De tijd dat we daar gewoond hebben was een leuke tijd. Ik kan mij nog herinneren dat we veel voetbalden op het grasveld en aardappelen poften op het land. Ook hebben we veel geschaatst op de Jodensloot. Elke zaterdag zwommen we in het Oostelijk Zwembad, voor een kwartje! De familie van Heijnen woonde boven ons. Ik ben in de buurt van Rotterdam blijven wonen en heb twee dochters en drie kleinkinderen.
Groeten aan Neeltje.
Ruud Muller Heb jij soms ook op de kleuterschool in de gashouderstraat gezeten? Jouw naam komt me bekend voor, dat zal wel niet van de Reviusschool zijn.
neeltje van herwaarden Hallo Frans Lauwrier,wat leuk dat je reageerd,ik lees dat je twee dochters hebt,ik heb een zoon van 38 jaar en twee kleinkinderen,wij wonen allemaal in krimpen aan den ijssel,ook mijn zoon.Ik had nog wel eens contact met Lia van Tilburg,zij had een sigaren winkel in hilgersberg,maar zij is overleden,ja we zijn nu wat ouder geworden,ik ben 65 jaar,jij ook zoiets toch,leven jou broers nog,mijn drie broers wel,als je ze nog kent,antoon,frans en guus.guus heeft altijd bij breur ijzerhandel gewerkt,en was daar directeur,maar na 33 jaar is hij gestropt,en gaan rentenieren,die heeft het heel erg goed,maar kon toch niet stilzitten,en heeft nu een pand gekocht in krimpen aan den ijssel,en verkoopt koffie en koffiemachines,ook thee,en kopjes,maar gaat ook in wijnen doen,vlak bij mij,antoon zie ik ook nog geregeld,hij werkt nog,en frans zie ik niet zoveel meer.Ik zag een lauwrier op marktplaats ben jij dat,ik hoor wel wat van je,groetjes Neeltje.
Ron Schouwenaar Beste Neeltje, ik ben Ron Schouwenaar en ik woonde in de Krekelstraat. Ik speelde vaak met Antoon. Ook heb ik Frans en Guusje gekend.
Antoon en ik zaten bij elkaar in de klas. Wil je hem de groeten van mij doen hij kent mij wel, Wij waren erg ondeugend. Ik weet nog dat Antoon een snoek van 1 meter had gevangen en ook dat hij met zijn borst op dat punt hek was gevalle, was een gigantisch wond. Mijn telefoonnummer is 06/20045201
Misschien ken je mijn zus Jose? die was 5 jaar ouder dan mij.
Ik moest van mijn stiefvader altijd een krat bier halen bij van Tilburg. Fijne mensen waren dat.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  

Coordinaten van deze straat nog niet ingevoerd, sorry


Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X